مسیر صفحه جاری : کمیسیون ها»آمار، اطلاعات، بررسی های فنی و صدور خدمات مهندسی»اعضاء
اخبار و رویدادها
    قوانین تنبیهی حوزه شهری
    سه شنبه, آبان 08, 1403 by روابط عمومی انجمن

    الزامات و چالش‌های تحقق احکام مسکن و شهرسازی در برنامه هفتم در جلسه‌‌‌ای در مرکز پژوهش‌‌‌های مجلس بررسی شد. در این نشست عنوان شد که عمده قوانین مربوط به مسکن به جای حمایتی بودن، ماهیت تنبیهی و درآمدزایی دارند. به عنوان نمونه چند نوبت مالیات در فرآیند ساخت و تعدد پایه‌‌‌های مالیاتی بخش مسکن، شرایط دشوار بیمه ساختمان و تعهدات اندک تامین‌اجتماعی در مقابل کارگران ساختمانی و بار سنگین و فزاینده هزینه و زمان صدور جواز توسط شهرداری و بوروکراسی و مسائل نظام مهندسی ساختمان عملا موانعی برای فعالان این حوزه ایجاد کرده است. یکی دیگر از مباحث مهم این نشست، نقد قوانین و مقررات مالیاتی و نگاه منفی به بخش انبوه‌‌‌سازان بود.

    ?????? ?????...
    هدایت مسکن با ۵ راننده
    سه شنبه, آبان 08, 1403 by روابط عمومی انجمن

    پنج معاونت، شرکت و سازمان در یک وزارتخانه برای حوزه‌های به‌هم پیوسته و غیرقابل تفکیک «زمین، مسکن و شهرسازی» تصمیم‌گیری می‌کنند. برآیند این مدل سیاستگذاری جزیره‌ای طی دو دهه گذشته، «تقابل پنهان» دستگاه‌های به ظاهر «هماهنگ با هم» برای تخصیص منابع بوده که سه آسیب به بخش مسکن وارد کرده است؛ یک شرکت دولتی به دنبال «وام و زمین برای توسعه منفصل شهرها» و دیگری، در تلاش برای رفع فرسودگی درون شهرها. عزل و نصب‌ها در وزارتخانه متولی این بخش فرصتی است برای «ادغام این جزایر» به معنای «سیاستگذاری برای حل مساله مشترک».

    ?????? ?????...
    ابزار ۵ کاره بازار مسکن
    سه شنبه, آبان 08, 1403 by روابط عمومی انجمن

    دولت و شهرداری هر کدام، نوعی از «مالیات سالانه بر آپارتمان» را دریافت می‌کنند که هر دو در مقایسه با رویه جهانی «مالیات سالانه ملکی» مملو از اشکال است. تجربه مالیات‌ستانی در آمریکا نشان می‌دهد، قیمت مسکن حساسیت معناداری به نرخ مالیات سالانه دارد و در عین حال، باعث کاهش سوداگری و عرضه زمین به بازار مصرف می‌شود. با وجود پنج‌کاره بودن این مالیات، فرمول به‌کار گرفته‌شده در شهرداری، از بابت نرخ، کاملا ناکارآمد است و همین مالیات با اسم رمز «املاک لوکس» در بودجه۱۴۰۴ نیز چهار ایراد دارد.

    ?????? ?????...
    ناکامی دولت در تحقق وعده ۲ میلیون مسکن ارزان
    سه شنبه, آبان 01, 1403 by روابط عمومی انجمن

    مرکز پژوهش‌‌‌های مجلس در گزارشی رسمی، اعلام کرد: در فاصله سال‌های ۱۴۰۰ تا مرداد ۱۴۰۳، «تنها ۲۰‌هزار واحد مسکونی از طرح نهضت ملی مسکن به سرانجام رسید». بر اساس طرح نهضت ملی مسکن، قرار بود سالانه یک میلیون واحد مسکونی در کشور روی زمین‌‌‌های ۹۹ ساله ساخته شود. براین اساس، باید تا امروز «دست‌‌‌کم ۲ میلیون مسکن دولتی‌‌‌ساز با قیمت ارزان تحویل خانوارهای بی‌خانه‌‌‌ شده باشد.»

