مسیر صفحه جاری : کمیسیون ها»آمار، اطلاعات، بررسی های فنی و صدور خدمات مهندسی»اخبار کمیسیون
اخبار و رویدادها
    معادله اجاره در ۱۴۰۴
    سه شنبه, فروردين 19, 1404 by روابط عمومی انجمن

    مستاجرها نه فقط در تهران و یکسری از کلان‌شهرها بلکه در کل کشور، «سخت‌ترین سال» طی ۱۳سال گذشته را پشت‌سر گذاشتند. بررسی‌ها با استناد به آمار رسمی تورم اجاره مسکن حاکی است: سال۱۴۰۳ اجاره‌بها در کشور ۴۰.۳درصد افزایش پیدا کرده که از سال۹۰ به بعد، این نرخ بی‌سابقه است. فشار هزینه روی دوش اجاره‌نشین‌ها در سال جاری تحت تاثیر معادله‌ای با ۴متغیر، می‌تواند کاهش یابد، ثابت بماند یا تشدید شود؛ آینده قیمت مسکن یکی از این عوامل است. دو صاحب‌نظر، سناریوهای احتمالی بازار اجاره را شرح داده‌اند.

    ?????? ?????...
    شارژر جدید نرخ تورم
    دوشنبه, فروردين 18, 1404 by روابط عمومی انجمن

    استقراض از منابع بانک مرکزی برای ادامه حیات طرح «مسکن‌ ملی» کلید خورده، آن هم در شرایطی که «تبعات تورمی این مدل تامین‌مالی»، ۱۲سال پیش با تصویب خط‌اعتباری برای «مسکن‌ مهر»، در اقتصاد ایران ظاهر شد. اخیرا یک خط‌اعتباری ۷۴همتی برای ساخت‌وسازهای مسکن‌ دولتی به تصویب رسیده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد، تامین مالی ساخت مسکن با پول بی‌ضابطه، علاوه بر «شارژ تورم عمومی» و در واقع، «افزایش فشار قیمت‌ همه کالاهای مصرفی خانوار»، ۴پیامد منفی دیگر به همراه دارد. در این بررسی ۶راهکار غیرتورمی برای تامین مالی بخش مسکن معرفی شده است.

    ?????? ?????...
    افزایش مشقی وام مسکن
    دوشنبه, فروردين 18, 1404 by روابط عمومی انجمن

    مبلغ وام خرید مسکن براساس طرح پیشنهادی یک بانک دولتی که سال۱۴۰۲ به سیاستگذار پولی ارائه کرده بود، به اندازه «قیمت یک مترمربع از آپارتمان» افزایش پیدا کرد. در آخرین روز کاری ۱۴۰۳، رقم وام مسکن در تهران از ۴۰۰ به ۵۰۰ میلیون تومان تبدیل شد. در شهرهای دیگر نیز دو سقف جداگانه در نظر گرفته شده؛ ضمن آنکه وام تعمیرات و ساخت نیز تغییر کرده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد، دو دلیل برای «افزایش مشقی» وام مسکن به جای «احیای واقعی قدرت از دست‌رفته آن»، مطرح است. وام‌های جدید ۶ ایراد دارند.

    ?????? ?????...
    پیش‌نویس ویرایش پنجم آیین‌نامه طراحی ساختمان‌ها در برابر زلزله منتشر شد
    دوشنبه, اسفند 27, 1403 by روابط عمومی انجمن

    مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با انتشار پیش نویس ویرایش پنجم آیین نامه طراحی ساختمان‌ها در برابر زلزله (استاندارد ۲۸۰۰) برای اعلام نظر عمومی از صاحبنظران خواست تا در این زمینه اظهار نظر کنند.

