اخبار کمیسیون آمار، اطلاعات، بررسی های فنی و صدور خدمات مهندسی
بایگانی اخبار
فرو رفتن بازار مسکن در خواب زمستانی
شنبه, آبان 17, 1393 by روابط عمومی انجمن
ابلاغ مصوبه وام ۵۰ میلیون تومانی مسکن
اواخر هفته گذشته معاون اول رئیسجمهور با ابلاغ مصوبه ای میزان سقف تسهیلات مسکن و ودیعه اسکان موقت ساکنین در بافتهای فرسوده و سکونتگاههای غیررسمی در کلان شهرها را اعلام کرد.
معاون اول رئیس جمهور تصویبنامه هیئت وزیران را در مورد وام 50 میلیون تومانی مسکن ابلاغ کرد.
بر اساس این مصوبه، دولت به گروههای کمدرآمد و زوجهای جوان در کلان شهرها برای خرید مسکن 50 میلیون تومان تسهیلات می دهد..
کاهش 2 درصدی قیمت مسکن در مهرماه
در هفته ای که گذشت، اتحادیه مشاوران املاک تهران اعلام کرد که در مهرماه امسال در مقایسه با شهریور، قیمت مسکن با کاهش 2 درصدی مواجه بوده است که فرصت خوبی را در اختیار خریداران واقعی بازار مسکن میگذارد و خریداران میتوانند در میان واحدهایی که مالکان آنها در این شرایط رکود حاضر به فروش هستند، مسکن مناسب را پیدا کنند.
شرایط کنونی بازار مسکن که به دلیل رکود معاملات، قیمتها را تا حدودی کاهش داده است، زمان مناسبی برای خریداران واقعی بازار مسکن به شمار میرود که به دنبال خرید مسکن مناسب با قیمتهایی کمتر از نیمه اول سال هستند.
البته به نسبت دوران رونق بازار مسکن، فروشنده کمتری هم در بازار مسکن وجود دارد اما میتوان امیدوار بود که این دسته از مالکان هم به عنوان فروشنده واقعی بازار مسکن به شمار میروند و خریداران میتوانند با قیمت و شرایط مناسبی، خرید آپارتمان را انجام دهند.
در این میان حسام عقبایی رئیس اتحادیه املاک استان تهران معتقد است که وضعيت كنوني بازار مسكن براي هر دو طرف معامله، مناسب است.
عقبایی با بیان اینکه پیش بینی میشود که روند كاهشي قيمت حتي در سه ماهه آخر سال هم ادامه داشته باشد، گفت: فايل فروش در بازار رو به افزايش و قيمتها مناسب شده است به همین جهت كشش خريد در بازار وجود دارد.
فرو رفتن بازار مسکن در خواب زمستانی
در هفته ای که گذشت، مدیر اجرایی سابق شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی کشور گفت: با توجه به کاهش صدور پروانههای ساخت و ساز و روند بازار مسکن، تغییر محسوسی در این حوزه پیش بینی نمیشود.
بهرام غفاری درباره روند بازار مسکن اظهار کرد: تغییر محسوسی در بازار پیش بینی نمیشود و با توجه به اینکه زمستان فصل نقل و انتقال نیست بازار در خواب زمستانی پیش خواهد رفت.
وی با بیان اینکه تقاضا برای پروانه ساخت در بعضی شهرها تا 40 درصد کاهش یافته است، تصریح کرد: سرمایهگذاری در بازار مسکن در زمینه ساخت و خرید صورت نمیگیرد.
غفاری با اشاره به اینکه مازاد عرضه در بازار وجود دارد و از سوی دیگر رکود عمومی در بازار پدید آمده، گفت: بعید است که این میزان مازاد عرضه تکانی به بازار وارد کند.
مدیر اجرایی سابق شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی کشور تاکید کرد: سیاستهای عمومی ضد تورمی خود باعث تشدید رکود در بازار مسکن می شود.
لغو طرح توسعه حرم شاهچراغ
در هفته دوم آبان ماه شورای عالی معماری و شهرسازی طرح توسعه حرم شاهچراغ مصوبه سال ۱۳۸۹ را لغو کرد.
