مسیر صفحه جاری : کمیسیون ها»آمار، اطلاعات، بررسی های فنی و صدور خدمات مهندسی»اعضاء
اخبار و رویدادها
    قوانین تنبیهی حوزه شهری
    سه شنبه, آبان 08, 1403 by روابط عمومی انجمن

    الزامات و چالش‌های تحقق احکام مسکن و شهرسازی در برنامه هفتم در جلسه‌‌‌ای در مرکز پژوهش‌‌‌های مجلس بررسی شد. در این نشست عنوان شد که عمده قوانین مربوط به مسکن به جای حمایتی بودن، ماهیت تنبیهی و درآمدزایی دارند. به عنوان نمونه چند نوبت مالیات در فرآیند ساخت و تعدد پایه‌‌‌های مالیاتی بخش مسکن، شرایط دشوار بیمه ساختمان و تعهدات اندک تامین‌اجتماعی در مقابل کارگران ساختمانی و بار سنگین و فزاینده هزینه و زمان صدور جواز توسط شهرداری و بوروکراسی و مسائل نظام مهندسی ساختمان عملا موانعی برای فعالان این حوزه ایجاد کرده است. یکی دیگر از مباحث مهم این نشست، نقد قوانین و مقررات مالیاتی و نگاه منفی به بخش انبوه‌‌‌سازان بود.

    ?????? ?????...
    هدایت مسکن با ۵ راننده
    سه شنبه, آبان 08, 1403 by روابط عمومی انجمن

    پنج معاونت، شرکت و سازمان در یک وزارتخانه برای حوزه‌های به‌هم پیوسته و غیرقابل تفکیک «زمین، مسکن و شهرسازی» تصمیم‌گیری می‌کنند. برآیند این مدل سیاستگذاری جزیره‌ای طی دو دهه گذشته، «تقابل پنهان» دستگاه‌های به ظاهر «هماهنگ با هم» برای تخصیص منابع بوده که سه آسیب به بخش مسکن وارد کرده است؛ یک شرکت دولتی به دنبال «وام و زمین برای توسعه منفصل شهرها» و دیگری، در تلاش برای رفع فرسودگی درون شهرها. عزل و نصب‌ها در وزارتخانه متولی این بخش فرصتی است برای «ادغام این جزایر» به معنای «سیاستگذاری برای حل مساله مشترک».

    ?????? ?????...
    ابزار ۵ کاره بازار مسکن
    سه شنبه, آبان 08, 1403 by روابط عمومی انجمن

    دولت و شهرداری هر کدام، نوعی از «مالیات سالانه بر آپارتمان» را دریافت می‌کنند که هر دو در مقایسه با رویه جهانی «مالیات سالانه ملکی» مملو از اشکال است. تجربه مالیات‌ستانی در آمریکا نشان می‌دهد، قیمت مسکن حساسیت معناداری به نرخ مالیات سالانه دارد و در عین حال، باعث کاهش سوداگری و عرضه زمین به بازار مصرف می‌شود. با وجود پنج‌کاره بودن این مالیات، فرمول به‌کار گرفته‌شده در شهرداری، از بابت نرخ، کاملا ناکارآمد است و همین مالیات با اسم رمز «املاک لوکس» در بودجه۱۴۰۴ نیز چهار ایراد دارد.

    ?????? ?????...
    ناکامی دولت در تحقق وعده ۲ میلیون مسکن ارزان
    سه شنبه, آبان 01, 1403 by روابط عمومی انجمن

    مرکز پژوهش‌‌‌های مجلس در گزارشی رسمی، اعلام کرد: در فاصله سال‌های ۱۴۰۰ تا مرداد ۱۴۰۳، «تنها ۲۰‌هزار واحد مسکونی از طرح نهضت ملی مسکن به سرانجام رسید». بر اساس طرح نهضت ملی مسکن، قرار بود سالانه یک میلیون واحد مسکونی در کشور روی زمین‌‌‌های ۹۹ ساله ساخته شود. براین اساس، باید تا امروز «دست‌‌‌کم ۲ میلیون مسکن دولتی‌‌‌ساز با قیمت ارزان تحویل خانوارهای بی‌خانه‌‌‌ شده باشد.»

