مسیر صفحه جاری : کمیسیون ها»آمار، اطلاعات، بررسی های فنی و صدور خدمات مهندسی»اعضاء
اخبار و رویدادها
    عیار واقعی وام اجاره
    دوشنبه, ارديبهشت 15, 1404 by روابط عمومی انجمن

    قدرت وام اجاره برای تهران، کلان شهرها و شهرهای کوچک سنجش شد. بررسی‌های «دنیا‌ی‌اقتصاد» نشان می‌دهد در شهرهایی که «بیشترین فشار هزینه اجاره‌» وجود دارد، اثر پوششی وام دیعه، کمترین است. اعتبار تسهیلات مصوب نیز ۱۱برابر «عملکرد پارسال» بانک‌ها است که تحقق آن بعید به نظر می‌رسد.

    ?????? ?????...
    دو بال خروج از رکود مسکن
    دوشنبه, ارديبهشت 15, 1404 by روابط عمومی انجمن

    ارقام اقتصادی در بخش مسکن و ساختمان به صورت نجومی جهش کرده‌‌اند؛ قیمت زمین، هزینه ساخت، هزینه دسترسی به خانه چه خرید و چه حتی اجاره و همچنین مدت زمان صاحب‌‌خانه شدن. این وضعیت، رکود دوطرفه با ظاهری «غیرقابل حل» را رقم زده اما مجموعه شرایطی در بیرون و درون بازار مسکن وجود دارد که با ترکیب آنها –همه‌‌بینی تهدیدها و فرصت‌‌ها– می‌شود «مسیر حرکت به سمت رونق» را شناسایی کرد.

    ?????? ?????...
    وام خرید مسکن افزایش یافت/ محدودیت سن بنا برداشته شد
    دوشنبه, ارديبهشت 15, 1404 by روابط عمومی انجمن

    بانک مسکن با هدف تسهیل در شرایط خانه‌دار شدن اقشار جامعه، ضمن افزایش سقف تسهیلات خرید، جعاله تعمیر و ودیعه مسکن از محل اوراق گواهی حق‌تقدم استفاده از تسهیلات مسکن (تسه)، شرط قدمت بنا را از فرایند پرداخت تسهیلات خرید حذف کرد.

    ?????? ?????...
    اعلام و ابلاغ تعرفه خدمات مهندسی ساختمان استان در سال 1404
    شنبه, ارديبهشت 13, 1404 by روابط عمومی انجمن

    افزایش حدود 45 درصدی تعرفه خدمات مهندسی سال 1404 استان آذربایجان شرقی در رشته های هفتگانه به تصویب اعضای هیئت چهار نفره استان رسید  و تعرفه خدمات مهندسی سال ۱۴۰۴ در رشته های هفتگانه از ۱۳ / ۰۲ /۱۴۰۴ اعمال و اجرا می شود. 

    ?????? ?????...
    تنظیم اجاره یا تزئین بازار؟
    شنبه, ارديبهشت 13, 1404 by روابط عمومی انجمن

    جلسات دولتی «تعیین نرخ مجاز برای رشد اجاره‌بها در ۱۴۰۴»، بدون توجه به «شکست سنگین سقف اجاره‌بهای ۱۴۰۳» آغاز شد. سال گذشته تصویب شد‌، هزینه اجاره‌نشینی ۲۵درصد به‌صورت میانگین افزایش یابد؛ اما این نرخ دستوری به تنظیم بازار منجر نشد و تورم اجاره از ۴۰درصد گذشت. معاملات اجاره در اولین ماه از سال جاری نیز با «تب اجاره‌بها» همراه بود و اگر باز هم اصرار بر «بیراهه سیاستی» به جای «درمان ریشه مشکل» باشد، سطح فقر مستاجرها تشدید خواهد شد.

