مسیر صفحه جاری : کمیسیون ها»آمار، اطلاعات، بررسی های فنی و صدور خدمات مهندسی»اعضاء
اخبار و رویدادها
    عیار واقعی وام اجاره
    دوشنبه, ارديبهشت 15, 1404 by روابط عمومی انجمن

    قدرت وام اجاره برای تهران، کلان شهرها و شهرهای کوچک سنجش شد. بررسی‌های «دنیا‌ی‌اقتصاد» نشان می‌دهد در شهرهایی که «بیشترین فشار هزینه اجاره‌» وجود دارد، اثر پوششی وام دیعه، کمترین است. اعتبار تسهیلات مصوب نیز ۱۱برابر «عملکرد پارسال» بانک‌ها است که تحقق آن بعید به نظر می‌رسد.

    ?????? ?????...
    دو بال خروج از رکود مسکن
    دوشنبه, ارديبهشت 15, 1404 by روابط عمومی انجمن

    ارقام اقتصادی در بخش مسکن و ساختمان به صورت نجومی جهش کرده‌‌اند؛ قیمت زمین، هزینه ساخت، هزینه دسترسی به خانه چه خرید و چه حتی اجاره و همچنین مدت زمان صاحب‌‌خانه شدن. این وضعیت، رکود دوطرفه با ظاهری «غیرقابل حل» را رقم زده اما مجموعه شرایطی در بیرون و درون بازار مسکن وجود دارد که با ترکیب آنها –همه‌‌بینی تهدیدها و فرصت‌‌ها– می‌شود «مسیر حرکت به سمت رونق» را شناسایی کرد.

    ?????? ?????...
    وام خرید مسکن افزایش یافت/ محدودیت سن بنا برداشته شد
    دوشنبه, ارديبهشت 15, 1404 by روابط عمومی انجمن

    بانک مسکن با هدف تسهیل در شرایط خانه‌دار شدن اقشار جامعه، ضمن افزایش سقف تسهیلات خرید، جعاله تعمیر و ودیعه مسکن از محل اوراق گواهی حق‌تقدم استفاده از تسهیلات مسکن (تسه)، شرط قدمت بنا را از فرایند پرداخت تسهیلات خرید حذف کرد.

    ?????? ?????...
    اعلام و ابلاغ تعرفه خدمات مهندسی ساختمان استان در سال 1404
    شنبه, ارديبهشت 13, 1404 by روابط عمومی انجمن

    افزایش حدود 45 درصدی تعرفه خدمات مهندسی سال 1404 استان آذربایجان شرقی در رشته های هفتگانه به تصویب اعضای هیئت چهار نفره استان رسید  و تعرفه خدمات مهندسی سال ۱۴۰۴ در رشته های هفتگانه از ۱۳ / ۰۲ /۱۴۰۴ اعمال و اجرا می شود. 

    ?????? ?????...
    تنظیم اجاره یا تزئین بازار؟
    شنبه, ارديبهشت 13, 1404 by روابط عمومی انجمن

    جلسات دولتی «تعیین نرخ مجاز برای رشد اجاره‌بها در ۱۴۰۴»، بدون توجه به «شکست سنگین سقف اجاره‌بهای ۱۴۰۳» آغاز شد. سال گذشته تصویب شد‌، هزینه اجاره‌نشینی ۲۵درصد به‌صورت میانگین افزایش یابد؛ اما این نرخ دستوری به تنظیم بازار منجر نشد و تورم اجاره از ۴۰درصد گذشت. معاملات اجاره در اولین ماه از سال جاری نیز با «تب اجاره‌بها» همراه بود و اگر باز هم اصرار بر «بیراهه سیاستی» به جای «درمان ریشه مشکل» باشد، سطح فقر مستاجرها تشدید خواهد شد.

    ?????? ?????...
    معادله اجاره در ۱۴۰۴
    سه شنبه, فروردين 19, 1404 by روابط عمومی انجمن

    مستاجرها نه فقط در تهران و یکسری از کلان‌شهرها بلکه در کل کشور، «سخت‌ترین سال» طی ۱۳سال گذشته را پشت‌سر گذاشتند. بررسی‌ها با استناد به آمار رسمی تورم اجاره مسکن حاکی است: سال۱۴۰۳ اجاره‌بها در کشور ۴۰.۳درصد افزایش پیدا کرده که از سال۹۰ به بعد، این نرخ بی‌سابقه است. فشار هزینه روی دوش اجاره‌نشین‌ها در سال جاری تحت تاثیر معادله‌ای با ۴متغیر، می‌تواند کاهش یابد، ثابت بماند یا تشدید شود؛ آینده قیمت مسکن یکی از این عوامل است. دو صاحب‌نظر، سناریوهای احتمالی بازار اجاره را شرح داده‌اند.