    ?????? ?????...
    رفوزگی در خانه‌خالی
    سه شنبه, آبان 01, 1403 by روابط عمومی انجمن

    «مالیات‏‏‌‌ستان» در نیم‌سال اول ۱۴۰۳ فقط ۰.۸ درصد از آنچه قرار بود تحت عنوان «مالیات بر خانه‏‏‌خالی» از مالکان دریافت شود را وصول کرد. بررسی‏‏‌ها نشان می‌دهد، این مردودی مقابل مالکان املاک منجمدشده در بازار مسکن، دست‏‏‌کم برای سومین سالی متوالی رخ می‌دهد. شکست برابر خانه‌های خالی ناشی از «یک قانون با ۱۰۰۱ معافیت و استثنا» و همچنین «چشم‏‏‌بستن سیاستگذار» نسبت به الگوی جهانی مالیات‏‏‌ستانی از ملک است. در کارنامه اخیر، موفقیت نسبی در اخذ مالیات از املاک لوکس می‌تواند برای اصلاح مسیر در بازار خانه‌های بلااستفاده، معنادار باشد.

    ?????? ?????...
    نمای پنهان مسکن ۱۴۰۲
    دوشنبه, مهر 30, 1403 by روابط عمومی انجمن

    سرمایه‌گذاری‌های ساختمانی در سال گذشته «در مجموع» و به لحاظ «رشد واقعی» ۹درصد نسبت به ۱۴۰۱ در کل کشور افزایش پیدا کرد. اما «نمای پنهان» این آمار رسمی که به «اجزای سرمایه‌گذاری‌های صورت‌گرفته» اختصاص دارد، «علامت نامساعد» از بازار مسکن۱۴۰۲ مخابره می‌کند. حجم کل سرمایه‌گذاری شامل سه مرحله خط‌تولید ساختمان می‌شود؛ «شروع ساخت»، «نیمه‌تمام‌ها» و «تکمیل ساختمان‌ها». سال گذشته ورود سرمایه به مرحله‌اول «رکورد رشد واقعی از سال ۸۷» را زد که یک علت کلیدی داشت.

    ?????? ?????...
    ابلاغ ممنوعیت ساخت و ساز در حریم گسلی ۶ کلانشهر
    چهارشنبه, مهر 25, 1403 by روابط عمومی انجمن

    در مرحله نخست از طرح مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، ۶ کلانشهر کشور شامل تهران، کرج، کرمان، مشهد، تبریز و زنجان مورد مطالعه قرار گرفتند که پس از انجام مراحل مطالعاتی و ارزیابی‌های میدانی مختلف، نقشه حریم گسلی در شهرهای ذکر شده تهیه و ارائه شد. این کار پس از انجام مراحل قانونی در کارگروه مخاطرات استان‌ها، کمیته فنی استانداری‌ها به تایید رسید و در نهایت با طرح در شورای‌عالی شهرسازی و معماری، نقشه‌های مذکور به تصویب و تائید رسید و نهادهای ذیربط از جمله شهرداری‌ها و ادارات کل راه و شهرسازی جهت پیاده‌سازی در طرح‌های جامع و تفصیلی و اعمال در تصمیم‌گیری‌های آتی شهرها از نظر کاربری اراضی، تعداد طبقات ساختمان‌ها، نوع ساخت و ساز، ممنوعیت ساخت ساختمان‌های با اهمیت بسیار زیاد و اولویت‌بندی مقاوم‌سازی سازه‌های موجود، نسبت به اجرای آن مسئولیت دارند.

