مسیر صفحه جاری : کمیسیون ها»آموزش، تحقیقات و همایش های تخصصی»اخبار کمیسیون
اخبار و رویدادها
    معادله اجاره در ۱۴۰۴
    سه شنبه, فروردين 19, 1404 by روابط عمومی انجمن

    مستاجرها نه فقط در تهران و یکسری از کلان‌شهرها بلکه در کل کشور، «سخت‌ترین سال» طی ۱۳سال گذشته را پشت‌سر گذاشتند. بررسی‌ها با استناد به آمار رسمی تورم اجاره مسکن حاکی است: سال۱۴۰۳ اجاره‌بها در کشور ۴۰.۳درصد افزایش پیدا کرده که از سال۹۰ به بعد، این نرخ بی‌سابقه است. فشار هزینه روی دوش اجاره‌نشین‌ها در سال جاری تحت تاثیر معادله‌ای با ۴متغیر، می‌تواند کاهش یابد، ثابت بماند یا تشدید شود؛ آینده قیمت مسکن یکی از این عوامل است. دو صاحب‌نظر، سناریوهای احتمالی بازار اجاره را شرح داده‌اند.

    ?????? ?????...
    شارژر جدید نرخ تورم
    دوشنبه, فروردين 18, 1404 by روابط عمومی انجمن

    استقراض از منابع بانک مرکزی برای ادامه حیات طرح «مسکن‌ ملی» کلید خورده، آن هم در شرایطی که «تبعات تورمی این مدل تامین‌مالی»، ۱۲سال پیش با تصویب خط‌اعتباری برای «مسکن‌ مهر»، در اقتصاد ایران ظاهر شد. اخیرا یک خط‌اعتباری ۷۴همتی برای ساخت‌وسازهای مسکن‌ دولتی به تصویب رسیده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد، تامین مالی ساخت مسکن با پول بی‌ضابطه، علاوه بر «شارژ تورم عمومی» و در واقع، «افزایش فشار قیمت‌ همه کالاهای مصرفی خانوار»، ۴پیامد منفی دیگر به همراه دارد. در این بررسی ۶راهکار غیرتورمی برای تامین مالی بخش مسکن معرفی شده است.

    ?????? ?????...
    افزایش مشقی وام مسکن
    دوشنبه, فروردين 18, 1404 by روابط عمومی انجمن

    مبلغ وام خرید مسکن براساس طرح پیشنهادی یک بانک دولتی که سال۱۴۰۲ به سیاستگذار پولی ارائه کرده بود، به اندازه «قیمت یک مترمربع از آپارتمان» افزایش پیدا کرد. در آخرین روز کاری ۱۴۰۳، رقم وام مسکن در تهران از ۴۰۰ به ۵۰۰ میلیون تومان تبدیل شد. در شهرهای دیگر نیز دو سقف جداگانه در نظر گرفته شده؛ ضمن آنکه وام تعمیرات و ساخت نیز تغییر کرده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد، دو دلیل برای «افزایش مشقی» وام مسکن به جای «احیای واقعی قدرت از دست‌رفته آن»، مطرح است. وام‌های جدید ۶ ایراد دارند.

    ?????? ?????...
    پیش‌نویس ویرایش پنجم آیین‌نامه طراحی ساختمان‌ها در برابر زلزله منتشر شد
    دوشنبه, اسفند 27, 1403 by روابط عمومی انجمن

    مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با انتشار پیش نویس ویرایش پنجم آیین نامه طراحی ساختمان‌ها در برابر زلزله (استاندارد ۲۸۰۰) برای اعلام نظر عمومی از صاحبنظران خواست تا در این زمینه اظهار نظر کنند.

