عزیزالله مهدیان در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس گفت: مصوبه افزایش سقف وام مسکن روستایی به 15 میلیون تومان پس از اینکه از سوی دولت تصویب و به بانک مرکزی رفت از سوی این بانک و شورای پول و اعتبار نیز تصویب شد و سهمیه پرداخت تسهیلات بانکها نیز مشخص و به بانکهای عامل ابلاغ شده است.
وی با اشاره به اینکه پرداخت تسیهلات بهسازی مسکن روستایی از سال 84 با نوسازی 200 هزار واحد شروع شده است، ادامه داد: این برنامه در سال 92 ابلاغ نشده بود، اما اعتبارات سال 93 با افزایش سقف تسهیلات از 12.5 میلیون تومان به 15 میلیون تومان از سوی دولت یازدهم برای 200 هزار واحد مسکونی مصوب شد و بانک مرکزی نیز آنرا در شورای پول و اعتبار تصویب و 200 هزار واحد مسکونی را به بانکهای عامل توزیع و ابلاغ کرد.
*بنیاد مسکن سهمیه استانها را مشخص کرد/پرداخت وام 15 میلیونی از اول آذر
وی افزود: بنیاد مسکن هم توزیع استانی کرد و سهمیه استانها را مشخص کرد و تا آخر این ماه به استانها ابلاغ میشود و از اول آذر ماه پرداخت وام 15 میلیون تومانی آغاز میشود.
مهدیان گفت: معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیسجمهور هم تضمیننامه لازم را برای پرداخت مابهالتفاوت نرخ سود تسهیلات که 5 درصد است را داده است، تا دولت آن را پرداخت کند که خوشبختانه این تضمین نامه هم داده شده است که سالانه در بودجه دیده شود که امسال این موضوع دیده شده و به بانکها پرداخت میشود.
معاون امور بازسازی مسکن روستایی بنیاد مسکن ادامه داد: با توجه به اینکه وقفه کوتاهی در پرداخت تسهیلات ایجاد شده بود، اما با تشکیل پروندههایی که قبلا صورت گرفته، این تسهیلات 15 میلیون تومانی برای 200 هزار واحد مسکن روستایی خیلی سریع تکمیل میشود.
*سقف اعتبار برای تسهیلات مسکن روستایی 3 هزار میلیارد تومان
وی افزود: سقف اعتبار برای تسهیلات مسکن روستایی 3 هزار میلیارد تومان است که مقرر شده برای احداث 200 هزار واحد مسکونی روستایی به هر واحد 15 میلیون تومان پرداخت شود.
وی خاطر نشان کرد: بانکهای عامل به ترتیب سقفی که به آنها ابلاغ شده و باید تسهیلات پرداخت کنند، شامل تجارت، ملت، صادرات، سپه، ملی و رفاه است.
به گفته وی، چند سال است که در پرداخت تسهیلات مسکن روستایی بانک مسکن حذف شده است.
وی ادامه داد: دولت مصمم است و از بازسازی و ساخت مسکن روستایی حمایت میکند و امید است همانند گذشته روند ساخت مسکن روستایی با سرعت ادامه یابد.