    ?????? ?????...
    دوپینگ غول سبد خانوار
    چهارشنبه, مهر 25, 1403 by روابط عمومی انجمن

     هزینه مسکن در سبد هزینه خانوار از اواخر دهه۹۰ به «غول درآمدخوار» تبدیل شد؛ این غول امروز در مناطق شهری، دوپینگ کرده و در حال بلعیدن نزدیک به نیمی از کل هزینه زندگی ماهانه و سالانه شهروندان است. اطلاعات رسمی از آخرین وضعیت «بزرگی هزینه تامین مسکن» در زندگی خانوارهای شهری ۳۱ استان کشور نشان می‌دهد سهم این فاکتور اصلی و غیرقابل حذف در سبد هزینه شهرنشین‌ها از ۳۸درصد سال۱۴۰۱ به ۴۲.۴درصد در سال۱۴۰۲ افزایش پیدا کرده است. اجاره‌نشین‌ها در دهه۸۰ تنها ۲۸درصد از هزینه‌های زندگی‌شان را صرف مسکن می‌کردند. از ابتدای دهه۹۰ این فاکتور، بزرگ و بزرگ‌تر شد. سطح متعارف «هزینه مسکن» در سبد خانوار براساس توصیه جهانی، حداکثر ۳۰درصد باید باشد. در غیر این‌صورت، «کیفیت زندگی» آسیب می‌بیند و رفاه کاهش پیدا می‌کند. 

    ?????? ?????...
    سوزن‏‏‌بان سیاستگذاری مسکن
    دوشنبه, مهر 23, 1403 by روابط عمومی انجمن

    دولت برای دخالت در بازار مسکن بهانه‌‌‌های خاص خود را دارد؛ بهانه‌‌‌هایی مانند اینکه زمین کالای قابل تولید نیست و شباهتی به دیگر بازارها ندارد. در نتیجه نیاز است که دولت دخالت‌‌‌های به‌‌‌خصوصی در بازار زمین و مسکن داشته باشد. برخی بهانه‌‌‌های دیگر این است که بازار مسکن از معدود حوزه‌‌‌هایی است که حتی در همه کشورهای توسعه‌‌‌یافته، دولت‌‌‌ها به شکل‌‌‌های گسترده و متنوع از قبیل یارانه وام‌‌‌های رهنی، معافیت‌‌‌های مالیاتی وسیع، بیمه بازار وام‌‌‌های رهنی، تثبیت اجاره، قرعه‌‌‌کشی منازل ارزان برای اقشار کم‌‌‌درآمد، اجبار سازندگان تجاری برای فروش برخی واحدها به قیمت پایین و... در آن مداخله می‌‌‌کنند. در واقع پایه این استدلال‌ها این است که مسکن کالای خصوصی صرف نیست و با سایر کالاها فرق می‌کند. اما مرز باریک مداخله دولت در بازار مسکن چگونه تعیین می‌شود و به عبارت دیگر، سوزن‌‌‌بان سیاستگذاری مسکن چیست؟

    ?????? ?????...
    سقوط پلکانی وام مسکن
    دوشنبه, مهر 23, 1403 by روابط عمومی انجمن

    سقوط مرتب سهم مسکن از تسهیلات بانکی طی نیمسال اول –در ادامه ریزش در سال‌های اخیر- از «ضعف پنهان» بانک‌ها در تامین مالی بخش مهم اقتصاد حکایت دارد. این سهم از ۷درصد سال گذشته به ۶درصد در ۴ماه اول امسال و ۵.۶درصد در ۶ماه تنزل کرده؛ سهم متعارف حداقل ۲۰درصد است. رکوردهای جدید نیز از ناکارآمدی وام خرید و نپرداختن وام تعمیرات ثبت شده است. بررسی‌ها از راز این سقوط نشان می‌دهد، منبع شارژ مسکن، خودش دشارژ شده و با «جریمه» هم برنمی‌گردد. بانکدارها سه راهکار پیشنهاد می‌کنند.

    ?????? ?????...
  
عضویت در خبرنامه
نام
نام خانوادگی
ایـمیل

ذخیره اطلاعات
  
اعضای کمیسیون آمار، اطلاعات، بررسی های فنی و صدور خدمات فنی و مهندسی

1) مهندس امیر مهدی سارخانی (شرکت آذر ادمان) - رئیس کمیسیون

2) مهندس علی خادم حسینی (شرکت نهند) - نماینده هیات مدیره

3) مهندس حسن علیزاده توفیقی(شرکت تورک قیزیل قایا) - دبیر کمیسیون

4) مهندس محمد علی نجاری کهنمویی (شرکت اندیشه عمران) 

5) مهندس مهدی شعاری راد (شرکت ارک پولاد تبریز)

6) مهندس رسول اسماعیل پور

7) مهندس وحید جوادزاده اصل (شرکت کایا) 

8) مهندس بلوکی (شرکت ایستا بنا)

9) مهندس بابک برزگر (شرکت بتن کاوه آذربایجان)

  
بایگانی اخبار
زمزمه های استیضاح آخوندی در مجلس
شنبه, تير 14, 1393 by روابط عمومی انجمن

اواخر هفته گذشته خبری مبنی بر جمع آوری امضا در مجلس برای استیضاح وزیر راه و شهرسازی منتشر شد.

