مسیر صفحه جاری : کمیسیون ها»آمار، اطلاعات، بررسی های فنی و صدور خدمات مهندسی»اعضاء
اخبار و رویدادها
    سکته کامل ساخت‌وساز
    2 روز پیش by روابط عمومی انجمن

    در واقع شهر تهران و کل کشور با رکود سنگین و متوالی در بخش ساخت مسکن مواجه هستند. در صورتی که رکود بخش ساخت مسکن طی 5ماه ابتدایی امسال به ماه‌های آتی  سال جاری نیز سرایت کند؛ امسال دهمین سالی است که ساخت مسکن در کشور با رکود مواجه می‌شود.

    ?????? ?????...
    بورس به کمک بخش مسکن می‌آید؟
    2 روز پیش by روابط عمومی انجمن

    با توجه به مشکل کمبود منابع طرح نهضت ملی مسکن و عدم همراهی بانک‌ها در این زمینه دولت چهاردهم در نظر دارد از ظرفیت بازار سرمایه برای تکمیل پروژه‌ها استفاده کند.

     

    ?????? ?????...
    ۱۷ بانک نهضت ملی مسکن را تحریم کردند
    2 روز پیش by روابط عمومی انجمن

    درحالی قانون جهش تولید مسکن بانک‌ها را مکلف کرده است که حداقل ۲۰درصد از کل تسهیلات خود را به نهضت ملی مسکن اختصاص دهند، که تازه‌ترین آمار از عملکرد نظام بانکی در این بخش نشان می‌دهد سهم ۱۷ بانک از پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن همچنان صفر است.

    ?????? ?????...
    کوچک‌سازی؛ موتور متحرکه سوداگری در بازار مسکن
    2 روز پیش by روابط عمومی انجمن

    درحالی برخی از کارشناسان مسکن، کوچک‌سازی را راهی برای برون‌رفت این بازار از بحران می‌دانند که بررسی‌ها نشان می‌دهد، کوچک‌سازی هیج تاثیری در خانه‌دار کردن مردم ندارد و صرفا زمینه را برای افزایش تقاضای سرمایه‌ای و ایجاد سوداگری در این بازار فراهم می‌کند.

    ?????? ?????...
    مسکن‌ملی متوقف شد؟
    چهارشنبه, شهريور 21, 1403 by روابط عمومی انجمن

    دستگاه پایش «مسکن‌سازی دولتی» از توقف ‌کار حکایت دارد. کارنامه پرداخت وام ساخت به مسکن‌ملی به‌عنوان تنها تابلوی رسمی در دسترس برای رصد روند احداث خانه‌های دولتی‌ساز نشان می‌دهد، تیر ماه امسال تنها ۱۰۰میلیارد تومان به سازنده‌های حدود ۴۰۰هزار واحد مسکونی پرداخت شد؛ هر خانه، ۲۵۰ هزار تومان. این در حالی است که طی دو سال گذشته، ماهانه متوسط بالای ۲۴۰۰میلیارد تومان تسهیلات به پروژه‌ها پرداخت شده بود. بررسی‌ها از پشت‌صحنه برخورد خانه‌سازی دولتی به در بسته بانک‌ها مشخص می‌کند، «ته‌نشینی» منابع و تطویل تغییرات در دولت، عامل این تعلیق است.

     

    ?????? ?????...
    انتظارات مرزی فعالان صنعت ساختمان
    سه شنبه, شهريور 20, 1403 by روابط عمومی انجمن

    انتشار داده شامخ صنعت ساختمان برای مرداد ماه اگرچه موید استمرار رکود در بخش ساختمان‌‌‌سازی بود؛ اما کاهش این رکود، گمانه‌‌‌زنی‌‌‌هایی را نسبت به بهبود وضعیت در میان‌مدت و بلندمدت ایجاد کرد.

