مسیر صفحه جاری : کمیسیون ها»آموزش، تحقیقات و همایش های تخصصی»برنامه عملیاتی
اخبار و رویدادها
    باخت تسهیلات به رکود مسکن
    دوشنبه, ارديبهشت 22, 1404 by روابط عمومی انجمن

    کارنامه تامین مالی بخش مسکن کشور در سال ۱۴۰۳ رضایت‌بخش نیست. رشد واقعی تسهیلات خرید، ساخت و جعاله نسبت به سال ۱۴۰۲ کاهش یافته و در عین حال سهم تسهیلات بخش مسکن از کل تسهیلات بانکی کشور طی سال‌های اخیر آب رفته و در سال ۱۴۰۳ به کف ۵.۴‌درصد رسیده است. به این ترتیب در حالی که باید تسهیلات نقش محرک معاملات و رونق ساخت‌‌وساز را ایفا کند، این تسهیلات منقبض شده حامی رکود در بخش مسکن کشور شده است

    ?????? ?????...
    ستون کج مسکن‌ حمایتی
    دوشنبه, ارديبهشت 22, 1404 by روابط عمومی انجمن

    سه نوع وام ارزان به اسم «تامین مسکن ۳دهک محروم» ابلاغ شد؛ اما بررسی‌های «دنیای‌اقتصاد» از تجربه دو دهه حمایت این‌چنینی از فقرای مسکن‌نشان می‌دهد، احتمال «اصابت» تسهیلات خرید، اجاره و ساخت با سقف‌های بیشتر و نرخ سود بسیار کمتر از تسهیلات مسکن معمولی، به جامعه هدف پایین است. کم‌درآمدها چون «وام‌پذیر» نیستند و در مقابل، «وام ۴درصدی» در بازار غیررسمی مشتری دارد، امتیازشان را به فروش می‌رسانند.

    ?????? ?????...
    نشانه‏‏‌های بحران صنعت ساختمان
    دوشنبه, ارديبهشت 22, 1404 by روابط عمومی انجمن

    صنعت احداث ایران امروز در نقطه‌‌‌ای ایستاده که نه می‌‌‌توان آن را با امیدهای بی‌‌‌پشتوانه اداره کرد، نه با بخشنامه‌‌‌های پرابهام و سیاستگذاری‌‌‌های ناکارآمد. سال‌هاست که این صنعت با منابع محدود، تعهدات سنگین، سازوکارهای فرسوده و بی‌‌‌ثباتی مزمن، سعی کرده روی پای خود بایستد. اما امروز دیگر جای آزمون و خطا نیست. اکنون زمان آن رسیده که سیاستگذاران حوزه صنعت ساختمان، به‌‌‌جای نگاه از بالا به پایین، صدای میدان را بشنوند؛ صدای شرکت‌هایی که در سخت‌‌‌ترین شرایط، هنوز بر تعهدات خود ایستاده‌‌‌اند. تقویت صنعت احداث، تقویت بنیان اقتصادی کشور است و اگر این واقعیت نادیده گرفته شود، تبعات آن فقط دامن شرکت‌ها رانمی‌گیرد، بلکه گریبان آینده کشور را هم خواهد گرفت.

    ?????? ?????...
    تامین مسکن با چشم ‏‌بسته
    دوشنبه, ارديبهشت 22, 1404 by روابط عمومی انجمن

     وزارت راه و شهرسازی از سال ۹۹ تاکنون  هیچ گزارشی درباره «سطح قیمت مسکن شهرها، شاخص دسترسی خانوارها، نیاز استانی به عرضه و میزان تولید مسکن» منتشر نکرده است. خلأ پنج پایه سیاستگذاری برای بخش مسکن و ساختمان به خاطر «نبود آمار»؛ آیا تصمیم‌گیری با «چشم‌‌بسته» در تعمیق رکود تاثیرگذار بوده است؟

    ?????? ?????...
    عیار واقعی وام اجاره
    دوشنبه, ارديبهشت 15, 1404 by روابط عمومی انجمن

    قدرت وام اجاره برای تهران، کلان شهرها و شهرهای کوچک سنجش شد. بررسی‌های «دنیا‌ی‌اقتصاد» نشان می‌دهد در شهرهایی که «بیشترین فشار هزینه اجاره‌» وجود دارد، اثر پوششی وام دیعه، کمترین است. اعتبار تسهیلات مصوب نیز ۱۱برابر «عملکرد پارسال» بانک‌ها است که تحقق آن بعید به نظر می‌رسد.