در همین حال یکی از نمایندگان مجلس  از افزایش امضاهای طرح استیضاح عباس آخوندی به 22 امضا خبر داد و افزود: پس از دیدارهای متعدد با وزیر و به نتیجه نرسیدن آن طرح استیضاح را تقدیم هیأت رییسه مجلس می‌کنیم.

رحمت‌اله نوروزی گفت: راه‌آهن گرگان- گنبد جاده‌های روستایی استان گلستان و فاضلاب علی‌آباد کتول از عمده دلایل طرح استیضاح وزیر راه و شهرسازی است.

نماینده مردم علی‌آباد کتول توجه و نظارت راه و شهرسازی به پروژه‌های عمرانی را بر اساس "اولویت" خواستار شد و افزود: در حال حاضر پروژه‌های عمرانی در برخی مناطق کشور که اولویت چندم دارند در حال اجراست ولی در استان محرومی همچون استان گلستان که نیاز به جاده، راهداری و بزرگراه دارد توجه عملی نمی‌شود.

وی با اشاره به طرح استیضاح عباس آخوندی گفت: از آغاز جمع‌آوری امضا برای استیضاح وی، به صورت مرتب دیدارهایی بین امضاکنندگان طرح استیضاح و وزیر راه و شهرسازی داشته‌ایم. حتی آقای آخوندی دستور اقدام صادر کرده است ولی زیرمجموعه وی توجهی به دستورات نمی‌کنند، ما خواهان کار عملی در این حوزه هستیم.

 

تاکید آخوندی بر سرمایه گذاری بیمه ها در افزایش ایمنی تردد

در هفته دوم تیرماه، وزير راه وشهرسازي و رئيس كميسيون ايمني راههاي كشور گفت: هرچه بيمه ها در افزايش ايمني تردد سرمايه گذاري كنند، سود بيشتري از طريق كاهش پرداخت خسارت عايد آنها مي شود و اين اقدامي دو طرفه است.

عباس آخوندي كه در كميسيون ايمني راه ها سخن مي گفت، تصريح كرد: ما به دنبال كاهش  سوانح رانندگي به نفع بيمه ها هستيم و بر اساس ماده 8 آيين‌نامه اجرايي ماده 27 اصلاح قانون بيمه اجباري مسئوليت مدني دارندگان وسايل نقليه موتوري زميني در مقابل شخص ثالث بيمه ها مي توانند با اجراي قانون هزينه اي مطلوب و دلنشين در كاهش تلفات رانندگي داشته باشند.

وزير راه و شهرسازي تاكيد كرد: بيمه ها مي توانند از مجموعه اقداماتي كه وزارت راه وشهرسازي براي افزايش ايمني تردد پيشنهاد مي دهند انتخاب كنند و دركاهش خسارات پرداختي خود مشاركت داشته باشند.

وي ابراز داشت: مي توان براي كاهش رفتارهاي پرخطر، خروج خودروهاي فرسوده و داراي نقص فني از چرخه حمل ونقل و افزايش كارايي و بهره وري با توجه به سياست هاي ابلاغي مقام معظم رهبري در حوزه اقتصاد مقاومتي پيشنهاداتي را براي اصلاح آيين‌نامه اجرايي ماده 27 اصلاح قانون بيمه شخص ثالث به مراجع ذي صلاح ارائه كرد.

 

قدرت خرید مسکن خانوارها یک سوم شد

در هفته ای که پشت سر گذاشتیم، وزارت راه وشهرسازی طی گزارشی از بخش مسکن، با اشاره به سکونت فقط یک نفر در ۷ درصد از واحدهای مسکونی کشور اعلام کرد، میانگین نسبت قیمت مسکن به درآمد خانوارهای ایرانی در سال ۱۳۹۲ به ۳ برابر سال ۱۳۸۰ رسیده است.

