مسیر صفحه جاری : اخبار»بایگانی اخبار
بایگانی اخبار
اختصاص ۵ هزار میلیارد تومان برای افزایش سرمایه بانک مسکن
پنجشنبه, بهمن 08, 1394 by روابط عمومی انجمن

بر اساس لایحه بودجه ۹۵ کل کشور، حدود ۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای وزارت راه و شهرسازی و دستگاه‌های تابعه اختصاص یافته همچنین تا مبلغ پنجاه هزار میلیارد ریال از محل واگذاری اموال غیرمنقول در اختیار وزارت راه و شهرسازی سرمایه نقدی و یا غیرنقدی بانك مسكن افزایش یابد.

 

 

 دکتر حسن روحانی رئیس جمهور روز گذشته یکشنبه ۲۷ دیماه با حضور در صحن علنی مجلس شورای اسلامی لایحه بودجه سال ۹۵ کل کشور را تقدیم قوه مقننه کرد که بر اساس پیشنهاد دولت ۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان به وزارت راه و شهرسازی و دستگاه‌های تابعه اختصاص یافته است.
ماده واحده لایجه بودجه ۹۵ کل کشور: بودجه سال ۱۳۹۵ كل كشور از حیث منابع بالغ بر نه میلیون و پانصد و بیست و شش هزار و سیصد و هفتاد و شش میلیارد و چهارصد و هفتاد و شش میلیون( ۹,۵۲۶,۳۷۶,۴۷۶,۰۰۰,۰۰۰ ) ریال و از حیث مصارف بالغ بر نه میلیون و پانصد و بیست و شش هزار و سیصد و هفتاد و شش میلیارد و چهارصد و هفتاد و شش میلیون ( ۹,۵۲۶,۳۷۶,۴۷۶,۰۰۰,۰۰۰ ) ریال به شرح زیر است:
الف- منابع بودجه عمومی دولت از لحاظ درآمدها و واگذاری دارای یهای سرمایه‌ای و مالی و مصارف بودجه عمومی دولت از حیث هزینه‌ها و تملك دارایی‌های سرمایه‌ای و مالی بالغ بر سه میلیون و هفتاد و سه هزار و هشتصد و پنج میلیارد و نهصد و چهل و هفت میلیون( ۳,۰۷۳,۸۰۵,۹۴۷,۰۰۰,۰۰۰ ) ریال شامل:
۱- منابع عمومی بالغ بر دو میلیون و ششصد و هفتاد و سه هزار و هشتصد و چهل و هشت میلیارد و یك میلیون (۲,۶۷۳,۸۴۸,۰۰۱,۰۰۰,۰۰۰ ) ریال
۲- درآمدهای اختصاصی وزارتخانه ها و مؤسسات دولتی بالغ بر سیصد و نود و نه هزار و نهصد و پنجاه و هفت میلیارد و نهصد و چهل و شش میلیون( ۳۹۹,۹۵۷,۹۴۶,۰۰۰,۰۰۰) ریال
ب- بودجه شركت‌های دولتی، بانك‌ها و مؤسسات انتفاعی وابسته به دولت از لحاظ درآمدها و سایر منابع تأمین اعتبار بالغ بر شش میلیون و هشتصد و شانزده هزار و نهصد و چهل و پنج میلیارد و هشتصد و شصت و چهار میلیون( ۶,۸۱۶,۹۴۵,۸۶۴,۰۰۰,۰۰۰ ) ریال و از حیث هزینه‌ها و سایر پرداخت‌ها بالغ بر شش میلیون و هشتصد و شانزده هزار و نهصد و چهل و پنج میلیارد و هشتصد و شصت و چهار میلیون (۶,۸۱۶,۹۴۵,۸۶۴,۰۰۰,۰۰۰ ) ریال
بخش مسکن در لایحه بودجه ۹۵
بر اساس این گزارش، تبصره ۱۸ از لایحه بودجه ۹۵ کل کشور به بخش مسکن اختصاص دارد که مواد آن به شرح زیر است:
تبصره ۱۸
الف- به دولت اجازه داده می‌شود تا مبلغ پنجاه هزار میلیارد ( ۵۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ) ریال از محل واگذاری اموال غیرمنقول در اختیار وزارت راه و شهرسازی به افزایش سرمایه نقدی و یا غیرنقدی بانك مسكن و با اصلاح اساسنامه آن به عنوان یك بانك توسعه‌ای – تخصصی كه به پیشنهاد مشترك وزارتخانه‌های راه و شهرسازی و امور اقتصادی و دارایی و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی كشور به تصویب هیأت وزیران می‌رسد اختصاص دهد.
ب- بانك مسكن مجاز است با استحصال جریان نقدی و تسهیلات مالی ناشی از اموال غیرمنقول در اختیار وزارت راه و شهرسازی از طریق راه اندازی انواع صندوق‌های پس انداز، زمین و ساختمان و اوراق بهادار و محصولات جدید بانكی به ارتقاء ظرفیت تسهیلات‌دهی خود در بخش مسكن اقدام نماید.
ج- بانك مسكن می تواند با تأمین مالی ساختار یافته و خدمات مدیریت دارایی‌ها از طریق قراردادهای واگذاری، مشاركت و پذیرش با وكالت سازمان‌ها و شركت‌های دولتی و غیردولتی به ارایه انواع خدمات تأمین مالی مبتنی بر دارایی‌های غیربازارپذیر آنها بپردازد. متقابلاً به سازمان‌ها و شركت‌های دولتی اجازه داده می‌شود نسبت به انعقاد قراردادهای مذكور با رعایت سایر موارد قانونی اقدام نمایند.
د- به بانك مسكن اجازه داده می‌شود به منظور تأمین مالی ریالی و ارزی مورد نیاز طرح‌های توسعه‌ای كه دارای توجیه فنی، اقتصادی و مالی در زیر ساخت ناوگان و تجهیزات شقوق مختلف حمل و نقل و مسكن و توسعه شهرهای جدید و عمران و بهسازی شهری تا سقف معادل پنج میلیارد ( ۵.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ) دلار مستقلاً و یا با مشاركت صندوق توسعه ملی نسبت به صدور انواع اوراق بهادار ارزی و ریالی با رعایت ضوابط بانك مركزی جمهوری اسلامی ایران اقدام نماید. ریسك نوسانات غیر متعارف نرخ ارز از منابع مذكور در طرح‌های مشترك با صندوق توسعه ملی توسط صندوق مصون سازی خواهد شد.
ه- دولت مجاز است سود سهام و مالیات متعلق به عملكرد سال ۱۳۹۴ بانك مسكن را به عنوان افزایش سرمایه این بانك منظور نماید.

