به گزارش روابط عمومی انجمن انبوه سازان مسکن و ساختمان آذربایجان شرقی، مهندس جمشید برزگر در گفتگوی اختصاصی با “سازه خبر” اظهار کرد: عدم وجود توان خرید در مردم و عدم تحقق وعده های دولت برای ساخت مسکن باعث رکود و تورم در این بخش شده است بواقع وعده ساخت یک میلیون مسکن در سال توسط دولت شعار بزرگی بود که محقق نشد.
وی در خصوص وعده دولت برای ساخت ۴ میلیون مسکن در طی ۴ سال اظهار داشت: دو سال از عمر دولت گذشته آیا ۲ میلیون مسکن وعده داده شده تاکنون احداث شده است؟ خیر! متاسفانه دولت به جای استفاده از تجربه نیمه موفق مسکن مهر الگوی دیگری را برای احداث مسکن استفاده کرد که موفقیت آمیز نیست مسکن مهر نقاط قوت و ضعف خودش را داشت که باید از آن تجربیات استفاده می شد.
رئیس هیات مدیره کانون سراسری انبوه سازان مسکن و ساختمان ایران تاکید کرد: اجرای اینگونه پروژه های عظیم مسکن سازی کار دولت نیست دو بسته پیشنهادی به دو وزیر راه و شهرسازی پیشین و کنونی ارائه دادیم و با هر دو وزیر جلسات چند ساعته داشتیم متاسفانه نتیجه نگرفتیم حتی پیشنهاد ۲۰ درصد قیمت کمتر در شرایط مشابه را برای احداث مسکن ارائه دادیم افرادی که انجمن معرفی کردند همگی افراد حرفه ایی در ساخت مسکن بودند قطعا میدانستیم که در اجرای پروژه ها موفق خواهند بود متاسفانه با بی تفاوتی مواجه شدیم.
وی افزود: همواره همه تجربیات را رایگان در اختیار دولت قرار دادیم و راه حل نشان دادیم انبوه سازان قابلیت و صلاحیت این کار را دارند کاملا ممکن بود بهترین های این صنف را که فعال هستند وارد گود کنیم و پروژه ها را به سرعت پیش ببریم که متاسفانه این اتفاق و همکاری دولت رخ نداد.
مهندس برزگر در ادامه گفت: در حال حاضر وعده های مسکنی دولت در ۲ سال اخیر محقق نشده است و حدود ۱۰۰ هزار واحد در قالب نهضت ملی مسکن در سطح کشور افتتاح شده است و آنهایی هم که افتتاح شده اند بقایای مسکن مهر و طرح اقدام ملی هستند. به جرات می توان گفت تحقق پروژه های عظیم مسکن سازی نیازمند هم افزایی و اتحاد بخش های مختلف است در غیر این صورت وعده ها محقق نمی شود.
رئیس کانون انبوه سازان مسکن و ساختمان ایران خاطر نشان کرد: دولت بر اساس وظایف قانونی خود باید سیاستگذاری کرده و مجری قوانین باشد در حال حاضر بافت فرسوده و سکونتگاه های غیر رسمی یکی از معضلات بزرگ کلانشهرها می باشند که دولت باید توجه ویژه ای به این بخش ها داشته باشد به طور مثال در تبریز حدود ۵ هزار خانوار ساکن در بافتهای فرسوده و سکونتگاه های غیر رسمی باید جابجا شوند که این مورد وظیفه دولت است و باید با همکاری بخش های مختلف برای تحقق آن اقدام کرده و برنامه ریزی نماید بی توجهی به این بخش تبعات جبران ناپذیری در صورت وقوع حوادث خواهد داشت.