مسیر صفحه جاری : کمیسیون ها»آموزش، تحقیقات و همایش های تخصصی»برنامه عملیاتی
اخبار و رویدادها
    معادله اجاره در ۱۴۰۴
    سه شنبه, فروردين 19, 1404 by روابط عمومی انجمن

    مستاجرها نه فقط در تهران و یکسری از کلان‌شهرها بلکه در کل کشور، «سخت‌ترین سال» طی ۱۳سال گذشته را پشت‌سر گذاشتند. بررسی‌ها با استناد به آمار رسمی تورم اجاره مسکن حاکی است: سال۱۴۰۳ اجاره‌بها در کشور ۴۰.۳درصد افزایش پیدا کرده که از سال۹۰ به بعد، این نرخ بی‌سابقه است. فشار هزینه روی دوش اجاره‌نشین‌ها در سال جاری تحت تاثیر معادله‌ای با ۴متغیر، می‌تواند کاهش یابد، ثابت بماند یا تشدید شود؛ آینده قیمت مسکن یکی از این عوامل است. دو صاحب‌نظر، سناریوهای احتمالی بازار اجاره را شرح داده‌اند.

    ?????? ?????...
    شارژر جدید نرخ تورم
    دوشنبه, فروردين 18, 1404 by روابط عمومی انجمن

    استقراض از منابع بانک مرکزی برای ادامه حیات طرح «مسکن‌ ملی» کلید خورده، آن هم در شرایطی که «تبعات تورمی این مدل تامین‌مالی»، ۱۲سال پیش با تصویب خط‌اعتباری برای «مسکن‌ مهر»، در اقتصاد ایران ظاهر شد. اخیرا یک خط‌اعتباری ۷۴همتی برای ساخت‌وسازهای مسکن‌ دولتی به تصویب رسیده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد، تامین مالی ساخت مسکن با پول بی‌ضابطه، علاوه بر «شارژ تورم عمومی» و در واقع، «افزایش فشار قیمت‌ همه کالاهای مصرفی خانوار»، ۴پیامد منفی دیگر به همراه دارد. در این بررسی ۶راهکار غیرتورمی برای تامین مالی بخش مسکن معرفی شده است.

    ?????? ?????...
    افزایش مشقی وام مسکن
    دوشنبه, فروردين 18, 1404 by روابط عمومی انجمن

    مبلغ وام خرید مسکن براساس طرح پیشنهادی یک بانک دولتی که سال۱۴۰۲ به سیاستگذار پولی ارائه کرده بود، به اندازه «قیمت یک مترمربع از آپارتمان» افزایش پیدا کرد. در آخرین روز کاری ۱۴۰۳، رقم وام مسکن در تهران از ۴۰۰ به ۵۰۰ میلیون تومان تبدیل شد. در شهرهای دیگر نیز دو سقف جداگانه در نظر گرفته شده؛ ضمن آنکه وام تعمیرات و ساخت نیز تغییر کرده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد، دو دلیل برای «افزایش مشقی» وام مسکن به جای «احیای واقعی قدرت از دست‌رفته آن»، مطرح است. وام‌های جدید ۶ ایراد دارند.

    ?????? ?????...
    پیش‌نویس ویرایش پنجم آیین‌نامه طراحی ساختمان‌ها در برابر زلزله منتشر شد
    دوشنبه, اسفند 27, 1403 by روابط عمومی انجمن

    مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با انتشار پیش نویس ویرایش پنجم آیین نامه طراحی ساختمان‌ها در برابر زلزله (استاندارد ۲۸۰۰) برای اعلام نظر عمومی از صاحبنظران خواست تا در این زمینه اظهار نظر کنند.

