مسیر صفحه جاری : کمیسیون ها»آموزش، تحقیقات و همایش های تخصصی»برنامه عملیاتی
اخبار و رویدادها
    ۳ تاکتیک ملکی در رکود جنگی
    2 روز پیش by روابط عمومی انجمن

    حسین عبده‌‌‌تبریزی، صاحب‌نظر ارشد اقتصاد مسکن و بخش ساختمان، روز گذشته یک تحلیل مکتوب درباره «شرایط بازار ملک پس‌‌‌از شروع جنگ ۱۲روزه» ارائه داد که در آن، ضمن بررسی «مختصات رکود فعلی مسکن و عقبه این رکود»، ۳ توصیه کلیدی نیز به بازیگران این بخش برای «نحوه گذار از شرایط جنگی حاکم بر بازار ملک» مطرح شده است.

    ?????? ?????...
    باخت تسهیلات به رکود مسکن
    دوشنبه, ارديبهشت 22, 1404 by روابط عمومی انجمن

    کارنامه تامین مالی بخش مسکن کشور در سال ۱۴۰۳ رضایت‌بخش نیست. رشد واقعی تسهیلات خرید، ساخت و جعاله نسبت به سال ۱۴۰۲ کاهش یافته و در عین حال سهم تسهیلات بخش مسکن از کل تسهیلات بانکی کشور طی سال‌های اخیر آب رفته و در سال ۱۴۰۳ به کف ۵.۴‌درصد رسیده است. به این ترتیب در حالی که باید تسهیلات نقش محرک معاملات و رونق ساخت‌‌وساز را ایفا کند، این تسهیلات منقبض شده حامی رکود در بخش مسکن کشور شده است

    ?????? ?????...
    ستون کج مسکن‌ حمایتی
    دوشنبه, ارديبهشت 22, 1404 by روابط عمومی انجمن

    سه نوع وام ارزان به اسم «تامین مسکن ۳دهک محروم» ابلاغ شد؛ اما بررسی‌های «دنیای‌اقتصاد» از تجربه دو دهه حمایت این‌چنینی از فقرای مسکن‌نشان می‌دهد، احتمال «اصابت» تسهیلات خرید، اجاره و ساخت با سقف‌های بیشتر و نرخ سود بسیار کمتر از تسهیلات مسکن معمولی، به جامعه هدف پایین است. کم‌درآمدها چون «وام‌پذیر» نیستند و در مقابل، «وام ۴درصدی» در بازار غیررسمی مشتری دارد، امتیازشان را به فروش می‌رسانند.

    ?????? ?????...
    نشانه‏‏‌های بحران صنعت ساختمان
    دوشنبه, ارديبهشت 22, 1404 by روابط عمومی انجمن

    صنعت احداث ایران امروز در نقطه‌‌‌ای ایستاده که نه می‌‌‌توان آن را با امیدهای بی‌‌‌پشتوانه اداره کرد، نه با بخشنامه‌‌‌های پرابهام و سیاستگذاری‌‌‌های ناکارآمد. سال‌هاست که این صنعت با منابع محدود، تعهدات سنگین، سازوکارهای فرسوده و بی‌‌‌ثباتی مزمن، سعی کرده روی پای خود بایستد. اما امروز دیگر جای آزمون و خطا نیست. اکنون زمان آن رسیده که سیاستگذاران حوزه صنعت ساختمان، به‌‌‌جای نگاه از بالا به پایین، صدای میدان را بشنوند؛ صدای شرکت‌هایی که در سخت‌‌‌ترین شرایط، هنوز بر تعهدات خود ایستاده‌‌‌اند. تقویت صنعت احداث، تقویت بنیان اقتصادی کشور است و اگر این واقعیت نادیده گرفته شود، تبعات آن فقط دامن شرکت‌ها رانمی‌گیرد، بلکه گریبان آینده کشور را هم خواهد گرفت.

