مسیر صفحه جاری : اخبار»بایگانی اخبار
بایگانی اخبار
در همایش توسعه شهری مبتنی بر اندیشه ایران مطرح شد:
چهارشنبه, ارديبهشت 22, 1395 by روابط عمومی انجمن

جمشید برزگر روز چهارشنبه 15 اردیبهشت  در همایش توسعه ی شهری مبتنی بر اندیشه ایرانشهر در تالار مهتاب کتابخانه مرکزی اهواز اظهار کرد: بعد از انقلاب کارهای شتاب زده ای در عرصه زمین و مسکن در جامعه به وجود آمد که آثار آن را هنوز نتوانستیم رفع و رجوع کنیم.

وی افزود: در تمام شهرهای بزرگ این یکی از آسیب هایی است که برای دولت ها خواهد بود بدون اینکه عالمانه و عاقلانه فکر کنیم این را کار را کردیم و حتی یک بنای مقاوم نساختیم که این را در زلزله بم می توان به خوبی مشاهده کرد.

رییس کانون سراسری انبوه سازان کشور تصریح کرد: فقط در دوره اصلاحات به مسکن توجه اساسی شد و همه مشکلات و گله و شکایت ها به خاطر عملکرد بد ۸ سال گذشته بود که غیر قابل بخشودنی است.

برزگر ادامه داد: با سود ۲۲ درصد کسی صاحبخانه نمی شود و برای تولید و اشتغال باید به بخش مسکن که پیشران اقتصاد کشور است توجه کرد.

وی عنوان کرد: ۱۸ درصد اشتغال و ۲۵ درصد نقدینگی اقتضاد کشور در بخش مسکن است و تنها بخشی که می تواند گره گشای اقتصاد مقاومیت باشد بخش مسکن است.

رییس کانون سراسری انبوه سازان کشور اضافه کرد: باید به طرف استفاده از تکنولوژی و مصالح مصرفی در بهینه سازی انرژی رو آوریم و برای حل بهتر مشکلات با تشکل های کار آفرینی در استان همسو باشیم و نقش انبوه سازان را در اتاق های بازرگانی و شوراهای گفتگوی بخش خصوصی و دولت و انتخابات اتاق بازرگانی پررنگ کنیم.

هیچ قانونی به نفع تولید در کشور تصویب نشد، نظام مهندسی به بنگاه اقتصادی تبدیل شده است

در ادامه این همایش فرشید پورحاجت اظهار کرد: طرح مسکن قسطی بیش از یک سال است که در دولت خاک می خورد در حالی که بهترین ابزار برای خروج از رکود است آن هم در شرایطی که تمام بنگاه های تولید درکشور رو به اضمحلال هستند.

وی افزود: فروش نسیه و بازار اقساطی برای بخش تولید است آن هم زمانی که می بینیم که نهادهای مالی هیچ کمکی به حوزه تولید نمی کنند.

دبیر انجمن صنفی انبوه سازان کشور تصریح کرد: متأسفانه سازمان نظام مهندسی به عنوان اصلی مانع تولید در صنعت ساختمان است و می تواند نقش مهمی در توسعه کشور داشه باشد.

پورحاجت ادامه داد: سازمانی که برای توسعه کشور در حوزه مهندسی تأسیسشده و می تواند در این شرایط کمک زیادی به توسعه کند به به یک بنگاه اقتصادی تبدیل شده است.

وی عنوان کرد: از ۸۲ هزار قانون مصوب در کشور هیچ قانونی به نفع تولید تصویب نشد و هیچکدام از چهار قانون حمایت از تولید اجرایی نشد و دنبال بهبود فضای کسب و کار هستیم اما کسی حمایت نکرده است.

دبیر انجمن صنفی انبوه سازان کشور با بیان اینکه در همایش امروز هم نه استاندار، نه معاون عمرانی وی و نه مدیر کل و راه شهرسازی حضور دارند ، گفت: بخش خصوصی دور هم جمع شده است تا در کنار مردم باشد. ما عرق کشور را داریم اما می بینیم حمایتی صورت نمی گیرد.

پورحاجت گفت: اتاق فکر کانون طی دو سال گذشته پیشنهادهای خوبی برای برون رفت از کانون ارائه داده و ما هم اقتصاد رقابتی را دوست داریم و مایل هستیم اقتصاد رقابتی شکل بگیرد.

رییس انجمن انبوه سازان خوزستان اضافه کرد: سازمان نظام مهندسی بنگاه اقتصادی است که مبنایش قانون تجارت نیست و یک سیستم پوسیده غیر رقابتی که نتیجه آن شهرهایی می شود که ما ساخته ایم.