    ?????? ?????...
    معادله اجاره در ۱۴۰۴
    سه شنبه, فروردين 19, 1404 by روابط عمومی انجمن

    مستاجرها نه فقط در تهران و یکسری از کلان‌شهرها بلکه در کل کشور، «سخت‌ترین سال» طی ۱۳سال گذشته را پشت‌سر گذاشتند. بررسی‌ها با استناد به آمار رسمی تورم اجاره مسکن حاکی است: سال۱۴۰۳ اجاره‌بها در کشور ۴۰.۳درصد افزایش پیدا کرده که از سال۹۰ به بعد، این نرخ بی‌سابقه است. فشار هزینه روی دوش اجاره‌نشین‌ها در سال جاری تحت تاثیر معادله‌ای با ۴متغیر، می‌تواند کاهش یابد، ثابت بماند یا تشدید شود؛ آینده قیمت مسکن یکی از این عوامل است. دو صاحب‌نظر، سناریوهای احتمالی بازار اجاره را شرح داده‌اند.

    ?????? ?????...
    شارژر جدید نرخ تورم
    دوشنبه, فروردين 18, 1404 by روابط عمومی انجمن

    استقراض از منابع بانک مرکزی برای ادامه حیات طرح «مسکن‌ ملی» کلید خورده، آن هم در شرایطی که «تبعات تورمی این مدل تامین‌مالی»، ۱۲سال پیش با تصویب خط‌اعتباری برای «مسکن‌ مهر»، در اقتصاد ایران ظاهر شد. اخیرا یک خط‌اعتباری ۷۴همتی برای ساخت‌وسازهای مسکن‌ دولتی به تصویب رسیده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد، تامین مالی ساخت مسکن با پول بی‌ضابطه، علاوه بر «شارژ تورم عمومی» و در واقع، «افزایش فشار قیمت‌ همه کالاهای مصرفی خانوار»، ۴پیامد منفی دیگر به همراه دارد. در این بررسی ۶راهکار غیرتورمی برای تامین مالی بخش مسکن معرفی شده است.

    ?????? ?????...
    افزایش مشقی وام مسکن
    دوشنبه, فروردين 18, 1404 by روابط عمومی انجمن

    مبلغ وام خرید مسکن براساس طرح پیشنهادی یک بانک دولتی که سال۱۴۰۲ به سیاستگذار پولی ارائه کرده بود، به اندازه «قیمت یک مترمربع از آپارتمان» افزایش پیدا کرد. در آخرین روز کاری ۱۴۰۳، رقم وام مسکن در تهران از ۴۰۰ به ۵۰۰ میلیون تومان تبدیل شد. در شهرهای دیگر نیز دو سقف جداگانه در نظر گرفته شده؛ ضمن آنکه وام تعمیرات و ساخت نیز تغییر کرده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد، دو دلیل برای «افزایش مشقی» وام مسکن به جای «احیای واقعی قدرت از دست‌رفته آن»، مطرح است. وام‌های جدید ۶ ایراد دارند.

    ?????? ?????...
    پیش‌نویس ویرایش پنجم آیین‌نامه طراحی ساختمان‌ها در برابر زلزله منتشر شد
    دوشنبه, اسفند 27, 1403 by روابط عمومی انجمن

    مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با انتشار پیش نویس ویرایش پنجم آیین نامه طراحی ساختمان‌ها در برابر زلزله (استاندارد ۲۸۰۰) برای اعلام نظر عمومی از صاحبنظران خواست تا در این زمینه اظهار نظر کنند.

    ?????? ?????...
    کاهش صدور پروانه‌های ساختمانی در کشور
    دوشنبه, اسفند 27, 1403 by روابط عمومی انجمن

    براساس آمار منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران، تعداد ۳۰ هزار و ۹۰ پروانه‌ی احداث ساختمان توسط شهرداری‌های کشور در پاییز ۱۴۰۳ صادرشده که نسبت به فصل گذشته ۶.۱ درصد و نسبت به فصل مشابه سال گذشته ۲۷.۲ درصد کاهش داشته است.     

    ?????? ?????...
  
