مسیر صفحه جاری : کمیسیون ها»آمار، اطلاعات، بررسی های فنی و صدور خدمات مهندسی»اعضاء
اخبار و رویدادها
    عیار واقعی وام اجاره
    دوشنبه, ارديبهشت 15, 1404 by روابط عمومی انجمن

    قدرت وام اجاره برای تهران، کلان شهرها و شهرهای کوچک سنجش شد. بررسی‌های «دنیا‌ی‌اقتصاد» نشان می‌دهد در شهرهایی که «بیشترین فشار هزینه اجاره‌» وجود دارد، اثر پوششی وام دیعه، کمترین است. اعتبار تسهیلات مصوب نیز ۱۱برابر «عملکرد پارسال» بانک‌ها است که تحقق آن بعید به نظر می‌رسد.

    ?????? ?????...
    دو بال خروج از رکود مسکن
    دوشنبه, ارديبهشت 15, 1404 by روابط عمومی انجمن

    ارقام اقتصادی در بخش مسکن و ساختمان به صورت نجومی جهش کرده‌‌اند؛ قیمت زمین، هزینه ساخت، هزینه دسترسی به خانه چه خرید و چه حتی اجاره و همچنین مدت زمان صاحب‌‌خانه شدن. این وضعیت، رکود دوطرفه با ظاهری «غیرقابل حل» را رقم زده اما مجموعه شرایطی در بیرون و درون بازار مسکن وجود دارد که با ترکیب آنها –همه‌‌بینی تهدیدها و فرصت‌‌ها– می‌شود «مسیر حرکت به سمت رونق» را شناسایی کرد.

    ?????? ?????...
    وام خرید مسکن افزایش یافت/ محدودیت سن بنا برداشته شد
    دوشنبه, ارديبهشت 15, 1404 by روابط عمومی انجمن

    بانک مسکن با هدف تسهیل در شرایط خانه‌دار شدن اقشار جامعه، ضمن افزایش سقف تسهیلات خرید، جعاله تعمیر و ودیعه مسکن از محل اوراق گواهی حق‌تقدم استفاده از تسهیلات مسکن (تسه)، شرط قدمت بنا را از فرایند پرداخت تسهیلات خرید حذف کرد.

    ?????? ?????...
    اعلام و ابلاغ تعرفه خدمات مهندسی ساختمان استان در سال 1404
    شنبه, ارديبهشت 13, 1404 by روابط عمومی انجمن

    افزایش حدود 45 درصدی تعرفه خدمات مهندسی سال 1404 استان آذربایجان شرقی در رشته های هفتگانه به تصویب اعضای هیئت چهار نفره استان رسید  و تعرفه خدمات مهندسی سال ۱۴۰۴ در رشته های هفتگانه از ۱۳ / ۰۲ /۱۴۰۴ اعمال و اجرا می شود. 

    ?????? ?????...
    تنظیم اجاره یا تزئین بازار؟
    شنبه, ارديبهشت 13, 1404 by روابط عمومی انجمن

    جلسات دولتی «تعیین نرخ مجاز برای رشد اجاره‌بها در ۱۴۰۴»، بدون توجه به «شکست سنگین سقف اجاره‌بهای ۱۴۰۳» آغاز شد. سال گذشته تصویب شد‌، هزینه اجاره‌نشینی ۲۵درصد به‌صورت میانگین افزایش یابد؛ اما این نرخ دستوری به تنظیم بازار منجر نشد و تورم اجاره از ۴۰درصد گذشت. معاملات اجاره در اولین ماه از سال جاری نیز با «تب اجاره‌بها» همراه بود و اگر باز هم اصرار بر «بیراهه سیاستی» به جای «درمان ریشه مشکل» باشد، سطح فقر مستاجرها تشدید خواهد شد.