    ?????? ?????...
    دو بال خروج از رکود مسکن
    دوشنبه, ارديبهشت 15, 1404 by روابط عمومی انجمن

    ارقام اقتصادی در بخش مسکن و ساختمان به صورت نجومی جهش کرده‌‌اند؛ قیمت زمین، هزینه ساخت، هزینه دسترسی به خانه چه خرید و چه حتی اجاره و همچنین مدت زمان صاحب‌‌خانه شدن. این وضعیت، رکود دوطرفه با ظاهری «غیرقابل حل» را رقم زده اما مجموعه شرایطی در بیرون و درون بازار مسکن وجود دارد که با ترکیب آنها –همه‌‌بینی تهدیدها و فرصت‌‌ها– می‌شود «مسیر حرکت به سمت رونق» را شناسایی کرد.

    ?????? ?????...
    وام خرید مسکن افزایش یافت/ محدودیت سن بنا برداشته شد
    دوشنبه, ارديبهشت 15, 1404 by روابط عمومی انجمن

    بانک مسکن با هدف تسهیل در شرایط خانه‌دار شدن اقشار جامعه، ضمن افزایش سقف تسهیلات خرید، جعاله تعمیر و ودیعه مسکن از محل اوراق گواهی حق‌تقدم استفاده از تسهیلات مسکن (تسه)، شرط قدمت بنا را از فرایند پرداخت تسهیلات خرید حذف کرد.

    ?????? ?????...
    اعلام و ابلاغ تعرفه خدمات مهندسی ساختمان استان در سال 1404
    شنبه, ارديبهشت 13, 1404 by روابط عمومی انجمن

    افزایش حدود 45 درصدی تعرفه خدمات مهندسی سال 1404 استان آذربایجان شرقی در رشته های هفتگانه به تصویب اعضای هیئت چهار نفره استان رسید  و تعرفه خدمات مهندسی سال ۱۴۰۴ در رشته های هفتگانه از ۱۳ / ۰۲ /۱۴۰۴ اعمال و اجرا می شود. 

    ?????? ?????...
    تنظیم اجاره یا تزئین بازار؟
    شنبه, ارديبهشت 13, 1404 by روابط عمومی انجمن

    جلسات دولتی «تعیین نرخ مجاز برای رشد اجاره‌بها در ۱۴۰۴»، بدون توجه به «شکست سنگین سقف اجاره‌بهای ۱۴۰۳» آغاز شد. سال گذشته تصویب شد‌، هزینه اجاره‌نشینی ۲۵درصد به‌صورت میانگین افزایش یابد؛ اما این نرخ دستوری به تنظیم بازار منجر نشد و تورم اجاره از ۴۰درصد گذشت. معاملات اجاره در اولین ماه از سال جاری نیز با «تب اجاره‌بها» همراه بود و اگر باز هم اصرار بر «بیراهه سیاستی» به جای «درمان ریشه مشکل» باشد، سطح فقر مستاجرها تشدید خواهد شد.

    ?????? ?????...
    معادله اجاره در ۱۴۰۴
    سه شنبه, فروردين 19, 1404 by روابط عمومی انجمن

    مستاجرها نه فقط در تهران و یکسری از کلان‌شهرها بلکه در کل کشور، «سخت‌ترین سال» طی ۱۳سال گذشته را پشت‌سر گذاشتند. بررسی‌ها با استناد به آمار رسمی تورم اجاره مسکن حاکی است: سال۱۴۰۳ اجاره‌بها در کشور ۴۰.۳درصد افزایش پیدا کرده که از سال۹۰ به بعد، این نرخ بی‌سابقه است. فشار هزینه روی دوش اجاره‌نشین‌ها در سال جاری تحت تاثیر معادله‌ای با ۴متغیر، می‌تواند کاهش یابد، ثابت بماند یا تشدید شود؛ آینده قیمت مسکن یکی از این عوامل است. دو صاحب‌نظر، سناریوهای احتمالی بازار اجاره را شرح داده‌اند.

    ?????? ?????...
  
