مسیر صفحه جاری : اخبار
اخبار و رویدادها
در نشست خبری کانون سراسری انبوه سازان ایران عنوان گردید:
پنجشنبه, مرداد 14, 1395 by روابط عمومی انجمن

رییس هیات مدیره کانون سراسری انجمن های صنفی انبوه سازان مسکن و ساختمان ایران از آغاز فروش ۲۵۰ هزار مسکن اقساطی در کشور خبر داد و گفت: علاوه بر فروش واحدهای مسکونی با تضمین بانک مسکن، تعدادی از واحدهای انبوه سازان در ماه های اخیر به طور مستقیم توسط سازندگان فروش رفته است.
به گزارش روابط عمومی کانون سراسری انبوه سازان ایران، جمشید برزگر در گفت و گو با خبرنگاران از آغاز  فروش ۲۵۰ هزار مسکن اقساطی در کشور خبر دادافزود: براساس توافق بانک مسکن، این بانک بازپرداخت اقساط تسهیلات یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریالی (۱۵۰ میلیون تومان) با کارمزد ۲.۳ درصد را به انبوه سازان تضمین کرده است.
وی اظهار داشت: مدت بازپرداخت اقساط انبوه سازان توسط بانک مسکن پنج سال است اما پیشنهاد ما افزایش این مدت به ۱۰ تا ۱۵ سال است.
رییس هیات مدیره کانون سراسری انجمن های صنفی انبوه سازان مسکن و ساختمان ایران اظهار داشت: علاوه بر فروش واحدهای مسکونی با تضمین بانک مسکن، تعدادی از واحدهای انبوه سازان در ماه های اخیر به طور مستقیم توسط سازندگان فروش رفته است.
برزگر افزود: کانون انبوه سازان با سه بانک دولتی نیز وارد مذاکره شده است تا علاوه بر بانک مسکن، این بانک ها نیز بتوانند نسبت به فروش اقساطی واحدهای انبوه سازان اقدام کنند.
وی از راه اندازی بانک اطلاعات واحدهای انبوه سازان در سراسر کشور خبر داد و گفت: برای تسهیل فروش واحدهای مسکونی در تمام استان های کشور تا اواخر شهریورماه امسال بانک اطلاعاتی واحدهای انبوه سازان راه اندازی می شود تا مردم بتوانند به سهولت از وضعیت همه پروژه های سازندگان مطلع شوند.
وی همچنین خبرداد: بانک اطلاعات آمار سراسر کشور برای فروش اقساطی مسکن آماده راه اندازی است. هم اکنون با 31 انجمن در سراسر کشور لینک شده ایم و به زودی کسانی که قصد خرید مسکن اقساطی دارند می توانند از طریق این بانک سامانه ثبت نام کنند.
برزگر این را هم گفت که فروش اقساطی نمی تواند همه ی مشکلات رکورد مسکن را حل کند اما می تواند به خروج از رکود کمک کند. چرا که کانون انبوه سازان هم اکنون ۴۵ تا ۵۰ درصد مسکن در حال تولید کشور را پوشش می دهد.
وی درباره قیمت واحدهای فروش اقساطی گفت: تمام واحد ها را زیر قیمت می فروشیم. امیدواریم با افزایش تسهیلات کاهش نرخ بهره و افزایش مدت بازپرداخت این طرح وارد شرایط بهتری شود.


برزگر با اشاره به پیشنهاد جدیدی به دولت برای مسکن در شهر تهران، گفت: به دولت پیشنهاد داده‌ایم که ۶۰ درصد قیمت خانه را وام بدهد تا مردم واحدهای انبوسازان را خریداری کنند؛ ضمن اینکه حدود ۲۵۰ هزار واحد انبوه‌سازان نیز، برای طرح مسکن قسطی عرضه می‌شود که میانگین اقساط این طرح ماهانه یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است.
برزگر با بیان اینکه روزنه های خوبی برای رونق بازار مسکن مشاهده می شود، گفت: این سبب شده است تعدادی از واحدهای مسکونی انبوه سازان مسکن در کشور به فروش برسد هرچند پیشنهاد ما این است که اقشار متوسط جامعه بتوانند برای خرید مسکن بیش از ۶۰ درصد ارزش واحد مسکونی مورد نیاز خود را تسهیلات دریافت کنند.


