مسیر صفحه جاری : کمیسیون ها»آمار، اطلاعات، بررسی های فنی و صدور خدمات مهندسی»اخبار کمیسیون
اخبار و رویدادها
    قوانین تنبیهی حوزه شهری
    سه شنبه, آبان 08, 1403 by روابط عمومی انجمن

    الزامات و چالش‌های تحقق احکام مسکن و شهرسازی در برنامه هفتم در جلسه‌‌‌ای در مرکز پژوهش‌‌‌های مجلس بررسی شد. در این نشست عنوان شد که عمده قوانین مربوط به مسکن به جای حمایتی بودن، ماهیت تنبیهی و درآمدزایی دارند. به عنوان نمونه چند نوبت مالیات در فرآیند ساخت و تعدد پایه‌‌‌های مالیاتی بخش مسکن، شرایط دشوار بیمه ساختمان و تعهدات اندک تامین‌اجتماعی در مقابل کارگران ساختمانی و بار سنگین و فزاینده هزینه و زمان صدور جواز توسط شهرداری و بوروکراسی و مسائل نظام مهندسی ساختمان عملا موانعی برای فعالان این حوزه ایجاد کرده است. یکی دیگر از مباحث مهم این نشست، نقد قوانین و مقررات مالیاتی و نگاه منفی به بخش انبوه‌‌‌سازان بود.

    ?????? ?????...
    هدایت مسکن با ۵ راننده
    سه شنبه, آبان 08, 1403 by روابط عمومی انجمن

    پنج معاونت، شرکت و سازمان در یک وزارتخانه برای حوزه‌های به‌هم پیوسته و غیرقابل تفکیک «زمین، مسکن و شهرسازی» تصمیم‌گیری می‌کنند. برآیند این مدل سیاستگذاری جزیره‌ای طی دو دهه گذشته، «تقابل پنهان» دستگاه‌های به ظاهر «هماهنگ با هم» برای تخصیص منابع بوده که سه آسیب به بخش مسکن وارد کرده است؛ یک شرکت دولتی به دنبال «وام و زمین برای توسعه منفصل شهرها» و دیگری، در تلاش برای رفع فرسودگی درون شهرها. عزل و نصب‌ها در وزارتخانه متولی این بخش فرصتی است برای «ادغام این جزایر» به معنای «سیاستگذاری برای حل مساله مشترک».

    ?????? ?????...
    ابزار ۵ کاره بازار مسکن
    سه شنبه, آبان 08, 1403 by روابط عمومی انجمن

    دولت و شهرداری هر کدام، نوعی از «مالیات سالانه بر آپارتمان» را دریافت می‌کنند که هر دو در مقایسه با رویه جهانی «مالیات سالانه ملکی» مملو از اشکال است. تجربه مالیات‌ستانی در آمریکا نشان می‌دهد، قیمت مسکن حساسیت معناداری به نرخ مالیات سالانه دارد و در عین حال، باعث کاهش سوداگری و عرضه زمین به بازار مصرف می‌شود. با وجود پنج‌کاره بودن این مالیات، فرمول به‌کار گرفته‌شده در شهرداری، از بابت نرخ، کاملا ناکارآمد است و همین مالیات با اسم رمز «املاک لوکس» در بودجه۱۴۰۴ نیز چهار ایراد دارد.

    ?????? ?????...
    ناکامی دولت در تحقق وعده ۲ میلیون مسکن ارزان
    سه شنبه, آبان 01, 1403 by روابط عمومی انجمن

    مرکز پژوهش‌‌‌های مجلس در گزارشی رسمی، اعلام کرد: در فاصله سال‌های ۱۴۰۰ تا مرداد ۱۴۰۳، «تنها ۲۰‌هزار واحد مسکونی از طرح نهضت ملی مسکن به سرانجام رسید». بر اساس طرح نهضت ملی مسکن، قرار بود سالانه یک میلیون واحد مسکونی در کشور روی زمین‌‌‌های ۹۹ ساله ساخته شود. براین اساس، باید تا امروز «دست‌‌‌کم ۲ میلیون مسکن دولتی‌‌‌ساز با قیمت ارزان تحویل خانوارهای بی‌خانه‌‌‌ شده باشد.»

