مسیر صفحه جاری : اخبار
اخبار و رویدادها
پنج شرط برای رونق بازار مسکن در سال 94
سه شنبه, ارديبهشت 01, 1394 by روابط عمومی انجمن

تجدیدنظر در هزینه صدور پروانه‌های ساختمانی
در همین رابطه یک کارشناس اقتصاد مسکن درخصوص پیش شرط‌های رونق بازار مسکن و بازار ساخت و ساز در سال‌جاری گفت: اولین گام در این مسیر، تجدیدنظر در زمینه هزینه صدور پروانه‌های ساختمانی است که مشخص نیست اخیرا بر اساس چه موازنه‌ای افزایش یافته است.
بابک حاجیان در گفتگو با خبرنگار «صما»با انتقاد شدید ازافزایش هزینه صدور پروانه‌های ساختمانی در سال جدید گفت: اخیرا شهرداری‌ها هزینه‌های پروانه‌های ساختمانی را بسیار بالا برده‌اند که این اقدام درنهایت باعث می‌شود تا سازندگان و انبوه‌سازان درخصوص ورود به عرصه ساخت و ساز تامل کنند و از این کار منصرف شوند.
وی با تاکید بر ضرورت اصلاح قوانینی که هزینه ساخت و ساز را بالا می‌برد، تصریح کرد: در هزینه ساخت و ساز بعضی از ضرایب چند برابر شده که این رویکرد آسیب جدی به حوزه فعالیت در عرصه ساخت و ساز می زند.
احیای بافت‌های فرسوده
حاجیان شرط دوم رونق بازار مسکن را توجه کاملا جدی و اصولی دولت به حوزه احیای بافت های فرسوده دانست و گفت: چون در بافت‌های فرسوده زمین‌ها به نام دولت و شهرداری‌ها نیست و به نام مردم است، دولت باید یک‌سری سیاست‌های انگیزشی را به کار بگیرد تا مردم تشویق به نوسازی خانه‌های فرسوده و قدیمی خود شوند.
وی احیای بافت‌‌های فرسوده را بسیار موثر در بحث اقتصاد و تعدیل قیمت مسکن در سال 94 دانست و ادامه داد: در این راستا با توجه به گستردگی بافت ‌های فرسوده دولت و شهرداری‌ها ملزمند که با ارائه سیاست‌های تشویقی به انبوه‌سازان، آنها را مجاب به مشارکت با مردم در زمینه ساخت و ساز و نوسازی این مناطق کنند.
سیاست‌های تشویقی برای واحدهای زیر 100 متر
این مدرس دانشگاه درخصوص راهکار سوم برای رونق بازار مسکن گفت: بهتر است دولت سیاست‌های تشویقی را بیشتر به سمت واحدهای با متراژ بنای زیر 100 متر هدایت کند.
به گفته وی از آنجایی که تقاضای بالقوه و بالفعل در بخش مسکن بسیار بالا است، ولی افراد قدرت خرید ندارند، ناگزیر شهرداری‌ها باید یک سری معافیت‌ها برای واحدهای زیر صد متر در نظر بگیرند و برای واحدهای بالای صد متر ضرایب بیشتری دریافت کنند.
تاثیرات مثبت توافقات هسته‌ای
این کارشناس مسکن در عین حال با اشاره به تاثیرات مثبت توافقات هسته‌ای بر بازار مسکن گفت: امیدوار بودن به حصول نتیجه مذاکرات هسته‌ای هم در طول این سه ماه می‌تواند تاثیر بسیار مثبتی در بازار مسکن بگذارد.
حاجیان با بیان اینکه در حال حاضر تقاضا برای خرید مسکن صفر نشده بلکه متوقف شده و این توقف ناشی از انتظار مردم برای نتیجه مذاکرات بین‌المللی است، افزود: اگر مردم احساس کنند که توافقات رو به جلو حرکت می‌کند، تقاضای متوقف شده در بخش مسکن، ظهور پیدا می‌کند و وقتی تقاضا بروز پیدا کند، تولیدکنندگان به دلیل وجود تقاضا به سمت تولید مسکن و ساخت و ساز می‌روند.
ارائه تسهیلات برای تولید مسکن
وی راهکار پنجم را لزوم ارائه تسهیلات به بخش تولید مسکن دانست و گفت: برای توسعه تولید مسکن باید تسهیلات بیشتری به این بخش اعطا شود.
حاجیان با بیان اینکه هرچند ارائه تسهیلات خرید مسکن یا ابزاری نظیر لیزینگ نیز می‌تواند موثر واقع شود، اما تسهیلات باید به صورت مشارکت مدنی قابل تبدیل به فروش اقساطی به بخش تولید مسکن اعطا شود، خاطرنشان کرد:  اگر این پنج شرط و راهکار تواما مدیریت شود، امسال می‌توانیم به رونق بخش ساخت و ساز و بازار مسکن امیدوار باشیم.