    ?????? ?????...
    شارژر جدید نرخ تورم
    دوشنبه, فروردين 18, 1404 by روابط عمومی انجمن

    استقراض از منابع بانک مرکزی برای ادامه حیات طرح «مسکن‌ ملی» کلید خورده، آن هم در شرایطی که «تبعات تورمی این مدل تامین‌مالی»، ۱۲سال پیش با تصویب خط‌اعتباری برای «مسکن‌ مهر»، در اقتصاد ایران ظاهر شد. اخیرا یک خط‌اعتباری ۷۴همتی برای ساخت‌وسازهای مسکن‌ دولتی به تصویب رسیده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد، تامین مالی ساخت مسکن با پول بی‌ضابطه، علاوه بر «شارژ تورم عمومی» و در واقع، «افزایش فشار قیمت‌ همه کالاهای مصرفی خانوار»، ۴پیامد منفی دیگر به همراه دارد. در این بررسی ۶راهکار غیرتورمی برای تامین مالی بخش مسکن معرفی شده است.

    ?????? ?????...
    افزایش مشقی وام مسکن
    دوشنبه, فروردين 18, 1404 by روابط عمومی انجمن

    مبلغ وام خرید مسکن براساس طرح پیشنهادی یک بانک دولتی که سال۱۴۰۲ به سیاستگذار پولی ارائه کرده بود، به اندازه «قیمت یک مترمربع از آپارتمان» افزایش پیدا کرد. در آخرین روز کاری ۱۴۰۳، رقم وام مسکن در تهران از ۴۰۰ به ۵۰۰ میلیون تومان تبدیل شد. در شهرهای دیگر نیز دو سقف جداگانه در نظر گرفته شده؛ ضمن آنکه وام تعمیرات و ساخت نیز تغییر کرده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد، دو دلیل برای «افزایش مشقی» وام مسکن به جای «احیای واقعی قدرت از دست‌رفته آن»، مطرح است. وام‌های جدید ۶ ایراد دارند.

    ?????? ?????...
    پیش‌نویس ویرایش پنجم آیین‌نامه طراحی ساختمان‌ها در برابر زلزله منتشر شد
    دوشنبه, اسفند 27, 1403 by روابط عمومی انجمن

    مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با انتشار پیش نویس ویرایش پنجم آیین نامه طراحی ساختمان‌ها در برابر زلزله (استاندارد ۲۸۰۰) برای اعلام نظر عمومی از صاحبنظران خواست تا در این زمینه اظهار نظر کنند.

    ?????? ?????...
    کاهش صدور پروانه‌های ساختمانی در کشور
    دوشنبه, اسفند 27, 1403 by روابط عمومی انجمن

    براساس آمار منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران، تعداد ۳۰ هزار و ۹۰ پروانه‌ی احداث ساختمان توسط شهرداری‌های کشور در پاییز ۱۴۰۳ صادرشده که نسبت به فصل گذشته ۶.۱ درصد و نسبت به فصل مشابه سال گذشته ۲۷.۲ درصد کاهش داشته است.     

    ?????? ?????...
  
عضویت در خبرنامه
نام
نام خانوادگی
ایـمیل

ذخیره اطلاعات
  
اعضای کمیسیون آمار، اطلاعات، بررسی های فنی و صدور خدمات فنی و مهندسی

1) مهندس امیر مهدی سارخانی (شرکت آذر ادمان) - رئیس کمیسیون

2) مهندس علی خادم حسینی (شرکت نهند) - نماینده هیات مدیره

3) مهندس حسن علیزاده توفیقی(شرکت تورک قیزیل قایا) - دبیر کمیسیون

4) مهندس محمد علی نجاری کهنمویی (شرکت اندیشه عمران) 

5) مهندس مهدی شعاری راد (شرکت ارک پولاد تبریز)

6) مهندس رسول اسماعیل پور

7) مهندس وحید جوادزاده اصل (شرکت کایا) 

8) مهندس بلوکی (شرکت ایستا بنا)

9) مهندس بابک برزگر (شرکت بتن کاوه آذربایجان)

  
بایگانی اخبار
رکود مسکن به فولاد سرایت کرد
يکشنبه, آذر 05, 1402 by روابط عمومی انجمن