    ?????? ?????...
    رفوزگی در خانه‌خالی
    سه شنبه, آبان 01, 1403 by روابط عمومی انجمن

    «مالیات‏‏‌‌ستان» در نیم‌سال اول ۱۴۰۳ فقط ۰.۸ درصد از آنچه قرار بود تحت عنوان «مالیات بر خانه‏‏‌خالی» از مالکان دریافت شود را وصول کرد. بررسی‏‏‌ها نشان می‌دهد، این مردودی مقابل مالکان املاک منجمدشده در بازار مسکن، دست‏‏‌کم برای سومین سالی متوالی رخ می‌دهد. شکست برابر خانه‌های خالی ناشی از «یک قانون با ۱۰۰۱ معافیت و استثنا» و همچنین «چشم‏‏‌بستن سیاستگذار» نسبت به الگوی جهانی مالیات‏‏‌ستانی از ملک است. در کارنامه اخیر، موفقیت نسبی در اخذ مالیات از املاک لوکس می‌تواند برای اصلاح مسیر در بازار خانه‌های بلااستفاده، معنادار باشد.

    ?????? ?????...
    نمای پنهان مسکن ۱۴۰۲
    دوشنبه, مهر 30, 1403 by روابط عمومی انجمن

    سرمایه‌گذاری‌های ساختمانی در سال گذشته «در مجموع» و به لحاظ «رشد واقعی» ۹درصد نسبت به ۱۴۰۱ در کل کشور افزایش پیدا کرد. اما «نمای پنهان» این آمار رسمی که به «اجزای سرمایه‌گذاری‌های صورت‌گرفته» اختصاص دارد، «علامت نامساعد» از بازار مسکن۱۴۰۲ مخابره می‌کند. حجم کل سرمایه‌گذاری شامل سه مرحله خط‌تولید ساختمان می‌شود؛ «شروع ساخت»، «نیمه‌تمام‌ها» و «تکمیل ساختمان‌ها». سال گذشته ورود سرمایه به مرحله‌اول «رکورد رشد واقعی از سال ۸۷» را زد که یک علت کلیدی داشت.

    ?????? ?????...
    ابلاغ ممنوعیت ساخت و ساز در حریم گسلی ۶ کلانشهر
    چهارشنبه, مهر 25, 1403 by روابط عمومی انجمن

    در مرحله نخست از طرح مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، ۶ کلانشهر کشور شامل تهران، کرج، کرمان، مشهد، تبریز و زنجان مورد مطالعه قرار گرفتند که پس از انجام مراحل مطالعاتی و ارزیابی‌های میدانی مختلف، نقشه حریم گسلی در شهرهای ذکر شده تهیه و ارائه شد. این کار پس از انجام مراحل قانونی در کارگروه مخاطرات استان‌ها، کمیته فنی استانداری‌ها به تایید رسید و در نهایت با طرح در شورای‌عالی شهرسازی و معماری، نقشه‌های مذکور به تصویب و تائید رسید و نهادهای ذیربط از جمله شهرداری‌ها و ادارات کل راه و شهرسازی جهت پیاده‌سازی در طرح‌های جامع و تفصیلی و اعمال در تصمیم‌گیری‌های آتی شهرها از نظر کاربری اراضی، تعداد طبقات ساختمان‌ها، نوع ساخت و ساز، ممنوعیت ساخت ساختمان‌های با اهمیت بسیار زیاد و اولویت‌بندی مقاوم‌سازی سازه‌های موجود، نسبت به اجرای آن مسئولیت دارند.