    ?????? ?????...
    رفوزگی در خانه‌خالی
    سه شنبه, آبان 01, 1403 by روابط عمومی انجمن

    «مالیات‏‏‌‌ستان» در نیم‌سال اول ۱۴۰۳ فقط ۰.۸ درصد از آنچه قرار بود تحت عنوان «مالیات بر خانه‏‏‌خالی» از مالکان دریافت شود را وصول کرد. بررسی‏‏‌ها نشان می‌دهد، این مردودی مقابل مالکان املاک منجمدشده در بازار مسکن، دست‏‏‌کم برای سومین سالی متوالی رخ می‌دهد. شکست برابر خانه‌های خالی ناشی از «یک قانون با ۱۰۰۱ معافیت و استثنا» و همچنین «چشم‏‏‌بستن سیاستگذار» نسبت به الگوی جهانی مالیات‏‏‌ستانی از ملک است. در کارنامه اخیر، موفقیت نسبی در اخذ مالیات از املاک لوکس می‌تواند برای اصلاح مسیر در بازار خانه‌های بلااستفاده، معنادار باشد.

    ?????? ?????...
    نمای پنهان مسکن ۱۴۰۲
    دوشنبه, مهر 30, 1403 by روابط عمومی انجمن

    سرمایه‌گذاری‌های ساختمانی در سال گذشته «در مجموع» و به لحاظ «رشد واقعی» ۹درصد نسبت به ۱۴۰۱ در کل کشور افزایش پیدا کرد. اما «نمای پنهان» این آمار رسمی که به «اجزای سرمایه‌گذاری‌های صورت‌گرفته» اختصاص دارد، «علامت نامساعد» از بازار مسکن۱۴۰۲ مخابره می‌کند. حجم کل سرمایه‌گذاری شامل سه مرحله خط‌تولید ساختمان می‌شود؛ «شروع ساخت»، «نیمه‌تمام‌ها» و «تکمیل ساختمان‌ها». سال گذشته ورود سرمایه به مرحله‌اول «رکورد رشد واقعی از سال ۸۷» را زد که یک علت کلیدی داشت.

    ?????? ?????...
    ابلاغ ممنوعیت ساخت و ساز در حریم گسلی ۶ کلانشهر
    چهارشنبه, مهر 25, 1403 by روابط عمومی انجمن

    در مرحله نخست از طرح مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، ۶ کلانشهر کشور شامل تهران، کرج، کرمان، مشهد، تبریز و زنجان مورد مطالعه قرار گرفتند که پس از انجام مراحل مطالعاتی و ارزیابی‌های میدانی مختلف، نقشه حریم گسلی در شهرهای ذکر شده تهیه و ارائه شد. این کار پس از انجام مراحل قانونی در کارگروه مخاطرات استان‌ها، کمیته فنی استانداری‌ها به تایید رسید و در نهایت با طرح در شورای‌عالی شهرسازی و معماری، نقشه‌های مذکور به تصویب و تائید رسید و نهادهای ذیربط از جمله شهرداری‌ها و ادارات کل راه و شهرسازی جهت پیاده‌سازی در طرح‌های جامع و تفصیلی و اعمال در تصمیم‌گیری‌های آتی شهرها از نظر کاربری اراضی، تعداد طبقات ساختمان‌ها، نوع ساخت و ساز، ممنوعیت ساخت ساختمان‌های با اهمیت بسیار زیاد و اولویت‌بندی مقاوم‌سازی سازه‌های موجود، نسبت به اجرای آن مسئولیت دارند.

    ?????? ?????...
    دوپینگ غول سبد خانوار
    چهارشنبه, مهر 25, 1403 by روابط عمومی انجمن

     هزینه مسکن در سبد هزینه خانوار از اواخر دهه۹۰ به «غول درآمدخوار» تبدیل شد؛ این غول امروز در مناطق شهری، دوپینگ کرده و در حال بلعیدن نزدیک به نیمی از کل هزینه زندگی ماهانه و سالانه شهروندان است. اطلاعات رسمی از آخرین وضعیت «بزرگی هزینه تامین مسکن» در زندگی خانوارهای شهری ۳۱ استان کشور نشان می‌دهد سهم این فاکتور اصلی و غیرقابل حذف در سبد هزینه شهرنشین‌ها از ۳۸درصد سال۱۴۰۱ به ۴۲.۴درصد در سال۱۴۰۲ افزایش پیدا کرده است. اجاره‌نشین‌ها در دهه۸۰ تنها ۲۸درصد از هزینه‌های زندگی‌شان را صرف مسکن می‌کردند. از ابتدای دهه۹۰ این فاکتور، بزرگ و بزرگ‌تر شد. سطح متعارف «هزینه مسکن» در سبد خانوار براساس توصیه جهانی، حداکثر ۳۰درصد باید باشد. در غیر این‌صورت، «کیفیت زندگی» آسیب می‌بیند و رفاه کاهش پیدا می‌کند. 