    ?????? ?????...
    کاهش صدور پروانه‌های ساختمانی در کشور
    دوشنبه, اسفند 27, 1403 by روابط عمومی انجمن

    براساس آمار منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران، تعداد ۳۰ هزار و ۹۰ پروانه‌ی احداث ساختمان توسط شهرداری‌های کشور در پاییز ۱۴۰۳ صادرشده که نسبت به فصل گذشته ۶.۱ درصد و نسبت به فصل مشابه سال گذشته ۲۷.۲ درصد کاهش داشته است.     

    ?????? ?????...
    بررسی قیمت دلاری مسکن در سال ۱۴۰۳
    سه شنبه, اسفند 21, 1403 by روابط عمومی انجمن

    نوسانات قیمت دلار همواره بر بازارهای مختلف از جمله بازار مسکن تاثیر گذاشته است. قیمت مسکن نیز همراه با دلار طی بازه‌های زمانی مختلف رشد کرده، با این حال روند قیمتی مسکن در سال جاری مسیر متفاوتی را طی کرده است. بررسی میانگین قیمت هر متر مسکن در ماه‌های مختلف و مقایسه آن با تغییرات نرخ ارز نشان می‌دهد بازار ملک از رشد دلار عقب مانده و قیمت دلاری مسکن در ماه‌های پایانی سال کاهشی بوده است. این به معنای کاهش شتاب رشد قیمت مسکن در برابر رشد سریع قیمت دلار است و خبر از شکست بازار مسکن در برابر بازار ارز می‌دهد و سیگنال افزایش قیمت مسکن را ارسال می‌کند.

     

    ?????? ?????...
    دولتمردان برای حل مشکل مسکن کم درآمدها چه می‌کنند؟
    سه شنبه, اسفند 21, 1403 by روابط عمومی انجمن

    درحالی که چالش مسکن به یکی از اصلی ترین مسایل کلان کشور تبدیل شده، به نظر می رسد باید با مروری بر تجربه های موفق جهانی به این پرسش پاسخ داد که دیگر کشورها برای مهار این چالش؛ بخصوص برای اقشار کم درآمد چه کرده اند.

    ?????? ?????...
    نوسازی مسکن به سبک اروپایی
    سه شنبه, اسفند 21, 1403 by روابط عمومی انجمن

    سیاستگذار مسکن در فرانسه و انگلیس ۷ راهکار برای انجمادزدایی از املاک «بسیار قدیمی، فرسوده و رهاشده» به اجرا درآورده که شامل یکسری ابزارهای تنبیهی برای مالکان و تشویقی برای سرمایه‌گذاران است. تعداد املاک متروک در اروپا بسیار افزایش پیدا کرده و در مقابل، بحران «مسکن مورد نیاز برای دهک‌های کم‌درآمد» نیز به اوج رسیده است. خانه‌های بالای یک قرن ساخت که مالکان آنها را رها کرده‌اند، «متروک» تلقی می‌شوند. مالکان این املاک مشمول نرخ‌های چندبرابری مالیات‌ سالانه و فروش شده‌اند. دولت‌‌‌ و شهرداری در پایتخت‌‌‌های انگلیس و فرانسه برای کاهش تعداد «خانه‌‌‌های قدیمی رهاشده» در شهر از یک‌‌‌سو و افزایش «عرضه مسکن به بازار» از سوی دیگر از دو ابزار «مالیات و پروانه» بهره می‌‌‌برند.

     

    ?????? ?????...
    پیش‌بینی بازار مسکن در سال آینده
    سه شنبه, اسفند 21, 1403 by روابط عمومی انجمن

    برخی از فعالان بازار مسکن معتقدند به دلایلی همچون رکود معاملات، کاهش بازده سرمایه و اثرپذیری منفی بازار مسکن از متغیرهای سیاسی، سال ۱۴۰۴ برای بازار ملک نمی‌تواند با رونق همراه باشد و دست کم در نیمه اول سال آینده انتظار رشد قابل توجه خرید و فروش‌ها و تورم سنگین این حوزه دور از ذهن است.

