مسیر صفحه جاری : اخبار»بایگانی اخبار
بایگانی اخبار
کد مطلب : 217  |   تعداد نظرات: 0   |   تعداد بازدیدها: 10730   |   تاریخ درج: شنبه, خرداد 31, 1393   |   ساعت: 09:29 ق.ظ   |   منبع / نویسنده مطلب: روابط عمومی انجمن

 

کمبود مسکن افزایش وام را هم بی اثر می کند

آخوندی در عین حال تاکید کرد که برای افزایش وام مسکن نیاز به تاسیس صندوق های پس انداز و افزایش منابع تامین مالی وجود دارد.


عباس آخوندی با اشاره به افزایش وام مسکن به 35 میلیون تومان اظهار داشت که این اقدام نیز نتوانسته تاثیر چندانی در قدرت خرید مردم بگذارد و از همین رو وزارت راه و شهرسازی درصدد است که سقف تسهیلات پرداختی خرید مسکن را به 50 درصد از قیمت کل خانه افزایش دهد

آخوندی در عین حال تاکید کرد که برای افزایش وام مسکن نیاز به تاسیس صندوق های پس انداز و افزایش منابع تامین مالی وجود دارد.

این سخنان وزیر راه و شهرسازی در حالی مطرح می شود که به اعتقاد برخی از کارشناسان باید مانند سایر کشورها 80 تا 90 درصد قیمت مسکن در قالب تسهیلات به متقاضیان پرداخت شود. در همین حال برخی دیگر از صاحبنظران بر این باورند که افزایش میزان وام مسکن، به خودی خود موجب رشد قیمت خانه خواهد شد. به نظر می رسد هر دو این نظرات درست باشد و وقوع هر دوی این رخدادها محتمل است. علت اصلی نیز در آن است که با کمبود مسکن در کشور مواجه هستیم.

به اعتقاد کارشناسان تا زمانی که مشکل کمبود مسکن در کشور حل نشود، نمی توان از رشد قیمت مسکن به دنبال افزایش تسهیلات جلوگیری کرد. در واقع یک اقدام اساسی می تواند این باشد که وزارت راه و شهرسازی حمایت های بسیار جدی تری، بیش از آنچه که در حال حاضر انجام می دهد، برای افزایش تولید مسکن در دستور کار قرار دهد.

موضوع را می توان اینگونه بیان کرد که در صورت افزایش تولید مسکن و رفع کمبودها، رشد میزان تسهیلات نه تنها موجب نجومی شدن قیمت ها نخواهد شد بلکه به نفع هم وام دهندگان خواهد بود و هم خانه دار شدن گروه های بسیاری از مردم را رقم خواهد زد.

واقعیت آن است که در سال های اخیر قیمت مسکن رشد تصاعدی قابل توجهی داشته و همین موضوع خانه دار  شدن را برای برخی از افراد تبدیل به یک رویا کرده است.

در شرایط فعلی حتی اگر 100 میلیون تومان وام مسکن نیز به هر متقاضی اختصاص بیابد، لزوما به معنای آن نخواهد بود که این فرد می تواند صاحبخانه شود زیرا حجم تولید مسکن در سطح پایینی قرار دارد.

در عین حال به اعتقاد برخی از صاحبنظران ابزارهایی مانند صندوق پس انداز مسکن، رهن ثانویه، لیزینگ مسکن و افزایش تسهیلات در صورتی می توانند مشکل خرید خانه را حل کنند که معضل کاهش تولید مسکن رفع شده باشد.

در این صورت می توان امیدوار بود که برنامه های مدنظر وزیر راه و شهرسازی برای افزایش وام مسکن منجر به خانه دار شدن گروه های فراگیری از جامعه شود.

Share نسخه مخصوص چاپ