    ?????? ?????...
    دوپینگ غول سبد خانوار
    چهارشنبه, مهر 25, 1403 by روابط عمومی انجمن

     هزینه مسکن در سبد هزینه خانوار از اواخر دهه۹۰ به «غول درآمدخوار» تبدیل شد؛ این غول امروز در مناطق شهری، دوپینگ کرده و در حال بلعیدن نزدیک به نیمی از کل هزینه زندگی ماهانه و سالانه شهروندان است. اطلاعات رسمی از آخرین وضعیت «بزرگی هزینه تامین مسکن» در زندگی خانوارهای شهری ۳۱ استان کشور نشان می‌دهد سهم این فاکتور اصلی و غیرقابل حذف در سبد هزینه شهرنشین‌ها از ۳۸درصد سال۱۴۰۱ به ۴۲.۴درصد در سال۱۴۰۲ افزایش پیدا کرده است. اجاره‌نشین‌ها در دهه۸۰ تنها ۲۸درصد از هزینه‌های زندگی‌شان را صرف مسکن می‌کردند. از ابتدای دهه۹۰ این فاکتور، بزرگ و بزرگ‌تر شد. سطح متعارف «هزینه مسکن» در سبد خانوار براساس توصیه جهانی، حداکثر ۳۰درصد باید باشد. در غیر این‌صورت، «کیفیت زندگی» آسیب می‌بیند و رفاه کاهش پیدا می‌کند. 

    ?????? ?????...
    سوزن‏‏‌بان سیاستگذاری مسکن
    دوشنبه, مهر 23, 1403 by روابط عمومی انجمن

    دولت برای دخالت در بازار مسکن بهانه‌‌‌های خاص خود را دارد؛ بهانه‌‌‌هایی مانند اینکه زمین کالای قابل تولید نیست و شباهتی به دیگر بازارها ندارد. در نتیجه نیاز است که دولت دخالت‌‌‌های به‌‌‌خصوصی در بازار زمین و مسکن داشته باشد. برخی بهانه‌‌‌های دیگر این است که بازار مسکن از معدود حوزه‌‌‌هایی است که حتی در همه کشورهای توسعه‌‌‌یافته، دولت‌‌‌ها به شکل‌‌‌های گسترده و متنوع از قبیل یارانه وام‌‌‌های رهنی، معافیت‌‌‌های مالیاتی وسیع، بیمه بازار وام‌‌‌های رهنی، تثبیت اجاره، قرعه‌‌‌کشی منازل ارزان برای اقشار کم‌‌‌درآمد، اجبار سازندگان تجاری برای فروش برخی واحدها به قیمت پایین و... در آن مداخله می‌‌‌کنند. در واقع پایه این استدلال‌ها این است که مسکن کالای خصوصی صرف نیست و با سایر کالاها فرق می‌کند. اما مرز باریک مداخله دولت در بازار مسکن چگونه تعیین می‌شود و به عبارت دیگر، سوزن‌‌‌بان سیاستگذاری مسکن چیست؟

    ?????? ?????...
    سقوط پلکانی وام مسکن
    دوشنبه, مهر 23, 1403 by روابط عمومی انجمن

    سقوط مرتب سهم مسکن از تسهیلات بانکی طی نیمسال اول –در ادامه ریزش در سال‌های اخیر- از «ضعف پنهان» بانک‌ها در تامین مالی بخش مهم اقتصاد حکایت دارد. این سهم از ۷درصد سال گذشته به ۶درصد در ۴ماه اول امسال و ۵.۶درصد در ۶ماه تنزل کرده؛ سهم متعارف حداقل ۲۰درصد است. رکوردهای جدید نیز از ناکارآمدی وام خرید و نپرداختن وام تعمیرات ثبت شده است. بررسی‌ها از راز این سقوط نشان می‌دهد، منبع شارژ مسکن، خودش دشارژ شده و با «جریمه» هم برنمی‌گردد. بانکدارها سه راهکار پیشنهاد می‌کنند.

