مسیر صفحه جاری : کمیسیون ها»آمار، اطلاعات، بررسی های فنی و صدور خدمات مهندسی»اعضاء
اخبار و رویدادها
    باخت تسهیلات به رکود مسکن
    11 ساعت پیش by روابط عمومی انجمن

    کارنامه تامین مالی بخش مسکن کشور در سال ۱۴۰۳ رضایت‌بخش نیست. رشد واقعی تسهیلات خرید، ساخت و جعاله نسبت به سال ۱۴۰۲ کاهش یافته و در عین حال سهم تسهیلات بخش مسکن از کل تسهیلات بانکی کشور طی سال‌های اخیر آب رفته و در سال ۱۴۰۳ به کف ۵.۴‌درصد رسیده است. به این ترتیب در حالی که باید تسهیلات نقش محرک معاملات و رونق ساخت‌‌وساز را ایفا کند، این تسهیلات منقبض شده حامی رکود در بخش مسکن کشور شده است

    ?????? ?????...
    ستون کج مسکن‌ حمایتی
    12 ساعت پیش by روابط عمومی انجمن

    سه نوع وام ارزان به اسم «تامین مسکن ۳دهک محروم» ابلاغ شد؛ اما بررسی‌های «دنیای‌اقتصاد» از تجربه دو دهه حمایت این‌چنینی از فقرای مسکن‌نشان می‌دهد، احتمال «اصابت» تسهیلات خرید، اجاره و ساخت با سقف‌های بیشتر و نرخ سود بسیار کمتر از تسهیلات مسکن معمولی، به جامعه هدف پایین است. کم‌درآمدها چون «وام‌پذیر» نیستند و در مقابل، «وام ۴درصدی» در بازار غیررسمی مشتری دارد، امتیازشان را به فروش می‌رسانند.

    ?????? ?????...
    نشانه‏‏‌های بحران صنعت ساختمان
    12 ساعت پیش by روابط عمومی انجمن

    صنعت احداث ایران امروز در نقطه‌‌‌ای ایستاده که نه می‌‌‌توان آن را با امیدهای بی‌‌‌پشتوانه اداره کرد، نه با بخشنامه‌‌‌های پرابهام و سیاستگذاری‌‌‌های ناکارآمد. سال‌هاست که این صنعت با منابع محدود، تعهدات سنگین، سازوکارهای فرسوده و بی‌‌‌ثباتی مزمن، سعی کرده روی پای خود بایستد. اما امروز دیگر جای آزمون و خطا نیست. اکنون زمان آن رسیده که سیاستگذاران حوزه صنعت ساختمان، به‌‌‌جای نگاه از بالا به پایین، صدای میدان را بشنوند؛ صدای شرکت‌هایی که در سخت‌‌‌ترین شرایط، هنوز بر تعهدات خود ایستاده‌‌‌اند. تقویت صنعت احداث، تقویت بنیان اقتصادی کشور است و اگر این واقعیت نادیده گرفته شود، تبعات آن فقط دامن شرکت‌ها رانمی‌گیرد، بلکه گریبان آینده کشور را هم خواهد گرفت.

    ?????? ?????...
    تامین مسکن با چشم ‏‌بسته
    یک روز پیش by روابط عمومی انجمن

     وزارت راه و شهرسازی از سال ۹۹ تاکنون  هیچ گزارشی درباره «سطح قیمت مسکن شهرها، شاخص دسترسی خانوارها، نیاز استانی به عرضه و میزان تولید مسکن» منتشر نکرده است. خلأ پنج پایه سیاستگذاری برای بخش مسکن و ساختمان به خاطر «نبود آمار»؛ آیا تصمیم‌گیری با «چشم‌‌بسته» در تعمیق رکود تاثیرگذار بوده است؟

    ?????? ?????...
    عیار واقعی وام اجاره
    دوشنبه, ارديبهشت 15, 1404 by روابط عمومی انجمن

    قدرت وام اجاره برای تهران، کلان شهرها و شهرهای کوچک سنجش شد. بررسی‌های «دنیا‌ی‌اقتصاد» نشان می‌دهد در شهرهایی که «بیشترین فشار هزینه اجاره‌» وجود دارد، اثر پوششی وام دیعه، کمترین است. اعتبار تسهیلات مصوب نیز ۱۱برابر «عملکرد پارسال» بانک‌ها است که تحقق آن بعید به نظر می‌رسد.

    ?????? ?????...
    دو بال خروج از رکود مسکن
    دوشنبه, ارديبهشت 15, 1404 by روابط عمومی انجمن

    ارقام اقتصادی در بخش مسکن و ساختمان به صورت نجومی جهش کرده‌‌اند؛ قیمت زمین، هزینه ساخت، هزینه دسترسی به خانه چه خرید و چه حتی اجاره و همچنین مدت زمان صاحب‌‌خانه شدن. این وضعیت، رکود دوطرفه با ظاهری «غیرقابل حل» را رقم زده اما مجموعه شرایطی در بیرون و درون بازار مسکن وجود دارد که با ترکیب آنها –همه‌‌بینی تهدیدها و فرصت‌‌ها– می‌شود «مسیر حرکت به سمت رونق» را شناسایی کرد.

