مسیر صفحه جاری : اخبار
اخبار و رویدادها
هشتمین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی در استان
دوشنبه, دي 01, 1393 by روابط عمومی انجمن

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل اتاق تبریز در ابتدای جلسه محمد محمدزاده قائم مقام  دبیر شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان در سخنانی به دستاوردهای جلسات شورای گفتکو اشاره کرده و از حذف اخذ 5 درصدی عوارض فرآورده های نفتی از صنعت را که به همت کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی صورت گرفته بود خبر داد . وی همچنین گزارشی از اراده دستگاههای اجرائی و تشکلها در حل مشکلات جلسات قبل تا پایان سال جاری را ارائه نمود و افزود امید است در سال جدید همت تمام مسئولین استان برای توسعه و رونق کسب و کار صورت گیرد.

یونس ژائله رئیس انجمن صنایع غذایی ، دارویی و بهداشتی استان در مورد سمینار تجارت و سرمایه گذاری جهان اسلام توضیحاتی ارائه داده و گفت : کشورهای همکاری اسلامی که مقرر آن در کشورمالزی است هر ساله مراسمی برگزار می کنند که از فعالین اقتصادی و تجاری که به رونق اقتصادی و کار آفرینی و صادرات به کشورهای اسلامی تلاش می کنند قدردانی گردد و در حاشیه آن دعوت به همکاری و سرمایه گذاری با امکاناتی فراوان درکشور مالزی مینمایند . وی از تلاشهای استاندار آذربایجان شرقی و سایر همکاران در مورد تجلیل و توجه ویژه به این مسئله که در مراسم مختلف نیز عنایت ویژه داشتند تشکر و قدردانی نمود .

جمشید برزگر رئیس کانون کارفرمایان استان نیز در سخنانی مشکلات واحدهای تولیدی را مطرح نمود . وی مسائلی را در شرکتهای قطعه سازی مطرح نموده و گفت: متاسفانه از 450 واحد تولیدی که در حوزه ساخت تراکتور بودند در حدود 150 واحد از آن مشغول فعالیت هستند که این امری نگران کننده است برزگر همچنین از برپایی نمایشگاههای مبل و سایر اقلام مصرفی که بدون نظارت سازمان صنعت، معدن و تجارت در استان برگزار می گردد انتقاد کرد و گفت: کیفیت در محصولات این نمایشگاه پایین بوده و عدم پاسخگویی به مصرف کننده از دیکر عوامل منفی این برنامه هاست .
وی همچنین از رکود وِیژه در بخش مسکن و ساختمان و صنایع وابسته به آن اظهار نگرانی کرد و از نمایندگان مجلس خواستار رسیدگی و اتخاذ تدابیر لازم در این زمینه شد . 

فریدون جعفری عضو هیات نمایندگان اتاق و رئیس انجمن تولید کنندگان قطعات خودرو استان در مورد مشکلات واحدهای تولیدی این انجمن گفت: در صنعت قطعه سازی خودرو حدود 3 میلیون نفر به طور مستقیم و غیر مستقیم مشغول فعالیت هستند . وی اخذ مالیات های مختلف و عوارض متعدد از سوی دولت را باعث تضعیف روزافزون فعالیت این حوزه ذکر کرده و باعث گردیده دست اندرکاران این بخش توان ادامه فعالیت در شرایط فعلی را ندتشته باشند واین مسائل باعث تعطیلی بسیاری از کارخانجات قطعه سازی شده است .
وی از طرح پایش صنعت توسط سازمان صنعت ، معدن و تجارت استان قدردانی نموده و گفت: تدوین استراتژی و برنامه راهبردی با مشارکت افراد برای بررسی نیازمندی های مواد اولیه تامین منابع بلند مدت و مشوق ها ، جلب سرمایه گذاری و نهادینه کردن توسعه در صنعت خودرو را ضروری و مهم دانست .

