مسیر صفحه جاری : اخبار»بایگانی اخبار
بایگانی اخبار
کد مطلب : 249  |   تعداد نظرات: 0   |   تعداد بازدیدها: 11019   |   تاریخ درج: شنبه, تير 07, 1393   |   ساعت: 09:34 ق.ظ   |   منبع / نویسنده مطلب: روابط عمومی انجمن

 

مشاغل ساختمانی در اشغال کارگران خارجی

مدیر کل سازمان فنی و حرفه ای استان تهران : اشتغال پایدار با حذف فرهنگ پشت میزنشینی


حمیدرضا خانپور در گفت و گو با خبرنگار صما ضمن اعلام مطلب فوق افزود: در چنین شرایطی می توانیم نیروهای ایرانی متخصص و کارآمدی را در حرفه ای که توسط این کارگران بیگانه اشغال شده است آموزش دهیم و دانش و مهارت آن ها را به روز کنیم.

 خانپور همچنین گفت: از ابتدای شروع طرح ساماندهی کارگران ساختمانی در استان تهران، 302 هزار و 976 نفر را سنجش مهارت کرده ایم که از این تعداد 225 هزار و 910 نفر موفق به گرفتن گواهی نامه مهارت فنی و حرفه ای و پروانه مهارت ساختمانی شده اند.

وی با اشاره به بارگذاری 5 هزار استاندارد شغلی در سایت سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور گفت: 207 مورد از این شغل ها در زمینه صنعت ساختمان و 16 مورد مربوط به مشاغل پرمشقت و زیان آور کارگرانی است که از یک سری مزایای خاص دولتی مثل تخفیف ویژه در پرداخت بیمه تامین اجتماعی برخوردارند.

به گفته خانپور بر این اساس، دولت این امتیاز را برای کارگران قائل شده که با پرداخت 7 درصد بیمه حداقل دستمزد کارگری از کلیه مزایای بیمه، درمان، بازنشستگی و از کارافتادگی بهره مند شوند.

وی با بیان اینکه سازمان آموزش فنی و حرفه ای، ارتقای مهارت کارگران ساختمانی را جزو برنامه های کاری خود قرار داده است، افزود: سالانه 200 هزار کارگر ساختمانی از مزایای بیمه درمانی، بازنشستگی و ازکارافتادگی بهره مند می شوند که 38 هزار نفر از این تعداد در استان تهران متمرکز هستند.

مدیر کل سازمان آموزش فنی و حرفه ای استان تهران در ادامه اظهار امیدواری کرد: با کمک NGO ها و انجمن های صنفی فعال در حوزه صنعت ساختمان ازقبیل انجمن های انبوه سازی، پیمانکاری و... بتوانیم افراد واقعی  فعال در حوزه ساخت و ساز را شناسایی و از مزایای کامل بیمه و تامین اجتماعی بهره مند کنیم.

وی با تاکید بر ضرورت ساماندهی و توانمندسازی کارگران ساختمانی تصریح کرد: توافق نامه همکاری میان کانون سراسری انبوه سازان ایران و سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور گام موثری در این مسیر و تربیت نیروهای انسانی ماهر و متخصص خواهد بود.

خانپور همچنین  با اعلام اینکه بر اساس تفاهم نامه فوق، نیروهای انسانی در 16 حرفه اصلی آموزش های لازم را خواهند دید گفت: ساماندهی نیروهای انسانی در صنعت ساختمان، کاهش حوادث ناشی از کار و نیز آشنا شدن کارگران با دنیای واقعی کار جزو برنامه هایی است که در دست اقدام داریم.

وی در پایان خاطرنشان کرد: برای دستیابی به اشتغال مولد و پایدار جوانان، باید فرهنگ پشت میز نشینی و مدرک گرایی را رها کنیم و به سمت فرهنگ کاربلدی و مهارت های فنی حرفه ای حرکت کنیم و خانواده ها در زمینه تشویق فرزندان خود برای این منظور نقش اساسی برعهده دارند.

Share نسخه مخصوص چاپ