وی بیان کرد: انبوه سازان هزینه های هنگفتی را بابت خدمات مهندسی به نظام مهندسی پرداخت می کنند در حالیکه گزارش نظارت را به شهرداری تحویل می دهند.

پور حاجت گفت: انبوه سازان می دانند که چه بلایی بر سر وزارت راه و شهرسازی آورده اند در حالیکه رابطه نزدیکی با کانون انبوه سازی دارد اما واحد تشکل ها وقت رسیدگی به سمن ها ندارد و تنها برای یک سیستم کوپنی وقت دارد.

 

دولت انبوه سازان را به رسمیت نمی شناسد

همچنین در ادامه مهدی نیک نژاد اظهار کرد: روش سنتی بازسازی بافت فرسوده به هیچ وجه نتیجه نمی دهد چون نحوه پرداخت تسهیلات اشتباه است.

وی افزود: در بافت فرسوده ای که زندگی در آنجا تقریبا غیر ممکن است حتی اگر چند هزار واحد مسکونی هم ساخته شود قابل سکونت نیست و بنابراین توجیه اقتصادی ندارد.

رییس کمسیون حقوقی انجمن انبوه سازان کشور تصریح کرد: با توجه به اینکه طی ۲ دهه بازسازی بافت های فرسوده طبق روشی که تا کنون بوده موفقیت نداشته ما راهکاری ارائه می دهیم که نه مشکل مسکن مهر پیش بیاید نه بازسازی.

نیک نژاد با انتقاد از کندی سیستم اداری در همکاری با انبوه سازان کشور،گفت: سیستم اداری ما به برنامه های دیکته شده و قدیمی عادت کرده و تغییر و تحول در سیستم دولتی به این راحتی انجام نمی شود.

وی با اشاره به ورود انبوه سازان به بحث بافت فرسوده و تصویب قانون جدید بازسازی بافت های فرسوده شهری در سال ۸۹ و صدور آیین نامه ای که منجر به صدور یک سند ملی شد، ادامه داد: با تشکیل جلساتی به تفاهم نامه تبدیل شد و در حالیکه یک سال امضای تفاهم نامه گذشته ولی هیچ اتفاق مثبتی نیفتاده است.

رییس کمسیون حقوقی انجمن انبوه سازان کشور بیان کرد: از صدور اصلاحیه دستور العمل تشخیص صلاحیت و صدور پروانه انبوه سازی را به استناد تصویب نامه هیئت وزیران زمان زیادی می گذرد اما به خاطر دخالت سازمان نظام مهندسی عملا صنوف ساختمانی بلا اثر مانده اند و جایگاه شان از بین رفته است.

نیک نژاد عنوان کرد: پیشنهاد دادیم که سازمان نظان انبوه سازی با هماهنگی و همکاری دولت تشکیل شود که این همان صحبت های دکتر روحانی است که گفتند بخش خصوصی باید محور کار با حمایت دولت باشد.

وی اضافه کرد: پیشنهاد ما به دولت این است که وزرات توسعه گری و کارآفرینی تشکیل شوند اما حتی یک ریال هم از بودجه از مجلس نمی خواهیم و فقط به خاطر مسائل حاکمیتی و تصویبی که از طرف بخش خصوصی انجام می شود دولت و هیئت دولت می پذیرد و بخش خصوصی تمام امور را طبق ضوابط و مقررات انجام می دهد.

در همایش توسعه شهری مبتی بر اندشه ایران مطرح شد:

ایران شهری دارای مفاهیم جغرافیایی و فرهنگی است

در ادامه این مراسم حمدلله آصفی رامهرمزی با بیان اینکه انبوه سازان باید بیم و امید را در فعالیت های خود لحاظ کنند، تصریح کرد: متاسفانه ساختمان های ما هویت ایران شهری ندارند و کالایی نگریستن به شهرسازی عامل این مسئله شده است.

این استاد روابط حقوق بین المللی تصریح کرد: در کشور ما ساختمان های آموزش و پرورش بسیار با جلال و شکوه ساخته می شوند در صورتی که مدارس و مراکز آموزشی فاقد هرگونه حس زیبا شناسی هستند. مراکز آموزشی باید بر اساس بنیادهای مکاتب سالیان بسیار دور ساخته شوند.

وی ادامه داد: زیبایی گرایی و ارزان فروشی تقصیر انبوه سازان نیست، ساختار کل جامعه باید در این خصوص تغییر یابد.

استاد روابط حقوق بین المللی همچنین با اشاره به مسکن مهر عنوان کرد: متاسفانه این نوع مسکن ها در بدترین منطقه درون شهرها و به صورت بی کیفیت ساخته می شود.