استاندار آذربایجان شرقی نیز در واکنش به برگزاری نمایشگاههای فروش غیر مجاز در استان  آذربایجان شرقی گفت : بر پایی هر گونه نمایشگاه در فضای عمومی و خارج از مجموعه های اداری بدون دریافت مجوز از طرف سازمان صنعت ، معدن و تجارت غیر قانونی است . وی در مورد مسئله قاچاق کالا که در جلسات متعدد مطرح شده و گفت : در بررسی هایی که توسط نهادهای مختلف بازرسی صورت گرفته نتیجه این بوده که از مبادی ورودی استان هیچ قاچاق کالایی صورت نمیگیرد و از سایر استانها به آذربایجان شرقی وارد می شود . وی همچنین از مسئولین مبارزه با قاچاق کالا درخواست بررسی موضوع ورود کالای قاچاق از مناطق آزاد را کرده و از نمایندگان مجلس در مورد تعرفه های گمرکی سال 94که مانع ورود کالاهای قاچاق از این طریق میتواند باشد را طلب نمود.
جبارزاده پیشنهاد داد جلسه بعدی شورای مبارزه با قاچاق کالا و ارز در منطقه آزاد ارس برگزار شود تا راهکارهای مبارزه با این پدیده از منطقه آزاد ارس بررسی و راهکارهای عملیاتی ارایه شود.
نجفی شهردار تبریز نیزبا انتقاد از حساسیت بیش از اندازه به موضوع قاچاق گفت: نباید این موضوع را خیلی بزرگ کنیم، چرا که اگر جابجایی کالاهای خارجی ملزم به ارائه برگ سبز باشد، خود تجار و تولیدکنندگان به مشکل     می خورند.وی گفت: ما در استان قاچاق مستقیم نداریم و آنچه از منطقه آزاد ارس در قالب تجارت چمدانی وارد استان می شود بسیار ناچیز و غیر چشمگیر است.
 رئیس کمسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی نیز در خصوص قاچاق کالا گفت: تجارت چمدانی در کل مناطق آزاد کشور به 5 میلیون دلار هم نمی رسد و این بسیار ناچیز است؛ اگر قرار باشد صنایع کشور با این حجم کالا به مشکل برخورند نمی دانم اوضاع چطور می شود!
ارسلان فتحی پور ادامه داد: آذربایجان شرقی از نظر قاچاق کالا یک استثناء در کشور است و هیچ قاچاق کالایی از مرزهای آذربایجان صورت نمی گیرد. اما قاچاق کالا از مبادی سایر استان ها بیشترین ضربه را به صنایع آذربایجان شرقی وارد می کند.وی حجم قاچاق صورت گرفته در سال را 25 میلیارد دلار عنوان کرد و گفت: این حجم قاچاق کالا واقعا نگران کننده است و کمسیون اقتصادی مجلس به عنوان متولی این امر اقدامات و تصمیماتی را در دست اقدام دارد.
بنابیان، رئیس انجمن صادرکنندگان چرم استان نیز گفت: قاچاق از هر جای کشور صورت بگیرد، به صنایع آذربایجان شرقی ضربه وارد می شود و ما از دولت و مجلس می خواهیم با اقدامات و تصمیمات موثر جلوی این حجم گسترده قاچاق را بگیرند.
وی خواستار کاهش تعرفه واردات مواد اولیه مورد نیاز این صنایع شد و گفت: چطور است که برای واردات کالا سه درصد عوارض گمرگی اخذ می شود، اما برای واردات مواد اولیه عوارض بیشتری گرفته می شود .
 در ادامه دستورجلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان، بحث حمایت از صنعت فرش آذربایجان مطرح شد و اعضای جلسه خواستار حمایت، حفظ و گسترش این صنعت نامی در استان آذربایجان شرقی شدند.