    ?????? ?????...
    معادله اجاره در ۱۴۰۴
    سه شنبه, فروردين 19, 1404 by روابط عمومی انجمن

    مستاجرها نه فقط در تهران و یکسری از کلان‌شهرها بلکه در کل کشور، «سخت‌ترین سال» طی ۱۳سال گذشته را پشت‌سر گذاشتند. بررسی‌ها با استناد به آمار رسمی تورم اجاره مسکن حاکی است: سال۱۴۰۳ اجاره‌بها در کشور ۴۰.۳درصد افزایش پیدا کرده که از سال۹۰ به بعد، این نرخ بی‌سابقه است. فشار هزینه روی دوش اجاره‌نشین‌ها در سال جاری تحت تاثیر معادله‌ای با ۴متغیر، می‌تواند کاهش یابد، ثابت بماند یا تشدید شود؛ آینده قیمت مسکن یکی از این عوامل است. دو صاحب‌نظر، سناریوهای احتمالی بازار اجاره را شرح داده‌اند.

    ?????? ?????...
    شارژر جدید نرخ تورم
    دوشنبه, فروردين 18, 1404 by روابط عمومی انجمن

    استقراض از منابع بانک مرکزی برای ادامه حیات طرح «مسکن‌ ملی» کلید خورده، آن هم در شرایطی که «تبعات تورمی این مدل تامین‌مالی»، ۱۲سال پیش با تصویب خط‌اعتباری برای «مسکن‌ مهر»، در اقتصاد ایران ظاهر شد. اخیرا یک خط‌اعتباری ۷۴همتی برای ساخت‌وسازهای مسکن‌ دولتی به تصویب رسیده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد، تامین مالی ساخت مسکن با پول بی‌ضابطه، علاوه بر «شارژ تورم عمومی» و در واقع، «افزایش فشار قیمت‌ همه کالاهای مصرفی خانوار»، ۴پیامد منفی دیگر به همراه دارد. در این بررسی ۶راهکار غیرتورمی برای تامین مالی بخش مسکن معرفی شده است.

    ?????? ?????...
    افزایش مشقی وام مسکن
    دوشنبه, فروردين 18, 1404 by روابط عمومی انجمن

    مبلغ وام خرید مسکن براساس طرح پیشنهادی یک بانک دولتی که سال۱۴۰۲ به سیاستگذار پولی ارائه کرده بود، به اندازه «قیمت یک مترمربع از آپارتمان» افزایش پیدا کرد. در آخرین روز کاری ۱۴۰۳، رقم وام مسکن در تهران از ۴۰۰ به ۵۰۰ میلیون تومان تبدیل شد. در شهرهای دیگر نیز دو سقف جداگانه در نظر گرفته شده؛ ضمن آنکه وام تعمیرات و ساخت نیز تغییر کرده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد، دو دلیل برای «افزایش مشقی» وام مسکن به جای «احیای واقعی قدرت از دست‌رفته آن»، مطرح است. وام‌های جدید ۶ ایراد دارند.

    ?????? ?????...
    پیش‌نویس ویرایش پنجم آیین‌نامه طراحی ساختمان‌ها در برابر زلزله منتشر شد
    دوشنبه, اسفند 27, 1403 by روابط عمومی انجمن

    مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با انتشار پیش نویس ویرایش پنجم آیین نامه طراحی ساختمان‌ها در برابر زلزله (استاندارد ۲۸۰۰) برای اعلام نظر عمومی از صاحبنظران خواست تا در این زمینه اظهار نظر کنند.

    ?????? ?????...
    کاهش صدور پروانه‌های ساختمانی در کشور
    دوشنبه, اسفند 27, 1403 by روابط عمومی انجمن

    براساس آمار منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران، تعداد ۳۰ هزار و ۹۰ پروانه‌ی احداث ساختمان توسط شهرداری‌های کشور در پاییز ۱۴۰۳ صادرشده که نسبت به فصل گذشته ۶.۱ درصد و نسبت به فصل مشابه سال گذشته ۲۷.۲ درصد کاهش داشته است.     

    ?????? ?????...
  