عضویت در خبرنامه
نام
نام خانوادگی
ایـمیل

ذخیره اطلاعات
  
برنامه های عملیاتی کمیسیون آموزش، تحقیقات و همایش های تخصصی

برنامه عملیاتی کمیسیون امور آموزش ، تحقیقات و همایش های تخصصی 
به طور کلی این کمیسیون را از لحاظ کارکرد به سه کار گروه زیر می توان تقسیم نمود:
الف : کارگروه آموزش های عمومی و تخصصی
ب : کارگروه تحقیقات و مطالعه
ج : کارگروه همایش های تخصصی و دوره های آموزشی

الف : کارگروه آموزش های عمومی و تخصصی
        شرح وظایف : ایجاد بستر لازم و اجرای دوره های آموزشی عمومی و تخصصی جهت آموزش مدیران،  کارکنان و پیمانکاران اعضای حقوقی و حقیقی در مرحله اول و افراد خارج از انجمن در مرحله دوم و اعطای مدارک لازم به آنها با اولویت استفاده از نیروهای داخلی انجمن ، و در مرحله دوم طی قرارداد با موسسات دولتی ، نهادها و موسسات خصوصی و با استفاده از حداکثر امکانات انجمن در جهت ارتقاء توان علمی و تخصصی اعضاء و کارکنان اعضاء با دید درآمد محور . 
     حوزه های فعالیت : 
-  اجرای دوره های عمومی و تخصصی کوتاه مدت جهت مدیران .
-  اجرای دوره های عمومی و تخصصی کوتاه مدت جهت کارکنان و پیمانکاران . 
-  اجرای دوره های عمومی و تخصصی بلند مدت با مدارک معتبر و کاربردی .
      پیشنهادهایی موردی برای این کارگروه :
1- عقد قرارداد با دانشگاه های دولتی ، آزاد ، علمی و کاربردی و موسسه مدیریت دولتی جهت تشکیل کلاسهایی شامل دوره های مدیریت ، ایزو ، حسابداری ، موارد دفتری  و . . . به صورت ارائه مدرس و استفاده از فضای انجمن همراه با اعطای مدرک رسمی .
2- عقد قرارداد با نهادهای دولتی مانند اداره دارایی جهت تنظیم اظهارنامه یا دفتر فنی استانداری جهت اخذ رتبه ساجات و . . .  .
3- عقد قرارداد با موسسه هایی مانند انجمن بتن یا روزنامه دنیای اقتصاد جهت برگزاری دوره های تخصصی در محل و اعطای مدرک .

 

4- عقد تفاهم نامه با نظام مهندسی جهت دخالت امتیاز مدارک ارائه شده از طرف انجمن در ترفیع پایه نظام مهندسی اعضاء یا برگزاری کلاسهای ارتقاء پایه اعضاء به صورت اختصاصی در محل انجمن .
5- برگزاری کلاسهای فنی و حرفه ای پیمانکاران در محل انجمن .

ب : کارگروه تحقیقات و مطالعه :
     شرح وظایف : انجام مطالعات و تحقیقات جهت بروز رسانی دانش علمی و اجرایی اعضا و اجرایی نمودن آنها و در برخی موارد انتقال آنها به دستگاههای دولتی.
حوزه های فعالیت:
1- برگزاری جلسات هم اندیشی با اعضای حقیقی و حقوقی و تجمیع نظرات آنها در خصوص مسایل مختلف تخصصی، فنی و اداری.
2- طبقه بندی مسایل تجمیع شده و انجام مطالعات و تحقیقات و تنظیم راه کارهای مورد نظر و تعامل و هم فکری با کمیسیون پی گیری های اداری و در نهایت انتقال راه کار های مورد نظر هیات مدیره انجمن .
3- انتقال راه کارهای تنظیم شده پس از تصویب در هیات مدیره به ارگان های دولتی و اطلاع رسانی آن به اعضاء.
ج : کارگروه همایش های تخصصی:
شرح وظایف :  برگزاری کلیه همایش های ادواری و موردی انجمن 
1- برنامه ریزی و برگزاری کلیه همایش های ادواری انجمن
2- برنامه ریزی و برگزاری همایش های تخصصی جهت ارتقاء توان علمی و عملی اعضا و کارکنان آنها.
3- برنامه ریزی  جهت شرکت در همایش ها و بازدید جمعی از نمایشگاه های داخلی و خارجی.