    ?????? ?????...
    کاهش صدور پروانه‌های ساختمانی در کشور
    دوشنبه, اسفند 27, 1403 by روابط عمومی انجمن

    براساس آمار منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران، تعداد ۳۰ هزار و ۹۰ پروانه‌ی احداث ساختمان توسط شهرداری‌های کشور در پاییز ۱۴۰۳ صادرشده که نسبت به فصل گذشته ۶.۱ درصد و نسبت به فصل مشابه سال گذشته ۲۷.۲ درصد کاهش داشته است.     

    ?????? ?????...
    بررسی قیمت دلاری مسکن در سال ۱۴۰۳
    سه شنبه, اسفند 21, 1403 by روابط عمومی انجمن

    نوسانات قیمت دلار همواره بر بازارهای مختلف از جمله بازار مسکن تاثیر گذاشته است. قیمت مسکن نیز همراه با دلار طی بازه‌های زمانی مختلف رشد کرده، با این حال روند قیمتی مسکن در سال جاری مسیر متفاوتی را طی کرده است. بررسی میانگین قیمت هر متر مسکن در ماه‌های مختلف و مقایسه آن با تغییرات نرخ ارز نشان می‌دهد بازار ملک از رشد دلار عقب مانده و قیمت دلاری مسکن در ماه‌های پایانی سال کاهشی بوده است. این به معنای کاهش شتاب رشد قیمت مسکن در برابر رشد سریع قیمت دلار است و خبر از شکست بازار مسکن در برابر بازار ارز می‌دهد و سیگنال افزایش قیمت مسکن را ارسال می‌کند.

     

    ?????? ?????...
    دولتمردان برای حل مشکل مسکن کم درآمدها چه می‌کنند؟
    سه شنبه, اسفند 21, 1403 by روابط عمومی انجمن

    درحالی که چالش مسکن به یکی از اصلی ترین مسایل کلان کشور تبدیل شده، به نظر می رسد باید با مروری بر تجربه های موفق جهانی به این پرسش پاسخ داد که دیگر کشورها برای مهار این چالش؛ بخصوص برای اقشار کم درآمد چه کرده اند.

    ?????? ?????...
    نوسازی مسکن به سبک اروپایی
    سه شنبه, اسفند 21, 1403 by روابط عمومی انجمن

    سیاستگذار مسکن در فرانسه و انگلیس ۷ راهکار برای انجمادزدایی از املاک «بسیار قدیمی، فرسوده و رهاشده» به اجرا درآورده که شامل یکسری ابزارهای تنبیهی برای مالکان و تشویقی برای سرمایه‌گذاران است. تعداد املاک متروک در اروپا بسیار افزایش پیدا کرده و در مقابل، بحران «مسکن مورد نیاز برای دهک‌های کم‌درآمد» نیز به اوج رسیده است. خانه‌های بالای یک قرن ساخت که مالکان آنها را رها کرده‌اند، «متروک» تلقی می‌شوند. مالکان این املاک مشمول نرخ‌های چندبرابری مالیات‌ سالانه و فروش شده‌اند. دولت‌‌‌ و شهرداری در پایتخت‌‌‌های انگلیس و فرانسه برای کاهش تعداد «خانه‌‌‌های قدیمی رهاشده» در شهر از یک‌‌‌سو و افزایش «عرضه مسکن به بازار» از سوی دیگر از دو ابزار «مالیات و پروانه» بهره می‌‌‌برند.

     

    ?????? ?????...
    پیش‌بینی بازار مسکن در سال آینده
    سه شنبه, اسفند 21, 1403 by روابط عمومی انجمن

    برخی از فعالان بازار مسکن معتقدند به دلایلی همچون رکود معاملات، کاهش بازده سرمایه و اثرپذیری منفی بازار مسکن از متغیرهای سیاسی، سال ۱۴۰۴ برای بازار ملک نمی‌تواند با رونق همراه باشد و دست کم در نیمه اول سال آینده انتظار رشد قابل توجه خرید و فروش‌ها و تورم سنگین این حوزه دور از ذهن است.

