مسئول کمیسیون های تخصصی کانون سراسری انبوه سازان در گفتگو با خبرنگار «صما» به تشریح مشکلات انبوه سازی پرداخت و اذعان داشت: در ساخت و ساز مسکن و انبوه سازی هزینه های بالای عوارض، پروانه ساخت، تراکم و نیز انشعاب آب و برق بسیار بالا رفته و نزدیک به 100 درصد افزایش یافته و این امر باعث تضعیف بنیان انبوه سازی در کشور شده است.
ساسان فروتن به خدمات دهی وزارت نیرو اشاره کرد و اظهار داشت: در حال حاضر وزارت نیرو سازندگان را موظف کرده قبل از شروع ساخت پروژه ها ، هزینه انشعاب آب، برق و گاز را برای پروژه پرداخت کنند؛ در حالی که در سال های پیش، سازندگان مسکن برای صد واحد نیز برق موقت تهیه می کردند و بعد درخواست انشعاب اصلی نموده و هزینه را پرداخت می کردند.
فروتن در ادامه تصریح کرد: سازندگان مسکن و انبوه سازان با وارد کردن ماشین آلات و تکنولوژی و سایر امکانات ساخت و ساز و نیز هزینه کارگران، بار مالی بسیاری به آنها تحمیل می شود و هزینه های خدمات رسانی و عوارض شهرداری ها نیز توان آن ها را در ادامه کار کم می کند.
عضو هیئت رییسه انجمن انبوه سازان استان فارس با اشاره به اینکه انبوه سازان تنها گروهی بودند که بدون دریافت پیش پرداخت 20 درصد پروژه مسکن مهر را شروع کردند، یادآور شد: در زمان اجرای پروژه مسکن مهر هیچ شرکتی و هیچ تشخیص صلاحیت رتبه بندی حاضر به ساخت این پروژه بدون دریافت پیش پرداخت نشد اما انبوه سازان وارد عمل شدند و کار را آغاز کردند.
وی عواملی همچون عدم پرداخت متقاضیان، تقسیط واحدها، افزایش قیمت ها در مسکن مهر و عدم پرداخت تعدیل قیمت را از دردسرهای مسکن مهر برای انبوه سازان دانست و گفت: انبوه سازان به عنوان نماینده مردم برای اجرای پروژه مسکن مهر وارد عرصه شدند ولی متاسفانه در قراردادهای اداره کل راه و شهرسازی به عنوان کارفرمای قرارداد محسوب می شوند، در حالی که براساس تفاهم نامه ای که موجود است ما پیمانکار قرارداد نیستیم.
مسئول کمیسیون های تخصصی کانون سراسری انبوه سازان در ادامه اظهارات خود افزود: امیدواریم این مشکل با ابلاغ بخشنامه شماره 3 و همچنین حضور وزارت راه و شهرسازی حل شود و به تمام استان ها این بخشنامه ابلاغ شود.
فروتن تصریح کرد: این عوامل دست به دست هم داده اند تا تمام نیروی انبوه ساز و سازنده که با تمام سرمایه خود در این راه قدم برمی دارد کم شود که اگر برطرف نشود اثر آن در چند سال آینده نشان داده می شود.