مسیر صفحه جاری : کمیسیون ها»آمار، اطلاعات، بررسی های فنی و صدور خدمات مهندسی»اعضاء
اخبار و رویدادها
  
عضویت در خبرنامه
نام
نام خانوادگی
ایـمیل

ذخیره اطلاعات
  
اعضای کمیسیون آمار، اطلاعات، بررسی های فنی و صدور خدمات فنی و مهندسی

1) مهندس امیر مهدی سارخانی (شرکت آذر ادمان) - رئیس کمیسیون

2) مهندس علی خادم حسینی (شرکت نهند) - نماینده هیات مدیره

3) مهندس حسن علیزاده توفیقی(شرکت تورک قیزیل قایا) - دبیر کمیسیون

4) مهندس محمد علی نجاری کهنمویی (شرکت اندیشه عمران) 

5) مهندس مهدی شعاری راد (شرکت ارک پولاد تبریز)

6) مهندس رسول اسماعیل پور

7) مهندس وحید جوادزاده اصل (شرکت کایا) 

8) مهندس بلوکی (شرکت ایستا بنا)

9) مهندس بابک برزگر (شرکت بتن کاوه آذربایجان)

  
بایگانی اخبار
کد مطلب : 977  |   تعداد نظرات: 0   |   تعداد بازدیدها: 569   |   تاریخ درج: شنبه, آبان 27, 1402   |   ساعت: 12:31 ب.ظ   |   منبع / نویسنده مطلب: روابط عمومی انجمن

 

قیمت‌ پایین نیامد، افزایش متوقف شد

کارشناس اقتصاد مسکن با بیان اینکه در این بازار شاهد رکود شدید هستیم و قیمت‌ها هم از سال گذشته تا تیرماه آنقدر افزایش داشتند که دیگر خریداری وجود ندارد، گفت: افزایش قیمت مسکن در بازار متوقف شده که این به معنای ریزش یا افت قیمت‌ها نیست و اساسا کاهش 2 درصدی قیمت‌ها مفهومی از ریزش ندارد کما اینکه در گزارش مهرماه  بانک مرکزی هم کاهشی در قیمت‌ها اعلام نشد.


به گزارش روابط عمومی انجمن انبوه سازان مسکن و ساختمان آذربایجان شرقی به نقل از ایلنا ، در حالی که وزیر راه و شهرسازی گفته بود میانگین ریزش قیمت مسکن در تابستان امسال 30 درصد بوده و سیاست کاهش قیمت مسکن ادامه دارد و همچنین مدیر کل راه و شهرسازی استان تهران در گفت وگو با ایلنا کاهش قیمت مسکن در تهران را 20 درصد اعلام کرده بود، آخرین گزارش بانک مرکزی اعلام می کند که در شهریور ماه 1402 تورم ماهانه قیمت آپارتمان‌های مسکونی شهر تهران منفی 1.7 درصد بوده که در مقایسه با همین اطلاع در ماه قبل (0.7- درصد)، 1 واحد درصد کاهش داشته است. از سوی دیگر کارشناسان بازار مسکن بر این باور هستند که قیمت‌ها در بازار مسکن کاهش پیدا نکرده بلکه روند افزایش قیمت مسکن متوقف شده تا دوباره به این بازار برسد.

این تناقض‌ها در آمار ابهاماتی را وضعیت بازار مسکن ایجاد کرده که خروجی این بوده که هرچند مسئولان مدعی کاهش قیمت مسکن در بازار هستند اما فروشندگان بازار، خریدار ندارند.      

فردین یزدانی، کارشناس اقتصاد مسکن، با اشاره به ابهامات و تناقض‌ها در اعداد و ارقام اعلامی شده درباره کاهش قیمت مسکن در بازار اظهار داشت: آماری که از سوی مسئولان اعلام می‌شود سندیت ندارد و هرچند که مرکز آمار و بانک مرکزی بخشی از دولت هستند اما می‌توان گفت که تا حدی آمار مستند ارایه می‌دهند.

وی ادامه داد: طبق همین آمارهای رسمی در بازار مسکن تا تیرماه شاهد افزایش قیمت‌ها بودیم و از سال گذشته تا تیرماه افزایش قیمت در بازار مسکن ادامه‌دار بود و در تیرماه درصد بسیار کمی قیمت‌ها کاهش پیدا کرد که به این میزان کاهش، نمی‌توان ریزش قیمت‌ها گفت.

این کارشناس اقتصاد مسکن با بیان اینکه در این بازار شاهد رکود شدید هستیم و قیمت‌ها هم از سال گذشته تا تیرماه آنقدر افزایش داشتند که دیگر خریداری وجود ندارد، گفت: افزایش قیمت مسکن در بازار متوقف شده که این به معنای ریزش یا افت قیمت‌ها نیست و اساسا کاهش 2 درصدی قیمت‌ها مفهومی از ریزش ندارد کما اینکه در گزارش مهرماه  بانک مرکزی هم کاهشی در قیمت‌ها اعلام نشد.

یزدانی درباره دلیل توقف افزایش قیمت مسکن در طول چند ماه گذشته، افزود: وقتی دولت این شرایط بازار مسکن را دستاورد می‌داند و آن را ناشی از برخورد با مشاوران املاک متخلف اعلام می‌کند باید به این نکته توجه داشته باشد که آن چیزی که بانک مرکزی در گزارش‌ها اعلام می‌کند، حاصل از معاملات انجام شده‌ و معمولا هم قیمت پیشنهادی بالاتر از قیمت معاملاتی است و قیمت‌ها در بازار بیشتر از این اعداد اعلام می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه دولت برای توقف افزایش قیمت‌ها در بازار مسکن کاری انجام نداده است، گفت: اگر قیمت‌ها به طور دنباله دار افزایش پیدا نمی‌کند به این دلیل است که قیمت‌ها آنقدر افزایش یافته که کسی توان خرید ندارد. تعداد معاملات مسکن در تهران در شهریورماه به 3 هزار معامله رسیده در حالی که در مقطعی تعداد معاملات به 20 هزار فقره معامله هم می‌رسید. بنابراین معاملات به حداقل و کف رسیده و بازار راکد است. 

Share نسخه مخصوص چاپ