مسیر صفحه جاری : کمیسیون ها»آمار، اطلاعات، بررسی های فنی و صدور خدمات مهندسی»اعضاء
اخبار و رویدادها
    عیار واقعی وام اجاره
    دوشنبه, ارديبهشت 15, 1404 by روابط عمومی انجمن

    قدرت وام اجاره برای تهران، کلان شهرها و شهرهای کوچک سنجش شد. بررسی‌های «دنیا‌ی‌اقتصاد» نشان می‌دهد در شهرهایی که «بیشترین فشار هزینه اجاره‌» وجود دارد، اثر پوششی وام دیعه، کمترین است. اعتبار تسهیلات مصوب نیز ۱۱برابر «عملکرد پارسال» بانک‌ها است که تحقق آن بعید به نظر می‌رسد.

    ?????? ?????...
    دو بال خروج از رکود مسکن
    دوشنبه, ارديبهشت 15, 1404 by روابط عمومی انجمن

    ارقام اقتصادی در بخش مسکن و ساختمان به صورت نجومی جهش کرده‌‌اند؛ قیمت زمین، هزینه ساخت، هزینه دسترسی به خانه چه خرید و چه حتی اجاره و همچنین مدت زمان صاحب‌‌خانه شدن. این وضعیت، رکود دوطرفه با ظاهری «غیرقابل حل» را رقم زده اما مجموعه شرایطی در بیرون و درون بازار مسکن وجود دارد که با ترکیب آنها –همه‌‌بینی تهدیدها و فرصت‌‌ها– می‌شود «مسیر حرکت به سمت رونق» را شناسایی کرد.

    ?????? ?????...
    وام خرید مسکن افزایش یافت/ محدودیت سن بنا برداشته شد
    دوشنبه, ارديبهشت 15, 1404 by روابط عمومی انجمن

    بانک مسکن با هدف تسهیل در شرایط خانه‌دار شدن اقشار جامعه، ضمن افزایش سقف تسهیلات خرید، جعاله تعمیر و ودیعه مسکن از محل اوراق گواهی حق‌تقدم استفاده از تسهیلات مسکن (تسه)، شرط قدمت بنا را از فرایند پرداخت تسهیلات خرید حذف کرد.

    ?????? ?????...
    اعلام و ابلاغ تعرفه خدمات مهندسی ساختمان استان در سال 1404
    شنبه, ارديبهشت 13, 1404 by روابط عمومی انجمن

    افزایش حدود 45 درصدی تعرفه خدمات مهندسی سال 1404 استان آذربایجان شرقی در رشته های هفتگانه به تصویب اعضای هیئت چهار نفره استان رسید  و تعرفه خدمات مهندسی سال ۱۴۰۴ در رشته های هفتگانه از ۱۳ / ۰۲ /۱۴۰۴ اعمال و اجرا می شود. 

    ?????? ?????...
    تنظیم اجاره یا تزئین بازار؟
    شنبه, ارديبهشت 13, 1404 by روابط عمومی انجمن

    جلسات دولتی «تعیین نرخ مجاز برای رشد اجاره‌بها در ۱۴۰۴»، بدون توجه به «شکست سنگین سقف اجاره‌بهای ۱۴۰۳» آغاز شد. سال گذشته تصویب شد‌، هزینه اجاره‌نشینی ۲۵درصد به‌صورت میانگین افزایش یابد؛ اما این نرخ دستوری به تنظیم بازار منجر نشد و تورم اجاره از ۴۰درصد گذشت. معاملات اجاره در اولین ماه از سال جاری نیز با «تب اجاره‌بها» همراه بود و اگر باز هم اصرار بر «بیراهه سیاستی» به جای «درمان ریشه مشکل» باشد، سطح فقر مستاجرها تشدید خواهد شد.

    ?????? ?????...
    معادله اجاره در ۱۴۰۴
    سه شنبه, فروردين 19, 1404 by روابط عمومی انجمن

    مستاجرها نه فقط در تهران و یکسری از کلان‌شهرها بلکه در کل کشور، «سخت‌ترین سال» طی ۱۳سال گذشته را پشت‌سر گذاشتند. بررسی‌ها با استناد به آمار رسمی تورم اجاره مسکن حاکی است: سال۱۴۰۳ اجاره‌بها در کشور ۴۰.۳درصد افزایش پیدا کرده که از سال۹۰ به بعد، این نرخ بی‌سابقه است. فشار هزینه روی دوش اجاره‌نشین‌ها در سال جاری تحت تاثیر معادله‌ای با ۴متغیر، می‌تواند کاهش یابد، ثابت بماند یا تشدید شود؛ آینده قیمت مسکن یکی از این عوامل است. دو صاحب‌نظر، سناریوهای احتمالی بازار اجاره را شرح داده‌اند.