    ?????? ?????...
    سوزن‏‏‌بان سیاستگذاری مسکن
    دوشنبه, مهر 23, 1403 by روابط عمومی انجمن

    دولت برای دخالت در بازار مسکن بهانه‌‌‌های خاص خود را دارد؛ بهانه‌‌‌هایی مانند اینکه زمین کالای قابل تولید نیست و شباهتی به دیگر بازارها ندارد. در نتیجه نیاز است که دولت دخالت‌‌‌های به‌‌‌خصوصی در بازار زمین و مسکن داشته باشد. برخی بهانه‌‌‌های دیگر این است که بازار مسکن از معدود حوزه‌‌‌هایی است که حتی در همه کشورهای توسعه‌‌‌یافته، دولت‌‌‌ها به شکل‌‌‌های گسترده و متنوع از قبیل یارانه وام‌‌‌های رهنی، معافیت‌‌‌های مالیاتی وسیع، بیمه بازار وام‌‌‌های رهنی، تثبیت اجاره، قرعه‌‌‌کشی منازل ارزان برای اقشار کم‌‌‌درآمد، اجبار سازندگان تجاری برای فروش برخی واحدها به قیمت پایین و... در آن مداخله می‌‌‌کنند. در واقع پایه این استدلال‌ها این است که مسکن کالای خصوصی صرف نیست و با سایر کالاها فرق می‌کند. اما مرز باریک مداخله دولت در بازار مسکن چگونه تعیین می‌شود و به عبارت دیگر، سوزن‌‌‌بان سیاستگذاری مسکن چیست؟

    ?????? ?????...
    سقوط پلکانی وام مسکن
    دوشنبه, مهر 23, 1403 by روابط عمومی انجمن

    سقوط مرتب سهم مسکن از تسهیلات بانکی طی نیمسال اول –در ادامه ریزش در سال‌های اخیر- از «ضعف پنهان» بانک‌ها در تامین مالی بخش مهم اقتصاد حکایت دارد. این سهم از ۷درصد سال گذشته به ۶درصد در ۴ماه اول امسال و ۵.۶درصد در ۶ماه تنزل کرده؛ سهم متعارف حداقل ۲۰درصد است. رکوردهای جدید نیز از ناکارآمدی وام خرید و نپرداختن وام تعمیرات ثبت شده است. بررسی‌ها از راز این سقوط نشان می‌دهد، منبع شارژ مسکن، خودش دشارژ شده و با «جریمه» هم برنمی‌گردد. بانکدارها سه راهکار پیشنهاد می‌کنند.

    ?????? ?????...
  
عضویت در خبرنامه
نام
نام خانوادگی
ایـمیل

ذخیره اطلاعات
  
اخبار کمیسیون آمار، اطلاعات، بررسی های فنی و صدور خدمات مهندسی
  
بایگانی اخبار
گزارش مشروح مجمع عمومی عادی و فوق العاده انجمن انبوه سازان استان
سه شنبه, آذر 04, 1393 by روابط عمومی انجمن

مجمع عمومی عادی و فوق العاده انجمن انبوه سازان مسکن و ساختمان استان آذربایجان شرقی بر اساس آگهی مندرج در روزنامه مهد آزادی مورخ 6/8/93 در ساعت 16 روز یکشنبه دوم آذر ماه 93 در سالن آمفی تئاتر مجتمع فرهنگی و تفریحی پتروشیمی تبریز با حضور اکثریت اعضای انجمن تشکیل گردید.

در ابتدا آقایان مهندس جمشید برزگر بعنوان رئیس جلسه،مهندس حسن یگانه بعنوان منشی،دکتر علی اسلامی و مهندس صمد مهدوی توکلی به عنوان ناظرین جلسه به اتفاق آرای حاضرین جهت حضور در هیات رئیسه مجمع انتخاب شده و در جایگاه ویژه قرار گرفتند تا با اعلام رسمیت جلسه، مجمع عمومی عادی انجمن وارد دستور جلسه گردد.


از طرف اداره کل تعاون،کار و رفاه اجنماعی نیز جناب آقای حاج حمید عاطفی به نمایندگی از اداره تشکل های کارگری و کارفرمایی در جلسه حضور و بر روند برگزاری مجمع نظارت داشت.