به گزارش روابط عمومی انجمن انبوه سازان مسکن و ساختمان آذربایجان شرقی، رکود بازار مسکن به فولاد هم سرایت کرده، به طوری که مصرف داخلی فولاد نسبت به ۶ ماهه مشابه سال قبل، افت ۵.۸ درصدی را تجربه کرده است. وضعیت بازار مسکن حاکی از آن است که طی چهار ماه گذشته، صدور پروانه ساخت‌‌‌‌‌وساز هم کاهش یافته و به اعتقاد کارشناسان، این رکود تا پایان سال هم ادامه خواهد یافت. 
در این بین برای رونق بازار مسکن نمی‌توان روی طرح نهضت ملی حساب باز کرد، چرا که کمتر از ۱۰ درصد از آن موفقیت-آمیز بوده و ساخت این پروژه از ابتدا با برنامه‌‌‌‌‌ریزی و اصول مناسبی پیش نرفته است. این در حالی است که رونق بازار فولاد به خروج ساخت‌‌‌‌‌وساز از رکود گره خورده است. روزنامه «خانمان» به بررسی تاثیر رکود بازار مسکن بر فولاد پرداخته که در ادامه می‌خوانید.

 رکود چهارماهه در بازار مسکن و ساخت‌‌‌‌‌وساز
ایرج رهبر، رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی کارفرمایی انبوه‌‌‌‌‌سازان مسکن و ساختمان استان تهران، گفت: رکود در بازار مسکن تا حدودی بر بازار محصولات فولادی متاثر است، چراکه بخشی از مصالح ساختمانی از فولاد تهیه می‌شود. همچنین هر مقطع زمانی که مسکن با رونق روبه‌‌‌‌‌رو شده، میزان خریدوفروش و قیمت اقلام فولادی نیز با افزایش روبه‌‌‌‌‌رو بوده است.
وی اظهار کرد: رونق و رکود در مسکن با توجه به قدرت خرید مردم و میزان عرضه و تقاضا، یک الی دو بار در سال ایجاد می‌شود. لذا در حال حاضر چهار ماه است که بازار مسکن و صدور پروانه ساخت‌‌‌‌‌وساز با رکود روبه‌‌‌‌‌رو بوده است. همچنین پیش-بینی می‌شود که این رکود تا پایان سال جاری ادامه داشته باشد.
رهبر با بیان اینکه وضعیت مسکن در تمام مقاطع زمانی به صورت سینوسی بوده است، مطرح کرد: شرایط بازار مسکن هیچ وقت ثابت نبوده است. بنابراین در بعضی از موارد وضعیت مسکن با رکود و برخی دیگر با رونق مواجه بوده است.
رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی کارفرمایی انبوه‌‌‌‌‌سازان مسکن و ساختمان استان تهران افزود: به طور معمول میزان مصرف فولاد در صنعت ساختمان‌‌‌‌‌سازی نسبی است. چراکه هر ساختمان با توجه به نوع و سازه آن، نیازمند میزان متفاوتی از فولاد است. به طور مثال در ساختمان‌های فلزی و فولادی با توجه به طبقات، ابعاد، طراحی و… تقریبا ۶۰ الی ۷۰ کیلو فولاد در هر مترمربع مصرف می‌شود. همچنین در ساختمان‌های بتنی مصرف فولاد بین ۴۰ تا ۴۵ کیلو در هر مترمربع است.

 بازار مسکن همچنان در رکود
همچنین جمشید برزگر، رئیس کانون انبوه‌‌‌‌‌سازان مسکن و ساختمان ایران، گفت: با توجه به نوع سازه هر ساختمان می‌توان گفت که میزان مصرف فولاد در این صنعت به طور متوسط بین ۱۲ تا ۲۰ درصد قیمت تمام شده در هر ساختمان است.
وی با بیان اینکه صدور پروانه ساخت مسکن نه تنها در تهران، بلکه در سرتاسر کشور کاهش یافته است، گفت: امروزه بازار مسکن همچنان در حالت رکود است و این رکود در بازار فولاد نیز به نوعی تحول ایجاد کرده است، چراکه بازار فولاد بر پایه میزان عرضه و تقاضا است. به عبارتی، هر چقدر تولید و ساخت مسکن کم شود، به همان میزان، تقاضا نیز برای خرید فولاد با کاهش مواجه خواهد شد.