استاندار آذربایجان‌شرقی در ادامه جلسه با کلیات تشکیل ستاد حمایت از صنعت فرش استان موافقت و اعلام کرد: طی چند سال گذشته صنعت فرش به حال خود رها شده بود که هیچ متولی خاصی برای حمایت نداشت ولازم است چنین ستادی با به عضویت درآوردن تشکل‌ها و سایر مسئولان نهادهای ذیربط تشکیل شود تا مباحثی مانند نیازسنجی تولید مواد اولیه صنعت فرش، استاندارد تولید و نظارت بر تولید طرح و مشکلات مربوط به آن حل شود.
 در ادامه دستور جلسه این نشست، موضوع احداث ساختمان جدید اتاق بازرگانی صنایع معادن وکشاورزی تبریز مورد بحث و بررسی اعضا قرار گرفت.
رئیس اتاق بازرگانی تبریز در این خصوص گفت: ما قصد داریم محل فعلی اتاق تبریزرا برای ایجاد موزه صنعت و تجارت تبریز استفاده کنیم و در عوض یک مکان بزرگتر برای ساخت ساختمان جدید اتاق تبریز ازشهرداری خریداری نماییم تا اتاقی در شان تجار وبازرگانان استان داشته باشیم ودر این زمینه از اتاق بازرگانی ایران نیز کمک خواهیم گرفت.
در این جلسه کلیات تبدیل ساختمان اتاق بازرگانی تبریز به موزه صنعت وتجارت تصویب شد و به پیشنهاد استاندار تامین زمین مناسب برای احداث ساختمان جدید اتاق بازرگانی که جوابگوی نیازهای 100 سال بعد باشد به شهرداری تبریز واگذار شد ومقرر شد درمدت زمان یک ماه نتیجه آن به شورا ارایه شود.
مشکل صنعت حمل ونقل وتردد بیش از 40 هزار دستگاه کامیون فرسوده با عمر بیش از 40 سال از دیگر موضوعات مطروحه هشتمین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان بود که در این مورد استاندار آذربایجان شرقی سازمان صنعت، معدن و تجارت را مکلف به تشکیل کمیته نوسازی ناوگان حمل و نقل مسافر و بار کرد.
نعمتی، نائب رئیس اتحادیه حمل و نقل استان در این خصوص گفت: هر کامیون فرسوده علاوه بر مشکلات ترافیکی، زیست محیطی و ... سالانه بیش از 90 میلیون تومان سوخت اضافی می سوزاند، این در حالی است که ناوگان فرسوده سایر استان ها به آذربایجان شرقی سرازیر شده است.
وی ادامه داد: ما در استان 17 هزار دستگاه مینی بوس فرسوده هم داریم که باید نوسازی شوند. او گفت: مدیریت جهادی و منسجمی می خواهیم که این کار بزرگ انجام شود.
استاندار آذربایجان شرقی در این خصوص از مدیرعامل شرکت تراکتورسازی ایران خواست نسبت به افزایش تولید کامیون های کشنده این شرکت اهتمام ورزد و به نیاز بازار داخلی استان توجه بیشتری کند.وی خطاب به خودروسازان استان گفت: ما از ظرفیت های داخل استان برای نوسازی ناوگان حمل و نقل استقبال و از خودروسازان استان حمایت می کنیم. 
جبارزاده در ادامه این بحث یادآور شد: ما آماده‌‌ایم تسهیلات و زیرساخت‌های لازم را برای تاسیس شرکت‌های بزرگ و معتبر درون شهری و برون شهری حمل و نقل در استان تامین کنیم تا مشکلی در زمینه ناوگان صادرات و واردات کالا نداشته باشیم.
رئیس سازمان صنعت ومعدن در این خصوص گفت: چهار تولیدکننده کامیون سیبا موتور، آذهایتکس، آمیکو و رخش خودرو دیزل برای تامین نیازهای استان حمایت می شوند.
 ابراهیمی مدیرعامل تراکتورسازی ایران نیز در این خصوص گفت: شرکت سیبا موتور بزرگترین تولیدکننده کامیون های کشنده پس از سایپا دیزل در کشور است که با کیفیت قابل رقابت خود رضایت مشتریان را جلب کرده است.
وی تصریح کرد : محصولات این شرکت با قیمت مناسب 230 میلیون تومانی و با کیفیت یورو 4 و یورو 5 اروپا آماده تامین نیازهای صنعت حمل و نقل کشور است.