    ?????? ?????...
    کاهش صدور پروانه‌های ساختمانی در کشور
    دوشنبه, اسفند 27, 1403 by روابط عمومی انجمن

    براساس آمار منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران، تعداد ۳۰ هزار و ۹۰ پروانه‌ی احداث ساختمان توسط شهرداری‌های کشور در پاییز ۱۴۰۳ صادرشده که نسبت به فصل گذشته ۶.۱ درصد و نسبت به فصل مشابه سال گذشته ۲۷.۲ درصد کاهش داشته است.     

    ?????? ?????...
    بررسی قیمت دلاری مسکن در سال ۱۴۰۳
    سه شنبه, اسفند 21, 1403 by روابط عمومی انجمن

    نوسانات قیمت دلار همواره بر بازارهای مختلف از جمله بازار مسکن تاثیر گذاشته است. قیمت مسکن نیز همراه با دلار طی بازه‌های زمانی مختلف رشد کرده، با این حال روند قیمتی مسکن در سال جاری مسیر متفاوتی را طی کرده است. بررسی میانگین قیمت هر متر مسکن در ماه‌های مختلف و مقایسه آن با تغییرات نرخ ارز نشان می‌دهد بازار ملک از رشد دلار عقب مانده و قیمت دلاری مسکن در ماه‌های پایانی سال کاهشی بوده است. این به معنای کاهش شتاب رشد قیمت مسکن در برابر رشد سریع قیمت دلار است و خبر از شکست بازار مسکن در برابر بازار ارز می‌دهد و سیگنال افزایش قیمت مسکن را ارسال می‌کند.

     

    ?????? ?????...
    دولتمردان برای حل مشکل مسکن کم درآمدها چه می‌کنند؟
    سه شنبه, اسفند 21, 1403 by روابط عمومی انجمن

    درحالی که چالش مسکن به یکی از اصلی ترین مسایل کلان کشور تبدیل شده، به نظر می رسد باید با مروری بر تجربه های موفق جهانی به این پرسش پاسخ داد که دیگر کشورها برای مهار این چالش؛ بخصوص برای اقشار کم درآمد چه کرده اند.

    ?????? ?????...
    نوسازی مسکن به سبک اروپایی
    سه شنبه, اسفند 21, 1403 by روابط عمومی انجمن

    سیاستگذار مسکن در فرانسه و انگلیس ۷ راهکار برای انجمادزدایی از املاک «بسیار قدیمی، فرسوده و رهاشده» به اجرا درآورده که شامل یکسری ابزارهای تنبیهی برای مالکان و تشویقی برای سرمایه‌گذاران است. تعداد املاک متروک در اروپا بسیار افزایش پیدا کرده و در مقابل، بحران «مسکن مورد نیاز برای دهک‌های کم‌درآمد» نیز به اوج رسیده است. خانه‌های بالای یک قرن ساخت که مالکان آنها را رها کرده‌اند، «متروک» تلقی می‌شوند. مالکان این املاک مشمول نرخ‌های چندبرابری مالیات‌ سالانه و فروش شده‌اند. دولت‌‌‌ و شهرداری در پایتخت‌‌‌های انگلیس و فرانسه برای کاهش تعداد «خانه‌‌‌های قدیمی رهاشده» در شهر از یک‌‌‌سو و افزایش «عرضه مسکن به بازار» از سوی دیگر از دو ابزار «مالیات و پروانه» بهره می‌‌‌برند.

     

    ?????? ?????...
    پیش‌بینی بازار مسکن در سال آینده
    سه شنبه, اسفند 21, 1403 by روابط عمومی انجمن

    برخی از فعالان بازار مسکن معتقدند به دلایلی همچون رکود معاملات، کاهش بازده سرمایه و اثرپذیری منفی بازار مسکن از متغیرهای سیاسی، سال ۱۴۰۴ برای بازار ملک نمی‌تواند با رونق همراه باشد و دست کم در نیمه اول سال آینده انتظار رشد قابل توجه خرید و فروش‌ها و تورم سنگین این حوزه دور از ذهن است.