با توجه به دستور کار اعلام شده آقای مهندس محمد اسماعیل اکبری قائم مقام دبیر انجمن به قرائت گزارش عملکرد یکساله هیات مدیره پرداخته و مباحث خود را در سرفصل های زیر ارائه نمود:
1) تشکیل جلسات هفتگی هیات مدیره به تعداد 42 جلسه و بیش از 100 ساعت کاری با حضور اکثریت اعضای هیات مدیره
2) ملاقات با مدیران کشوری و استانی به منظور حل مشکلات فراروی اعضای انجمن
3) حضور در جلسات کانون کارفرمایی استان و انتخاب آقای جمشید برزگر به عنوان رئیس هیات مدیره این کانون
4) حضور در جلسات شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان
5) حضور آقای جمشید برزگر در جلسات هیات مدیره کانون سراسری انبوه سازان ایران به عنوان ریاست کانون
6) شرکت در جلسات شورای مسکن استان
7) شرکت در جلسات انجمن صادر کنندگان خدمات فنی و مهندسی استان
8) رایزنی و اعمال نظرات اصلاحی در تعرفه های عوارض محلی شهر تبریز
9) اصلاح ماده 5 قانون بیمه های اجتماعی کارگران ساختمانی
10) انعکاس قوانین،بخشنامه ها و مصوبات به اعضای انجمن
11) اصلاح موادی از لایحه اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم
12) تشکیل کمیسیون های تخصصی


آقای مهندس اکبری در خاتمه ضمن تشکر از همکاران محترمی که با پرداخت به موقع حق عضویت،هیات مدیره را در انجام بهینه وظایف خود یاری نموده اند از سایر همکاران نیز درخواست نمود با پرداخت حق عضویت های معوقه امکان ارائه خدمات بیش از پیش انجمن را فراهم نمایند.
در ادامه آقای برزگر ریاست هیات مدیره انجمن گزارش و توضیحات مفصلی در رابطه با اقدامات انجام یافته توسط انجمن در کانون سراسری،جلسات شورای مسکن،شورای هم اندیشی،جلسات مشترک با دولت و مجلس شورای اسلامی به سمع حضار رساند و خواستار همفکری و مساعدت همکاران و اعضای انجمن جهت اعتلای جایگاه این انجمن بعنوان بازوی فکری و اجرایی مجلس و دولت در بخش مسکن و ساختمان گردید.


رئیس کانون سراسری انبوه سازان ایران ضمن اشاره به نامه نگاری های گسترده با مسئولین دولتی و نمایندگان مجلس از ارائه دو بسته پیشنهادی در خصوص مشکلات فراروی صنعت مسکن و راهبردهای خروج از رکود این بخش به عنوان دو فعالیت شاخص در عرصه مشاوره و تعامل با دولت و مجلس نام برد و از عزم دولت برای منظور نمودن دیدگاههای انبوه سازان در تصمیم گیری های کلان از جمله در قانون برنامه بودجه سال 93 و قانون برنامه ششم توسعه کشور خبر داد.
جمشید برزگر در پایان سخنان خود،تعامل و همفکری و اظهار نظر و ارائه پیشنهادات از سوی اعضای محترم انجمن را در مسیر نیل به اهداف انجمن ضروری و پراهمیت دانست.
بر اساس دستور جلسه ، ارائه گزارش بازرسین انجمن بعنوان برنامه بعدی در دستور کار قرار گرفت که آقای مهندس علی خادم حسینی به نمایندگی از طرف بازرسین گزارش مربوطه را قرائت نمود.


این گزارش به بررسی صورت های مالی انجمن طبق استاندارد های حسابرسی و رسیدگی به اسناد و مدارک ارائه شده از جانب هیات مدیره اختصاص داشت و نظر نهایی بازرسین به شرح ذیل اعلام گردید:
-    گزارش هیات مدیره محترم درباره فعالیت و وضع عمومی انجمن که به منظور ارائه به مجمع عمومی سال 92 تنظیم گردیده،مورد بررسی قرار گرفته است.با توجه به رسیدگی های انجام شده نظر اینجانبان( مهدی جوان امیرخیزی،اسماعیل قدری و علی خادم حسینی) به موارد با اهمیتی که حاکی از مغایرت اطلاعات مالی مندرج در گزارش مذکور با اسناد و مدارک ارائه شده از جانب هیات مدیره محترم باشد،جلب نگردیده است.
-    به نظر اینجانبان ( بازرسین انجمن ) صورت های مالی انجمن انبوه سازان استان وضعیت مالی این انجمن را در مورخه 29 اسفند 92 از جنبه های با اهمیت طبق استانداردهای حسابرسی به نحو مطلوب نشان می دهد.
در ادامه جلسه آقای مهندس محمد حسن علیزاده نظمی خزانه دار انجمن ضمن ارائه گزارشی از تراز مالی انجمن انبوه سازان استان در سال مالی منتهی به 29/12/92 بودجه پیشنهادی سال 93 را نیز به حضار و اعضای انجمن ارائه نمود.