رئیس کانون انبوه سازان در ادامه با اعلام اینکه آمار واحد های نیمه ساز کل کشور ۴۰۰ هزار واحد است گفت: اگر متوسط جهانی که ۲ تا ۵ درصد در نظر بیگیریم الان تولید در کشور ما به ازای تقاضا صفر-صفر است. چرا که در سال های ۱۳۹۴ و ۱۳۹۵ شاهد کاهش ۲۵ درصدی پروانه های ساختمانی بودیم.
وی البته جهش قیمت مسکن را رد کرد و گفت: در سال ۱۳۹۱ نیز اگر هزینه های تولید مسکن با توجه به تورم ۴ برابر نمی شد به هیچ عنوان جهش قیمت اتفاق نمی افتاد. به طور مثال آهن در آن زمان یک مرتبه از ۵۰۰ تومان به ۲۴۰۰ تومان رسید ولی ما پیش فروش کرده بودیم و مجبور بودیم با قیمت متری ۸۰۰ هزار تومان خانه را بفروشیم. ولی هم اکنون تورم به ۹ درصد رسیده بنابراین جهش قیمتی به وجود نخواهد آمد.
رییس هیات مدیره کانون سراسری انجمن های صنفی انبوه سازان مسکن و ساختمان ایران یادآورشد: پیشنهاد دیگر ما به دولت برای رونق بازار مسکن این است که دریافت کننده تسهیلات بتوانند اقساط خود را در مدت۲۰ سال با نرخ سود کمتر از ۱۲ درصد بازپرداخت کند.

وی تاکید کرد، انجمن انبوه سازان مسکن معتقد است با تقویت قدرت خرید اقشار متوسط جامعه و رقابتی شدن بازار، باید واحدهای کیفی مناسبی در سطح کشور ساخته شود و دولت به پرداخت تسهیلات مناسب به خصوص در کلانشهرها توجه جدی داشته باشد.


وی از تهیه آیین نامه صلاحیت حرفه ای سازندگان ساختمان توسط کانون سراسری انجمن های صنفی انبوه سازان مسکن و ساختمان ایران خبر داد و گفت: این آیین نامه به وزارت راه و شهرسازی ارسال شده است تا پس از طی مراحل قانونی برای تصویب به هیات وزیران تقدیم شود و با اجرای آن شاهد انضباط در حوزه ساخت و ساز و نظام مهندسی کشور باشیم.
وی با اشاره به رکود شدید بخش مسکن گفت: سازندگان با مشکلات متعددی دست به گریبان هستند که ۴ اقدام برای کمک به این افراد ضروری است.
برزگر این ۴ اقدام را اصلاح قانون پیش فروش، اصلاح قانون بیمه تامین اجتماعی کارگران ساختمانی، قانون مالیات های مستقیم و کاهش هزینه خدمات از جمله انشعابات، خدمات مهندسی و پروانه های ساختمانی عنوان کرد.
وی بر ضرورت تولید مسکن امن و ارزان تاکید کرد و  گفت: زلزله پارس آباد که چند روز گذشته رخ داد بیش از ۵.۲ ریشتر قدرت نداشت اما دیدیم که چه خسارتی را به واحد های مسکونی وارد کرد و امیدواریم روزی برسد که هیچ کس صاحب خانه نا امن نباشد.


برزگر افزایش بی رویه نرخ خدمات مهندسی و هزینه های انشعاب آب، برق و گاز را از مشکلات عمده انبوه سازان اعلام کرد که بار مالی زیادی را به سازندگان برای برقراری این خدمات وارد می کند.
وی پرداخت هزینه های نقشه برداری، پرداخت بیمه کارگران ساختمانی، پیش فروش ساختمان، قانون مالیات های مستقیم، انجام امور ثبت و اسناد و تعرفه سازمان های نظام مهندسی را از دیگر مشکلات انبوه سازان عنوان کرد و گفت: همه این عوامل به افزایش قیمت ساختمان منجر می شود و مانع بزرگی برای بهبود کسب و کار در صنعت ساخت و ساز کشور است.
رییس هیات مدیره کانون سراسری انجمن های صنفی انبوه سازان مسکن و ساختمان ایران می گوید، در تمام کشورهای جهان به ازای ارایه خدمات هزینه دریافت می شود اما در کشور ما دستگاه های خدماتی برای ارایه هرگونه خدمت هزینه های خود را جلوتر دریافت می کنند و این در افزایش قیمت مسکن و مشکلات سازندگان در کشور بسیار تاثیرگذار است.
برزگر در پایان افزود: سالیانه به طور متوسط باید یک میلیون واحد مسکونی در سطح کشور ساخته شود. در این بین صنعتی سازی انبوه سازان مسکن در کشور برای تامین نیازهای مردم بسیار تاثیرگذار است و دولت یازدهم در تلاش است با افزایش تسهیلات مسکن بازار مسکن در کشور رونق بگیرد.