     

    ?????? ?????...
    ارزیابی اقتصادی بازآفرینی شهری؛ کدام استان‌ها در جذب منابع و اجرای پروژه‌ها موفق‌تر بودند؟
    دوشنبه, اسفند 20, 1403 by روابط عمومی انجمن

    عملکرد اقتصادی استان‌ها در برنامه بازآفرینی شهری با ارزیابی ۹ شاخص کلیدی مانند جذب اعتبارات، پیشرفت پروژه‌ها و کاهش بافت‌های فرسوده بررسی شد. نتایج نشان می‌دهد که استان‌های خراسان رضوی و هرمزگان با تحقق بیش از ۶۰ درصد شاخص‌ها در این زمینه موفق‌تر از دیگر استان‌ها بوده‌اند. برخی استان‌ها نیز با مشکلاتی در جذب منابع و اجرای پروژه‌ها روبرو هستند.

    ?????? ?????...
  
عضویت در خبرنامه
نام
نام خانوادگی
ایـمیل

ذخیره اطلاعات
  
برنامه های عملیاتی کمیسیون آموزش، تحقیقات و همایش های تخصصی

برنامه عملیاتی کمیسیون امور آموزش ، تحقیقات و همایش های تخصصی 
به طور کلی این کمیسیون را از لحاظ کارکرد به سه کار گروه زیر می توان تقسیم نمود:
الف : کارگروه آموزش های عمومی و تخصصی
ب : کارگروه تحقیقات و مطالعه
ج : کارگروه همایش های تخصصی و دوره های آموزشی

الف : کارگروه آموزش های عمومی و تخصصی
        شرح وظایف : ایجاد بستر لازم و اجرای دوره های آموزشی عمومی و تخصصی جهت آموزش مدیران،  کارکنان و پیمانکاران اعضای حقوقی و حقیقی در مرحله اول و افراد خارج از انجمن در مرحله دوم و اعطای مدارک لازم به آنها با اولویت استفاده از نیروهای داخلی انجمن ، و در مرحله دوم طی قرارداد با موسسات دولتی ، نهادها و موسسات خصوصی و با استفاده از حداکثر امکانات انجمن در جهت ارتقاء توان علمی و تخصصی اعضاء و کارکنان اعضاء با دید درآمد محور . 
     حوزه های فعالیت : 
-  اجرای دوره های عمومی و تخصصی کوتاه مدت جهت مدیران .
-  اجرای دوره های عمومی و تخصصی کوتاه مدت جهت کارکنان و پیمانکاران . 
-  اجرای دوره های عمومی و تخصصی بلند مدت با مدارک معتبر و کاربردی .
      پیشنهادهایی موردی برای این کارگروه :
1- عقد قرارداد با دانشگاه های دولتی ، آزاد ، علمی و کاربردی و موسسه مدیریت دولتی جهت تشکیل کلاسهایی شامل دوره های مدیریت ، ایزو ، حسابداری ، موارد دفتری  و . . . به صورت ارائه مدرس و استفاده از فضای انجمن همراه با اعطای مدرک رسمی .
2- عقد قرارداد با نهادهای دولتی مانند اداره دارایی جهت تنظیم اظهارنامه یا دفتر فنی استانداری جهت اخذ رتبه ساجات و . . .  .
3- عقد قرارداد با موسسه هایی مانند انجمن بتن یا روزنامه دنیای اقتصاد جهت برگزاری دوره های تخصصی در محل و اعطای مدرک .

 

4- عقد تفاهم نامه با نظام مهندسی جهت دخالت امتیاز مدارک ارائه شده از طرف انجمن در ترفیع پایه نظام مهندسی اعضاء یا برگزاری کلاسهای ارتقاء پایه اعضاء به صورت اختصاصی در محل انجمن .
5- برگزاری کلاسهای فنی و حرفه ای پیمانکاران در محل انجمن .