    ?????? ?????...
  
عضویت در خبرنامه
نام
نام خانوادگی
ایـمیل

ذخیره اطلاعات
  
اعضای کمیسیون آمار، اطلاعات، بررسی های فنی و صدور خدمات فنی و مهندسی

1) مهندس امیر مهدی سارخانی (شرکت آذر ادمان) - رئیس کمیسیون

2) مهندس علی خادم حسینی (شرکت نهند) - نماینده هیات مدیره

3) مهندس حسن علیزاده توفیقی(شرکت تورک قیزیل قایا) - دبیر کمیسیون

4) مهندس محمد علی نجاری کهنمویی (شرکت اندیشه عمران) 

5) مهندس مهدی شعاری راد (شرکت ارک پولاد تبریز)

6) مهندس رسول اسماعیل پور

7) مهندس وحید جوادزاده اصل (شرکت کایا) 

8) مهندس بلوکی (شرکت ایستا بنا)

9) مهندس بابک برزگر (شرکت بتن کاوه آذربایجان)

  
بایگانی اخبار
حرکت لاک پشتی وزیردرحوزه مسکن/مسکن یکسال درسکوت محض بوده است
سه شنبه, تير 31, 1393 by روابط عمومی انجمن

با نزدیک شدن به ماه مرداد و یکساله شدن عمر دولت یازدهم، بررسی عملکرد کابینه دولت شروع شده است.
سایت «صما» نیز برای بررسی عملکرد وزیر راه و شهرسازی در حوزه مسکن با کارشناسان مختلفی گفت وگو کرده است.
به گزارش خبرنگار «صما» در این گزارش سعی شده است که از کارشناسان و طیف متنوعی نظرسنجی شود تا در نهایت با جمع این آراء بتوان به میانگینی از عملکرد وزیر راه و شهرسازی در این یکسال دست پیدا کنیم.
در جمع بندی این نظرات می توان گفت که نقاط قوت عباس آخوندی در این یکسال شامل برنامه دار شدن حوزه مسکن، پرهیز از برخورد تبلیغی با بخش مسکن، ادامه ندادن طرح مسکن مهر، اهتمام برای متقاعد کردن بانک مرکزی برای ارائه مجوز به طرح های تامین مالی این وزارتخانه  و.. است. این درحالی است که تعلل در بروزرسانی طرح جامع مسکن و تمرکز بیش از اندازه بر روی سیاست گذاری، تعلل در ورود به حوزه اجرای مسکن، بازگذاشتن پرونده طرح مسکن مهر، عدم مبارزه با سوداگری مسکن و... از جمله شاخص ترین نقاط ضعف عنوان شده است.
مسکن یکسال درسکوت محض بوده است
در این زمینه بابک حاجیان درگفت وگو با خبرنگار «صما» می گوید: باتوجه به اینکه حدود یکسال از عمر دولت یازدهم گذشته است؛ بنابراین طبیعی است که دولت می بایست در این بازه زمانی به یک چهارم از تعهدات خود عمل کرده باشد. اما وقتی که عملکرد آقای آخوندی را در این یکسال بررسی می کنیم می بینیم که حوزه مسکن درسکوت محض بوده است.
او ادامه می دهد: موضوع اینجاست که تهیه برنامه جامع مسکن و تمرکز دولت بر روی موضوع بروزرسانی این امر باعث شده است که متاسفانه دولت در حوزه مسکن اقدام اجرایی انجام ندهد.
این کارشناس مسکن تاکید می کند: وزیر راه و شهرسازی وقتی که از مجلس رای اعتماد می گیرد می بایست برنامه جامع وکاملی داشته باشد و وقتی که در راس وزارتخانه قرارمی گیرد اقدام به اجرایی کردن برنامه های خود کند.