عضویت در خبرنامه
نام
نام خانوادگی
ایـمیل

ذخیره اطلاعات
  
اعضای کمیسیون آمار، اطلاعات، بررسی های فنی و صدور خدمات فنی و مهندسی

1) مهندس امیر مهدی سارخانی (شرکت آذر ادمان) - رئیس کمیسیون

2) مهندس علی خادم حسینی (شرکت نهند) - نماینده هیات مدیره

3) مهندس حسن علیزاده توفیقی(شرکت تورک قیزیل قایا) - دبیر کمیسیون

4) مهندس محمد علی نجاری کهنمویی (شرکت اندیشه عمران) 

5) مهندس مهدی شعاری راد (شرکت ارک پولاد تبریز)

6) مهندس رسول اسماعیل پور

7) مهندس وحید جوادزاده اصل (شرکت کایا) 

8) مهندس بلوکی (شرکت ایستا بنا)

9) مهندس بابک برزگر (شرکت بتن کاوه آذربایجان)

  
بایگانی اخبار
دام جدید دولت برای متواریان مالیاتی مسکن/ غفلت دولت از وضع یک مالیات کارآمد برای مسکن
شنبه, دي 23, 1396 by دبیرخانه انجمن

اخیرا نویسنده طرح جامع مسکن در گفت وگویی عنوان کرد که دستگاه‌های سیاستگذار تمایلی به دریافت مالیات از خانه‌های خالی ندارند. فردین یزدانی درعین حال ناچیز بودن ضرایب مالیاتی بردارایی مستغلات را از عوامل تشدید کننده شرایط نامطلوب دربخش مسکن ارزیابی کرد وگفت طی سال های گذشته تاکنون به دلیل برخی ملاحظات و منافع برخی گروه های دارای نفوذ عملا انواع مختلفی از مالیات های ضروری برای ساماندهی به بازار مسکن و مستغلات همچون مالیات خانه های خالی، مالیات بر دارایی ملکی و مالیات بر زمین های بایر، مسکوت مانده و تحرک خاصی در این زمینه مشاهده نمی شود.

این صاحب نظر اقتصادی درعین حال مدعی شد که از سوی دستگاه های سیاست گذار عملا تمایلی برای دریافت مالیات و واقعی سازی مالیات های بخش مسکن و سایر املاک و مستغلات وجود ندارد.

به گزارش خبرنگار«صما» اظهارات فردین یزدانی درباره بی‌رغبتی دولت برای واقعی سازی مالیات‌های بخش مسکن درحالی است که چهار ماه پیش معاون وزیر راه و شهرسازی از تصحیح نظام مالیات در بخش مسکن به عنوان یکی از برنامه‌های یک سال آینده وزارت راه و شهرسازی خبرداد.

او در خصوص قانون مالیات بر خانه‌های خالی نیز گفت: قانون مالیات بر خانه‌های خالی فرآیندی است که می‌تواند مالکان را تشویق به عرضه خانه‌ها در بازار کند. ولی میزان مبلغ مالیات به اندازه ای نیست که مالکان ترغیب شوند به اندازه نیم برابر مالیات، خانه را اجاره بدهند. بنابراین معتقدم باید این قانون اصلاح شود.

وی ادامه داد که تصحیح نظام مالیات در بخش مسکن یکی از برنامه های یک سال آینده وزارت راه و شهرسازی خواهد بود و سعی می کنیم با تعامل با وزارت امور اقتصادی و دارایی در طرح جامع مالیاتی روندی را اجرا کنیم که ابزار مالیاتی بتواند واحدها را در بازار خرید و فروش وارد کند.