     

    ?????? ?????...
    ارزیابی اقتصادی بازآفرینی شهری؛ کدام استان‌ها در جذب منابع و اجرای پروژه‌ها موفق‌تر بودند؟
    دوشنبه, اسفند 20, 1403 by روابط عمومی انجمن

    عملکرد اقتصادی استان‌ها در برنامه بازآفرینی شهری با ارزیابی ۹ شاخص کلیدی مانند جذب اعتبارات، پیشرفت پروژه‌ها و کاهش بافت‌های فرسوده بررسی شد. نتایج نشان می‌دهد که استان‌های خراسان رضوی و هرمزگان با تحقق بیش از ۶۰ درصد شاخص‌ها در این زمینه موفق‌تر از دیگر استان‌ها بوده‌اند. برخی استان‌ها نیز با مشکلاتی در جذب منابع و اجرای پروژه‌ها روبرو هستند.

    ?????? ?????...
  
عضویت در خبرنامه
نام
نام خانوادگی
ایـمیل

ذخیره اطلاعات
  
اخبار کمیسیون آمار، اطلاعات، بررسی های فنی و صدور خدمات مهندسی
  
بایگانی اخبار
آسیب‌‌‌‌‌‌‌‌‌های شهرک‌‌‌‌‌‌‌‌‌سازی بدون برنامه
سه شنبه, مهر 25, 1402 by روابط عمومی انجمن

به گزارش روابط عمومی انجمن انبوه سازان مسکن و ساختمان آذربایجان شرقی، به تازگی وزیر راه و شهرسازی از تدوین و ابلاغ آیین‌نامه ایجاد شهرک‌های مسکونی خبر داده است. وزیر راه و شهرسازی در نشست شورای مسکن با هدف‌گذاری و تصویب ایجاد ۲۷ شهر ساحلی و ۵۰ شهرک مسکونی در کشور، گفته است: در ماه آینده، آیین‌نامه ایجاد شهرک‌های مسکونی تدوین و به استان‌ها ابلاغ می‌شود.

 ایجاد شهرک‌های مسکونی و شهرهای جدید 
 مهرداد بذرپاش در نشست شورای مسکن، ضمن بررسی موانع موجود بر سر راه اجرای طرح نهضت ملی مسکن در استان‌های سراسر کشور، اظهار کرد: تولید مسکن و عمل به تعهد دولت سیزدهم در اجرا و تکمیل چهار میلیون واحد مسکونی سیاستی است که با راهکارهای متعدد و در همکاری با مجموعه دولت در حال انجام است.
وی با تاکید بر تسریع در تولید مسکن به عنوان سیاست کلان دولت و همراهی تمامی ذی‌مدخلان، توضیح داد: مجموعه وزارت راه و شهرسازی برای تسریع در تولید مسکن، سیاست‌هایی همچون ایجاد شهرک‌های مسکونی و شهرهای جدید را در برنامه قرار داده است که در همین رابطه ۲۷ شهر ساحلی و ۵۰ شهرک مسکونی در برنامه قرار گرفته است.

 استان‌ها بررسی و نتیجه را اعلام کنند
وزیر راه و شهرسازی با یادآوری هدف‌گذاری و تصویب ایجاد شهرهای ساحلی و شهرک‌های مسکونی در کشور، گفت: مجموعه روش‌ها و سیاست‌های اتخاذ شده در وزارت راه و شهرسازی برای پاسخ به نیاز متقاضیان مسکن است و استانداران و استان‌ها نیز در این مهم همراهی مناسب را خواهند داشت.
بذرپاش خطاب به معاونان خود و مدیران کل راه و شهرسازی استان‌ها تاکید کرد: پیشنهادهای شرکت عمران شهرهای جدید و ستاد وزارتخانه درخصوص ۲۷ نقطه ساحلی باید توسط استان‌ها بررسی و نتیجه اعلام شود. همچنین، ضرورت دارد تا در ماه آینده، آیین‌نامه ایجاد شهرک‌های مسکونی تدوین و به عنوان روش اجرا به استان‌ها ابلاغ شود.