این کارشناس حوزه مسکن با بیان اینکه عدم ورود به حوزه اجرا به بهانه بازنگری در طرح جامع مسکن به هیچ وجه دلیل قانع کننده ای برای کم کاری درحوزه مسکن نیست خاطر نشان می سازد: بدون شک اگر وزیر راه و شهرسازی زمان رای اعتماد برنامه جامعی را ارائه می کرد، در این یکسال برنامه های خود را عملیاتی می کرد و عملیات اجرایی این حوزه به تعویق نمی افتاد .
طرح های مسکن پراکنده بوده است
حاجیان در ادامه اظهارات خود تاکید می کند: در این یکسال به صورت جسته وگریخته و پراکنده از طرح هایی نظیر مسکن اجتماعی و لیزینگ مسکن و... صحبت به میان آمده اما متاسفانه در مرحله اجرایی هیچ اقدامی صورت نگرفته است.
این استاد دانشگاه در عین حال به عملکرد دولت در حوزه نوسازی بافتهای فرسوده نیز انتقاد وارد و تصریح می کند: هرچند که موضوع نوسازی بافتهای فرسوده بسیارپیچیده است اما به هرحال انتظار این بود که دولت در این یکسال حداقل ورود جدی به این موضوع داشته باشد اما می بینیم که هیچ اتفاقی دراین زمینه هم صورت نگرفته است.
او می افزاید: البته طبیعی است که باتوجه به گرفتاری هایی که متوجه وزارتخانه راه وشهرسازی است، درعمل مشکلات زیادی ایجاد شود اما ازسوی دیگر با توجه به معضلات عدیده ای نیز که گریبانگر بخش مسکن است، انتظارمی رود دولت برای ورود به حوزه اجرا تعلل نکند و به بهانه بروزرسانی طرح جامع مسکن ورود به حوزه اجرا را به تعویق نیندازد.
این کارشناس مسکن همچنین به بیان نقطه نظرات خود درباره اظهارات وزیرراه وشهرسازی درباره تراکم فروشی شهرداری پرداخت وگفت: آقای آخوندی در دوره اول وزارت خود به شدت موضوع تراکم فروشی شهرداری را پیگیری کرد و برای حل این مشکل از بالاترین مقامات اجرایی نیزاستمداد طلبید، اما نتیجه ای دربر نداشت و حالا دوباره این ماجرا را عنوان کرده است. این درحالی است که تا وقتی دولت دیون خود را به شهرداری پرداخت نکرده است نمی توان انتظارداشت که شهرداری ازمحل دیگری به غیر از تراکم کسب درآمد کند.
باید به وزیر زمان بیشتری بدهیم
اما در برابر این اظهار نظر مهرداد لاهوتی – عضو کمیسیون عمران مجلس نگاه دیگری به عملکرد دولت در حوزه مسکن دارد.
او بر این باور است که اساسا باید عملکرد وزرا را براساس شرایط زمانی و ظرف زمانی آنها مورد بررسی قرار داد و نمی توان بدون درنظر گرفتن مسایل و شرایط کلان اقتصادی وسیاسی اقدام به بررسی عملکرد متولیان کرد.
لاهوتی با ذکر مثالی می گوید: به عنوان مثال شرایط سیاسی بر همه ابعاد کلان اقتصادی تاثیر می گذارد و نباید انتظار داشت که وزارتخانه راه و شهرسازی نیز از این مسایل تاثیر نگیرد. به عنوان مثال در حال حاضر وزیر راه و شهرسازی به دنبال آن است که از طریق طرح هایی مثل لیزینگ مسکن ضعف مالی حوزه مسکن را جبران کند، اما شرایط خاص اقتصادی کشور ما باعث شده که بانک مرکزی به شدت در مقابل این قضیه محافظه کارانه رفتارکند.
وی بر این باوراست که تلاش دولت و پیگیری برای مجاب کردن مجموعه بانک مرکزی که مجوز این سیستم های مالی را بدهد باعث می شود اساسا وقت زیادی از این وزارتخانه از این مسیر ضایع شود و برای ورود به حوزه اجرا دچار مشکل شود.
