مسیر صفحه جاری : کمیسیون ها»آمار، اطلاعات، بررسی های فنی و صدور خدمات مهندسی»اعضاء
اخبار و رویدادها
    باخت تسهیلات به رکود مسکن
    19 ساعت پیش by روابط عمومی انجمن

    کارنامه تامین مالی بخش مسکن کشور در سال ۱۴۰۳ رضایت‌بخش نیست. رشد واقعی تسهیلات خرید، ساخت و جعاله نسبت به سال ۱۴۰۲ کاهش یافته و در عین حال سهم تسهیلات بخش مسکن از کل تسهیلات بانکی کشور طی سال‌های اخیر آب رفته و در سال ۱۴۰۳ به کف ۵.۴‌درصد رسیده است. به این ترتیب در حالی که باید تسهیلات نقش محرک معاملات و رونق ساخت‌‌وساز را ایفا کند، این تسهیلات منقبض شده حامی رکود در بخش مسکن کشور شده است

    ?????? ?????...
    ستون کج مسکن‌ حمایتی
    20 ساعت پیش by روابط عمومی انجمن

    سه نوع وام ارزان به اسم «تامین مسکن ۳دهک محروم» ابلاغ شد؛ اما بررسی‌های «دنیای‌اقتصاد» از تجربه دو دهه حمایت این‌چنینی از فقرای مسکن‌نشان می‌دهد، احتمال «اصابت» تسهیلات خرید، اجاره و ساخت با سقف‌های بیشتر و نرخ سود بسیار کمتر از تسهیلات مسکن معمولی، به جامعه هدف پایین است. کم‌درآمدها چون «وام‌پذیر» نیستند و در مقابل، «وام ۴درصدی» در بازار غیررسمی مشتری دارد، امتیازشان را به فروش می‌رسانند.

    ?????? ?????...
    نشانه‏‏‌های بحران صنعت ساختمان
    20 ساعت پیش by روابط عمومی انجمن

    صنعت احداث ایران امروز در نقطه‌‌‌ای ایستاده که نه می‌‌‌توان آن را با امیدهای بی‌‌‌پشتوانه اداره کرد، نه با بخشنامه‌‌‌های پرابهام و سیاستگذاری‌‌‌های ناکارآمد. سال‌هاست که این صنعت با منابع محدود، تعهدات سنگین، سازوکارهای فرسوده و بی‌‌‌ثباتی مزمن، سعی کرده روی پای خود بایستد. اما امروز دیگر جای آزمون و خطا نیست. اکنون زمان آن رسیده که سیاستگذاران حوزه صنعت ساختمان، به‌‌‌جای نگاه از بالا به پایین، صدای میدان را بشنوند؛ صدای شرکت‌هایی که در سخت‌‌‌ترین شرایط، هنوز بر تعهدات خود ایستاده‌‌‌اند. تقویت صنعت احداث، تقویت بنیان اقتصادی کشور است و اگر این واقعیت نادیده گرفته شود، تبعات آن فقط دامن شرکت‌ها رانمی‌گیرد، بلکه گریبان آینده کشور را هم خواهد گرفت.

    ?????? ?????...
    تامین مسکن با چشم ‏‌بسته
    یک روز پیش by روابط عمومی انجمن

     وزارت راه و شهرسازی از سال ۹۹ تاکنون  هیچ گزارشی درباره «سطح قیمت مسکن شهرها، شاخص دسترسی خانوارها، نیاز استانی به عرضه و میزان تولید مسکن» منتشر نکرده است. خلأ پنج پایه سیاستگذاری برای بخش مسکن و ساختمان به خاطر «نبود آمار»؛ آیا تصمیم‌گیری با «چشم‌‌بسته» در تعمیق رکود تاثیرگذار بوده است؟

    ?????? ?????...
    عیار واقعی وام اجاره
    دوشنبه, ارديبهشت 15, 1404 by روابط عمومی انجمن

    قدرت وام اجاره برای تهران، کلان شهرها و شهرهای کوچک سنجش شد. بررسی‌های «دنیا‌ی‌اقتصاد» نشان می‌دهد در شهرهایی که «بیشترین فشار هزینه اجاره‌» وجود دارد، اثر پوششی وام دیعه، کمترین است. اعتبار تسهیلات مصوب نیز ۱۱برابر «عملکرد پارسال» بانک‌ها است که تحقق آن بعید به نظر می‌رسد.

