مسیر صفحه جاری : اخبار
اخبار و رویدادها
ایجاد موج جدیدی از اشتغال با آموزش کارگران ساختمانی
چهارشنبه, تير 04, 1393 by روابط عمومی انجمن

همچنین این درحالی ست که علاوه برآن ورود کارگران فاقد مهارت و آموزش در فضای ساخت و ساز،  صنعت ساختمان را با چالش هایی مواجه کرده است. ازین رو چندی پیش کانون سراسری انبوه سازان ایران، تفاهم نامه ای با سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور به منظور آموزش و تربیت کارگران ساختمانی منعقد کرده که از برنامه های این تفاهمنامه می توان به ارزشیابی و سنجش صلاحیت نیروی کار در صنعت ساختمان، اجرای قانون الزام فراگیری آموزش های فنی و حرفه ای کشور، رعایت مسائل ایمنی جهت کاهش بلایای ناشی از حوادث کار و تدوین و بازنگری در استانداردهای آموزشی مهارتی در صنعت ساختمان اشاره کرد.

اما اجرایی شدن چنین برنامه هایی در صنعت ساختمان احتیاج به چه زیرساخت ها و زمانی دارد؟ از این رو با توجه به اهمیت موضوع «صما» نظر دو تن از روسای انجمن انبوه سازان مسکن استان ها را جویا شد که شرح آن را در ذیل می خوانید:

                                                                                          

شرط تحقق توافقنامه اجرای جدی قوانین است

رییس انجمن انبوه سازان مسکن استان یزد در گفت و گو با «صما» عنوان کرد: آموزش کارگران ساختمانی و کسب مهارت آنها باید در راستای فناوری های نوین ساختمانی اجرایی شود.

محمد مهدی شرافت آموزش کارگران ساختمانی را یک ضرورت در صنعت ساختمان خواند و اذعان داشت: اگر این موضوع به نحو صحیحی اجراء شود، از دو جهت برای صنعت ساختمان مثبت تلقی شده؛ چرا که با بازآموزی نیروهایی که در این حوزه مشغول به کاراند و همچنین آموزش نیروهای جدید و به کارگیری آنها در آینده ، موج جدیدی از اشتغال دهی را در کشور به وجود می آورد.

شرافت اجرایی شدن تفاهم نامه کانون سراسری انبوه سازان با سازمان فنی و حرفه ای کشور برای پرورش نیروهای متخصص در صنعت ساختمان را مشروط به اجرای درست و جدی قوانین مرتبط در این حوزه خواند و تاکید کرد: باید در فضای ساخت و ساز ساختمان کشور یک نظارت مستمر بر به کارگیری نیروهای دارای کارت مهارت وجود داشته باشد.

وی در عین حال تصریح کرد: ما احتیاج به یک نظارت اجرایی مداوم بر به کارگیری نیروهای آموزش دیده و دارای کارت مهارت در فضای ساخت و ساز هستیم، چرا که هزینه و زمان زیادی صرف این راه سازنده صرف شده است.

وی افزود: در واقع باید کارگران دارای کارت مهارت و کارگران فاقد آموزش از هم تفکیک داده و با نظارت جدی مانع ورود افراد فاقد صلاحیت و آموزش به فضای کاری ساختمانی شویم.

شرافت در پایان به رابطه مجری و کارفرما در فضای ساخت و ساز مسکن اشاره کرد و گفت: کارفرما باید خواستار مجموعه ای از کارگران آموزش دیده در پروژه های ساختمانی  باشد و از آنجایی که این مسئولیت برعهده مجریان ساخت است  تمامی آنها موظف اند از کادر مجرب در ساخت مسکن استفاده کنند که متاسفانه در حال حاضر به جایگاه مجریان در این امر کمتر توجه می شود.

 

آموزش ها باید به صورت مداوم و واقعی باشد

رییس انجمن انبوه سازان مسکن استان اصفهان در خصوص همکاری کانون سراسری انبوه سازان مسکن کشور با سازمان فنی و حرفه ای به منظور آموزش کارگران ساختمانی گفت: این همکاری یک حرکت سازننده می باشد و قطعا در ارتقاء کیفیت ساختمان تاثیرگذار است.

مهدی جعفرپیشه ضمن بیان این موضوع که تاثیرگذاری این تفاهم نامه در کیفیت صنعت ساختمان یک روزه نیست، اذعان داشت: آموزش به کارگران ساختمانی و کسب مهارت آنها باید به صورت مدام، واقعی و حرفه ای باشد و اثرات آن در صنعت ساختمان به صورت درازمدت اتفاق می افتد.

وی در این راستا افزود: با اعمال سیاست ها و اجبارهایی برای به کارگیری کارگران دارای کارت مهارت در این صنعت می توانیم شاهد ارتقاء سطح کیفی ساخت و ساز باشیم. البته باید در نظر داشت این سیاست ها نباید در حد کپنی باشد .

جعفرپیشه در پایان خاطر نشان کرد: انجمن انبوه سازان اصفهان نیز در این امر پیشرو بوده و قبل از توافق نامه مذکور، این انجمن با سازمان فنی و حرفه ای استان، تفاهم نامه همکاری در زمینه آموزش به کارگران ساختمانی منعقد کرده است، اما این موضوع چون از ناحیه مرکزی ابلاغ گشته یک مسئله جدی است و امید است با هماهنگی های تنگاتنگ این دو سازمان تحولی در صنعت ساختمان سازی صورت گیرد.