خزانه دار انجمن با اعلام درآمدها و هزینه های مربوط به سال منتهی به 29 اسفند 92 به تفصیل در مورد تراز مالی انجمن توضیحات لازمه را ارائه داده و خواستار تلاش و اهتمام بیشتر همکاران و اعضا برای پرداخت به موقع حق عضویتها در جهت رفع مشکلات مالی انجمن و فراهم آمدن شرایط لازم برای ارتقای سطح خدمات قابل ارائه از سوی انجمن گردید.
مهندس علیزاده نظمی رقم بودجه پیشنهادی هیات مدیره برای سال 1393 را معادل 000/600/739/2 ریال ( دو میلیارد و هفتصد و سی و نه میلیون و ششصد هزار ریال ) اعلام نموده و درخواست نمود حضار جلسه تراز مالی سال 92 و بودجه پیشنهادی سال 93 را تصویب نمایند.
پس از ارائه گزارشات هیات مدیره،بازرسین و خزانه دار انجمن، رای گیری برای تصویب تراز و بودجه اعلام شد که بر اساس رای گیری بعمل آمده،تراز مالی سال 92 و بودجه پیشنهادی سال 93 به اتفاق آرای حاضرین مورد تصویب و تایید قرار گرفت.در ضمن با تعیین رقم 000/200/4 ریال به عنوان حق عضویت سالانه موافقت گردید و مصوب شد که با ارائه مهلت به اعضای بدهکار جهت پرداخت حق عضویت های معوقه تا پایان سال جاری،پس از این مهلت نسبت به تعلیق عضویت این اعضا در انجمن اقدام و در مورد ادامه همکاری در مجمع عمومی آتی و بر طبق اساسنامه جدید،اقدامات مقتضی صورت پذیرد.


دستور کار بعدی مجمع انتخاب بازرسین انجمن بود که با اعلام وصول نامه های کتبی کاندیداتوری، هفت نفر از اعضای انجمن جهت حضور در انتخابات بازرسین اعلام آمادگی نمودند که نتیجه شمارش آرای حاضرین به شرح زیر مشخص شد:

1 – آقای کریم بیرامی ( شرکت فائق بتن ) 4 رای

2 – آقای یونس پناهشاهی ( شرکت پارس پیدال) 91 رای

3 – آقای مهدی جوان امیرخیزی ( شرکت آذرنمون) 100 رای

4 – خانم رقیه حضرتی ( شرکت انبوه سازان الماس پرنیان ) 4 رای

5 – آقای علی خادم حسینی ( شرکت نهند ) 123 رای

6 – آقای بهزاد فرزام فرد ( شرکت ابنیه ساز نواندیش ) 79 رای

7 – آقای اسماعیل قدری ( شرکت ستاره فراز ) 61 رای


به این ترتیب آقایان مهندس علی خادم حسینی،مهندس مهدی جوان امیرخیزی و مهندس یونس پناهشاهی با کسب اکثریت آرا برای یک سال آینده به عنوان بازرسین انجمن انتخاب گردیدند.


با اتمام موارد مربوط به دستور کار مجمع عمومی عادی با توجه به حضور اکثریت اعضا و احراز حد نصاب مجمع و همچنین تایید نماینده اداره تشکلات کارگری و کارفرمایی اداره کل تعاون،کار و رفاه اجتماعی مجمع عمومی فوق العاده انجمن نیز با انتخاب آقایان مهندس برزگر،مهندس یگانه ،دکتر اسلامی و مهندس مهدوی به عنوان هیات رئیسه مجمع اعلام رسمیت گردیده و وارد دستور کار خود که اصلاح اساسنامه انجمن مطابق اساسنامه ارائه شده توسط اداره کل تعاون،کار و رفاه اجتماعی بود،گردید وپس از بحث و تبادل نظر میان اعضای انجمن و حاضرین در مجمع،اصلاحات پیشنهاد شده جهت تغییر در اساسنامه مورد تصویب قرار گرفت و در نهایت اساسنامه جدید جایگزین اساسنامه قبلی گردید.


جلسه مجمع عمومی عادی و فوق العاده انجمن انبوه سازان استان در ساعت 20 به کار خود پایان داد و حاضرین در مجمع جهت صرف شام جلسه را ترک نمودند.


خاطر نشان می سازد شرکت افرادرب سلماس،گروه صنعتی بوتان و کلینیک تخصصی بیمه آرامش به عنوان حامیان مالی و موسسه خیریه ابرار قائم تبریز به عنوان حامی معنوی برنامه در برگزاری این مجمع ، انجمن انبوه سازان استان را یاری نمودند.

جهت دریافت تصاویر بیشتر لطفا به قسمت گالری سایت مراجعه فرمایید.