به گزارش خبرنگار «صما» اظهارات حامد مظاهریان درباره اصلاح نظام مالیاتی بخش مسکن درحالی است که بررسی‌ها حاکی است که چالشهای عدیده ای که پیش وروی نظام مالیاتی درسطح کلان است برای بخش مسکن نیز وجود دارد. طی سال‌های اخیر مشکلات عدیده‌ای نظیر پیچیدگی قوانین و مقررات مالیاتی، عدم وجود پایگاه اطلاعات اقتصادی و مالی یکپارچه، فرایندهای ناکارآمد مالیاتی و عدم وجود نگاه یکپارچه به مؤدی مالیاتی باعث شده است که اصولا نظام مالیاتی ما با چالش مواجه شود و مجموعه این مشکلات برای بازار مسکن نیز وجود دارد.

درحوزه مسکن مشخصا درحالی از اخذ مالیات از خانه های خالی به عنوان یکی از مکانیزم مالیاتی اثرگذار برای بهبود بازار مسکن یاد می‌شود که تجربه نشان داده مودیان مالیاتی درمواجهه با این تدبیر مالیاتی راه های مختلفی را برای گریز از پرداخت این مالیات پیدا می کنند و بررسی پیشینه اجرای این طرح بیانگرآن است که دولت هردامی را برای اخذ مالیات از صاحبان مالکان خالی ازسکنه پهن کرد بی فایده و همه تیرهایش به سنگ خورده است و به عناوین مختلف خانه های خود از ردیف خانه خالی خارج شدند.

حال با توجه به ادعای معاون مسکن وساختمان مبنی بربرنامه های دولت جهت اصلاح نظام مالیاتی مسکن باید دید که دولت چه دام جدیدی برای متواریان مالیاتی بخش مسکن پهن خواهد کرد که هرنوع امکان دور زدن آن ازسوی مودیان سلب شود.

ذکر این نکته ضروری می‌نماید، تاکنون دولت درحوزه تئوری وبعضا عملی ،عموما عمده توان خود را برای اخذ مالیات از خانه های خالی ازسکنه با هدف رونق بخشی به این بازار معطوف کرده است،این درحالی است که ازیکی ازگزینه های کارآمد نظام مالیاتی مسکن غفلت ورزیده شده است و آن هم مالیات برعایدی درآمد حاصل از افزایش مسکن است.

کارشناسان بر این باورند که درکشورهای پیشرفته،دولت با محاسبه ارزش املاک ومستغلاتی که دراثر تورم یا سایر تحرکات اقتصادی رشد داشته اند ضرایب مالیاتی را محاسبه واز مالکان اخذ می کند و البته نکته حائز اهمیت این است که این نوع سازوکارمالیاتی در حالی درکشورهای پیشرفته اجرایی می شود که اساسا دراین کشورها نرخ رشد مسکن متلاطم وهیجانی نیست.

این درحالی است که اگر به افزایش افسارگسیخته نرخ رشد املاک ومستغلات در سنوات گذشته نگاهی بیندازیم،مشخص می شود که اخذ این نوع مالیات درکشور ما تا چه حد ضروری می نماید.هرچند نمی توان منکر این شد که دربرخی از مقاطع این افزایش نرخ تحت تاثیر تورم بوده است، اما درعین حال درمقابل دربسیاری از موارد، برای بسیاری ازمالکان، نوسانات قیمت ملک دربردارنده ارزش افزوده بالایی برای صاحبان آنها بوده است و بر این اساس همانند آنچه که درکشورهای پیشرفته حاکم است، قطعا لازم است که با یک شاخص دقیق ازمحل افزایش واقعی نرخ رشد مسکن نسبت به محاسبه این نوع مالیات ها اقدام کرد و البته عواید حاصل از این مالیات نیز باید به گونه ای باشد که صرف بهبود بازارمسکن و مخصوصا تولید مسکن و توسعه زیرساخت‌ها برای دهک های پایین درآمدی باشد.

درواقع انتظارمی‌رود که دولت در اصلاح نظام مالیاتی سیاست گذاری‌هایش به‌گونه ای باشد که از ارزش افزوده های ناشی از افزایش افسارگسیخته قیمت املاک و مستغلات به نفع دهک‌های پایین مالیات اخذ کند.