    ?????? ?????...
    دو بال خروج از رکود مسکن
    دوشنبه, ارديبهشت 15, 1404 by روابط عمومی انجمن

    ارقام اقتصادی در بخش مسکن و ساختمان به صورت نجومی جهش کرده‌‌اند؛ قیمت زمین، هزینه ساخت، هزینه دسترسی به خانه چه خرید و چه حتی اجاره و همچنین مدت زمان صاحب‌‌خانه شدن. این وضعیت، رکود دوطرفه با ظاهری «غیرقابل حل» را رقم زده اما مجموعه شرایطی در بیرون و درون بازار مسکن وجود دارد که با ترکیب آنها –همه‌‌بینی تهدیدها و فرصت‌‌ها– می‌شود «مسیر حرکت به سمت رونق» را شناسایی کرد.

    ?????? ?????...
    وام خرید مسکن افزایش یافت/ محدودیت سن بنا برداشته شد
    دوشنبه, ارديبهشت 15, 1404 by روابط عمومی انجمن

    بانک مسکن با هدف تسهیل در شرایط خانه‌دار شدن اقشار جامعه، ضمن افزایش سقف تسهیلات خرید، جعاله تعمیر و ودیعه مسکن از محل اوراق گواهی حق‌تقدم استفاده از تسهیلات مسکن (تسه)، شرط قدمت بنا را از فرایند پرداخت تسهیلات خرید حذف کرد.

    ?????? ?????...
    اعلام و ابلاغ تعرفه خدمات مهندسی ساختمان استان در سال 1404
    شنبه, ارديبهشت 13, 1404 by روابط عمومی انجمن

    افزایش حدود 45 درصدی تعرفه خدمات مهندسی سال 1404 استان آذربایجان شرقی در رشته های هفتگانه به تصویب اعضای هیئت چهار نفره استان رسید  و تعرفه خدمات مهندسی سال ۱۴۰۴ در رشته های هفتگانه از ۱۳ / ۰۲ /۱۴۰۴ اعمال و اجرا می شود. 

    ?????? ?????...
    تنظیم اجاره یا تزئین بازار؟
    شنبه, ارديبهشت 13, 1404 by روابط عمومی انجمن

    جلسات دولتی «تعیین نرخ مجاز برای رشد اجاره‌بها در ۱۴۰۴»، بدون توجه به «شکست سنگین سقف اجاره‌بهای ۱۴۰۳» آغاز شد. سال گذشته تصویب شد‌، هزینه اجاره‌نشینی ۲۵درصد به‌صورت میانگین افزایش یابد؛ اما این نرخ دستوری به تنظیم بازار منجر نشد و تورم اجاره از ۴۰درصد گذشت. معاملات اجاره در اولین ماه از سال جاری نیز با «تب اجاره‌بها» همراه بود و اگر باز هم اصرار بر «بیراهه سیاستی» به جای «درمان ریشه مشکل» باشد، سطح فقر مستاجرها تشدید خواهد شد.