عضویت در خبرنامه
نام
نام خانوادگی
ایـمیل

ذخیره اطلاعات
  
اعضای کمیسیون آمار، اطلاعات، بررسی های فنی و صدور خدمات فنی و مهندسی

1) مهندس امیر مهدی سارخانی (شرکت آذر ادمان) - رئیس کمیسیون

2) مهندس علی خادم حسینی (شرکت نهند) - نماینده هیات مدیره

3) مهندس حسن علیزاده توفیقی(شرکت تورک قیزیل قایا) - دبیر کمیسیون

4) مهندس محمد علی نجاری کهنمویی (شرکت اندیشه عمران) 

5) مهندس مهدی شعاری راد (شرکت ارک پولاد تبریز)

6) مهندس رسول اسماعیل پور

7) مهندس وحید جوادزاده اصل (شرکت کایا) 

8) مهندس بلوکی (شرکت ایستا بنا)

9) مهندس بابک برزگر (شرکت بتن کاوه آذربایجان)

  
بایگانی اخبار
کاهش قیمت محصولات فولادی شدنی نیست
سه شنبه, آذر 07, 1402 by روابط عمومی انجمن

به گزارش روابط عمومی انجمن انبوه سازان مسکن و ساختمان آذربایجان شرقی، قیمت‌گذاری دستوری از چالش‌هایی است که همواره اقتصاد با آن درگیر است و حتی راه‌‌‌‌اندازی بورس کالا هم راه به جایی نبرد. چرا که دولت با به‌‌‌‌کارگیری ابزارهای مختلف، همچنان در قیمت‌گذاری دخالت می‌کند. اگرچه قیمت‌گذاری دستوری در کوتاه‌‌‌‌مدت جواب خواهد داد، اما در بلندمدت برای تولیدکننده تبعات جبران‌ناپذیری به دنبال خواهد داشت، به طوری که به مرور زمان قیمت تمام شده تولید بالا می‌رود و دیگر به صرفه نخواهد بود. از سوی دیگر موجب از دست رفتن بازارهای صادراتی خواهد شد. 
باید خاطرنشان کرد قیمت‌گذاری براساس عرضه و تقاضا منجر به حفظ تعادل می‌شود. در مقابل هرگونه کنترل قیمت توسط دولت می‌تواند موجب شکل‌‌‌‌گیری تقاضا و عرضه مازاد، رانت و ایجاد بازار سیاه شود. از طرف دیگر درآمدهای تولیدکننده کاهش می‌یابد به طوری که مجبور خواهد شد محصولات را با کیفیت پایین‌تری به بازار عرضه کند که این رویه موجب نارضایتی مصرف‌‌‌‌کننده خواهد شد. بنابراین سیاست‌گذاری‌ها باید به گونه‌‌‌‌ای باشد که عرضه و تقاضا قیمت نهایی را تعیین کند و پای منفعت و ضرر یک عده در میان نباشد. به بررسی کنترل دستوری بازار فولاد پرداخته ایم که در ادامه می‌خوانید.

 کاهش قیمت به چه قیمتی؟
نادر سلیمانی، رئیس هیئت اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد، با اشاره به پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی در راستای کاهش قیمت برخی کالاها اظهار کرد: وزارت راه و شهرسازی به دنبال این است که محصولاتی مانند میلگرد و تیرآهن را ارزان کند که البته میزان آن مشخص نیست. از طرفی در چند سال اخیر، با افزایش ۲۵ برابری قیمت گاز، رشد ۳۰ برابری قیمت برق و سایر عوامل تأثیرگذار، نرخ متوسط تمام شده یک کیلوگرم شمش حداقل به حدود ۱۸ تا ۱۹ هزار تومان رسیده است.
وی ادامه داد: بنابراین با چنین عملکردی سوالی مطرح می‌شود که چگونه می‌توان میلگرد ارزان قیمت دست مردم داد؟ بر همین اساس، باید دید منظور وزارت راه و شهرسازی از میلگرد و تیرآهن ارزان چیست؟

