به گزارش روابط عمومی انجمن انبوه سازان مسکن و ساختمان آذربایجان شرقی به نقل از ایرنا، « فریدون بابایی اقدم » با بیان اینکه حاشیه نشینی معضلی جهانی است که از نظر وسعت از سطح توسعه کشورها تبعیت می کند، گفت: ضرورت ساماندهی جوامع حاشیه نشین شهرها با توجه به استحکام کم واحدهای مسکونی و نوع بافت و اقلیم در برخی مناطق بیشتر احساس می شود.
وی با اشاره به اینکه ۷۰ درصد جمعیت چابهار حاشیه نشین هستند ولی این مسئله به اندازه تبریز حاد و بحران زا نیست، گفت: ساخت بناهای چند طبقه در بافت های ناکارآمد بر احتمال خطرپذیری جان افراد در حوادث غیرمترقبه همچون زلزله می افزاید.
عضو شورای شهر تبریز با بیان اینکه طبقات بالا در بافت های فرسوده که بدون سازه مناسب و طراحی مهندسی ساخته شده اند خطرسازتر هستند، گفت: پدافند غیرعامل باید به موضوع ساخت و ساز غیرمجاز توجه کند.
وی با اشاره به اینکه در ترکیه محلات در معرض خطر شناسایی و از ساخت و ساز غیرمجاز جلوگیری می شود، گفت: برای ساماندهی ساخت و ساز باید برنامه مدون تعریف کنیم.
وی با بیان اینکه نمی توان بازه زمانی برای ساماندهی بافت های فرسوده و حاشیه نشین تعریف کرد، همکاری دستگاه های دیگر همچون دستگاه های خدمت رسان و قضایی را در انجام طرح های ساماندهی این بافت ها موثر دانست و خاطرنشان کرد: در شهرهایی که این دستگاه ها تعامل خوبی داشته اند شاهد روند مناسب ساماندهی حاشیه نشینی هستیم.
بر اساس این گزارش، هفت هزار هکتار بافت شهری تبریز نیازمند بازآفرینی شهری است که سه هزار و ۸۰۰ هکتار آن مربوط به مناطق حاشیهنشین است.