به گزارش روابط عمومی انجمن انبوه سازان مسکن و ساختمان آذربایجان شرقی، رئیس کانون سراسری انبوهسازان ایران در بیستمین اجلاس سراسری انبوهسازان مسکن و ساختمان ایران و بزرگداشت روز جهانی اسکان بشر گفت: مسئله مسکن، مسئله مهمی است و در تدوین سیاستهای آن باید از رویکردهای گذشته درس آموخت و روندهای قبلی را نقد و ارزیابی کرد.
مهندس جمشید برزگر گفت: در دو سال دولت سیزدهم دو جلسه با دو وزیر مسکن و شهرسازی داشتیم، جلساتی که بیش از ۳ ساعت طول کشید. ما در آن جلسات نظر و نگاه خود را درباره طرح یکمیلیون مسکن در سال ارائه کردیم ولی درنهایت پیشنهاد ما به کارشناسان ارجاع شد و این یعنی هیچ نتیجهای از جلسات نمیتوان گرفت.
او ادامه داد: تنها زمانی موفق میشویم که به فعالان بخش خصوصی حوزه ساختوساز مسکن، یعنی انبوهسازان اعتماد کنیم و تنها راهحل اجرا و دستیابی به اهداف ریاست جمهوری برای ساخت یکمیلیون مسکن توافق و امضای تفاهمنامه با انبوهسازان است. در این صورت شعارهای دولت سیزدهم در حوزه مسکن به سرانجام میرسد.
مهندس برزگر در بررسی روند برنامه مسکنسازی در ایران بعد از انقلاب ادامه داد: در ابتدای انقلاب زمین، بدون کارشناسی لازم، تقسیم و به افراد واگذار شد. این طرح به شهرکهای غیر مقاوم تبدیل شد که بعد از ۲۰ سال بهصورت کلنگی واگذار شدند و به ساختمانهای بلندمرتبه تبدیل شدند که بار دیگر هیچ استانداردی در آنها رعایت نشد. در دوره سازندگی بحث مسکن استیجاری پیش آمد و در دوره بعد طرح ضرباتی اسکان ۷۷ و در دوره بعد به مسکن مهر رسیدیم و در دولت یازدهم و دوازدهم به طرح مسکن ملی رسیدیم و آلان با قانون جهش تولید مسکن و آلان طرح یکمیلیون مسکن در سال در دستور کار است که هیچکدام به اهداف خود بهطور کامل نرسیده است.
رئیس کانون سراسری انبوهسازان ایران تصریح کرد: ساخت یکمیلیون مسکن در سال اگرچه شعار خوبی است اما آیا به نتیجه میرسد یا خیر؟ کارنامه دوساله نشان میدهد که در این زمینه موفق نبوده. دلیل این مسئله هم این است که دولت از جامعه انبوهسازان مشاوره نمیگیرد و از تجربیات این گروه که دانش، تجربه و سرمایه دارند، استفاده نمیکند.
او تصریح کرد: ما زمانی موفق میشویم که به بخش خصوصی و فعالان این حوزه و انجمنها و تشکلها با توجه به توانمندیشان اعتماد کنیم. حلقه مفقوده در طرحهای ساخت مسکن در ایران سرمایه و سرمایهگذاری است و در نبود سرمایه لازم، پروژهها ناقص میماند.
رئیس کانون انبوهسازان تصریح کرد: یکی از مشکلات ما عدم توجه به قوانین و مقررات است. بهعنوان نمونه مصوبه هیئتوزیران سال ۱۳۷۵ برای انجمنهای استانی انبوهسازی هنوز اجرا نشده است. هفتصد هزار هکتار بافت فرسوده داریم که ۲۲ میلیون نفر در این بافتها ساکن هستند. معتقدم در این حوزه نیز باید به بخش خصوصی اعتماد کنیم و مسئولی برای شنیدن حرفهای ما وجود داشته باشد.