به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، عباس آخوندی در صحن علنی مجلس گفت: مهمترین سیاست دولت بازیابی موقعیت ایران در سطح منطقه و جهان است،به خصوص بعد از یک دوره سردرگمی و اتلاف منابع ملی این مهم در حوزه سیاست خارجی تحت عنوان برجام راهبردی شد.
وی با اشاره به اینکه برجام از نظر بنده و دولت یک توافقنامه نیست، گفت: از نظر بنده برجام در سطح بینالمللی به مفهوم به رسمیت شناخته شدن موقعیت و قدرت ایران است. به طوریکه پس از گذشت 2 هزار سال پس از تمدن ایران هنوز چهارراه غربی، شرقی و شمال به جنوب است.
وی افزود: اما متاسفانه با بیخردی و ناآگاهانه در سالهای گذشته در زمین رقیبان بازی کردهایم،میبینیم این امتیازات سخاوتمندانه به همسایگان و رقبا تحویل داده شده است.
وزیر راه و شهرسازی در بخش دوم صحبتهای خود در حوزه مسکن و شهرسازی خطاب به نمایندگان مجلس گفت: بزرگترین مشکل ما در حوزه شهرسازی جولان دادن سوداگران در بازارهای شهری و تراکمفروشی و شهر فروشی بوده است.
وی افزود: یک عده سوداگر هر لحظه با خرید و فروش مقررات اقدام به ساخت و ساز و تخریب ساختمانها میکردند.
وی در حوزه مسکن نیز با اشاره به اینکه در این بخش با هر اتفاق پیچیده مواجه هستیم، گفت: طرح فاجعهآمیز مسکن مهر اولین بحث بنده از ابتدا بوده و هست چرا که برای این طرح 100 میلیارد تومان هزینه صورت گرفت.
وی ادامه داد: سوال من این است در این طرح علیرغم این حجم سرمایهگذاری هنوز میگوییم 19 میلیون مسکن داریم که 9 میلیون نفر در حاشیه شهرها زندگی میکنند پس اگر این طرح یک سر سوزن مفید بود باید آثار آن را در این 9 میلیون نفر حاشیهنشین میدیدیم.
آخوندی تاکید کرد: آنچه که ما در خصوص آن بحث میکنیم این است که این طرح فاجعه آمیز است و منابع و منافع ملی را اتلاف کرده است هرچند ما تعهد خود را به متقاضیان مسکن مهر انجام خواهیم داد.
به گفته وی، 2 میلیون و 215 هزار واحد مسکونی کل پروژه مسکن مهر بوده است که 117 هزار واحد آن فاقد متقاضی و 49 هزار واحد آن در مکانهایی احداث شده است که دارای مشکلات حقوقی در دادگاهها هستند. بنابراین تلاش ما این است که امسال 200 هزار واحد مسکونی مهر را که در دست اقدام است را به اتمام برسانیم.
وی با گلایه از نبود اعتبار و تأمین خدمات زیربنایی مسکن مهر گفت: در حال حاضر 370 هزار واحد مسکونی فاقد انشعاب آب و 380 هزار واحد مسکونی فاقد انشعاب برق و 450 هزار واحد مسکونی فاقد انشعاب فاضلاب داریم.
وی ادامه داد: ما در دولت تلاش میکنیم که این خدمات را تامین کنیم چرا که برای تامین خدمات زیربنایی نیاز به 5 هزار و 600 میلیارد تومان اعتبار است.
وی به خروج مسکن از رکود اشاره کرد و گفت: با اقدامات و طرحهایی که در 2 سال گذشته برای خروج مسکن از رکود تورمی با استفاده از ابزارهای مالی مختلف و مهمترین آن رژیم پسانداز انجام دادیم نشانههای خروج از رکود را شاهد هستیم.