  
بایگانی اخبار
میزان عوارض صدور پروانه ساختمانی برای پوشش بیمه کارگران ساختمانی تعیین شد
دوشنبه, فروردين 20, 1403 by روابط عمومی انجمن

به گزارش روابط عمومی انجمن انبوه سازان مسکن و ساختمان آذربایجان شرقی به نقل از  خانه ملت، نمایندگان در نشست علنی یکشنبه، 19 فروردین ماه، مجلس شورای اسلامی با کلیات طرح استفساریه ماده 5 قانون بیمه های اجتماعی کارگران ساختمانی با 170 رأی موافق، 38 رأی مخالف و 6 رأی ممتنع از مجموع 232 نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.

همچنین در ادامه نمایندگان با جزئیات این طرح  موافقت کردند.

جزئیات این استفساریه به شرح زیر است:

موضوع استفساریه: آیا مراد از عوارض صدور پروانه ایجاد یا توسعه احداث و یا افزایش تراکم ساختمان، تخریب و نوسازی بنا و تعمیرات اساسی در ماده (٥) قانون بیمه های اجتماعی کارگران ساختمانی اصلاحی ٢٢/٦/١٤۰۲ عوارضی است که در اجرای بند «الف» تبصره (۱) ماده (۲) قانون درآمد پایدار و هزینه شهرداری ها و دهیاری مصوب ١/٤/١٤٠١ هرسال توسط وزیر کشور جزو عناوین عوارض صدور پروانه ساختمانی ابلاغ می گردد، می باشد؟ ب: آیا در مواردی که به موجب آرای کمیسیون های موضوع مواد (۹۹) و (۱۰۰) قانون شهرداری مصوب ١١/٤/۱۳34 (با اصلاحات والحاقات بعدی) رای به ابقای بنای مازاد بر پروانه یا بدون پروانه صادر می شود، مودی مکلف است به موجب قانون جاری در زمان پرداخت یا تعیین تکلیف نحوه پرداخت عوارض نسبت به پرداخت حق بیمه کارگران ساختمانی اقدامهرنماید؟

پاسخ

الف: بله؛ مراد از عوارض صدور پروانه ایجاد یا توسعه احداث و یا افزایش تراکم ساختمان، تخریب و نوسازی بنا و تعمیرات اساسی (علاوه بر عوارض پرداختی) در ماده (٥) قانون بیمه های اجتماعی کارگران ساختمانی اصلاحی ٢٢/٦/١٤٠٢ عوارضی است که در اجرای بند «الف» تبصره (۱) ماده (۲) قانون درآمد پایدار و هزینه شهرداری ها و دهیاری ها مصوب ١/٤/١٤٠١ هر سال توسط وزیر کشور جزو عناوین عوارض صدور پروانه ساختمانی ابلاغ می گردد.

ب: بله؛ در مواردی که به موجب آرای کمیسیون های موضوع مواد (۹۹) و (۱۰۰) قانون شهرداری مصوب ١١/٤/١٣٣٤ (با اصلاحات و الحاقات بعدی) رای به ابقای بنای مازاد بر پروانه یا بدون پروانه صادر می شود مودی مکلف است به موجب قانون جاری در زمان پرداخت یا تعیین تکلیف نحوه پرداخت عوارض نسبت به پرداخت حق بیمه کارگران ساختمانی اقدام نماید.

 

دکتر محمدباقر قالیباف در توضیحی درباره جزئیات این استفساریه گفت: چنانچه در بند (الف) آن، آمده است؛ هر سال دستورالعمل اجرایی قانون درآمدهای پایدار و هزینه‌های شهرداری و دهیاری‌های سال 1401 توسط وزیر کشور طبق تبصره‌ ماده (2) که به تصویب مجلس درآمده است، تهیه می‌شود که مشخص شود ملاک عوارض چیست. از این رو این برداشت صورت نگیرد که مجلس به وزارت کشور اختیار وضع قانون داده است.

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به حضور 12 ساله خود در شهرداری عنوان کرد: زمین‌هایی که وارد طرح می‌شوند در تبصره آمده که شامل فضاهای درون‌شهری، روستایی، و ارزش افزوده ناشی از اجرای طرح‌های توسعه شهری و روستایی است یعنی اینها پروانه ساختمان نیست بلکه تبدیل بخشی از زمین‌ها به کاربری‌های مسکونی است و عوارض شامل آن نمی‌شود که شهرداری دریافت کند.