روند بررسی بودجه در مجلس
بر اساس ماده ۱۸۶ آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، نمایندگان مجلس از زمان چاپ و توزیع لایحه بودجه سالانه كل كشور و پیوست‏‌ها و سوابق آن تا مدت ده روز مى‏‌توانند پیشنهادهاى خود را به كمیسیون‏هاى تخصصى مجلس تقدیم کنند.
- كمیسیون‏‌هاى تخصصى موظفند حداكثر تا پانزده روز پس از چاپ و توزیع لایحه، گزارش خود را به كمیسیون تلفیق تقدیم کنند.
- كمیسیون تلفیق موظف است حداكثر ظرف پانزده روز پس از پایان مهلت گزارش كمیسیون تخصصی، ضمن رسیدگى به گزارش كمیسیون‏‌هاى تخصصى گزارش نهائى خود را تنظیم و به مجلس شوراى اسلامى تقدیم نماید. مهلت رسیدگی كمیسیون تلفیق حداكثر تا پانزده روز با موافقت هیأت رئیسه قابل تمدید است.
- در جلسه علنى، پس از رسیدگى به كلیات بودجه و تصویب آن، به پیشنهادهاى مربوط به درآمدها و سایر منابع تأمین اعتبار بودجه عمومى دولت رسیدگى و سقف آن به‏ تصویب خواهد رسید. پس از آن پیشنهادهاى مربوط به تبصره ها و ردیف‌ها رسیدگى مى‏‌شود.