به گزارش خبرنگار صما، دکتر سعید غفرانی در نشست خبری که به مناسبت اولین سال اجرایی شدن نظام نامه ارجاع کار برگزار شد، گفت: هدف نهایی ما هماهنگی بین کلیه بخشهای ذیربط برای ایفای بهتر ساختوسازها در شهرهای استان تهران است.
رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران با اعلام این مطلب اظهار داشت: طی سالهای گذشته حضور مهندسان در ساختوسازها 3 درصد بود که با ورود مستقیم سازمان نظام مهندسی این میزان به 30 درصد رسید.
وی در ارتباط با تحقق اهداف قانون نظام مهندسی در چارچوب تعامل با ارگان های ذی ربط بیان کرد: باید برای دستیابی به اهداف قانون نظام مهندسی وکنترل ساختمان به صورت یکپارچه با سازمان ها و ارگان های ذی ربط همکاری کنیم و با تلاشهایی که صورت گرفته گامهای خوبی تا به امروز در این راستا برداشته شده است، به طوری که سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران 30 درصد ساخت و ساز را نظارت وکنترل می نماید.
غفرانی ادامه داد: کنترل 30 درصدی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران باعث کنترل گودبرداریهای غیر اصولی شده و عوارض ناشی از گودبرداریها را تقریبا حدود 85 درصد تحت کنترل قرار داده است.
وی در ارتباط با برنامه ریزی های صورت گرفته برای سازمان نظام مهندسی در سال جاری گفت: همان طور که یک خانواده کوچک نیازمند برنامه ریزی است و برنامه ریزی آن یک اصل مهم به حساب میآید، ما نیز در سال جاری با نظر هیات مدیره اقدام به برنامه ریزی برای سال جاری نموده ایم که قرار است طبق برنامه ریزی های انجام شده قدم به قدم پیش رویم.
رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران تاکید کرد: اولین سالی است که حوزه مدیریت برای سازمان نظام مهندسی ساختمان طبق برنامه برای ارتقای کیفیت و تکریم ارباب رجوع به صورت برنامه ریزی شده و مشخص پیش میرود.
وی در ارتباط با نظارت مهندسان براساس نظام نامه ارجاع کار گفت: متاسفانه در گذشته در بخش نظارت عملا نظارتی وجود نداشت، اما در حال حاضر از طریق نظام نامه ارجاع کار مهندسان ناظر ما تحت کنترل هستند و همچنین کلیه نقشههای مهندسی از طریق سازمان نظام مهندسی کنترل میشود.
رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران در ادامه اظهار داشت: نقشههای ساختمانی در 4 رشته از سوی ساختمان نظام مهندسی کنترل میشود، این در حالی است که در گذشته هیچ نظارتی بر نقشههای ساختمانی وجود نداشته است.
غفرانی در خصوص صدور شناسنامه فنی ملکی ساختمان گفت: شناسنامه فنی و ملکی ساختمان نقطه عطف حضور مهندسان در ساختوساز است.
وی در ادامه افزود: این شناسنامه به معنای هویت یک ساختمان است و در آن کلیه مسائل فنی و اجرایی رعایت میگردد.
غفرانی در پاسخ به سوال خبر نگار صما مبنی بر عدم تکمیل شناسنامه های صادر شده ،اظهار داشت: شناسنامه فنی ملکی صادر شده تا به امروز دارای هیچ نقصی نبوده است و اگر در مواردی با مشکلی مواجه است به خاطر کم کاری دیگر ارگان های ذی ربط می باشد.
وی گفت: با استفاده از این شناسنامه کلیه ساختمانهای کشور هویتدار میشوند و تمامی مسائل پنهان و آشکار در آن نیز منعکس میگردد.
وی در ادامه یادآور شد: 85 درصد مشخصات موردنیاز برای ساختمانها در شناسنامه فنی و ملکی لحاظ شده است.
غفرانی در خصوص صدور شناسنامه فنی ملکی ساختمان برای ساختمان های با متراژ بالا گفت: شناسنامه فنی و ملکی ساختمان برای ساختمانهای با متراژ 1500 متر صادر می شود و تاکنون 10 مورد شناسنامه صادر گردیده است. در حال مذاکره با مسئولان و شهرداری تهران هستیم که متراژ شناسنامه فنی و ملکی ساختمان را کاهش دهیم.