وی ادامه داد: تنها زمانی این زمین‌ها شامل عوارض شهرداری می‌شود که قرار باشد روی آنها بنا احداث شود که شامل ساخت و ساز خواهد شد. از این رو چون این موضوع را در تبصره ماده 2 قانون درآمدهای پایدار در سال 1401 تصویب کردیم، قرار شد دستورالعمل اجرایی آن را وزارت کشور در آذرماه هر سال مشخص کند تا ملاک عوارض معلوم شود.

رئیس قوه مقننه در پایان خاطر نشان کرد: گفتنی است درخصوص بند (ب) نیز جریمه تخلف شامل عوارض نمی‌شود ولی صدور پروانه به نرخ روز شامل عوارض خواهد شد.

به گزارش خانه ملت؛ بعد از بررسی چند پیشنهاد برای اصلاح جزئیات این استفساریه و عدم رأی‌آوری آن در صحن علنی در نهایت اصل این استفساریه با 157 رأی موافق، 13 رأی مخالف و 10 رأی ممتنع از مجموع 218 نماینده حاضر در جلسه به تصویب نمایندگان مجلس رسید.

 

مهدی عیسی زاده نایب رئیس کمیسیون اجتماعی ضمن تشریح طرح استفساریه ماده 5 قانون بیمه های اجتماعی کارگران ساختمانی در صحن علنی مجلس عنوان کرد: این استفساریه بیش از 4 یا 5 بار در کمیسیون اجتماعی مجلس طرح و اصلاح شد و نهایتا جمع بندی کارشناسان مرکز پژوهش های مجلس، دیوان محاسبات کشور و نمایندگان قوه مجریه منجر به مواردی شد که امروز از طریق کمیسیون اجتماعی به سمع و نظر نمایندگان رسید.

علیرضا سلیمی در تذکر آئین نامه ای این استفساریه را با توجه به اینکه عطف ماسبق است با نظر تفسیری شورای نگهبان مغایر و مخالف با اصل 73 قانون اساسی عنوان کرد همچنین با اشاره به اینکه طرح به نحوی اصلاح قانون شهرداری است آن را مغایر اصل 110 قانون اساسی خواند و با توجه به عطف ماسبق بودن آن، آن را دارای بار مالی و مخالف اصل 75 قانون اساسی عنوان کرد که در پاسخ به آن رئیس مجلس شورای اسلامی با توضیحاتی این تذکرات را ناوارد اعلام کرد.

ادیانی نماینده دولت ضمن مخالفت با استفساریه ماده 5 قانون بیمه های اجتماعی کارگران ساختمانی، این استفساریه را دارای 2 مشکل اساسی خواند و گفت: با 3 اصل قانون اساسی سایش دارد، دولت اعتقاد دارد این استفساریه دارای بار مالی است بنابراین با اصل 75  قانون اساسی مغایرت دارد. دلیل دوم ما در رد این استفساریه این است که به سبب آن قانون دیگری نقض می شود همچنین در سوال و جواب دوم  آن عطف ماسبق می شود و برای شهرداری ها، دهیاری ها و دیگر دستگاه های اجرایی ذیربط اختلال ایجاد می کند.

علی اصغر عنابستانی نماینده کمیسیون اجتماعی مجلس در موافقت با این استفساریه، عنوان کرد: ما ادعا داریم که باید از کارگر حمایت کنیم که این حمایت با شعار انجام نمی شود، در حال حاضر طبق آمار حدود یک میلیون و 200 هزار نفر کارگر در کشور داریم که کمتر از 700 هزار نفر آن ها بیمه و مابقی آن ها بدون بیمه هستند. در اصلاح قانون تامین اجتماعی موظف شده کارگر را بیمه کند بنابراین ما هرچه درآمد تامین اجتماعی را کاهش دهیم تعداد بیشتری از کارگران را از بیمه خارج می کنیم و لذا ما باید درآمد تامین اجتماعی را پایدار و اضافه کنیم.

