مسیر صفحه جاری : اخبار»بایگانی اخبار
بایگانی اخبار
کد مطلب : 283  |   تعداد نظرات: 0   |   تعداد بازدیدها: 7361   |   تاریخ درج: چهارشنبه, تير 18, 1393   |   ساعت: 09:31 ق.ظ   |   منبع / نویسنده مطلب: روابط عمومی انجمن

 

حضور انبوه سازان در مسکن مهر جنبه حقوقی دارد

گزارش «صما» از جایگزین شدن تعاونی ها به جای انبوه سازان در مسکن مهر


در حال حاضر در کشور اجرای بیشتر پروژه های مسکن مهر به دست انبوه سازان مسکن است و این صنف در کشور چند سالی است که با توجه به نوسانات قیمت مصالح ساختمانی و همچنین قیمت تمام شده طرح مذکور سود و زیان این پروژه ها را عهده دار هستند.
این در حالی است که  چندی پیش طی مذاکراتی که وزارت راه و شهرسازی با وزارت تعاون مسکن انجام داد قرار شد وزارت راه و شهرسازی اجرای برخی پروژه های مسکن مهر را به تعاونی ها واگذاری کند. در این مذاکره که با هدف تسریع ساخت و ساز پروژه‌های مسکن مهر و به سرانجام رسیدن هرچه سریع تر آن صورت گرفته است، قرارداد شماری از پروژه‌های طرح مذکور از سه جانبه به دوجانبه تغییر کرده و پروژه‌های مسکن مهر به ‌صورت گروهی به تعاونی‌ها واگذار شده است تا از این پس تعاونی‌ها واحدهای مسکن مهر را بسازنند. با اقدام وزارت راه و شهرسازی زمزمه ای در بین سازندگان مبنی بر جایگزین شدن تعاونی ها در اجرای این طرح با انبوه سازان ایجاد شد. از این رو "صما" نظر دو تن از روسای انجمن انبوه سازان استان ها را به عنوان سازندگان مسکن مهر جویا شد که متن آن به شرح ذیل است:
حضور انبوه سازان در مسکن مهر جنبه حقوقی دارد                                        
رییس انجمن انبوه سازان استان تهران در خصوص تبدیل قراردادهای پروژه مسکن مهر از سه جانبه به دوجانبه گفت: این کار مربوط به تعاونی ها می باشد و ربطی به صنف انبوه سازان ندارد و این موضوع به پروژه هایی که از ابتدا به تعاونی واگذار شده بود برمی گردد.
حسن محتشم با اشاره به اینکه ساخت مسکن مهر از ابتدا قبل از ورود انبوه سازان در دست تعاونی ها بود، اذعان داشت: در این راستا تعاونی ها قراردادهای بسیاری را با وزارت راه و شهرسازی منعقد کردند، اما متاسفانه سرانجام و نتیجه خوبی حاصل نشد.
محتشم در عین حال افزود: وزارت راه و شهرسازی وقتی متوجه شد که تعاونی ها در سامان دهی و اجرای پروژه های مسکن مهر ناکام ماندند اجرای این پروژه ها را به انبوه سازان واگذار کرد.
وی با اشاره به پروژه هایی که از ابتدای کار قرارداد آنها به اسم تعاونی ها بسته شده بود و همچنان نیمه تمام مانده است، تصریح کرد: به نظر می رسد مذاکره وزارت راه و شهرسازی با تعاونی ها در خصوص تعیین و تکلیف همین قراردادهای نیمه تمام و بلاتکلیف است و نه حذف انبوه سازان از پروژه های مسکن مهر.
محتشم در پایان یادآور شد: حضور انبوه سازان به  عنوان مجریان ساخت در پروژه های مسکن مهر با انعقاد قرارداد است و حضور آنها جنبه حقوقی دارد و تا سرانجام رساندن این پروژه ها آنها در صحنه حضور دارند.                                        
تعاونی ها مسکن مهر را به سر انجام نمی رسانند
رییس انجمن انبوه سازان استان اردبیل با انتقاد از عملکرد تعاونی ها در اجرای ساخت پروژه های مسکن مهر گفت: تعاونی های مسکن مهر امتحان خود را پس داده اند و تجربیات گذشته نشان میدهد آنها هیچ امتیازی برای اجرای پروژه های مسکن مهر ندارد.
شهاب الدین شهباری با اشاره به سوءاستفاده های مالی که در این پروژه ها اتفاق افتاد اذعان کرد: آمارها نشان می دهد نزدیک به 80 درصد رانت ها و سوءاستفاده های مالی که در مسکن مهر به وجود آمد همه از جانب همین تعاونی ها بود.
وی تصریح کرد: تعاونی های مسکن هیچ مزیتی برای ساخت مسکن مهر ندارند و اگر اجرای آنها به دست تعاونی ها بیفتد اشتباهات دولت قبل تکرار می شود و این پروژه ها به سرانجام که نمی رسد هیچ، ناموفق هم باقی می ماند.
رییس انجمن انبوه سازان استان اردبیل با تاکید بر اهمیت رعایت اصول فنی در ساخت مسکن مهر افزود: متاسفانه در حال حاضر تنها به سرانجام رساندن مسکن مهر دغدغه شده است و کیفیت این پروژه ها چندان مهم به نظر نمی رسد.
شهبازی در پایان یادآور شد: پروژه های مسکن مهر برای خانه دار کردنقشر ضعیف و کم درآمد جامعه است و باید توجه داشت آنها با هزار مشقت هزینه های خرید و قسط های طولانی این خانه ها را جمع آوری می کند ولی متاسفانه در نهایت در مسکن های بی کیفیتی که به دست تعاونی ها ساخته می شود ساکن می شوند.

Share نسخه مخصوص چاپ