    ?????? ?????...
    ۶ باگ مسکن‌دولتی
    سه شنبه, شهريور 06, 1403 by روابط عمومی انجمن

    خانه‌ندارهای سه دهک اول برای رسیدن به «مسکن دولتی» باید بهای سنگین پرداخت کنند؛ به‌طوری که دهک اول ۱.۶برابر درآمد سالانه‌ خود را باید بابت قسط وام بپردازد. هزینه مستاجری اما کمتر از این رقم است. یک پژوهش رسمی درباره «ریزش ۸۵درصد متقاضیان مسکن‌ملی» و غلبه مالکان بر مستاجرها در طرح، ۶ اشکال را شناسایی کرد.

    ?????? ?????...
    مولد جدید تورم اجاره
    دوشنبه, شهريور 05, 1403 by روابط عمومی انجمن

    ماه گذشته خبری از «جهش قیمت مسکن» و «اوج‌گیری تورم عمومی» به‌عنوان عاملان اصلی «تحریک نرخ رشد اجاره‌بها» نبود، ضمن آنکه روند این دو در ماه‌های قبل نیز کاهشی بود. با این حال، اجاره‌بها در مرداد «بیشترین رشد ماهانه از ابتدای۱۴۰۳» را تجربه کرد؛ ۳.۲درصد. بررسی‌ها از التهاب تازه در بازار اجاره‌ حاکی است «دستپخت سیاستگذار در قالب سقف دولتی اجاره‌بها» نیروی مولد جدید تورم اجاره شده است. موجرها مکلفند اجاره‌بها را حداکثر ۲۵درصد نسبت به پارسال افزایش دهند و این تصمیم روی «سطح شکننده عرضه» اثر منفی گذاشته است

    ?????? ?????...
    نبود تمکن مالی؛ اصلی‌ترین دلیل شکست طرح‌های حمایتی مسکن
    دوشنبه, شهريور 05, 1403 by روابط عمومی انجمن

    مرکز پژوهش‌های مجلس به‌تازگی گزارشی از ارزیابی و آسیب‌شناسی فرایند پالایش و غربالگری متقاضیان در پروژه‌های تامین مسکن حمایتی منتشر کرده است. در این گزارش ذکر شده فرایند غربالگری و نداشتن استطاعت کافی از سوی متقاضیان از اصلی‌ترین عوامل شکست پروژه‌های مسکن دولتی طی سال‌های اخیر بوده است.

     

    ?????? ?????...
    تورم مسکن به ۴۱ درصد رسید
    شنبه, شهريور 03, 1403 by روابط عمومی انجمن

    مرکز آمار ایران، شاخص قیمت مصرف کننده مرداد ماه 1403 را در دوم شهریور ماه منتشر کرد. بر این اساس مسکن در بازه ماهانه تورمی بالغ بر 3.1 درصد پیدا کرده و اجاره‌بها نیز افزایشی برابر با 3.2 درصد داشته است.

    ?????? ?????...
  
عضویت در خبرنامه
نام
نام خانوادگی
ایـمیل

ذخیره اطلاعات
  
اعضای کمیسیون آمار، اطلاعات، بررسی های فنی و صدور خدمات فنی و مهندسی

1) مهندس امیر مهدی سارخانی (شرکت آذر ادمان) - رئیس کمیسیون

2) مهندس علی خادم حسینی (شرکت نهند) - نماینده هیات مدیره

3) مهندس حسن علیزاده توفیقی(شرکت تورک قیزیل قایا) - دبیر کمیسیون

4) مهندس محمد علی نجاری کهنمویی (شرکت اندیشه عمران) 

5) مهندس مهدی شعاری راد (شرکت ارک پولاد تبریز)

6) مهندس رسول اسماعیل پور

7) مهندس وحید جوادزاده اصل (شرکت کایا) 

8) مهندس بلوکی (شرکت ایستا بنا)

9) مهندس بابک برزگر (شرکت بتن کاوه آذربایجان)

  
بایگانی اخبار
هزینه‌‌‌‌‌های نظام مهندسی با خدمات آن مطابقت ندارد
چهارشنبه, ارديبهشت 12, 1403 by روابط عمومی انجمن

