فزایش این میزان سود تسهیلات بانکی نه تنها کمکی به خانهدار شدن مردم نمیکند بلکه قدرت خرید را هم کاهش میدهد.
مسعود نجفی - کارشناس مسکن - در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان این مطلب درباره نرخ جدید سود تسهیلات خرید مسکن اظهار کرد: با افزایش قیمتهایی که در بازار مسکن اتفاق افتاده، میزان وامها و سود بازپرداختها به هیچ عنوان نمیتواند جوابگوی قیمت تمام شده مسکن باشد.
وی افزود: با توجه به اقساط سنگین میزان بازپرداختها قدرت مردم در این زمینه بسیار پایین میآید.
نجفی با اشاره به افزایش قیمت سیمان و دیگر مصالح ساختمانی اظهار کرد: بعد از افزایش قیمت حاملهای انرژی و اجرای فاز دوم هدفمندی یارانهها قیمت مسکن با افزایش نسبی روبرو شد.
این کارشناس مسکن تاکید کرد: همه این تحولات روی بازار مسکن سوار شده است و بدین ترتیب فاصله بین میزان وامها و قدرت خرید مردم زیادتر شده است.
وی با بیان اینکه این میزان وامها تاثیری در قدرت خرید مردم نخواهند داشت، تصریح کرد: ممکن است فقط بخشی از بودجه افراد تامین شود و تاثیری در کل قدرت خرید نخواهد داشت.
نجفی درباره وضعیت بازار مسکن اظهار کرد: به طور کلی بازار در ایران کاملا غیر قابل پیشبینی است و کسی نمیتواند فرمول مشخصی برای پیشبینی بازار ارائه دهد.
وی افزود: از سوی دولت برنامههایی مطرح شده که جلوی هر گونه افزایش قیمت گرفته شود اما به نظر میرسد تا سه ماه آینده حدود 20 تا 30 درصد افزایش قیمت داشته باشیم.
به گزارش ایسنا، شورای پول و اعتبار در جلسه روز گذشته نرخ سود علی الحساب سپرده های بانکی، نرخ سود تسهیلات خرید مسکن همچنین سقف قابل انتشار اوراق مشارکت و صکوک را تعیین کرد.
بر این اساس نرخ سود تسهیلات خرید مسکن از محل اوراق حق تقدم تسهیلات بانک مسکن (عقد فروش اقساطی) معادل 16 درصد خواهد بود و نرخ سود تسهیلات خرید مسکن از محل صندوق پسانداز مسکن بانک مسکن نیز معادل 14 درصد تعیین میشود.
همچنین نرخ سود تسهیلات مسکن مهر در خصوص قراردادهای جدید برای دوره احداث در قالب عقود اسلامی 11 درصد و برای فروش اقساطی پس از احداث معادل 12 درصد تعیین میشود.
پیش از این نرخ سود تسهیلان مسکن 12 و 14 درصد بود.