ب : کارگروه تحقیقات و مطالعه :
     شرح وظایف : انجام مطالعات و تحقیقات جهت بروز رسانی دانش علمی و اجرایی اعضا و اجرایی نمودن آنها و در برخی موارد انتقال آنها به دستگاههای دولتی.
حوزه های فعالیت:
1- برگزاری جلسات هم اندیشی با اعضای حقیقی و حقوقی و تجمیع نظرات آنها در خصوص مسایل مختلف تخصصی، فنی و اداری.
2- طبقه بندی مسایل تجمیع شده و انجام مطالعات و تحقیقات و تنظیم راه کارهای مورد نظر و تعامل و هم فکری با کمیسیون پی گیری های اداری و در نهایت انتقال راه کار های مورد نظر هیات مدیره انجمن .
3- انتقال راه کارهای تنظیم شده پس از تصویب در هیات مدیره به ارگان های دولتی و اطلاع رسانی آن به اعضاء.
ج : کارگروه همایش های تخصصی:
شرح وظایف :  برگزاری کلیه همایش های ادواری و موردی انجمن 
1- برنامه ریزی و برگزاری کلیه همایش های ادواری انجمن
2- برنامه ریزی و برگزاری همایش های تخصصی جهت ارتقاء توان علمی و عملی اعضا و کارکنان آنها.
3- برنامه ریزی  جهت شرکت در همایش ها و بازدید جمعی از نمایشگاه های داخلی و خارجی.

  
بایگانی اخبار
ابهام در سرنوشت نهضت ملی مسکن
شنبه, مرداد 06, 1403 by روابط عمومی انجمن

به گزارش روابط عمومی انجمن انبوه سازان مسکن و ساختمان آذربایجان شرقی، تغییر زودهنگام دولت سیزدهم سرنوشت نهضت ملی مسکن را در هاله‌ای از ابهام فرو برده و هنوز روشن نیست که ساخت این‌پروژه در دولت چهاردهم تداوم می‌یابد یا خیر. 
گذری بر مسکن مهر حاکی از آن است که با روی کار آمدن دولت یازدهم این پروژه متوقف شد و عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی دولت یازدهم افتخار می‌کرد که حتی یک مسکن مهر افتتاح نکرده است. حال در به سرانجام رساندن پروژه نهضت ملی مسکن هم اختلاف‌نظر میان کارشناسان وجود دارد.
گروهی معتقدند اجرای نهضت ملی مسکن یک تعهد حاکمیتی به شمار می‌رود و تغییر دولت خللی در روند اجرای آن ایجاد نخواهد کرد. عده‌ای دیگر تاکید می‌کنند که دولت باید به مسکن‌سازی خاتمه دهد. بنا بر آمار منتشرشده ۲.۶ میلیون واحد مسکونی نهضت ملی در حال ساخت است که هنوز شفاف‌سازی نشده این واحدها در چه مرحله‌ای هستند. بنابراین باید گزارش جامع و کاملی ارائه شود تا هم متقاضیان نهضت ملی مسکن و هم دولت چهاردهم تکلیف‌‌شان روشن شود.

 ایرادات باید رفع شود

در همین‌ زمینه ناصر ذاکری، تحلیلگر اقتصادی  گفت: اگر پروژه نهضت ملی مسکن آغاز نشده بود، دولت جدید می‌توانست اجرای آن را مورد بررسی قرار دهد تا درصورت متضرر شدن بخش مسکن، این طرح اجرایی نشود. اما با توجه به اینکه نهضت ملی مسکن پروژه‌ای نیمه‌کاره است، نمی‌توان به‌راحتی آن را متوقف کرد. باید ضمن ارزیابی و رفع ایرادات آن، سیستم جدیدی برای تکمیل این طرح در نظر بگیرند.

وی افزود: پروژه نهضت ملی مسکن در سیستمی که اجرا می‌شد، ایرادات فراوانی داشت و به همین دلیل در دولت سیزدهم به طور کامل اجرا نشد. درواقع طرح نهضت ملی مسکن کاملا نسنجیده آغاز شده بود و متناسب با ظرفیت‌های اجرایی، فنی و مالی نبود.