     

    ?????? ?????...
    ارزیابی اقتصادی بازآفرینی شهری؛ کدام استان‌ها در جذب منابع و اجرای پروژه‌ها موفق‌تر بودند؟
    دوشنبه, اسفند 20, 1403 by روابط عمومی انجمن

    عملکرد اقتصادی استان‌ها در برنامه بازآفرینی شهری با ارزیابی ۹ شاخص کلیدی مانند جذب اعتبارات، پیشرفت پروژه‌ها و کاهش بافت‌های فرسوده بررسی شد. نتایج نشان می‌دهد که استان‌های خراسان رضوی و هرمزگان با تحقق بیش از ۶۰ درصد شاخص‌ها در این زمینه موفق‌تر از دیگر استان‌ها بوده‌اند. برخی استان‌ها نیز با مشکلاتی در جذب منابع و اجرای پروژه‌ها روبرو هستند.

    ?????? ?????...
  
عضویت در خبرنامه
نام
نام خانوادگی
ایـمیل

ذخیره اطلاعات
  
اخبار کمیسیون آموزش، تحقیقات و همایش های تخصصی
  
بایگانی اخبار
مصاحبه رئیس هیات مدیره کانون سراسری انبوه سازان ایران با خبرآنلاین
دوشنبه, ارديبهشت 08, 1393 by روابط عمومی انجمن انبوه سازان آ.ش


خبرآنلاین - 04/02/1393 

  این روزها مردم همچنان بر سر دو راهی کاهش و یا افزایش قیمت مسکن قرار دارند و می ترسند وارد بازار مسکن شوند. همین موضوع باعث شده حتی برای پرس و جو هم به بنگاه‌های مسکن مراجعه نکنند. به گفته کارشناسان و مشاوران املاک، رکود بازار مسکن در سال 93 به شکل قابل توجهی نمود،یافته است و علی‌رغم کاهش قیمت‌ها خریداران و متقاضیان مسکن رغبتی برای ورود به بازار مسکن از خود نشان نمی‌دهند. جمشید برزگر، رئیس کانون انبوه سازان معتقد است که برای بیرون آمدن از این رکود بازار مسکن دولت باید برنامه ها و سیاست های تازه ای بیندیشد.

چرا از شهریور سال قبل تاکنون شاهد بیشترین رکود در طی 10 سال اخیر در بازار مسکن بوده ایم؟

علت این موضوع بالا رفتن بیش از حد قیمت ها در سال 91 تا اوایل اردیبهشت سال 92 است و دومین علت هم قطع شدن منابع و تسهیلات بانکی در سال های 91 و 92 است. رشد قیمت ها در حوزه مسکن، قدرت خرید اقشار مختلف جامعه به خصوص اقشار میانی جامعه را گرفت و مردم دیگر توان خرید نداشتند. این افزایش قیمت ها باعث رشد تورم در سال 91 شد و ما در آن برهه ای زمانی شاهد افت شدید ارزش ریالی پول شدیم و باید این موضوع را بپذیریم که بخش مهمی از افت ارزش ریالی پول کشور باعث شد رکود تورمی بسیار شدیدی در بطن بازار مسکن شکل گیرد. شما دلار 1200 تومانی را با دلار 3600 تومانی مقایسه کنید و این درست در همان دورانی بود که ما به مرز تورم بسیار بالایی رسیده بودیم و رکود مسکن نیز از تبعات این تورم به وجود امده بود. سازندگان مسکن قیمت تمام شده خود را دارند و این قیمت تمام شده که عنوان می کنند به چند پارامتر بستگی دارد از جمله قیمت زمین، قیمت مصالح ساختمانی، قیمت نیروی کار و نیروی خدماتی که خرید می کند و از طرفی مالیات، عوارض شهرداری، کسب پروانه و بسیاری از مراحل دیگر را که هزینه بر هم نیز هست باید طی کنند تا کالای به نام مسکن تهیه شود. صنعت مسکن و ساختمان می گوید با توجه به آن قیمت های تمام شده، فروشنده باید کالا را به مشتری عرضه کند در حالی که این موضوع به هیچ عنوان منطقی نیست و فروشنده را قاعدتا متضرر خواهد کرد و همه ای این عوامل در کنار یکدیگر همچنان به رکود تورمی بازار مسکن دامن می زنند.