گفتنی است به جهت عدم ارائه نقشه ها و اسناد تکمیلی وفق شروط مصوبه مورخ 6 دی ماه 89 شورایعالی در خصوص طرح توسعه حرم حضرت احمد بن موسی(ع) شاهچراغ و فقدان نقشه های ملاک عمل مصوب، همچنین مغایرت بند شش مصوبه مذکور با ضوابط سازمان میراث فرهنگی، مصوبه مذکور ملغی شد.
معاون معماری و شهرسازی و دبیر شورایعالی معماری و شهرسازی در نامهای به استاندار و رییس شورای برنامه ریزی وتوسعه استان فارس اعلام کرد: شورایعالی شهرسازی و معماری ایران به دنبال ارایه گزارش درباره اقدامات صورت گرفته در بخشی از بافت تاریخی شهر شیراز، در جلسه مورخ 14 مهرماه سال جاری تصمیم گرفت که طرح توسعه حرم شاهچراغ را لغو کند.
نبود مشتری برای 36 هزار واحد مسکن مهر
در این هفته معاون امور اعتباری بانک مسکن با بیان اینکه ۳۶ هزار واحد مسکن مهر خریدار ندارد، گفت: همچنین ۴۷ هزار مسکن مهر تکمیل شده که به دلیل مشکلات زیربنایی مانند آب، برق و گاز قابل واگذار نیست.
نادر قاسمی اظهار کرد: در حال حاضر حدود 47 هزار واحد مسکن مهر تکمیل شده داریم که به دلیل مشکلات زیربنایی مانند آب، برق و گاز بلاتکلیف مانده است.
وی با اشاره به اینکه تحویل این واحدها مشکلات اجتماعی را به دنبال دارد، بیان کرد: برای متقاضیان مسکن مهر مشکل است که این واحدها به آنها تحویل شده و نتوانند در آن ساکن شوند و در عین حال نیز اقساط آن را بازپرداخت کنند.
وی ادامه داد: اخیرا تمهیداتی شده تا با همکاری وزارت راه و شهرسازی و وزارت نیرو این مشکل مسکن مهر برطرف شود و در این صورت خیلی از پروژههای این طرح آماده تحویل به متقاضیان میشود.
تخلف برخی تعاونیها در واگذاری مسکن بدون امکانات
در هفته ای که گذشت، قائم مقام وزیر راه با تاکید بر اینکه وزارت راه و شهرسازی با تحویل واحدهای مسکن مهر بدون امکانات زیربنایی مخالف است و اجازه این کار را نمیدهد،گفت: متاسفانه برخی تعاونیها با تحویل مسکن بدون امکانات برای دولت و مردم مشکل ایجاد کردهاند.
احمد اصغری مهرآبادی اظهار کرد: نازککاری حدود 300 هزار واحد مسکن مهر به اتمام رسیده اما به دلیل اینکه خدمات زیربنایی، آمادهسازی و محوطهسازی این تعداد آماده نشده امکان اسکان مردم در آنجا فراهم نیست.
وی با تاکید بر اینکه واحدهای مسکن مهر بدون خدمات زیربنایی به مردم تحویل نمیشود، تصریح کرد: با تحویل واحدهای بدون امکانات مخالفیم، نمیتوان در واحدی که آب و برق ندارد زندگی کرد. از این رو باید همه از جمله وزارت نیرو، دولت و مردم کمک کنند تا دست به دست هم داده تا خدمات زیربنایی پروژههای مسکن مهر تامین شود.
وی با اشاره به اینکه مردمی که در واحدهای مسکن مهر ساکن میشوند باید آرامش و آسایش داشته باشند، خاطرنشان کرد: وزارت راه و شهرسازی با تحویل بدون امکانات مسکن مهر مخالف است و اجازه این کار را نمیدهد.
صنعتی سازی ساختمان فقط ۵ درصد است
در هفته اخیر رئیس مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی با بیان این که در بحث صنعتی سازی و طرح جامع مسکن مشارکت داریم، گفت: میزان صنعتی سازی در اقلام ساختمانی ۱۰ و در سیستم حدود ۵ درصد است.
محمد شکرچی زاده با بیان این که در حال راه اندازی پژوهشکده اقتصادی و حمل و نقل هستیم، اظهار کرد: با ادغام وزارت راه و ترابری و مسکن و شهرسازی مجموعه های آزمایشگاهی در خدمت صنعت حمل ونقل کشور قرار گرفته است و می توانیم از ظرفیت های مرکز تحقیقات مسکن در حوزه صنعت راه و ترابری استفاده کنیم.