    ?????? ?????...
    شارژر جدید نرخ تورم
    دوشنبه, فروردين 18, 1404 by روابط عمومی انجمن

    استقراض از منابع بانک مرکزی برای ادامه حیات طرح «مسکن‌ ملی» کلید خورده، آن هم در شرایطی که «تبعات تورمی این مدل تامین‌مالی»، ۱۲سال پیش با تصویب خط‌اعتباری برای «مسکن‌ مهر»، در اقتصاد ایران ظاهر شد. اخیرا یک خط‌اعتباری ۷۴همتی برای ساخت‌وسازهای مسکن‌ دولتی به تصویب رسیده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد، تامین مالی ساخت مسکن با پول بی‌ضابطه، علاوه بر «شارژ تورم عمومی» و در واقع، «افزایش فشار قیمت‌ همه کالاهای مصرفی خانوار»، ۴پیامد منفی دیگر به همراه دارد. در این بررسی ۶راهکار غیرتورمی برای تامین مالی بخش مسکن معرفی شده است.

    ?????? ?????...
    افزایش مشقی وام مسکن
    دوشنبه, فروردين 18, 1404 by روابط عمومی انجمن

    مبلغ وام خرید مسکن براساس طرح پیشنهادی یک بانک دولتی که سال۱۴۰۲ به سیاستگذار پولی ارائه کرده بود، به اندازه «قیمت یک مترمربع از آپارتمان» افزایش پیدا کرد. در آخرین روز کاری ۱۴۰۳، رقم وام مسکن در تهران از ۴۰۰ به ۵۰۰ میلیون تومان تبدیل شد. در شهرهای دیگر نیز دو سقف جداگانه در نظر گرفته شده؛ ضمن آنکه وام تعمیرات و ساخت نیز تغییر کرده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد، دو دلیل برای «افزایش مشقی» وام مسکن به جای «احیای واقعی قدرت از دست‌رفته آن»، مطرح است. وام‌های جدید ۶ ایراد دارند.

    ?????? ?????...
    پیش‌نویس ویرایش پنجم آیین‌نامه طراحی ساختمان‌ها در برابر زلزله منتشر شد
    دوشنبه, اسفند 27, 1403 by روابط عمومی انجمن

    مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با انتشار پیش نویس ویرایش پنجم آیین نامه طراحی ساختمان‌ها در برابر زلزله (استاندارد ۲۸۰۰) برای اعلام نظر عمومی از صاحبنظران خواست تا در این زمینه اظهار نظر کنند.

    ?????? ?????...
    کاهش صدور پروانه‌های ساختمانی در کشور
    دوشنبه, اسفند 27, 1403 by روابط عمومی انجمن

    براساس آمار منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران، تعداد ۳۰ هزار و ۹۰ پروانه‌ی احداث ساختمان توسط شهرداری‌های کشور در پاییز ۱۴۰۳ صادرشده که نسبت به فصل گذشته ۶.۱ درصد و نسبت به فصل مشابه سال گذشته ۲۷.۲ درصد کاهش داشته است.     

    ?????? ?????...
  
عضویت در خبرنامه
نام
نام خانوادگی
ایـمیل

ذخیره اطلاعات
  
اعضای کمیسیون آمار، اطلاعات، بررسی های فنی و صدور خدمات فنی و مهندسی

1) مهندس امیر مهدی سارخانی (شرکت آذر ادمان) - رئیس کمیسیون

2) مهندس علی خادم حسینی (شرکت نهند) - نماینده هیات مدیره

3) مهندس حسن علیزاده توفیقی(شرکت تورک قیزیل قایا) - دبیر کمیسیون

4) مهندس محمد علی نجاری کهنمویی (شرکت اندیشه عمران) 

5) مهندس مهدی شعاری راد (شرکت ارک پولاد تبریز)

6) مهندس رسول اسماعیل پور

7) مهندس وحید جوادزاده اصل (شرکت کایا) 

8) مهندس بلوکی (شرکت ایستا بنا)

9) مهندس بابک برزگر (شرکت بتن کاوه آذربایجان)

  
بایگانی اخبار
پورحاجت: منتقدین منافع شخصی خود را به منافع ملی ترجیح می‌دهند
سه شنبه, بهمن 07, 1393 by روابط عمومی انجمن