به اعتقاد این نماینده مجلس کسانی که بدون در نظرگرفتن مشکلات وزارتخانه راه وشهرسازی و شرایط کلان اقتصادی عملکرد وزیر راه و شهرسازی را زیر سوال می برند، قضاوتشان مبنای کارشناسی ندارد.
لاهوتی درعین حال می گوید: هنوز زود است تا بخواهیم کارنامه وزیر راه و شهرسازی را بررسی کنیم و بهتر است که به او زمان بیشتری دهیم و بعد از اینکه تواسنت برنامه های خود را به اجرا برساند باید درباره این وزیر به قضاوت نشست.
آخوندی مسکن مهر را قلع و قمع کرد
به گزارش خبرنگار «صما» اما در میان کسانی که به بررسی عملکرد یکساله وزیر راه و شهرسازی پرداخته است، نقطه نظر یک استاد دانشگاه متفاوت تر از بقیه است. افشین پروین پور که در دولت پیشین عضو کمیته مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی و نیز از تدوین گران طرح مسکن مهر بوده است از بابت اینکه وزیر راه وشهرسازی طرح مسکن مهر را اجرایی نکرده است به شدت به عباس آخوندی حمله می کند.
او درگفت وگو با خبرنگار «صما» می گوید: بهتر بود وزیر راه شهرسازی طرح مسکن مهر را که خانه دارکردن اقشار آسیب پذیر را هدف گیری کرده بود دنبال می کرد اما متاسفانه ایشان کلا این طرح را قلع وقمع کرد.
کارشناس ارشد و مدیر مرکز مطالعات تکنولوژی دانشگاه علم و صنعت ایران بابیان اینکه وزیرراه وشهرسازی دولت یازدهم اقدام قابل دفاعی برای افزایش عرضه مسکن انجام نداده است می گوید:عباس آخوندی دراولین سخنرانی هایش وعده داد که با سوداگران مسکن وکسانی که ازمحل خرید وفروش زمین کاسبی می کنند برخورد جدی داشته باشد این درحالی است که عملا این اتفاق صورت نگرفت.
اومی گوید: سیاست های دولت یازدهم درحوزه مسکن بیشتربه افزایش قیمت مسکن دامن می زند.چرا که طرح هایی نظیرصندوق رهن ثانویه ولیزینگ مسکن زمینه گران شدن قیمت مسکن را فراهم می کند.
پروین پور در همین حال همچنین بازنگری درطرح جامع مسکن را اقدام نامطلوب و غیرضروری قلمداد می کند ومی گوید : این طرح یکباردردولت نهم مورد بازنگری قرارگرفت وکلا این طرح باعث شده است که سیاست گذارهای نادرستی متوجه بازارمسکن شود واینکه دوباره دولت برای به روزرسانی این طرح زمان زیادی صرف کرده است به شدت اقدامی نادرست است.
مسکن کالای سرمایه ای شده است
این کارشناس مسکن درهمین حال قائل به این امر است که سیاستهای دولت یازدهم دربخش مسکن باعث می شود که مسکن ازکالایی مصرفی به سمت کالایی سرمایه ای سوق پیدا کند واگرچه درحال حاضرنیزمسکن کالایی سرمایه ای است اما دولت اقدام به تثبیت این مهم می کند.
اوسپس به سیاست دولت برای خانه دارکردن اقشارآسیب پذیریعنی طرح مسکن اجتماعی نیزنقد وارد می کند وتصریح می کند: این طرح ،طرحی شکست خورده است که درهمه جای دنیا خروجی ناموفقی داشته است اما اینکه دولت اصرار دارد یک نسخه ناکارآمد وغیراصولی را دوباره اجرایی کند به شدت تامل برانگیزاست وحکایت ازاین دارد که اصولا نسخه های دولت یازدهم دربخش مسکن به هیچ وجه راهگشای این بخش نیست.