 ساخت ۱۶ هزار هکتار شهرک برای نخستین بار 
در همین راستا معاون وزیر راه و شهرسازی نیز از ساخت ۱۶ هزار هکتار شهرک برای نخستین بار در دولت سیزدهم خبر داد و گفت: ۵۱‌ هزار هکتار برای طرح نهضت ملی مسکن در دو سال گذشته تامین شده است.
ارسلان مالکی با بیان اینکه یکی از پرچالش‌ترین مسئله‌ها در کشور، مسئله مسکن است، افزود: از سال ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۰ به ازای هر ۱۰۰ خانواده‌ای که تشکیل شده، ۶۴ واحد مسکونی ساخته شده و عمده این واحدهای مسکونی در مکان‌هایی است که دهک‌های برخوردار حضور دارند.
مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن ادامه ‌داد: تا کنون چهار میلیون و ۵۰۰ هزار خانواده در طرح مسکن ملی ثبت‌نام کرده‌اند که فاقد مسکن هستند و پیش از این از تسهیلات دولتی برای تامین مسکن استفاده نکرده‌اند. در قانون جهش تولید مسکن تاکید شده که چهار میلیون مسکن باید ساخته شود، زیرا ضرورت و نیاز کشور ما ساخت مسکن است.

 طرح ملی مسکن متفاوت با طرح‌های دیگر
مالکی با تاکید بر اینکه طرح ملی مسکن متفاوت از طرح‌های دیگر است و از ابتدای دولت سیزدهم، ساخت مسکن و حل این مسئله در قالب این طرح شروع شده است، گفت: ما در سازمان ملی زمین و مسکن، در همه دوران مسکن مهر دولت نهم و دهم ۵۹۰ هزار واحد یا هشت‌ هزار هکتار زمین تامین کردیم که بخشی از آن هنوز تکمیل نشده است، اما در دو سال گذشته ۵۱ هزار هکتار برای طرح نهضت ملی مسکن تامین کردیم.
وی بیان‌ داشت: ۳۴ هزار هکتار از این زمین‌ها را از الحاق به محدوده شهرها به دست آوردیم و ۱۶ هزار هکتار نیز شهرک‌سازی بوده که برای نخستین‌ بار در دولت سیزدهم انجام شده است.

 بحران‌‌‌‌‌‌‌‌‌های شهرک‌‌‌‌‌‌‌‌‌سازی بدون برنامه 
دولت در حالی شهرک‌‌‌‌‌‌‌‌‌سازی را در دستور کار قرار داده که کارشناسان آسیب‌‌‌‌‌‌‌‌‌های اجتماعی معتقدند: با توجه به شرایط اقلیمی، کمبود منابع آب، شرایط زیست محیطی و جمعیت روبه افزایش کلان شهرها، ساخته شدن شهرک‌‌‌‌‌‌‌‌‌های جدید در کنار شهرهای مادر، به دلیل آسیب‌‌‌‌‌‌‌‌‌شناسی نشدن در بخش‌‌‌‌‌‌‌‌‌های مختلف، پیامدهای منفی فراوانی در پی داشته است.
هرچند سیاست ایجاد شهرک‌‌‌‌‌‌‌‌‌های جدید در کنار کلان شهرها و شهرهای مادر به دلیل سرریز جمعیت و خانه‌‌‌‌‌‌‌‌‌دار کردن اقشار کم درآمد بوده، اما کارشناسان علوم اجتماعی تاکید دارند: باید در کنار این مهم، مسائل و شاخص‌‌‌‌‌‌‌‌‌های زیست محیطی، عرضه و تقاضا، امکانات رفاهی، فضای سبز و بهداشت عمومی کیفی در نظر گرفته شود، موضوعی که متاسفانه کمتر از سوی شهرسازان و انبوه‌‌‌‌‌‌‌‌‌سازان مورد توجه بوده است.
به گفته این کارشناسان، مسکن همانند آموزش و بهداشت از اولویت‌‌‌‌‌‌‌‌‌های مهم زندگی اجتماعی به شمار می‌‌‌‌‌‌‌‌‌رود و بررسی های علمی و پژوهشی در این زمینه نشان می‌‌‌‌‌‌‌‌‌دهد بیشتر شهرک‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها و شهرهای جدید به دلیل نداشتن شاخص‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها و امکانات زیستی نتوانسته‌‌‌‌‌‌‌‌‌اند جمعیت مورد نظر شهرهای مادر را جذب کنند.