    ?????? ?????...
    معادله اجاره در ۱۴۰۴
    سه شنبه, فروردين 19, 1404 by روابط عمومی انجمن

    مستاجرها نه فقط در تهران و یکسری از کلان‌شهرها بلکه در کل کشور، «سخت‌ترین سال» طی ۱۳سال گذشته را پشت‌سر گذاشتند. بررسی‌ها با استناد به آمار رسمی تورم اجاره مسکن حاکی است: سال۱۴۰۳ اجاره‌بها در کشور ۴۰.۳درصد افزایش پیدا کرده که از سال۹۰ به بعد، این نرخ بی‌سابقه است. فشار هزینه روی دوش اجاره‌نشین‌ها در سال جاری تحت تاثیر معادله‌ای با ۴متغیر، می‌تواند کاهش یابد، ثابت بماند یا تشدید شود؛ آینده قیمت مسکن یکی از این عوامل است. دو صاحب‌نظر، سناریوهای احتمالی بازار اجاره را شرح داده‌اند.

    ?????? ?????...
  
عضویت در خبرنامه
نام
نام خانوادگی
ایـمیل

ذخیره اطلاعات
  
اعضای کمیسیون آمار، اطلاعات، بررسی های فنی و صدور خدمات فنی و مهندسی

1) مهندس امیر مهدی سارخانی (شرکت آذر ادمان) - رئیس کمیسیون

2) مهندس علی خادم حسینی (شرکت نهند) - نماینده هیات مدیره

3) مهندس حسن علیزاده توفیقی(شرکت تورک قیزیل قایا) - دبیر کمیسیون

4) مهندس محمد علی نجاری کهنمویی (شرکت اندیشه عمران) 

5) مهندس مهدی شعاری راد (شرکت ارک پولاد تبریز)

6) مهندس رسول اسماعیل پور

7) مهندس وحید جوادزاده اصل (شرکت کایا) 

8) مهندس بلوکی (شرکت ایستا بنا)

9) مهندس بابک برزگر (شرکت بتن کاوه آذربایجان)

  
بایگانی اخبار
اعتراض کانون سراسری انبوه سازان به مصوبه جدید مجلس در خصوص بیمه کارگران ساختمانی
چهارشنبه, مهر 23, 1393 by روابط عمومی انجمن

 

بسمه تعالی

جناب آقای دکتر لاریجانی

ریاست محترم مجلس شورای اسلامی

با سلام و احترام

پیرو نامه شماره 4761/س/ک مورخ 1/6/93 و نامه شماره 4766/س/ک مورخ 4/6/93 در خصوص اصلاح ماده 5 قانون بیمه اجتماعی کارگران ساختمانی و با توجه به اصلاحات انجام شده توسط نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی پس از اعلام نظر شورای محترم نگهبان پیرامون مصوبه مجلس که منجر به اصلاح عبارتی ماده 5،حذف تبصره 1 و اصلاج تبصره 4 گردید، یادآوری و تاکید مجدد بر نکات ذیل ضروری به نظر می رسد:

1 – متأسفانه با حذف تبصره 1 که عبارت (تمامی کارگران ساختمانی) در آن گنجانده شده بود و ابقاء عبارت ( کارگران ساختمانی دارای پروانه مهارت و اشتغال ) در ماده 5، عملً تعداد کثیری از کارگران مستحق شمول بیمه از دریافت خدمات مربوطه محروم می شوند. قبلاً و در نامه های فوق الذکر نیز مؤکداً درخواست گردیده بود که کارگران ساختمانی با ارائه لیست از سوی کارفرما جهت دریافت خدمات بیمه ای،  به سازمان تأمین اجتماعی معرفی شوند و این سازمان ملزم باشد تا مطابق لیست ارائه شده اقدام به بیمه نمودن کارگران نماید که مع الأسف نه تنها این مسئله مورد عنایت نمایندگان محترم قرار نگرفته بلکه تبصره یک نیز بدلیل مغایرت ردیف های بودجه ای با اصل 75 قانون اساسی حذف گردیده که عبارت ( تمامی کارگران ) نیز درون آن بوده است.بدین ترتیب هیچ تضمینی برای بیمه شدن همه کارگران شاغل در پروژه های ساختمانی وجود ندارد.