 راهی که دولت باید می‌رفت

وی در پاسخ به این ‌سوال که نقاط ضعف پروژه نهضت ملی مسکن چه مواردی هستند، گفت: دولت نباید دست به مسکن‌سازی بزند، چون در اصل باید بازار مسکن بازآرایی ‌شود. به این معنی که در حوزه تقاضا و عرضه تغییراتی رخ دهد تا بازار شکل قابل‌قبولی پیدا کند. 
ذاکری تاکید کرد: در شرایطی که بخش عمد‌ه‌ای از تقاضا در بازار مسکن سفته‌بازانه است، قیمت بالایی برای این کالا با حباب فراوان شکل گرفته که هر چقدر هم وام مسکن در اختیار متقاضیان واقعی مسکن قرار دهند، باز قادر نخواهند بود خانه بخرند و در مقابل این که دولت هم برای رفع چالش دست به ساخت مسکن بی‌کیفیت با قیمت پایین‌تر زده است، درست نیست.
وی افزود: دراصل دولت اول باید حباب بازار مسکن را اصلاح و قیمت‌ها را واقعی کند، تا وقتی که تسهیلات در اختیار متقاضیان قرار می‌دهد، تاثیرگذار باشد. بنابراین در شرایطی که بخش عمده‌ای از تقاضای مسکن سفته‌بازانه است و متقاضیان واقعی مسکن حذف شد‌‌ه‌‌اند، نمی‌توان کار زیربنایی انجام داد و به نتیجه رسید. 
این تحلیلگر اقتصادی ادامه داد: در کنار این اصلاحات باید نوسازی بافت‌های فرسوده انجام شود. اینکه در برخی حوزه‌ها زمین‌هایی شناسایی شود و در حاشیه شهرها و برخی مناطق ساخت‌وساز انجام شود، پاسخ معقولی برای رفع چالش‌های بازار مسکن نیست. بنابراین ابتدا باید قیمت مسکن اصلاح شود. 
در گام بعدی باید با انبوه‌سازی و صنعتی‌سازی از ظرفیت‌های موجود نظیر زمین‌های بلااستفاده و بافت‌های فرسوده استفاده کنیم تا متقاضیان واقعی مسکن با خدمات رفاهی بالایی صاحبخانه شوند.

 باید شفاف‌سازی شود

ذاکری در پاسخ به این سوال که نیمه‌کاره بودن این پروژه چه تاثیری بر بخش مسکن در دولت چهاردهم خواهد داشت، گفت: مشخص نیست این پروژه تا چه مرحله‌ای پیش رفته است و متاسفانه شیوه اطلاع‌رسانی هم غلط است. مثلا از گوشه و کنار به گوش می‌رسد که «اسب زین‌‌کرده تحویل دولت چهاردهم می‌شود» این در حالی است که به مرور زمان مشخص می‌شود، نه اسبی در کار بوده است و نه زینی. 
وی بیان کرد: مسئولان دولت چهاردهم نباید فریب برخی اصطلاحات را بخورند که نهضت ملی مسکن، پروژه نیمه‌تمامی است که ۷۰ درصدش انجام شده، بلکه باید به طور دقیق بررسی شود که ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار واحد مسکونی در حال ساخت در چه مرحله‌ای است. 

 تمایل شدید مسئولان به عددسازی

ذاکری تصریح کرد: متاسفانه مسئولان تمایل شدیدی به عددسازی دارند، مثلا عنوان می‌شود تورم مهار شده است، اما در واقعیت این‌گونه نیست. آمارسازی‌‌هایی انجام می‌شود و دستاوردهایی اعلام می‌شود که غیرواقعی است و منصفانه نیست. این موارد می‌تواند سیاست‌‌گذاران را به اشتباه بیندازد. بنابراین در گام اول باید دست از اعلام اعداد و ارقام برداریم. چون بار اعتباری ویژه‌ای دارد. در مرحله بعد یک گزارش شفاف ارائه شود که دولت قبل چه عملکردی در این حوزه داشته است، تا براساس سیاست‌های کلی و خطوط راهبردی درباره بخش مسکن تصمیم‌گیری شود.