در مجموع همه این عوامل باعث شد که قیمت ها بالا برود و در کنار این بالا رفتن قیمت ها شاهد رشد تورم و بالا رفتن قیمت مسکن نیز باشیم. البته باید این را هم ذکر کنم که بورس بازی در بحث قیمت طلا و ارز و نوسانات شدیدی که در این بازار وجود داشت بسیار بر قیمت مسکن تاثیر گذار بود. در طول تاریخ کشورمان ما شاهد چنین نوسانات تکان دهنده ای مخصوصا در بازار ارز و قیمت دلار نبودیم و این غیر قابل تحمل بود. از نظر من بازار مسکن به ارامش نیاز دارد و محیط و شرایطی با آرامش بسیار زیاد می طلبد که باعث نشود فردی که می خواهد خانه بخرد دائما این سوال را از خودش بپرسدکه آیا در شرایط فعلی وقت خانه خریدن است یا اینکه بروم در بازار دلار سرمایه گذاری کنم و در این بین دچار سردرگمی شود.

این آرامشی که می​گویید چطور به بازار مسکن باز می​گردد؟

دولت و دست اندرکاران از مسکن شهرسازی گرفته تا پایین ​ترین عوامل مسکن در جامعه باید توجه بسیار زیادی به بخش صنعت مسکن کنند. ما به دنبال تورم نیستیم و باید این موضوع را درک کنیم که رونق در بازار بستگی به قدرت خرید مشتریان دارد و اگر ما بتوانیم برای هر فردی حتی یک بار با توان اعتبار سنجی آن فرد تسهیلات ارزان قیمت جهت خانه​دار شدن در اختیارش بگذاریم، مطمئنا در این شرایط هم بازار رقابتی سالم که بسیاری از کشورهای موفق در صنعت مسکن با همین بازار رقابتی سالم به آرامش دست یافتنه​اند دست پیدا خواهیم کرد و هم مردم ما با قیمت ارزان تر صاحب خانه خواهند شد. من از مسئولان خواهشمندم که کمی حساب شده تر عمل کنند.

بسیاری از کارشناسان مسکن از افزایش قیمت مالیات ناراضی هستند. به نظر شما این افزایش قیمت مالیات چه تاثیری بر قیمت مسکن خواهد داشت؟

اافزایش مالیات​ها قیمت تمام شده مسکن را بالا خواهد برد. مسکن سازان مالیات ارزش افزوده برابر 8 درصد پرداخت می ​کنند که این رقم در کلان شهرها بیشتر هم هست. بسیاری از این هزینه های که بر صنعت ما تحمیل شده است در بیشتر مواقع می توانست کنترل شده تر باشد. بارها به مجلس عنوان کرده​ایم که تکلیف سرمایه​داران در این بخش را مشخص کنید که چقدر باید مالیات دهند تا فروشنده با خیال راحت این کالای خودش را بفروشد و خریدار هم بدون هیچ گونه دغدغه ای صاحب خانه شود. نا مشخص بودن قیمت مالیات و اینکه هر روز ما شاهد تغییر در قیمت این مالیات ها می شویم مشکلی است که دولت باید برای سرمایه داران این بخش حل کند زیرا پرداخت این مالیات بر ارزش افزوده کمر ساختمان سازها را می شکند. همه ای این هزینه ها به علاوه مالیات و عوارض شهرداری سنگین را حساب کنید تا ببینید قیمت تمام شده ای یک واحد آپارتمان چقدر خواهد شد آنجا به این سوال خواهیم رسید که چرا قیمت ها این چنین بالا هستند.