مسیر صفحه جاری : اخبار
اخبار و رویدادها
کد مطلب : 611  |   تعداد نظرات: 0   |   تعداد بازدیدها: 7870   |   تاریخ درج: سه شنبه, خرداد 18, 1395   |   ساعت: 07:05 ب.ظ   |   منبع / نویسنده مطلب: روابط عمومی انجمن

 

حضور سرمایه گذارن خارجی در بخش مسکن و عمران شهری در اتاق تبریز

سرمایه گذرانی از کشورهای  ترکیه، عمان، هند و برخی کشورهای اروپایی که برای شرکت در نمایشگاه ایران IREXPO در استان آذربایجان شرقی حضور داشتند برای شناخت از ظرفیتها و پتانسیلهای اقتصادی استان در محل اتاق تبریز با اعضای هیات نمایندگان اتاق تبریز و در خصوص نحوه سرمایه گذاری و فرصتهای سرمایه گذاری در استان به بحث و گفتگو پرداختند. 


ضا کامی عضو هیات نمایندگان اتاق تبریز و رئیس شورای بازرگانی ایران و ترکیه ضمن خیر مقدم به میهمان خارجی گفت: تبریز یکی از شهر های مطرح ایران در بحث عمران و ساخت شهری است و شما به عنوان سرمایه گذاران این بخش می توانید در تبریز شرکایی برای همکاری توسط اتاق تبریز، ستاد سرمایه گذاری خارجی یا مدیریت کلان شهری داشته باشید.
رئیس شورای بازرگانی ایران و ترکیه در خصوص این سئوال که آیا طرح های سرمایه گذاری توجیه اقتصادی دارد یا نه گفت: طرح های که از طرف ستاد سرمایه گذاری خارجی استان تقدیم سرمایه گذاران شده است بررسی و تضمین شده دولت است ولی اگر از سایر بخشها پروژه ای پیشنهاد شود می بایستی از طرف مقامات دولتی ایران مورد تایید قرار گیرد.


جمشید بزرگر نایب رئیس اتاق تبریز و رئیس انجمن انبوه سازان کشور در خصوص وضعیت و پتانسیلهای موجود در این بخش گفت: در ایران پتانسیلهای بزرگی برای سرمایه گذاری در این بخش وجود دارد که به جهت اینکه در شهر تبریز حضور دارید فرصت های سرمایه گذاری این شهر را خدمت شما عرض می کنم ولی در صورت نیاز می توانیم اطلاعات و فرصت های سرمایه گذاری سایر مناطق کشور را ارائه دهیم. وی در خصوص فرصت های سرمایه گذاری در بخش مسکن و ساخت و ساز تبریز افزود: دو هزارو پانصد هکتار بافت فرسوده و هشتصد هزار هکتار بافت حاشیه نشینی در تبریز وجود دارد و دولت در نظر دارد تا سال 2018 میلادی که تبریز به عنوان پایتخت گردشگری، کشورهای اسلامی انتخاب شده در خصوص بافتهای فرسوده، حاشیه نشین و ایجاد زیر ساختهایی همچون هتل و بیمارستان و... با مشارکت سرمایه گذاران برای آن سال شرایط بهتری را برای حضور گردشگران فراهم آورد. برزگر افزود: سرمایه های سرمایه گذاران خارجی از طرف دولت جمهوری اسلامی ایران تضمین می شود و آنها هر وقت خواستند می تواند اصل و سود سرمایه را از ایران خارج کنند.
اسماعیل چمنی عضو هیات نمایندگان اتاق تبریز و عضو شورای اسلامی شهر تبریز در ادامه جلسه در خصوص نحوه همکاری شهرداری تبریز با سرمایه گذاران خارجی گفت: شهرداری زمین های مورد توافق شده را در اختیار سرمایه گذاران قرارداده و تضمین های لازم در خصوص سرمایه سرمایه گذران را ارائه می دهد. وی با توجه به این نکته که  اکثر حاضرین جلسه از کشور ترکیه هستند افزود: اولویت اول مدیریت کلان استان در جذب سرمایه گذار، کشورهای همسایه به خصوص ترکیه است به خاطر نزدیکی فرهنگی و جغرافیایی که با آن کشور داریم ولی از ورود تمام سرمایه گذران از اقصی نقاط دنیا استقبال می کنیم.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز در خصوص معافیتهای که مدیریت شهری تبریز به خاطر سال 2018 که تبریز به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای اسلامی انتخاب شده است گفت: بر اساس مصوبات شورای اسلامی شهر تبریز مدیریت شهری به سرمایه گذارانی که مکان های اقامتی همچون هتل و مراکز فرهنگی و گردشگری و... تا 2018میلادی بنا کنند از عوارض شهری معاف خواهند کرد و پنج سال از تاسیسات بنا شده مالیات نخواهد گرفت. وی با اشاره به این نکته که سرمایه گذاران می تواند هر وقت بخواهند اصل و سود سرمایه را از کشور خارج کنند افزود: تبریز در دنیا بهترین مکان برای سرمایه گذاری است چرا که سه شاخص مهم ؛ تکریم، امنیت و سود سرمایه گذار در این استان و شهر برای سرمایه گذار تضمین شده است.  
عضو هیات نمایندگان اتاق تبریز با اشاره به بهره بانکی پایین در سایر کشور ها نسبت به ایران گفت: بهره بانکی بالا در ایران یکی از دلایل علاقمندی سرمایه گذاران برای حضور در ایران  است چرا که در کشور های خود حداکثر پنج درصد سود بانکی دارند. وی در خصوص مشوق های مدیریت شهر به سرمایه گذارن گفت: در بخش ساخت و ساز تجاری و خدماتی مدیریت شهری به ازاء هر 10 هزار متری که از 30هزار متر بیشتر سرمایه گذاری شود یک درصد از ارزش افزوده که 35 درصد است کم خواهد شد و این تا 15 درصد ادامه خواهد داشت و در بخش مسکن به ازاء 10 هزار متری که بالای 50 هزار متر مربع ساخته شود یک درصد از ارزش افزوده کم خواهد شد و در صورت ساخت و ساز در حاشیه شهر 5 درصد بر تخفیفات داده شده افزوده خواهد شد. وی با اشاره به این نکته که تفاهم نامه ها طبق قانون خواهد بود افزود: در سالهای گذشته مدیریت شهری پروژه های همکاری با طرفهای خارجی همچون لاله پارک را داشته که بسیار موفق و برای هر دو طرف سود آور بوده است. 
سرمایه گذران خارجی در این نشست مشکلاتی همچون انتقال وجه از طریق بانکهای ایرانی، بورکراسی اداری و هزینه های حمل و نقل را از جمله مشکلات پیش روی سرمایه گذاران خوانند و از مسئولان کشوری حل آنها را برای جذب بهتر سرمایه گذار خواستند. 
اعضای هیات نمایندگان اتاق در پایان به سوالات مطرح شده از طرف سرمایه گذاران جواب دادند.

Share نسخه مخصوص چاپ