 وظیفه دولت مسکن‌سازی نیست

این تحلیلگر اقتصادی در پاسخ‌ به این سوال آیا موافق با مسکن‌سازی دولت هستید یا خیر، گفت: دولت وظیفه‌اش ساخت مسکن نیست، بلکه باید اقداماتی انجام دهد که بازار مسکن شفاف، سیال و موفق عمل کند.
ذاکری تصریح کرد: از یک سو قانون اساسی تکلیفی بر دوش دولت گذاشته که نیاز مردم را برطرف کند. از سوی دیگر به علت این‌که دولت‌ها با به‌‌کارگیری سیاست‌های غلط موجب شکل‌گیری تورم دورقمی شدند، درنتیجه قیمت مسکن افزایش لجام‌گسیخته داشته و قدرت خرید مردم کاهش یافته است که متقاضیان خرید مسکن ناچار به بازار استیجاری مسکن منتقل شدند. به همین علت دولت وظیفه‌ دارد که این بازار را سروسامان دهد، اما به این معنی نیست که خودش دست به ساخت مسکن بزند و به عنوان انبوه‌ساز وارد شود. بلکه باید شرایط بازار مسکن را به گونه‌ای اصلاح کند که سازندگان وارد ساخت مسکن شوند و همچنین شبکه بانکی را مکلف کند که در خدمت حوزه مسکن قرار بگیرند، یعنی نیازمندان واقعی مسکن قدرت خرید پیدا کنند. 
به گفته این اقتصاددان، این در حالی است که بانک‌ها به یک‌‌سوم وظایف‌‌شان در حوزه مسکن عمل می‌کنند. مثلا مانده سهم تسهیلات مسکن از مجموعه مانده تسهیلات اعتباری بانک‌ها زیر ۷ درصد است. این مبلغ هم به نیازمندان واقعی نرسیده است. متاسفانه کسانی موفق به اخذ وام شدند که ارتباطاتی داشتند. به طور نمونه شاهد هستیم کارمندان و یا مسئولان بانک‌ها با همین تسهیلات واحد مسکونی خریداری کرده‌‌اند و اجاره داده‌اند. 
وی گفت: بنابراین وظیفه دولت ‌ این است که تسهیلات بانکی بیشتری در اختیار متقاضیان واقعی مسکن قرار دهد. از طرف دیگر باید دلالان و سفته‌بازان را از بازار مسکن خارج کند. به این ترتیب می‌توانیم شاهد کاهش قیمت مسکن باشیم.
این تحلیلگر اقتصادی تصریح کرد: براساس آمار منتشرشده ارزش بازار سرمایه ایران به قیمت امروز ۱۴۵ میلیارد دلار است و در مقابل، پولی که در املاک استیجاری مسکونی تهران سرمایه‌گذاری شده، ۱۰۰ میلیون دلار است. بنابراین طبیعی است که قیمت مسکن بالا برود.
 ذاکری خاطرنشان کرد: در گذشته دولت‌ها به علت نارسایی‌های بازار سرمایه، سیاست‌های کسری بودجه و تورم اجاره دادند این وضعیت ادامه پیدا کند که درنتیجه به جای اینکه سرمایه عظیمی وارد حوزه بورس شود، وارد بازار مسکن شد و موجب گسترش تورم شده است، بنابراین دولت ابتدا باید قیمت‌ها را واقعی کند. به این ترتیب بانک‌ها هم ترغیب خواهند شد تسهیلات به مردم بدهند. در غیر این صورت حتی اگر دولت دست به ساخت ۱۰ میلیون واحد مسکونی هم بزند، در بر همین پاشنه خواهد چرخید.

منبع: روزنامه خانمان