دفتر برنامه ریزی و اقتصاد مسکن ستاد وزارت راه وشهرسازی در خبرنامه فصل بهار خود اعلام کرد: در حدود 7 درصد از مسکن های موجود در کشور، فقط یک نفر ساکن می باشد و با توجه به افزایش سرعت تحولات فرهنگی و اجتماعی در کشور، پیش بینی می شود این درصد در سال های آتی نیز افزایش یابد.

در این خبرنامه آمده است: افزایش سهم خانوارهای تک نفره کشور و لزوم کوچک سازی مسکن تقاضای مسکن توسط خانوارها صورت می پذیرد و هرگونه تغییر شکل در خانوار، باعث تغییر در میزان و نوع نیاز به واحدهای مسکونی می شود. به طوری که تغییر شکل خانوارها از گسترده به هسته ای منجر به خرد شدن خانوارهای بزرگ و شکل گیری خانوارهای کم جمعیت شده و در نتیجه نیاز به واحدهای مسکونی کوچک افزایش یافته است.

همچنین در این خبرنامه آمده است: آمارها نشان می دهد میانگین نسبت قیمت مسکن به درآمد خانوارهای ایرانی پس از طی یک روند نزولی در دهه 70 ، از سال 1380 شروع به افزایش نموده و در سال 1392 به حدود سه برابر سال 1380 رسیده است.

 

افزایش ۲ تا ۳ میلیون تومانی تسهیلات مسکن مهر

در هفته ای که گذشت، یک روز پس از تکذیب خبرعباس آخوندی مبنی بر افزایش ۲ تا ۳ میلیونی سقف تسهیلات مسکن مهر توسط روابط عمومی وزارت راه، قائم مقام وزیر راه از افزایش دو تا سه میلیون تومانی وام مسکن مهر برای اتمام واحدهای نیمه تمام مسکن مهر خبر داد.

در پیامکی خبر منتشر شده به نقل از وزیر راه و شهرسازی در خصوص افزایش 20 تا 30 میلیون ریال سقف تسهیلات مسکن مهر نادرست اعلام شد. این در حالی است که به فاصله کمتر از 24 ساعت خبری به نقل از قائم مقام وزیر راه و شهرسازی در طرح مسکن مهر روی سایت وزارت راه و شهرسازی قرار گرفت که خبر تکذیب شده قبلی را تایید می‌کرد.

احمد اصغری مهرآبادی در این‌باره گفت: برخی واحدهای مسکن مهر که دارای پیشرفت فیزیکی بالای 70 درصد هستند و نیاز به مبلغی برای تکمیل دارند با افزایش تسهیلات بانکی بین دو تا سه میلیون تومان مورد مساعدت قرار می گیرند.

وی تأکید کرد: همچنین علاوه بر داشتن شرایط ذکر شده، افزایش مبلغ تسهیلات شامل پروژه هایی می شود که اصل تسهیلات آنها بین 20 تا 22 میلیون تومان بوده است زیرا که با در نظر گرفتن مبلغ افزایش یافته، نباید مبلغ کل تسهیلات بیش از 25 میلیون تومان شود.

 

اتمام پروژه‌های نیمه تمام مسکن مهر تا پایان سال

در هفته اخیر، معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: پروژه‌های مسکن مهری که نیمه تمام باقی مانده‌اند تا پایان امسال تکمیل شده و به بهره ‌برداری می‌رسند.

سید محمد پژمان اظهار کرد: دولت به شکل زنجیره ای تا پایان سال مسکن مهر نیمه تمام و تکمیل نشده را آماده بهره برداری می کند.

وی با بیان اینکه در حال رایزنی هستیم تا بانک مسکن پرداختی های خود را در این حوزه تکمیل کرده و بهره برداری واحدهای مسکونی مهر به سرانجام مورد نظر برسد، افزود: قرار است بانک مسکن در این زمینه ادامه پرداختی ها را انجام دهد تا بتوانیم پروژه مسکن مهر را با وجود کمبود اعتبارات در سال 93 تکمیل و بخش عظیمی از آنها را به بهره برداری برسانیم.