 خالی بودن شهرک های جدید در نتیجه نبود امکانات
بر اساس این گزارش مهدی مسعودیان، پژوهشگر و محقق علوم اجتماعی در این باره می‌‌‌‌‌‌‌‌‌گوید: درباره شهرسازی از سال ۱۳۶۰ تصمیم‌‌‌‌‌‌‌‌‌گیری شد، اما جمعیتی که برای این شهرک‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها پیش‌‌‌‌‌‌‌‌‌بینی شده بود، به دلیل نارضایتی ساکنان و نبود امکانات شهری در این شهرک‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها وجود ندارد.
به گفته این محقق، زیست‌‌‌‌‌‌‌‌‌پذیری شهری از نظر اجتماعی، اقتصادی و روانی در زندگی مردم تاثیرگذار است و آن را می‌‌‌‌‌‌‌‌‌تواند به مکانی جذاب، مطلوب برای زندگی کار و تفریح تبدیل کند که از مهمترین ویژگی‌‌‌‌‌‌‌‌‌های آن عینی بودن است که شهرسازان به آن اهمیت می‌‌‌‌‌‌‌‌‌دهند. اما جابه‌‌‌‌‌‌‌‌‌جایی، حمل و نقل، مسکن، سلامت و بهداشت، فضای عمومی جذاب فرصت‌‌‌‌‌‌‌‌‌های اقتصادی، هویت محلی، عدالت، صمیمیت و راحتی نیز از جایگاه ویژه‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای برخوردار است.
این محقق علوم اجتماعی با تاکید بر اینکه پژوهش‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها نشان می‌‌‌‌‌‌‌‌‌دهد در ساخت شهرک‌‌‌‌‌‌‌‌‌های جدید به علوم اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی توجه نشده است گفت: برای ساخت یک شهرک، چگونگی زندگی مردم نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.

 نگاه واقع‌‌‌‌‌‌‌‌‌بینانه تصمیم‌‌‌‌‌‌‌‌‌گیران به شهرک‌‌‌‌‌‌‌‌‌های جدید 
همچنین حسین ایمانی جاجرمی، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در این باره معتقد است: آمارها نشان می دهد هرچه شهرهای جدید به شهرهای مادر نزدیکتر باشند، جمعیت‌‌‌‌‌‌‌‌‌پذیری بیشتری دارند و موفقترند، اما دور بودن شهرک‌‌‌‌‌‌‌‌‌های جدید از شهرهای مادر باشند در عدم موفقیت ایجاد این شهرک‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها موثر خواهد بود. زیرا سال‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها طول می کشد تا آب، برق و پاسگاه نیروی انتظامی آنها تامین شود.
به گفته وی، تصمیم‌‌‌‌‌‌‌‌‌گیران باید واقع‌‌‌‌‌‌‌‌‌بینانه به موضوع شهرک‌‌‌‌‌‌‌‌‌های جدید نگاه کنند تا امکانات لازم تامین شود، زیرا در شهرهایی که در جمعیت‌‌‌‌‌‌‌‌‌پذیری شکست خوردیم و در مقابل آن فضاهایی که در داخل شهر رها شده بودند، مانند اسلامشهر و ملارد توسط مردم و سوداگران ساخته و پراز جمعیت شدند.

منبع: روزنامه خانمان