مسیر صفحه جاری : اخبار
اخبار و رویدادها
کد مطلب : 641  |   تعداد نظرات: 0   |   تعداد بازدیدها: 9254   |   تاریخ درج: دوشنبه, مرداد 11, 1395   |   ساعت: 10:51 ق.ظ   |   منبع / نویسنده مطلب: روابط عمومی انجمن

 

معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش مطرح کرد:

کودکان‌کار حاصل زندگی در سکونتگاه‌های غیررسمی است


به گفته نماینده وزارت آموزش و پرورش در ستاد بازآفرینی شهری پایدار یکی از موانع اصلی توسعه در حاشیه کلان‌شهرها آسیب‌های اجتماعی و فرهنگی و مجاب نبودن خانواده‌ها به امر آموزش است که بر مسائل سخت‌افزاری غلبه دارد.

محمد دیمه‌ور معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش در گفت‌وگو با پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی با بیان اینکه یکی از موانع اصلی توسعه در حاشیه کلان‌شهرها آسیب‌های اجتماعی و فرهنگی و مجاب نبودن خانواده‌ها به امر آموزش است که بر مسائل سخت‌افزاری غلبه دارد، عنوان کرد: خوشبختانه در پوشش دانش‌آموزی وضع مطلوبی داریم و ۹۸.۶ درصد جمعیت ۶ تا ۱۲ سال در مدارس مشغول تحصیل هستند که این آمار روبه رشد است و مابقی بازماندگان از تحصیل نیز به همت استان‌ها روانه مدارس می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه بخشی ازجمعیت ۶ تا ۱۲ سال بازمانده از تحصیل، کودکان کار هستند، گفت: کودکان کار اغلب در حاشیه‌های غیر رسمی کلان‌شهرها به سر می‌برند و کودک کار بودن آنها معلول مهاجرت خانواده از روستا و نیز مسائل معیشتی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی و نیز عدم تامین زیرساخت‌های معیشتی و آموزشی مورد نیاز در حاشیه شهرهای بزرگ  است.

دیمه‌ور ادامه داد: کمبود فضاهای آموزشی درحاشیه کلان‌شهرها و مسائل معیشتی و فرهنگی همچنین آسیب‌های اجتماعی سبب شده که کودکان در سن آموزش وارد بازار کار شوند.

وی تصریح کرد: در برخی استان‌ها ازجمله سیستان و بلوچستان که دارای شرایط متفاوت هستند با اینکه ۵۲ درصد جمعیت آن روستایی است و درصد جمعیت بازمانده از تحصیل درآن از بقیه استان‌ها بیشتر است ولی کار برای افزایش پوشش تحصیل آسان‌تر از حاشیه کلان‌شهرهاست چراکه مشکل استانی چون سیستان و بلوچستان با تامین سخت‌افزارهای آموزشی چون فضاهای آموزشی و معلم و نیروی انسانی برطرف می‌شود ولی در حاشیه کلان‌شهرها باید بتوانیم به دشواری بر آسیب‌های اجتماعی و اقتصادی غلبه و خانواده‌ها را به ضرورت آموزش و تحصیل کودکان کار مجاب کنیم.

این مقام مسئول اظهار امیدواری کرد که ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار که به صورت منظم در وزارت راه و شهرسازی برگزار می‌شود بتواند در رفع مشکلات فرهنگی به عنوان زیربنای مسائل آموزشی حواشی کلان‌شهرها گام‌های بلندی بردارد و گفت: تا زمانی که مسائل فرهنگی و آموزشی حواشی کلان‌شهرها برطرف نشود این مناطق به عنوان کانون‌های بحران اجتماعی مطرح خواهند بود.

وی افزود: وزارت آموزش و پرورش تمام توان خود را به کار بسته و می‌برد که در حواشی کلان‌شهرها خدمات آموزشی موردنیاز ارائه شود که در این راه برای افزایش ظرفیت آموزش و تحصیل گام‌هایی در راه توسعه فضاهای آموزشی با کمک خیرین و اعتبارات وزارت آموزش و پرورش برداشته شده است.

معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش درعین حال تصریح کرد: به دلیل جوان شدن جمعیت ازجمله افزایش سالانه ۱.۸ درصدی دانش‌آموزان ابتدایی، فضاهای آموزشی موجود کافی نیست و باید اعتبارات در سطح ملی هم‌افزایی شود. امیدواریم ستاد در ساخت فضاهای آموزشی در این مناطق و نیز پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و ظرفیت‌سازی‌های اجتماعی لازم اقدامات اساسی انجام دهد و وزارت آموزش و پرورش نیز با شرایط موجود ازجمله وجود مدارس کم‌جمعیت در حاشیه تهران می‌تواند درصورت تامین زیرساخت‌های فرهنگی ظرفیت‌ها را فراهم کند./

Share نسخه مخصوص چاپ