وی افزود: در استفساریه ماده 5 قانون بیمه های اجتماعی کارگران ساختمانی تصمیم بر این شد که 25 درصد از عوارض شهرداری به تامین اجتماعی برای بیمه کارگران ساختمانی اختصاص پیدا کند که حمایت از کارگر است، همچنین در بند 2 استفساریه در خصوص بناهایی که بخشی از آن بیمه شده هم عنوان شد که عوارض مشمول قانون زمان اخذ عوارض می شود در واقع گزارش کمیسیون جریان را شفاف می کند و چیزی به قانون اضافه نکرده است.

احمد دنیامالی در موافقت با طرح کلیات استفساریه ماده 5 قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی گفت: پروانه‌های ساختمانی در گذشته دچار مشکل بودند و باید در کمیسیون‌های مختلف از جمله ماده 100 در مورد آنها صدرو رأی می شد، بحث بیمه کارگران شامل آن دسته از مودیانی است که به هر نحوی اضافه بنا و طبقه داشته و یا پروانه نداشتند.

نماینده بندرانزلی در مجلس یازدهم ادامه داد: این استفساریه، استفساریه منطقی و اصولی است و ضروری است نمایندگان به آن رأی مثبت دهند و به تأمین اجتماعی فرصت دهیم در حوزه بیمه کارگران ساختمانی گام بزرگی بردارند.

موسوی لارگانی نیز به عنوان دیگر موافق کلیات طرح استفساریه مذکور گفت: دولت‌ نهم و دهم اقدام بسیار ارزشمندی را انجام داد و اقشار ضعیفی مانند کارگران ساختمانی، کشاورزان و قالیبافان که هیچ بیمه‌ای نداشتند را بیمه کرد اما متأسفانه دولت‌های بعدی به بهانه‌های واهی بیمه آنها را قطع کرد و برخی از بانوان قالیباف در سراسر کشور 10 تا 15 سال بیمه را پرداخت کرده اما به دلیل تأخیر یک روزه در پرداخت بیمه آنها قطع شده و این ظلمی در حق اقشار ضعیف است.

وی ادامه داد: مخالفان در مورد استفساریه مخالفت جدی نکردند بنابراین ضروری است نمایندگان به این استفساریه رأی مثبت دهند.

جعفرقادری نیز در موافقت با کلیات طرح استفساریه ماده 5 قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی گفت: این استفساریه دارای 3 سوال بود که یک سوال آن در کمیسیون اجتماعی حذف شد البته برخی نمایندگان نگران هستند که ما قانون را توسعه دهیم اما در این رابطه استفساریه مطرح شده و قصدی برای گسترش قانون نداریم.

نماینده مردم شیراز در مجلس یازدهم افزود: وزیر کشور باید مشخص کند که چه نوع عوارضی مرتبط با پروانه بوده و چه عوارضی نیست و سوال اول استفساریه مطلب را روشن کرده و نگرانی مخالفان به جا نیست؛ متأسفانه در طول 10 ماه عوارض به به صورت نجومی از 9 درصد به 25 درصد افزایش یافت و حق بیمه 20 تا 30 برابر شد، چرا باید این مبلغ بالا را پرداخت کنند. امیدواریم سوال سوم که در کمیسیون حذف شده را مجدداً در استفساریه مدنظر قرار دهیم.

محمدحسن آصفری در نشست علنی یکشنبه، 19 فروردین ماه) مجلس شورای اسلامی در مخالفت با کلیات طرح استفساریه ماده 5 قانون بیمه های اجتماعی کارگران ساختمانی، گفت: موضوع کارگران ساختمانی یکی از موضوعات و نیازهای جدی و اساسی کشور است و باید موضوع بیمه کارگران ساختمانی حل شود.

وی افزود: باید مشخص شود پیرو منابعی که بیمه ها در این رابطه دریافت کرده اند چه تعداد از کارگران تاکنون بیمه شده و از این بیمه استفاده می کنند.

آصفری با بیان اینکه این قانون شامل حال همه کارگران ساختمانی نمی شود، تصریح کرد: در این طرح قرار است بیمه ها را به سراغ کسانی که ساخت و سازشان به اتمام رسیده و تخلف ساختمانی داشته اند بفرستیم و این بدین منظور است که اگر مالک ساختمانی قرار بوده تا 60 درصد تراکم ساختمانی داشته ولی 70 درصد انجام داده است، باید مجوز پایان کار از بیمه ها بگیرد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نباید مردم را در زمینه موضوعاتی از این قبیل نقره داغ کنیم، گفت: باید تکلیف مردم در این موضوعات به درستی روشن باشد.