وی تصریح کرد: نحوه فاینانس پروژه ها و تامین مالی آنها در حوزه حمل ونقل و مسکن، تشکیل صندوق های پس انداز و... مورد بررسی و تحقیق قرار می گیرد و امیدواریم با راه اندازی پژوهشکده اقتصادی و حمل و نقل بررسی ها با عمق بیشتری انجام شود.
شکرچی زاده با بیان این که این پژوهشکده در حال راه اندازی است، گفت: مستندسازی مسکن مهر با موضوع فنی و اجتماعی در مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی در حال انجام است که امیدواریم این برنامه تا پایان سال به اتمام برسد.
وی با بیان این که عدد دقیق صنعتی سازی در طرح جامع مشخص نشده و نمی توانیم آن را اعلام کنم در پاسخ به پرسش دیگر تسنیم، افزود: هم اکنون صنعتی سازی در اقلام و مصالح در کشور به حدود 10 درصد می رسد اما صنعتی سازی در سیستم پایین و حدود 5 درصد است.
فقدان ضمانت برای تحقق طرحهای جامع شهرها
در هفته اخیر معاون وزیر راه و شهرسازی و رییس کمیته ملی اسکان بشر گفت: تحقق طرحهای جامع شهرها زیر 25 درصد است و ضمانت های کافی برای اجرای آن وجود ندارد.
محمد پژمان با بیان اینکه روند جهانی شهرنشینی رو به توسعه است، گفت: میانگین جهانی شهرنشینی 60 و در کشور ما 73 درصد است و همه شواهد نیز گواه بر ادامه این روند است. مگر آنکه تغییراتی در اقداماتمان در راستای توسعه شهرنشینی داشته باشیم.
وی ادامه داد: این مهم است که بدانیم جمعیت در روستاها یا شهرها ساکن هستند و به طور کلی نباید جمعیت را به شهری و روستایی تقسیم کنیم، بلکه این مهم است که جمعیت در هر جا که هستند حضورشان همراه با توسعه پایدار و تعامل با مجموعه ظرفیتهای محیط زیست باشد.
معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: اگر جمعیت متناسب با ظرفیتهای طبیعی به جهت کار و سکونت و براساس مطالعات آمایشی هر کشوری نباشد، شهرنشینی توام با خطرات خواهد شد. بنابراین متناسب با آن باید اجازه دهیم تا فعالیت و سکونت رقم بخورد.
رییس کمیته ملی اسکان بشر با بیان اینکه خیلی دیر است که سازمان ملل متحد به فکر نامگذاری این روز افتاده است، گفت: ما باز هم این فرصت را مغتنم میشماریم، امروز پس از سپری شدن زمان زیادی بحث شهرها و گسترش شهرنشینی یکی از مشکلات شهرنشینی است.
احیای بافت های فرسوده روستایی با تسهیلات
در هفته دوم آبان ماه معاون امور بازسازی مسکن روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفت: به کمک تسهیلات می توانیم بافت فرسوده در روستاها را هم ردیف با شهرها احیا کنیم
عزیزالله مهدیان اظهار کرد: بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در مناطق روستایی اقدام به بهسازی و بازسازی میکند و بافتهای فرسوده نیز توسط مردم ساخته میشود.
وی افزود: در شهرها دولت امتیازاتی از قبیل تراکم اضافه را به افرادی که خانه شان را میسازند میدهد و در بعضی موارد هزینه پروانه که از افراد گرفته میشود کمتر است اما این امتیازات درروستاها وجود ندارد.
مهدیان با بیان اینکه در تلاشیم امکانات اضافه از دولت مثل هزینه آواربرداری که برای روستاییان پرهزینه است بگیریم، تصریح کرد: بدین ترتیب می توانیم کمک بلاعوض برای روستاییان داشته باشیم.
معاون امور بازسازی مسکن روستایی بنیاد مسکن در ادامه گفت: مقدمات این امر و هماهنگی ها با وزارت کشور و سازمان مدیریت بحران در نظر گرفته شده که از اعتبارات ده و دوازده که سالیانه مبلغی برای صدهزار واحد که معادل هر واحد سه میلیون دولت می تواند کمک کند و این پول به مردم تعلق می گیرد.