حرکت درحوزه مسکن لاک پشتی است
درادامه این اظهارنظرها سید علیرضا قهاری کارشناس مسکن ونیزرئیس انجمن مفاخرمعماری ایران درگفت وگو با صما همسو با نظرات عضو کمیسیون عمران مجلس براین باوراست که برای ارزیابی عملکرد آخوندی باید نیم نگاهی به شرایط کلان اقتصادی وسیاسی کشور داشت .
اومی گوید: بدون شک  شرایط کلان سیاسی ومسائل مرتبط با آن نظیرتحریم بربازارهای مختلفی وازجلمه بازارمسکن تاثیربسیارمستقمیمی دارد وهمین امرمی تواند اجرای سیاست ها وبرنامه های مختلف را دردست انداز بگذارد.
این کارشناس مسکن درعین حال که عملکرد وزیرراه وشهرسازی را ازبعد مدیریتی متوسط ارزیابی میکند وتاکید می کند که عباس آخوندی جزء وزرای بسیارخوب درحوزه مسکن ازبعد ازانقلاب است تصریح می کند: به نظرمن اقدام دولت درحوزه مسکن لاک پشتی بوده است وانتظاراین بود که برای اجرای برنامه سریع ترحرکت می شد.
رئیس انجمن مفاخرمعماری ایران وعضو انجمن انبوه سازان استان تهران درهمین حال عدم برخورد تبلیغی وزیرراه وشهرسازی باحوزه مسکن را ازجمله نقاط قوت اومی داند وتصریح می کند: متاسفانه دردولتهای قبلی مدام درباره بازارمسکن تبلیغ می شد ووعده های مختلف وغیرممکنی ازسوی مسوولان صورت می گرفت که همین رویکردها باعث میشد که جو روانی ناشی ازاین تبلیغات بازارمسکن را به محاق رکود وگرانی مسکن ببرد.
این کارشناس مسکن اعتقاد دارد دردولت یازدهم دقیقا خلاف دولت نهم ودهم برخوردها کاملا منطقی وبه دورازوعده های تبلیغی است.
قهاری تاکید می کند: ایجاد یک جوروانی سالم برای بازارمسکن باعث می شود که این بازاردچارتنش نشود وسپس تصمیم گیری درباره آن واجرای سیاست های مد نظرقطعا راحت تراست.
رئیس انجمن مفاخرمعماری ایران می  افزاید: بهتراست دولت برای اجرایی کردن سیاستهای مدنظرش سرعت عمل بیشتری داشته باشد.
برنامه دارشدن مسکن نقطه قوت آخوندی است
درهمین حال محسن بهرام غفاری مشاورسازمان نظام مهندسی ساختمان کشور وررئیس پیشین سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران نیزدرباره عملکردیکساله وزیرراه وشهرسازی می گوید:عملکرد وزیرراه وشهرسازی ازبابت اینکه توانست پروژّه مسکن مهر را متوقف کند قابل دفاع است.اما انتظاراین بود که دراین زمینه شجاعانه ترعمل کند واساسا این طرح رابه طورکامل متوقف کند.
او بر این باور است که آخوندی پرونده طرح مسکن مهر را بازگذاشته است و از این بابت به او انتقاد وارد است.
غفاری شاخص ترین نقطه قوت وزیرراه وشهرسازی را اینطورتوصیف میکند: به نظرمن با توجه به اینکه دولت یازدهم دربخش مسکن دارای برنامه مدونی است ومی خواهد اقدامات خود را براساس برنامه های فرادستی کاملا مشخصی پیش ببرد ازاین نظرمی توان گفت که عملکرد وزیرمطلوب بوده است.
اوالبته موفقیت آخوندی را درگرواجرای این برنامه ها می داند ومی افزاید: البته وزیرراه وشهرسازی درحوزه اجراء قدری کند عمل کرده است ولازم است که تعجیل بیشتری داشته باشد.