فرشید پورحاجت در گفتگو با خبرنگاران با بیان این مطلب تاکید کرد: مطمئنا اگر این هجمه عظیم نارضایتی به وجود نیامده بود، چنین بخشنامه‌ای از سوی وزیر راه ابلاغ نمی‌شد و وزیر مستقیما در آن دخالت نمی کرد.
وی با بیان اینکه این طرح صد درصد منتقدانی به همراه دارد اظهار داشت: البته به یقین این منتقدان جزو کسانی هستند که منافع شخصی خود را به منافع ملی ترجیح می‌دهند. اما امیدواریم که در سازمان نظام مهندسی از این نظریات تبعیت کنند و این خواسته‌های جامعه مهندسی محقق شود.
این انبوه ساز با اشاره به اینکه این نظریات مثبت و راهگشای وزیر راه و شهرسازی باید بسیار پیش تر از اکنون منعکس می‌شد، ادامه داد: جامعه مهندسان باید افتخار کنند که وزیر فعلی به خوبی با قانون آشناست و چالش‌های قانون را به درستی و موشکافانه بررسی کرده است.
وی اضافه کرد: این شش نظریه بسیاری از ابهامات موجود در نحوه اجرای قانون را کاملا شفاف سازی کرده و امید می رود که از سوی سایر بخش ها مداخله‌ای در این قضیه نشود و از این طرح تمکین بکنند.
پورحاجت در پاسخ به این پرسش که طرح این ابلاغیه در حوزه صنعت ساختمان و به طور خاص در عملکرد سازمان های نظام مهندسی چه تاثیراتی می تواند داشته باشد گفت: همانطور که وزیر به درستی اشاره کرده، سازمان‌های نظام مهندسی در چند سال اخیر صرفا به حوزه اقتصادی مهندسین توجه کرده‌اند و عملا تکالیف قانونی خود را که برابر قانون به آنها داده شده و به ازای آن هم اعتبار گرفته‌اند، فراموش کرده‌اند.
وی اضافه کرد: به عبارتی بحث ترویج مقررات ملی، بحث آموزش، ارتقای پایه مهندسان و کمک به ارتقای صنعت ساختمان باید از اولویت‌های اصلی سازمان‌های نظام مهندسی باشد که متاسفانه از این اهداف فاصله گرفته‌اند و آنچه به آن توجه شده، جاذبه‌های اقتصادی فعالیت های ساختمانی بوده است.
دبیر کانون سراسری انبوه‌ سازان ایران اظهار امیدواری کرد: جلوی این مسیرهای اقتصادی و منابع درآمدی که در نظام مهندسی برای افراد دیده شده و از آن استفاده می‌کنند، گرفته شود و سازمان ها در راه عمل به تکالیف قانونی و ارتقای صنعت ساختمان گام بردارند.
وی در عین حال عنوان کرد: انتظار داریم کههمکاران ما در سازمان نظام مهندسی از این ابلاغیه تمکین کنند و هر چه سریعتر با رفع دغدغه‌های به وجود آمده در حوزه صنعت ساختمان، تکالیف خود را به درستی انجام دهند.
پورحاجت خاطرنشان کرد: اگر از تک‌تک جامعه مهندسی و اعضای سازمان نظام مهندسی استعلام کنید، همه از رویکرد فعلی سازمان‌های نظام مهندسی گله‌مند و ناراضی هستند و پرداختن وزیر به این موضوع اقدامی شفاف در مسیر عمل به رسالت خود می باشد.
به گفته وی شش نظریه آخوندی، در اسفند ماه سال گذشته از سوی کانون سراسری انبوه‌ سازان در قالب پیشنهاد ارائه و از وزیر راه و شهرسازی درخواست شد که برابر ماده 26 قانون شخصا به این مقوله ورود پیدا کند.
پور حاجت همچنین با تاکید بر اینکه در کنار شهرداری ها، سازمان های نظام مهندسی نیز از عوامل افزایش هزینه های ساخت هستند خواستار توجه ویژه آخوندی به این معضل اساسی انبوه سازان و سازندگان شد.
وی خاطرنشان کرد: این سازمان ها سرانه های زیادی را به تولیدکنندگان ساختمان تحمیل کرده اند و برای مثال سازنده باید هزینه خدمات شهری را یک بار به بخش دولتی و سپس به نظام مهندسی پرداخت کند که این ظلمی در حق بهره برداران و مردم به واسطه افزایش هزینه ساخت و گرانتر شدن مسکن است.