غفرانی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار صما مبنی بر رسیدگی به تخلفات ناشی از اجرای ارجاع کار از سوی سازمان بازرسی کل کشور گفت: سازمان بازرسی کل کشور بر اساس وظایف محوله خود می تواند در هر برهه زمانی از هر یک از سازمان ها تحقیق و تفحص نماید که این بار نوبت وزارت راه وشهر سازی رسیده است و به تبع آن سازمان نظام مهندسی از این قاعده مستثنی نیست که قرار است به تخلفات و شکایات ناشی از اجرای نظام نامه رسیدگی کند.
وی افزود: ما آمادگی کامل داریم تا پاسخگو سوالات سازمان بازرسی کل کشور باشیم و با خاطیان برخورد جدی خواهیم کرد.
رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران تاکید کرد: اولین سالی است که حوزه مدیریت برای سازمان نظام مهندسی ساختمان طبق برنامه برای ارتقای کیفیت و تکریم ارباب رجوع به صورت برنامه ریزی شده و مشخص پیش میرود.
غفرانی در ادامه درباره شناسنامه فنی ساختمان نیز اظهار کرد: شناسنامه فنی نقطه عطف یک ساختمان است و نقش بسیار مهمی در شناسایی فنی و هویت ساختمان دارد؛ به طوری که افراد میتوانند با ملاحظه آن مشخصات ریز ساختمان را ملاحظه کنند و از آنجا که وقتی یک کالا خریداری میشود هویت و برند آن مهم است، این شناسنامه فنی نیز برای ساختمان از اهمیت زیادی برخوردار است.
در ادامه این نشست نائب رییس سازمان نظام مهندسی استان تهران با بیان اینکه یک سال از اجرای نظام نامه ارجاع کار در استان تهران میگذرد، گفت: نظام نامه ارجاع کار بر اساس ماده 33 سازمان نظام مهندسی تنظیم شده است و تمامی نظارتها به صورت حاکمیتی و بر اساس میزان مهندسان انجام میشود.
قربانخانی در ادامه تصریح کرد: در حال حاضر تمامی مهندسان ناظر ساختمانها از سوی نظام مهندسی به کارفرما معرفی میشوند و مهندسان ناظری که کار نظارت را برعهده می گیرند مورد تایید سازمان هستند.
وی اجرای نظام نامه ارجاع کار را مثبت ارزیابی کرد و گفت: این نظام نامه به منظور حمایت از مصرف کنندگان و مالکان ساختمان اجرا می شود.
معاون فنی و مهندسی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران با اشاره به اینکه از دیماه سال 91 نظارت بر گودبرداریهای ساختمان آغاز شده است ،گفت: تاکنون 10 هزار و 120مورد بازدید و گودبرداریها در شهر تهران کنترل شده است که 9 درصد از این بازرسیها منجر به توقف شده است.
رضا حیدریون ادامه داد: 25 درصد از بازرسیها منجر به هشدار و 34 درصد در مرحله خطر قرار داشتند که دستور توقف آنها صادر گردید.
وی در خصوص کاهش تلفات ناشی از گود برداری های غیر اصولی اظهار داشت : با اجرای این بازرسیها 50 درصد از تلفات گودبرداریها کاهش یافته است.
حیدریون با بیان اینکه 492 مورد گودبرداری با عمق بالای 6 متر در استان تهران در مرحله تخریب هستند گفت: با دستورهای صادر شده نقشههای کنترل مجدد برای این موارد صادر شده است.
همچنین 99 مورد گودبرداری پر خطر بوده که با بحث در پایشهای هفتگی خطرات ناشی از این گودبرداریها نیز کنترل شد.
حیدریون با بیان اینکه سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران در حوزههای بازرسی از جوش و اسکلتهای ساختمان نیز کنترل میشود گفت: 1700 مورد پرونده ساختمان از اردیبهشتماه سال گذشته بازرسی شده است که متأسفانه کیفیت ساختوسازها در بخشهای جوش و اسکلت قابل قبول نبوده و سازندههای ذیصلاح متخلف شناخته شدهاند.
در ادامه فرشاد امیرخانی دبیر سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران با اشاره به اینکه 22 دفتر نمایندگی در شهرستانهای استان تهران وجود دارد گفت: دو دفتر دیگر نیز در شهرستانهای رودهن و بومهن در حال راهاندازی است.