 جای خالی حمایت دولت
رئیس هیئت اجرایی انجمن تولیدکنندگان فولاد افزود: همچنین ناگفته نماند که دولت تا امروز مولفه‌های تولید و قیمت تمام شده حامل‌های انرژی را کاهش نداده است. کدام یکی از این اقدامات، توسط دولت صورت گرفته که بگوییم گامی ‌موثر برای ارزان کردن نرخ محصولات فولادی برداشته و حالا باید کارخانجات برای کاهش قیمت اقدام کنند؟
سلیمانی در مثالی عنوان کرد: این در حالی است که قیمت محصولات فولادی در روند افزایشی قرار گرفته و محصولاتی که به صورت عمده در دست دولت است، نیز بیش از سایر محصولات افزایش پیدا کرده‌اند. به طور مثال، امروزه قیمت آهن اسفنجی در اختیار دولت قرار گرفته که در سه ماهه اخیر مانند شمش، میلگرد و ورق حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد افزایش قیمت را به ثبت رسانده است. درنهایت می‌توان گفت کاهش قیمت‌ها در فولاد امکان‌‌‌‌پذیر نیست.

 تصمیمات هیجانی و غیرکارشناسی
وی در پایان با بیان اینکه پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی برای کاهش قیمت محصولات فولادی فقط یک بار خبر درمانی دارد، گفت: درنهایت با توجه به شرایط موجود، به نظر می‌رسد تصمیماتی که دولت در زمینه قیمت‌گذاری فولاد می‌گیرد، تصمیمات غیرکارشناسی شده و هیجانی هستند.

 مداخله دولت گران تمام می‌شود
علی بیات، کارشناس صنعت فولاد، گفت: دخالت مستقیم در قیمت از سوی دولت نتیجه مثبتی نخواهد داشت و با خروج سیمان و فولاد از بورس کالا، شاهد افزایش قیمت این دو کالا به دلیل نبود شفافیت در بازار خواهیم بود.
وی بیان کرد: در شرایط فعلی، برخی اوقات معاملات بورس کالا با چالش‌هایی مواجه می‌شود که دلیل اصلی آن دخالت‌های دولت در روند معاملاتی است. به طور مثال، محصولات با قیمت‌گذاری دستوری و سقف رقابت عرضه می‌شود که همین موضوع باعث رشد تقاضای کاذب در بازار و افزایش قیمت‌ها در بازار خارج از بورس خواهد شد. 
بیات ادامه داد: می‌توان گفت به جز مواقعی که دولت مداخلاتی در بورس کالا داشته، در باقی مواقع نظم و شفافیت موجود در بازار، به بخش مسکن نیز سرایت کرده است. درواقع با ساز و کار بورس کالا، طرف‌های خریدار و فروشنده مشخص هستند و می‌توان هر گونه دلالی و تخلف در این بازار را به‌ راحتی شناسایی کرد؛ چرا که تمام معاملات با جزئیات ثبت و ضبط می‌شود.

 تاثیرات مخرب یک ایده
این کارشناس فولادی اظهار داشت: ایده خروج محصولات فولادی از چنین مکانیزمی، تاثیرات مخربی دارد؛ چرا که بورس تنها بستر شفاف برای معاملات و قابل رصد برای نهادهای نظارتی است. بنابراین خروج از بورس کالا، فاصله قیمتی بین قیمت اولیه و بازار را به شدت افزایش می‌دهد و به تورم، التهابات بازار، دلالی، رانت و کاهش تولید دامن خواهد زد.به گفته بیات، اگر فضای رقابتی و بورس واقعی شکل بگیرد، قیمت‌ها رقابتی خواهند بود که در این صورت به نفع مصرف‌‌‌‌کننده و تولیدکننده تمام می‌شود.
وی خاطرنشان کرد: بر همین اساس، دولت باید با تنظیم‌گری و استفاده از ابزارهای مختلف، زمینه عرضه مطلوب کالاها را فراهم کند. 

منبع: روزنامه خانمان