به گزارش روابط عمومی انجمن انبوه سازان مسکن و ساختمان آذربایجان شرقی، سرانجام پس از ماه‌‌‌‌‌ها کش و قوس میان سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور و وزارت راه و شهرسازی، تعرفه نظام مهندسی ساختمان ۲۷ درصد تعیین شد که این میزان نارضایتی روسای سازمان‌‌‌‌‌های نظام مهندسی ساختمان را در پی داشته است.
تعیین تعرفه نظام مهندسی ساختمان به میزان سایر مشاغل کشور، یکی از مطالبات مهندسان و سازمان‌‌‌‌‌های نظام مهندسی بود. روسای سازمان‌‌‌‌‌های نظام مهندسی معتقد هستند که در سال‌های اخیر برای تعیین تعرفه نظام مهندسی ساختمان همواره با چالش مواجه بوده‌‌‌‌‌اند و در سال‌های گذشته مشکلات متعددی که تبعات اجتماعی نیز در پی داشت به وجود آمد.
آنها معتقد هستند که هرساله این دغدغه در بین جامعه مهندسان وجود داشته که به دلیل وجود قوانین و مقررات ملی ساختمان و از سوی دیگر روش تعیین تعرفه، چالش‌‌‌‌‌برانگیز بوده و از ۱۸ سال گذشته تاکنون این مقررات بازنگری نشده است. حال با تعیین تعرفه ۲۷ درصدی برای سازمان‌‌‌‌‌های نظام مهندسی و ابلاغ آن، این چالش باز هم بر سر جای خود باقی ماند و حل نشد.

 رشد ۲۷ درصدی، اجحاف در حق مهندسان 
بر اساس این گزارش، روسای سازمان نظام مهندسی ساختمان معتقد هستند که وقتی حداقل دستمزد کارگران ۳۵ درصد و یا تعرفه سازمان نظام پزشکی ۴۰ درصد افزایش داشته است، رشد ۲۷ درصدی به میزان زیادی موجب اجحاف در حق مهندسان خواهد شد. روسای سازمان نظام مهندسی ساختمان معتقد هستند که اگر تعیین تعرفه حق‌‌‌‌‌الزحمه بر مبنای هزینه ساخت تعیین شود، باید حق‌‌‌‌‌الزحمه ۱۰۰ درصد افزایش پیدا کند.

 انبوه‌‌‌‌‌سازان چه نظری دارند؟
از سوی دیگر انبوه‌‌‌‌‌سازان معتقد هستند که هزینه‌‌‌‌‌های دریافت شده از سوی سازمان‌‌‌‌‌های نظام مهندسی ساختمان، با خدماتی که ارائه می‌‌‌‌‌کنند به هیچ وجه مطابقت ندارد و اتفاقا باید گفت که در مقابل خدماتی که سازمان های نظام مهندسی ارائه می‌‌‌‌‌کنند، هزینه ها بالا است. پس چگونه معتقد هستند که تعرفه ها و حق الزحمه‌ها باید مطابق با آن و همراستا با آن افزایش یابد؟

 هزینه‌‌‌‌‌های نظام مهندسی با خدمات آن مطابقت ندارد
حسن محتشم، عضو هیئت مدیره انجمن انبوه‌‌‌‌‌سازان مسکن استان تهران در این زمینه معتقد است: ما انبوه‌‌‌‌‌سازان درخصوص هزینه‌‌‌‌‌های ساخت و اینکه می‌‌‌‌‌گویند باید تعرفه‌‌‌‌‌ها نیز مطابق با آن هزینه‌‌‌‌‌ها افزایش یابد، بارها به روسای سازمان نظام مهندسی گوشزد کرده‌‌‌‌‌ایم که هزینه‌‌‌‌‌های ساخت اصلا نباید هیچ ارتباطی با تعرفه و حق‌‌‌‌‌الزحمه داشته باشد.
وی ادامه داد: هزینه‌‌‌‌‌های دریافت شده از سوی سازمان‌‌‌‌‌های نظام مهندسی ساختمان با خدماتی که ارائه می‌‌‌‌‌کنند، به هیچ وجه مطابقت ندارد و اتفاقا باید گفت در مقابل خدماتی که سازمان‌‌‌‌‌های نظام مهندسی ارائه می‌‌‌‌‌کنند، هزینه‌‌‌‌‌ها بالا است. پس چگونه معتقد هستند که تعرفه‌‌‌‌‌ها و حق الزحمه‌‌‌‌‌ها باید مطابق با آن و همراستا با آن افزایش یابد؟
وی در پاسخ به این پرسش که آیا درخواست سازمان نظام مهندسی ساختمان مبنی بر اینکه باید تعرفه و حق‌‌‌‌‌الزحمه مهندسان در سال جاری حداقل به میزان ۴۰ درصد و حتی متناسب با هزینه ساخت ۱۰۰ درصد افزایش یابد، مورد پذیرش است؟ گفت: درخصوص حق‌‌‌‌‌الزحمه و تعرفه سازمان‌‌‌‌‌های نظام مهندسی بارها و بارها صحبت کرده‌‌‌‌‌ایم و نسبت به خدماتی که مهندسان و سازمان نظام مهندسی ارائه می‌‌‌‌‌کنند، اظهار نظر شده است.