مدیرعامل سازمان ملی زمین و مسکن در مورد مسکن اجتماعی نیز تصریح کرد: ظرف 3 تا 4 ماه آینده خبرهای خوشی به مردم در این زمینه ارائه می کنیم تا مقدمات احداث مسکن اجتماعی فراهم آید.

 

پرونده مسکن مهر تا ۳ سال دیگر باز است

در هفته ای که پشت سر گذاشتیم، قائم مقام وزیر نیرو در مسکن مهر گفت: با شرایط کنونی پرونده مسکن مهر تا ۲ تا ۳ سال آینده نیز بسته نمی‌شود چراکه برای اتمام زیرساخت‌های آب و برق مسکن مهر ۵۶ هزار میلیارد ریال اعتبار مورد نیاز بوده و جیب دولت نیز خالی از این پول‌ها است.

محمدرضا امیرکمالی اظهار کرد: اگر مردم برای اتمام پروژه‌های باقیمانده مسکن مهر پا پیش نگذارند این کار از عهده دولت به تنهایی خارج است.

وی با اشاره به اینکه از مجموع بیش از یک میلیون تعداد واحد مسکن مهر به شکل خودمالکی 46 درصد به اتمام رسیده است، افزود: مقرر شده بود برای واحدهای باقی مانده نیز 1200 میلیارد تومان اختصاص داده شود که متاسفانه به شکل کامل محقق نشد.

 

احیای مصوبه تسهیل شرایط واگذاری مسکن مهر

در هفته دوم تیرماه قائم مقام وزیر راه و شهرسازی از پیگیری برای احیای مصوبه دولت قبل در خصوص تسهیل شرایط مسکن مهر خبر داد و گفت:‌ در صورتی که بتوانیم مصوبه این کار را از دولت بگیریم، پروژه‌های بدون متقاضی مسکن مهر را به واجدان شرایط واگذار می‌کنیم.

احمد اصغری مهرآبادی با اشاره به این‌که واگذاری پروژه‌های متوقف شده و بدون متقاضی مسکن مهر به سازندگان و انبوه‌سازان سیاست خوبی است، اظهار کرد: در جایی که تقاضا داریم متقاضیان در اولویت قرار دارند، اما  پروژه متوقف شده و فاقد متقاضی باید تعیین تکلیف شود، چراکه توقف آنها به ضرر سرمایه ملی است.

وی با اشاره به این‌که بر این اساس زمین به سازنده فروخته می‌شود، تصریح کرد: یا این‌که پس از قیمت‌گذاری کارشناسی هزینه اعیانی را پرداخت شده و پس از تسویه حساب با بانک زمین به سازمان ملی زمین و مسکن یا شهرهای جدید بر می‌گردد.

وی با بیان این‌که در چارچوب سیاست‌های جدید از این زمین‌ها استفاده می‌شود، اظهار کرد:‌ این زمین‌ها در مسکن مشارکتی یا طرح‌های جدید استفاده می‌شود. همچنین ممکن است که سازمان ملی زمین و مسکن در این زمین مشارکت کرده یا آن را بفروشد.

 

كنترل ساخت و ساز در حريم پايتخت

شوراي عالي شهرسازي و معماري ايران در جلسه این هفته خود ميزان جمعيت پذيري شهر تهران را بررسي و بر لزوم كنترل ساخت و ساز در حريم پايتخت تاكيد كرد.

شوراي عالي شهرسازي و معماري ايران در این جلسه كه با رياست وزير راه و شهرسازي و با شركت رئيس شوراي اسلامي شهر و شهردار تهران برگزار شد ، ميزان جمعيت پذيري شهر تهران را بررسي و بر لزوم كنترل ساخت و ساز در حريم پايتخت تاكيد كرد.

شوراي عالي شهرسازي و معماري ايران براساس گزارش كميته فني خود كه در پنج جلسه طرح تفصيلي شهر تهران و مصوبه هفتم اسفندماه 91 شوراي عالي را به دقت مورد بازبيني قرار داده است را بررسي كرد.

