به گزارش روابط عمومی انجمن انبوه سازان مسکن و ساختمان آذربایجان شرقی به نقل از ایسنا، مهندس جمشید برزگر، رئیس کانون سراسری انبوه سازان کشور، در نشست خبری اجلاس سراسری انبوهسازان مسکن و ساختمان ایران اظهار کرد: طبق طرح نهضت ملی مسکن به ساخت سالیانه حدود یک میلیون واحد مسکونی نیاز داریم که بین ۳۵۰ تا ۴۰۰ هزار واحد توسط بخش خصوصی تولید میشود.
وی افزود: حدود ۱۵۰ هزار واحد هم در بافتهای فرسوده نوسازی میشود. میماند حدود ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار واحد که دولت باید برای اقشار پایین اجرا کند که چندان در این بخش به اهداف خود نرسیده است.
رئیس کانون سراسری انبوه سازان ایران با بیان اینکه انبوه سازان میتوانند در اجرای پروژه نهضت ملی مسکن به دولت کمک کنند گفت: ما مدعی هستیم که اگر طرحها به همکاران ما در ۳۱ استان کشور واگذار شود قیمت تمام شده واحدها تا ۲۰ درصد کاهش پیدا میکند اما در حال حاضر پروژهها در قالب فراخوان به پیمانکاران واگذار میشود که ۷۵ درصد پروژهها با مشکل منابع مالی مواجه شدهاند.
وی خاطرنشان کرد: پروژه مسکن مهر به تعداد ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار واحد از سال ۱۳۸۶ مطرح شد اما از زمانی که انبوه سازان در دی ماه ۱۳۸۸ وارد این طرح شدند سرعت گرفت. تا سال ۱۳۹۱ تعداد یک میلیون ۱۴۰۰ هزار واحد تحویل و قابل استفاده شد.
مهندس برزگر با بیان اینکه طرح نهضت ملی مسکن به لحاظ انعقاد قرارداد دارای ایراداتی است تاکید کرد: ما حاضریم با دریافت زمین از محل قدرالسهم دولت واحدهای سهم آنها را واگذار کنیم تا به متقاضیان نهضت ملی مسکن بدهند اما نتوانستهایم به توافق چندانی با وزارت راه و شهرسازی دست پیدا کنیم. اگر پروژهها به انبوه سازان واگذار شود بلوکهای ۵ تا ۶ طبقه حداکثر ۱۸ ماهه به پایان میرسد.
رئیس کانون سراسری انبوه سازان کشور تصریح کرد: هزینههای تحمیلی به صنعت ساختمان افزایش یافته است. به طور مثال خدمات نظام مهندسی نسبت به سال گذشته ۲۰۰ درصد افزایش یافته و هزینه پروانه ساختمانی نیز بسیار قابل توجه شده است. در این شرایط فولاد و سیمان سهم قابل توجهی از هزینه ساخت را به خود اختصاص نمیدهد و سهم اصلی به زمین و خدمات مربوط میشود اما معتقدیم در بورس کالا باید قیمت فولاد و سیمان مدیریت شود.
در این زمینه، فرشید پوراجت دبیر کانون انبوه سازان بیان کرد: در اینکه بورس یک ابزار مترقی محسوب میشود شکی نیست، اما ساز و کار امروز بورس کالا در ایران دارای نقضهای اساسی است که خود دوستان بورسی هم به آن اذعان دارند. باید مشخص شود قیمتها به چه شکل کشف میشود. دولت باید ریسک قیمت مصالح ساختمانی را در پروژه نهضت ملی مسکن کاهش دهد که یکی از این موارد مدیریت قیمت سیمان و فولاد است.
مهندس جمشید برزگر در ادامه خاطرنشان کرد: از دهه ۶۰ تا الان در هر دورهای که دولت برای تامین منابع مالی بخش مسکن ورود کرده موفق بوده است. در سال ۱۳۷۷ بین ۴۰ تا ۶۰ درصد وام بدون سپرده به سازندگان پرداخت میشد که یکی از دورههای موفق در تولید مسکن را پشت سر گذاشتیم.
رئیس کانون انبوه سازان با اشاره به صحبت وزیر راه و شهرسازی مبنی بر اینکه آمادهسازی هر قطعه زمین نهضت ملی مسکن ۲۰۰ میلیون تومان برای دولت هزینه دارد گفت: میتوان با اجرای طرحها در درون شهرها و نوسازی بافتهای فرسوده هزینههای زمین و زیرساختها را به طور قابل توجهی کاهش داد.