 تولید مصالح فولادی متناسب با استاندارد
بزرگر درخصوص کیفیت محصولات فولاد، تصریح کرد: اغلب کیفیت مصالح فولادی تولیدشده در کشور متناسب با استاندارد و الگوهای مهندسی شده است. از طرفی برای اطمینان بیشتر، همواره سعی کرده‌‌‌‌‌ایم که قبل از استفاده از این اقلام در ساخت‌‌‌‌‌وساز، حتما نسخه‌‌‌‌‌ای از آن را آزمایش و نمونه‌‌‌‌‌برداری کنیم.
وی در رابطه با اینکه یکی از وظایف دولت ساخت یک میلیون واحد در سال بوده است، اما گزارش‌ها چنین شاخصی را تایید نمی‌کنند، مطرح کرد: متاسفانه این برنامه هنوز عملی نشده و فقط  کمتر از ده درصد از آن موفقیت‌‌‌‌‌آمیز بوده، چراکه ساخت این پروژه از ابتدا با برنامه‌‌‌‌‌ریزی و اصول مناسب پیش نرفته است. از طرفی چندین بار طی نشست و جلساتی با مدیران و مسولان دولتی نکاتی را در راستای بهبود این طرح، پیشنهاد دادیم و در جلسات مورد استقبال قرار گرفت، اما متاسفانه عملیاتی نشد.

 فولاد چگونه جان تازه می‌گیرد؟
علی اسکینی، کارشناس فولادی، گفت: در چهار ماهه ابتدای امسال برق رسانی به فولادسازان نسبت به سال گذشته در روند بهتری قرار داشت. به گونه‌ای که در مقایسه با مدت مشابه سال ۱۴۰۱ حدود ۹ درصد رشد تولید داشتیم، اما در مردادماه به مراتب شرایط سخت‌تر شد.
وی با اشاره به وضعیت تولید فولاد در تابستان امسال، اظهار کرد: در چهار ماهه ابتدایی سال‌ جاری برق‌‌‌‌‌رسانی به فولادسازان نسبت به سال گذشته در روند بهتری قرار داشت، به گونه‌ای که در مقایسه با مدت مشابه سال ۱۴۰۱ حدود ۹ درصد رشد تولید داشتیم، اما در مردادماه شرایط به مراتب سخت‌تر شد.

 چالش‌های تامین انرژی
اسکینی گفت: بررسی آمارها نشان می‌دهد در مردادماه سال گذشته تقریبا یک میلیون تن در بورس کالا عرضه داشتیم، این در حالی است که در مردادماه سال جاری تنها ۸۵۰ هزار تن محصول عرضه شده است. بر همین اساس، می‌توان گفت تولید فولادسازان ایرانی تا حدودی در روند نزولی قرار گرفتند که مهم‌ترین دلیل آن، چالش‌های تامین انرژی است.
به گفته کارشناس صنعت فولاد، دولت و سیاست‌گذاران اولین جایی که برای صرفه‌‌‌‌‌جویی انرژی در نظر می‌گیرند، صنایع است و همین عملکرد باعث می‌شود تولیدکننده بیشتر اوقات تحت فشار قرار گیرد.

 کمبود نقدینگی در فولادسازان
وی با اشاره به موضوع کمبود نقدینگی در فولادسازان مطرح کرد: بازار فولاد ایران شهریور ماه ۱۴۰۲ را با مشکل کمبود تقاضا و افزایش کلی قیمت‌ها در مورد اکثر مقاطع فولادی به پایان رساند. در این میان، مسئله کمبود نقدینگی مقوله دیگری است که بازار را آزار می‌دهد. از هفته سوم شهریور ماه، تولیدکنندگان شمش به ظرفیت تولید خود بازگشتند و برخی پیش بینی و انتظار کاهش قیمت‌ها را داشتند.
اسکینی خاطرنشان کرد: همچنین کارخانه‌هایی که شمش و میلگردشان را در بورس نمی‌فروشند، محصولات خود را به بازار عرضه می‌کنند. از طرفی، کارخانه‌های دولتی نمی‌توانند محصولات خود را خارج از بورس عرضه کنند که این شرایط، مشکلات نقدینگی را در بازار به همراه دارد. بنابراین رونق بازار فولاد ایران و رهایی این صنعت از رکود در صورتی احتمال دارد که برنامه‌ریزی‌های اصولی و استاندارد برای صادرات مقاطع فولادی صورت گیرد و بخش ساخت‌‌‌‌‌وساز مسکن و ساختمان از حالت رکود خارج شود.

منبع: فولادبان