2 – قبلاً نیز این سوال مطرح گردیده و هیچ پاسخی دریافت نشده بود که مبنای تعیین رقم 12 درصد عوارض و درآمد ناشی از صدور پروانه که به عنوان معادل سهم کارفرما از حق بیمه کارگران لحاظ شده چیست؟ در صورتی که رقم مذکور از 20 درصد سهم کارفرما که مصرح تبصره 1 ماده 28 قانون تامین اجتماعی است بیشتر شود، نقض قانون بالادستی صورت گرفته و اگر کمتر شود                  

مابه التفاوت مبلغ دریافتی و مبلغ مورد نیاز جهت بیمه کارگران از چه طریقی جبران خواهد شد؟ و در این صورت تکلیف مابقی کارگران عزیز ساختمانی چه خواهد بود؟

3 – عدم تعیین سقف برای دریافت معادل 12 درصد عوارض به عنوان سهم کارفرما قطعاً اجحاف آشکاری به کارفرمایان خواهد بود و مسلماً بر قیمت تمام شده مسکن تاثیر مستقیمی خواهد گذاشت.به هنگام بررسی این طرح در کمیسیونها ، نمایندگان محترم با تعیین سقف 5/3 درصد حداقل دستمزد ماهانه

کارگران موافقت نموده بودند لیکن چه در هنگام تصویب و چه در زمان اصلاح مصوبه هیچ گونه قید و سقفی برای این مبلغ در نظر گرفته نشد که این مورد نیز بر ابهامات مصوبه اخیر مجلس افزوده است.

4 – بدیهی است تغییر 4 درصد حداقل دستمزد روزانه کارگران در قانون بیمه بیمه اجباری کارگران ساختمانی مصوب 1352 به 4 درصد حداقل دستمزد ماهانه کارگران در قانون بیمه های اجتماعی کارگران ساختمانی مصوب 1386 به دلیل تحت شمول قرار دادن کلیه کارگران ساختمانی با همه خدمات تامین اجتماعی بوده است.لیکن سوال اینجاست که با وجود این افزایش 30 برابری چرا هنوز تمامی کارگران ساختمانی قادر به استفاده از این خدمات نمی باشند؟

5 - بر اساس ماده 148 قانون کار ، کارفرما موظف به بیمه نمودن کلیه کارگران شاغل در واحد های خود می باشد اما با تصویب این قانون عملاً بسیاری از کارگران ساختمانی از خدمات بیمه بی بهره خواهند ماند و در صورت شکایت این افراد،کارفرما بنا به ماده قانونی مذکور محکوم خواهد گردید در حالیکه تقصیری از این بابت متوجه کارفرما نیست و کل رقم مربوط به بیمه کارگران شاغل در واحد وی در ابتدای پروژه از کارفرما دریافت می گردد.

با توجه به اینکه هدف طراحان محترم طرح اصلاح ماده 5 قانون بیمه های اجتماعی کارگران ساختمانی افزایش تعداد کارگران تحت پوشش خدمات تامین اجتماعی و افزایش اشتغال برای نیروهای شاغل در صنعت ساختمان و کاهش هزینه های تمام شده مسکن بوده است، موارد فوق الذکر در عمل مسیر تحقق این اهداف را مسدود نموده و موجبات نارضایتی خیل عظیم کارگران ساختمانی و تشدید فشارهای اجتماعی و سیاسی بر دولت و مجلس را فراهم خواهد آورد.

علیهذا خواهشمند است با امعان نظر به موارد یاد شده نسبت به رفع شبهات و ایرادات اساسی این مصوبه مساعدت لازم را مبذول فرمایید.    

                                                                                                         جمشید برزگر

                                                                                        رئیس هیأت مدیره کانون انبوه سازان ایران

                                                                                                

رونوشت:

- شورای محترم نگهبان

- جناب آقای دکتر فرهنگی عضو محترم هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی

- کمیسیون های محترم: بهداشت و درمان- صنایع و معادن- عمران- اجتماعی- برنامه و بودجه