براساس گزارش كميته فني شوراي عالي شهرسازي و معماري ايران و مستند به گزارش ارائه شده توسط مشاور طرح جامع شهر تهران ، جمعيت پذيري اين شهر حداقل از 10 ميليون و 570 هزار نفر به 12 ميليون و 900 هزار نفرافزايش خواهد يافت. شوراي عالي شهرسازي و معماري ايران در این جلسه بر كنترل ساخت و ساز در حريم پايتخت نيز تاًكيد كرد.

 

وعده خاتم الانبیاء برای اتمام ۴ ساله آزادراه تهران- شمال

در هفته ای که گذشت، فرمانده قرارگاه خاتم الانبیاء (ص) آمادگی این قرارگاه را برای اجرای طرح آزاد راه تهران-شمال در صورت تامین اعتبار اعلام کرد.

عبادالله عبداللهی با اشاره به ساخت قطعه قم تا گرمسار بزرگراه حرم تا حرم گفت: با بهره برداری از این قطعه ، جدا از کاهش زمان و تلفات جاده ای، در سال 200 میلیارد تومان صرفه جویی سوخت خواهیم داشت.

وی افزود: در مورد آزاد راه تهران - شمال هم ما با همه توان آمادگی داشتیم تا طرح را عملیاتی کنیم از این رو ساختار مناسبی به همراه زمان بندی لازم پیش بینی شد به گونه ای که 4 سال زمان برای آن در نظر گرفتیم.

سردار عبداللهی تصریح کرد: در تونل هم مشکلی برای اجرا نداشتیم، تحلیل قیمت، تقسیم بندی کار و اصلاح کریدور انجام و کارهای زمین شناسی آغاز ولی طرح متوقف شد.

تشکیل کارگروه عملیاتی برای ساماندهی فرودگاه مهرآباد

در هفته دوم تیرماه مدیرعامل شرکت فرودگاه‌ها خواستار تشکیل کارگروه عملیاتی در خصوص نیازسنجی امکانات و تجهیزات ناوبری فرودگاه مهرآباد برای بررسی و ساماندهی مسائل و نیازهای این فرودگاه شد.

محمدعلی ایلخانی با تاکید بر حفظ و ارتقای ایمنی پروازها و یادآوری و تاکید وزیر راه و شهرسازی مبنی بر اولویت قرار دادن ایمنی افزود: باید کار در حد توان و امکانات موجود باشد و از عملکرد مخاطره‌انگیز پرهیز کنیم و در هر لحظه به اصول ایمنی پایبند باشیم.

وی با بیان اینکه فرودگاه مهرآباد نسبت به فرودگاه‌های دیگر باید ممتاز باشد، بر نگاه ویژه به این فرودگاه در خصوص نشست و برخاست، عوارض فرودگاهی و خدمات فرودگاهی تاکید  و اظهار کرد: تحقق این موضوع باید در سطح مدیریت فرودگاه و همکاری معاونت بازرگانی و مدیریت ایمنی تداعی شود.

 

چینی ها راه‌آهن تهران – مشهد را برقی می کنند

چهار ماه پس از منتفی شدن موافقت‌نامه با خاتم‌الاوصیاء، در هفته اخیر قرارداد برقی‌ کردن راه‌آهن تهران – مشهد با چینی‌ها امضاء شد که بر اساس آن این خط آهن ۹۰۰ کیلومتری در مدت ۴۲ ماه توسط دو کنسرسیوم ایرانی و چینی اجرا خواهد شد.

در این هفته در مراسمی قرارداد طرح برقی سازی خط آهن تهران- مشهد به امضای مدیرعامل گروه مپنا، مدیرعامل راه آهن و مدیران عامل دو شرکت چینی رسید.  

عباس علی‌آبادی مدیر عامل مپنا در خصوص این قرارداد گفت: خوشبختانه همه مقدمات برای اقدامات قانونی که باید توسط راه‌آهن  انجام گیرد، فراهم است و در ادامه مسیر، طرفین اقدامات لازم از سوی خود را برای تأمین مالی، تجهیز و اخذ مجوزهای قانونی لازم از مراجع مربوط صورت خواهند داد.