 تعرفه مهندسان پایین نیست
همچنین فرشید پورحاجت، دبیر کانون سراسری انبوه‌‌‌‌‌سازان در این زمینه معتقد است: بخش عمده‌ای از صوری‌کاری خدمات مهندسی که بارها بازگو شده است، به انجام خدمات مهندسی توسط کارمندان دولت برمی‌گردد. کارمند دولت که ۷ صبح شروع به کار می‌کند و ساعت ۴ بعد از ظهر درست در اوج کار پروژه‌های ساختمانی خروجی می‌زند، چرا باید خدمت را بفروشد. 
پورحاجت افزود: بنابراین تعرفه مهندسان پایین نیست، بلکه باید رویه‌ها تغییر کند و ضرورتی ندارد برای بخشی از مهندسان از دو محل منبع درآمدی تعریف کنیم. زمانی که کارمندان دولت تعیین تکلیف شوند که پشت میز اداره مشغول به کار باشند، یا مانند مهندسان بخش خصوصی خدمات ارائه دهند، دیگر خبری از صوری‌کاری خدمات مهندسی نخواهد بود.

 تعرفه حق‌الزحمه تطابقی با هزینه ساخت ندارد
اما حمزه شکیب رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان، پیشتر گفته بود که تعرفه حق‌الزحمه مهندسان براساس هزینه ساخت تعیین می‌شود و فرمول محاسبه تعرفه حق‌الزحمه هیچ تطابقی با هزینه ساخت واقعی ندارد؛ بر همین اساس از سال ۱۴۰۱ درخواست به روزرسانی نرخ تعرفه را به سازمان مربوطه ارجاع داده‌‌‌‌‌ایم. 
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور معتقد است که باید تعرفه و حق‌‌‌‌‌الزحمه مهندسان به اندازه تعرفه سازمان نظام پزشکی ۴۰ درصد یا برابر با افزایش حقوق کارگران به میزان ۳۵ درصد در سال جاری افزایش یابد. البته اگر بر مبنای هزینه ساخت این حق‌‌‌‌‌الزحمه تعیین شود، باید ۱۰۰ درصد افزایش پیدا کند و اگر غیر از این عدد باشد، بی‌‌‌‌‌انصافی است.
بر اساس این گزارش، از یک سو جامعه مهندسی و سازمان نظام مهندسی ساختمان معتقد است که بر اساس شرایط فعلی کشور میزان نرخ حق‌الزحمه مهندسان عضو سازمان‌‌‌‌‌های نظام مهندسی باید طبق نظام پزشکی یا معادل رشد حقوق کارگران افزایش یابد، اما از سوی دیگر سازندگان و انبوه‌‌‌‌‌سازان مدعی هستند که میان خدماتی که سازمان‌‌‌‌‌های نظام مهندسی ارائه می‌‌‌‌‌کنند با هزینه‌‌‌‌‌هایی که هم اکنون بابت حق‌‌‌‌‌الزحمه دریافت می‌‌‌‌‌شود، مطابقتی وجود ندارد.

منبع: روزنامه خانمان