مسیر صفحه جاری : اخبار
اخبار و رویدادها
تعیین شرایط جدید حق بیمه کارگران ساختمانی
چهارشنبه, مرداد 29, 1393 by روابط عمومی انجمن

نمایندگان در نشست علنی روز (سه‌شنبه 28 مرداد) مجلس شورای اسلامی با اصل طرح اصلاح ماده 5 قانون بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی که براساس آن شرایط جدیدی برای حق بیمه کارگران ساختمانی تعیین شده با 192 رای موافق، 5 رای مخالف و 6 ممتنع از 236 نماینده حاضر در صحن علنی موافقت کردند.

در جریان بررسی ماده 5 نمایندگان با الحاق عبارت "معادل" بعد از عبارت سهم کارفرما را و همچنین عبارت "می‌باشد" بعد از عبارت شهرداری به ماده 5 این طرح با 173 رای موافق، 7 رای مخالف و 10 رای ممتنع از 230 نماینده حاضر در صحن علنی موافقت کردند.

در نشست امروز همچنین نمایندگان با پیشنهاد کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مبنی بر جایگزینی عبارتی با تبصره 2 ماده واحده طرح اصلاح ماده 5 قانون بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی با 169 رای موافق، 16 رای مخالف و 7 رای ممتنع موافقت کردند.

طرح اصلاح ماده 5 قانون بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی به شرح زیر است:

براساس ماده واحده - ماده 5 قانون بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی مصوب 14/12/1378 و تبصره های آن به شرح یر اصلاح می‌شود:

ماده 5- سازمان تامین اجتماعی مکلف است 7 درصد حق بیمه را از کارگران ساختمانی دارای پروانه مهارت و اشتغال مشمول ماده 1 این قانون و 20 درصد سهم کارفرما را معادل 12 درصد مجموع عوارض و درآمد تامینی ناشی از صدور پروانه ساختمان به شهرداری می باشد از مالک دریافت و کارگران مذکور را بیمه نماید.

تبصره 1- مابه التفاوت ناشی از اجرای این حکم جهت پوشش 20 درصد حق بیمه سهم کارفرما تمامی کارگران ساختمانی بعد از اعلام سازمان تامین اجتماعی و پس از تائید وزارت کشور از محل عوارض موضوع بندهای ج و د ماده 38 قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب 17/12/1387 از طریق سازما ن امور مالیاتی کشور تامین و به حساب سازمان تامین اجتماعی واریز می گردد.

تبصره 2 اصلاحی به این شرح است :

در صورت درخواست متقاضی دریافت پروانه سازمان تامین اجتماعی مکلف است حق بیمه کارگران ساختمانی را برمبنای حق بیمه سهم کارفرما در زمان صدور پروانه تا مدت سه سال و بدون دریافت سود تقسیط نماید.ترتیب پرداخت حق بیمه از طرف دارنده پروانه به منزله رسید پرداخت حق بیمه و اخذ پروانه است. در هر حال صدور پایانه کار منوط به ارائه مفاصاحساب می باشد. تاخیر در پرداخت اقساط حق بیمه مشمول جریمه مانند تاخیر پرداخت سایر حق بیمه ها می باشد.