آصفری در ادامه با اشاره به موضوع اجرای مصوبه مجلس در زمینه متناسب سازی حقوق بازنشستگان، گفت: در حال حاضر در ابتدای سال اجرای متناسب سازی حقوق بازنشستگان هستیم و تقاضا داریم دولت و سازمان برنامه و بودجه منابع لازم اجرای متناسب سازی حقوق بازنشستگان را تامین کند.

وی تاکید کرد: همچنین باید موضوع ساماندهی کارکنان دولت به سرعت تعیین تکلیف شود تا به واسطه این موضوع سازمان اداری و استخدامی کشور شرکت های واسطه ای را حذف کند.

فاطمه مقصودی در ادامه در مخالفت با کلیات طرح استفساریه ماده 5 قانون بیمه های اجتماعی کارگران ساختمانی، گفت: کارگران ضعیف ترین قشر جامعه هستند. قانون کارگران ساختمانی از بهترین قوانینی است که باید در مجلس تعیین تکلیف شود تا این افراد از حق بیمه مناسب برخوردار شوند.

وی تاکید کرد: باید به این سوال پاسخ داده شود که چرا کارگران ساختمانی جدید بیمه نمی شوند این در حالی است که ساخت و سازهای متعددی در شهر انجام شده و منابع زیادی در این بخش ها هزینه می شود.

مقصودی تاکید کرد: این طرح باعث می شود تا حق بیمه 200 هزار نفر از کارگران حذف شود، همچنین به موجب این طرح منابع حق بیمه کارفرمایان کاهش پیدا می کند و کارگران جدید هم بیمه نخواهند شد که باید تکلیف این موارد مشخص شود.

محمدرضا صباغیان بافقی در ادامه و مخالفت با کلیات طرح استفساریه ماده 5 قانون بیمه های اجتماعی کارگران ساختمانی، گفت: در این استفساریه آنچه مشخص است که ما در تاریخ 5 بهمن 1401 قانونی را مصوب کردیم که منجر به افزایش حق بیمه برای ساخت و ساز شد.

وی افزود: قبل از این مصوبه حق بیمه و منابعی برای کارگران پرداخت نمی شود اما با این قانون یک دفعه حق بیمه کارگران چندین برابر شد.

صباغیان تاکید کرد: در ادامه و در تاریخ 2 آبان 1402 ما این موضوع را تعدیل کردیم تا حق بیمه کمتری گرفته شود منتهی این مسئله چند ایراد داشت، با همه این اوصاف در طرح مذکور موضوع تعمیرات اساسی ساختمانی مورد ذکر قرار گرفته که باید مشخص شود حائز چه اهدافی است به عنوان مثال اگر قرار باشد برای تعویض یک پنجره ساختمانی مردم حق بیمه بپردازند، این موضوع مناسب نیست و حائز ایراد است.

صباغیان در ادامه با اشاره به وضعیت نامطلوب گرانی کالاهای اساسی مردم، تاکید کرد: وضعیت گرانی کالاها سرسام آور شده و به اصطلاح گرانی بیداد می کند، این شرایط باعث نارضایتی همه مردم شده که باید برای آن چاره اندیشی کرد.

وی خطاب به رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: از شما می خواهیم جلسه ویژه ای در قالب علنی و یا غیر علنی ترتیب داده شود تا به موضوع گرانی ها پرداخته شود چرا که جامعه از مجلس و نمایندگانش انتظاراتی دارد که باید برآورده شود.

صباغیان در ادامه با اشاره به طرح ساماندهی کارکنان دولت، بیان کرد: این طرح از جمله دستاوردهای مهم مجلس قلمداد می شود از این رو پیرو این طرح انتظاراتی در جامعه ایجاد شده و اگر به این انتظارات پاسخ داده نشود نارضایتی زیادی شکل خواهد گرفت بنابراین بنده تقاضا دارم موضوع گرانی سرسام آور و همچنین تعیین تکلیف طرح ساماندهی کارکنان دولت در قالب جلسه ویژه ای با حضور مجلس، دولت و مجمع تشخیص مصلحت نظام مدنظر قرار گیرد.