    ?????? ?????...
    وام خرید مسکن افزایش یافت/ محدودیت سن بنا برداشته شد
    دوشنبه, ارديبهشت 15, 1404 by روابط عمومی انجمن

    بانک مسکن با هدف تسهیل در شرایط خانه‌دار شدن اقشار جامعه، ضمن افزایش سقف تسهیلات خرید، جعاله تعمیر و ودیعه مسکن از محل اوراق گواهی حق‌تقدم استفاده از تسهیلات مسکن (تسه)، شرط قدمت بنا را از فرایند پرداخت تسهیلات خرید حذف کرد.

    ?????? ?????...
    اعلام و ابلاغ تعرفه خدمات مهندسی ساختمان استان در سال 1404
    شنبه, ارديبهشت 13, 1404 by روابط عمومی انجمن

    افزایش حدود 45 درصدی تعرفه خدمات مهندسی سال 1404 استان آذربایجان شرقی در رشته های هفتگانه به تصویب اعضای هیئت چهار نفره استان رسید  و تعرفه خدمات مهندسی سال ۱۴۰۴ در رشته های هفتگانه از ۱۳ / ۰۲ /۱۴۰۴ اعمال و اجرا می شود. 

    ?????? ?????...
    تنظیم اجاره یا تزئین بازار؟
    شنبه, ارديبهشت 13, 1404 by روابط عمومی انجمن

    جلسات دولتی «تعیین نرخ مجاز برای رشد اجاره‌بها در ۱۴۰۴»، بدون توجه به «شکست سنگین سقف اجاره‌بهای ۱۴۰۳» آغاز شد. سال گذشته تصویب شد‌، هزینه اجاره‌نشینی ۲۵درصد به‌صورت میانگین افزایش یابد؛ اما این نرخ دستوری به تنظیم بازار منجر نشد و تورم اجاره از ۴۰درصد گذشت. معاملات اجاره در اولین ماه از سال جاری نیز با «تب اجاره‌بها» همراه بود و اگر باز هم اصرار بر «بیراهه سیاستی» به جای «درمان ریشه مشکل» باشد، سطح فقر مستاجرها تشدید خواهد شد.

    ?????? ?????...
    معادله اجاره در ۱۴۰۴
    سه شنبه, فروردين 19, 1404 by روابط عمومی انجمن

    مستاجرها نه فقط در تهران و یکسری از کلان‌شهرها بلکه در کل کشور، «سخت‌ترین سال» طی ۱۳سال گذشته را پشت‌سر گذاشتند. بررسی‌ها با استناد به آمار رسمی تورم اجاره مسکن حاکی است: سال۱۴۰۳ اجاره‌بها در کشور ۴۰.۳درصد افزایش پیدا کرده که از سال۹۰ به بعد، این نرخ بی‌سابقه است. فشار هزینه روی دوش اجاره‌نشین‌ها در سال جاری تحت تاثیر معادله‌ای با ۴متغیر، می‌تواند کاهش یابد، ثابت بماند یا تشدید شود؛ آینده قیمت مسکن یکی از این عوامل است. دو صاحب‌نظر، سناریوهای احتمالی بازار اجاره را شرح داده‌اند.

    ?????? ?????...
  
عضویت در خبرنامه
نام
نام خانوادگی
ایـمیل

ذخیره اطلاعات
  
اعضای کمیسیون آمار، اطلاعات، بررسی های فنی و صدور خدمات فنی و مهندسی

1) مهندس امیر مهدی سارخانی (شرکت آذر ادمان) - رئیس کمیسیون

2) مهندس علی خادم حسینی (شرکت نهند) - نماینده هیات مدیره

3) مهندس حسن علیزاده توفیقی(شرکت تورک قیزیل قایا) - دبیر کمیسیون

4) مهندس محمد علی نجاری کهنمویی (شرکت اندیشه عمران) 

5) مهندس مهدی شعاری راد (شرکت ارک پولاد تبریز)

6) مهندس رسول اسماعیل پور

7) مهندس وحید جوادزاده اصل (شرکت کایا) 

8) مهندس بلوکی (شرکت ایستا بنا)

9) مهندس بابک برزگر (شرکت بتن کاوه آذربایجان)

  
بایگانی اخبار
راهکارهای هم ترازی انبوه سازان با توسعه دهندگان جهان
شنبه, تير 14, 1393 by روابط عمومی انجمن

حال اینکه توسعه دهندگان ساختمانی در ایران چه کسانی هستند و آیا این گروه جایگاه خود را در کشور پیدا نموده است یا اصلا نهاد یا ارگان خاص را می توان به عنوان توسعه گردر صنعت ساختمان معرفی کرد، خود جای بحث دارد.

