مسیر صفحه جاری : اخبار»بایگانی اخبار
بایگانی اخبار
کد مطلب : 277  |   تعداد نظرات: 0   |   تعداد بازدیدها: 6839   |   تاریخ درج: شنبه, تير 14, 1393   |   ساعت: 09:28 ق.ظ   |   منبع / نویسنده مطلب: روابط عمومی انجمن

 

ضرورت فرهنگ سازی برای استفاده از خدمات مهندسی

بهبود صنعت ساختمان نیازمند پیوست و هماهنگی تمام تشکل ها، سازمان ها و انجمن های مربوط به صنعت ساختمان است که در این راستا فرهنگ سازی استفاده از خدمات مهندسی مناسب برای بهره برداران امری ضروری تلقی می شود.


رییس انجمن انبوه سازان مسکن یزد در گفت و گو با «صما» اظهار داشت: متاسفانه در حال حاضر سازمان های مربوط به صنعت ساختمان که باید با هم تعامل داشته باشند از هم جدا شده اند، که امید است با اصلاح قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان و تصویب خط مشی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور تمامی ارگان های ذی ربط در کنار هم به رشد و اعتلای صنعت ساختمان خدمت کنند.

محمد مهدی شرافت با اشاره به این که انبوه سازان به عنوان بزرگترین مجریان ساخت در کشور برای اجرای پروژه ها احتیاج به طراحی خوب و مناسب دارند، یادآور شد: مهم ترین مشکل طراحی نامناسب پروژه ها است که باید این موضوع درکمیسیون های متولی شهرداری ها رسیدگی شود، متاسفانه امروزه این ضعف را از جانب انبوه سازان می دانند.

شرافت در عین حال افزود: در واقع از جهت های بسیاری صنعت ساختمان دچار مشکل  است که این مشکلات اعم از فقدان طرح مناسب برای اجرای پروژه ها، کمبود نیروی مولد و متخصص و آموزش دیده، وجود فارغ التحصیلان کم تجربه و مهمتر از آن وجود مصالح غیراستاندارد در ساخت و ساز پروژه هاست که همه آنها در صنعت ساخت و ساز محصولی بی کیفیت را به بهره برداران عرضه می کنند.

وی با اشاره به کارکرد سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور و نقش سازنده آن در صنعت ساختمان تصریح کرد: اگر قرار بر تغییر و اصلاح خط مشی سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور است، این سازمان باید تمامی مجموعه های طراحی و نظارت و اجرا و کیفیت و استاندارد بودن مصالح ساختمانی را و همچنین مهم تر از آن آموزش بهره برداران را در نظر بگیرد.

شرافت ضمن بیان این که مردم به عنوان اصلی ترین بهره برداران مسکن، آموزش های لازم جهت ساخت و ساز مسکن را ندیده اند، اذعان داشت: سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور باید با همکاری رسانه ملی آموزش های عمومی به بهره برداران صنعت ساختمان بدهد و همچنین در آموزش ها عنوان شود که طراحی و اجرای مناسب ساختمان به همین آسانی نیست و با این کار مانع ورود افراد فاقد صلاحیت و مهارت به این صنعت خواهیم شد.

وی در این راستا خاطرنشان کرد: متاسفانه در خصوص استفاده از مهندسان در تمامی زمینه های ذی ربط تا به امروز فرهنگ سازی انجام نشده است که امید می رود در این خصوص نیز اطلاع رسانی لازم صورت پذیرد.

رییس انجمن انبوه سازان مسکن یزد در عین حال تاکید کرد: سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور به عنوان هسته اصلی این صنعت، باید هماهنگی های لازم را میان تمامی سازمان ها و تشکل های مربوط به صنعت ساختمان فراهم کند.

شرافت در پایان با تاکید به این که سازمان نظام مهندسی کشور نباید با نگاه تفکیک و جداسازی سازمان ها، انجمن ها و ارگان های مربوط به صنعت ساختمان پیش رود، خاطرنشان ساخت:  اصلی ترین وظیفه سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور می تواند اجرای خط مشی مصوب هفدهمین اجلاس هیئت عمومی باشد که در این راستا سامان دهی بخش ساز و کار اجرایی ساخت و ساز و مهم تر از آن، تغییر نگاه بهره برداران صنعت ساختمان به اجرای مناسب مسکن سازی به خصوص در شهرستان ها است.

Share نسخه مخصوص چاپ