شاید لازم است که در ابتدا وظیفه و نقش اصلی این گروه در توسعه صنعت ساختمان در جهان بررسی شود. Developerهای صنعت ساختمان در جهان کسانی هستند که كنترل و مديريت اجراي پروژه های ساختمانی را از ابتدا یعنی انتخاب زمین تا بهره برداري كامل و پذيرش ريسك سرمايه گذاري را به عهده دارند و ايجاد نوآوري و خلاقيت در اجراي پروژه هاي ساختماني را نیز از وظایف خود می دانند.

برخی از  فعالان در حوزه ساخت و ساز معتقدند که عمده ترین توسعه گرها در این صنعت ، انبوه سازان مسکن هستند در حالی که در مقابل این دیدگاه  برخی دیگر از کارشناسان بر این باورند که در کشور ما در حال حاضر توسعه گر وجود ندارد.

در این راستا چند تن از انبوه سازان کشور بر این باورند از آنجایی که آنها با تمام توانایی و سرمایه خود ، پروژه های ساختمانی را در کشور مدیریت و اجرا می کنند ، از عمده ترین توسعه گران صنعت ساخت و ساز محسوب می شوند.

استدلال این عده از انبوه سازان مبنی بر توسعه گر بودن خود این است که پیمانکاران در این صنعت علی الرغم  توان اجرایی فاقد سرمایه هستند و اکثرا حوزه فعالیت آنها اجرای پروژه های عمرانی دولتی است؛ در حالی که انبوه سازان با سرمایه خود پروژه های عمرانی و ساختمانی را پشتیبانی می کنند.

از آنجایی که کار نظارت بر ساخت و ساز را سازمان نظام مهندسی ساختمان استان مربوطه به عهده دارد، چند تن از فعالان در حوزه ساخت و ساز معتقدند این نظارت مانع بروز نقش اصلی توسعه گرها است، اما تعداد زیادی از انبوه سازان می گویند سازمان نظام مهندسی فقط وظیفه نظارت را دارد و این نظارت به ماهیت اصلی توسعه گرها لطمه وارد نمی کند و کار Developerهای صنعت ساختمان را زیر سوال نمی برد.

به اعتقاد عده ای از فعالان در این حوزه ، مترادف بودن قانون نظام مهندسی با سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور به نحوی است که این سازمان قانون نظام مهندسی را به نفع خود مصادره کرده و توقع دارد که تمام سازمان های مربوط زیر نظر این سازمان به فعالیت بپردازند.

در حالی که در همین قانون نظام مهندسی صنوف دیگر هم ذکر شده است و سازمان ها باید بر این مبنا استقلال خود را داشته باشند.

حال با وجود همه این تفاسیر باید دید بخش خصوصی صنعت ساختمان نیازمند چه بسترهایی است تا به سمت توسعه گری پیش رود و نیز هم تراز شدن انبوه سازان کشور با  Developer های جهان چه راهکارهایی را می طلبد؟

به اعتقاد برخی از فعالان در حوزه ساخت و ساز دولت باید تصدی گری خود را در صنعت ساختمان کم کند، چرا که وقتی 80 درصد اقتصاد کشور به دست دولت است؛ در نتیجه بخش خصوصی وابستگی خاصی به دولت پیدا می کند و این امر یکی از موانع موجود در مسیر توسعه دهندگان کشور است.  

همچنین آنها معتقدند عملکرد دولت در این حوزه باید در حد نظارت، تصمیم گیری و سیاست گذاری باشد؛ چرا که تصدی گری دولت در امر توسعه گری موجب می شود صنعت ساختمان به نوعی به دست دولت افتد و بخش خصوصی هر چقدر هم که سرمایه گذاری کند با توجه به اوضاع اقتصادی کشور تا زمانی که این موانع برطرف نشود، نمی تواند به اهداف موردنظر دست یاد. تمامی این عوامل به آن دلیل است که سهم بخش خصوصی در توسعه کشور ناچیز است.

بنا به گفته اقتصاددانان، در حال حاضر چرخه اقتصاد کشور روند کندی دارد و به دلیل این که دولت سیاست کنترل تورم را در جامعه به دست گرفته،  اقتصاد به سمت رکود پیش رفته و به شرایط اقتصادی نامطلوب کشور دامن زده است؛ که امید می رود دولت با تدبیر خود و همچنین بانک مرکزی و کارشناسان مربوطه، چرخه کند اقتصاد را به حرکت معقولی منجر سازد.

چراکه این موضوع علاوه برکنترل تورم و جمع آوری نقدینگی سرگردان کشور فضای اقتصادی سالمی را برای فعالیت انبوه سازان و بخش خصوصی فراهم می کند و با کسب منابع مالی جهت سرمایه گذاری با استفاده از اعتبارات بانکی و مدیریت منابع مالی و حفظ کنترل تورم راه برای فعالیت توسعه دهندگان ساخت و ساز هموار می شود.