    ?????? ?????...
    تامین مسکن با چشم ‏‌بسته
    دوشنبه, ارديبهشت 22, 1404 by روابط عمومی انجمن

     وزارت راه و شهرسازی از سال ۹۹ تاکنون  هیچ گزارشی درباره «سطح قیمت مسکن شهرها، شاخص دسترسی خانوارها، نیاز استانی به عرضه و میزان تولید مسکن» منتشر نکرده است. خلأ پنج پایه سیاستگذاری برای بخش مسکن و ساختمان به خاطر «نبود آمار»؛ آیا تصمیم‌گیری با «چشم‌‌بسته» در تعمیق رکود تاثیرگذار بوده است؟

    ?????? ?????...
    عیار واقعی وام اجاره
    دوشنبه, ارديبهشت 15, 1404 by روابط عمومی انجمن

    قدرت وام اجاره برای تهران، کلان شهرها و شهرهای کوچک سنجش شد. بررسی‌های «دنیا‌ی‌اقتصاد» نشان می‌دهد در شهرهایی که «بیشترین فشار هزینه اجاره‌» وجود دارد، اثر پوششی وام دیعه، کمترین است. اعتبار تسهیلات مصوب نیز ۱۱برابر «عملکرد پارسال» بانک‌ها است که تحقق آن بعید به نظر می‌رسد.

    ?????? ?????...
    دو بال خروج از رکود مسکن
    دوشنبه, ارديبهشت 15, 1404 by روابط عمومی انجمن

    ارقام اقتصادی در بخش مسکن و ساختمان به صورت نجومی جهش کرده‌‌اند؛ قیمت زمین، هزینه ساخت، هزینه دسترسی به خانه چه خرید و چه حتی اجاره و همچنین مدت زمان صاحب‌‌خانه شدن. این وضعیت، رکود دوطرفه با ظاهری «غیرقابل حل» را رقم زده اما مجموعه شرایطی در بیرون و درون بازار مسکن وجود دارد که با ترکیب آنها –همه‌‌بینی تهدیدها و فرصت‌‌ها– می‌شود «مسیر حرکت به سمت رونق» را شناسایی کرد.

    ?????? ?????...
    وام خرید مسکن افزایش یافت/ محدودیت سن بنا برداشته شد
    دوشنبه, ارديبهشت 15, 1404 by روابط عمومی انجمن

    بانک مسکن با هدف تسهیل در شرایط خانه‌دار شدن اقشار جامعه، ضمن افزایش سقف تسهیلات خرید، جعاله تعمیر و ودیعه مسکن از محل اوراق گواهی حق‌تقدم استفاده از تسهیلات مسکن (تسه)، شرط قدمت بنا را از فرایند پرداخت تسهیلات خرید حذف کرد.

    ?????? ?????...
    اعلام و ابلاغ تعرفه خدمات مهندسی ساختمان استان در سال 1404
    شنبه, ارديبهشت 13, 1404 by روابط عمومی انجمن

    افزایش حدود 45 درصدی تعرفه خدمات مهندسی سال 1404 استان آذربایجان شرقی در رشته های هفتگانه به تصویب اعضای هیئت چهار نفره استان رسید  و تعرفه خدمات مهندسی سال ۱۴۰۴ در رشته های هفتگانه از ۱۳ / ۰۲ /۱۴۰۴ اعمال و اجرا می شود. 

    ?????? ?????...
    تنظیم اجاره یا تزئین بازار؟
    شنبه, ارديبهشت 13, 1404 by روابط عمومی انجمن

    جلسات دولتی «تعیین نرخ مجاز برای رشد اجاره‌بها در ۱۴۰۴»، بدون توجه به «شکست سنگین سقف اجاره‌بهای ۱۴۰۳» آغاز شد. سال گذشته تصویب شد‌، هزینه اجاره‌نشینی ۲۵درصد به‌صورت میانگین افزایش یابد؛ اما این نرخ دستوری به تنظیم بازار منجر نشد و تورم اجاره از ۴۰درصد گذشت. معاملات اجاره در اولین ماه از سال جاری نیز با «تب اجاره‌بها» همراه بود و اگر باز هم اصرار بر «بیراهه سیاستی» به جای «درمان ریشه مشکل» باشد، سطح فقر مستاجرها تشدید خواهد شد.

    ?????? ?????...
  
عضویت در خبرنامه
نام
نام خانوادگی
ایـمیل

ذخیره اطلاعات
  
برنامه های عملیاتی کمیسیون آموزش، تحقیقات و همایش های تخصصی

برنامه عملیاتی کمیسیون امور آموزش ، تحقیقات و همایش های تخصصی 
به طور کلی این کمیسیون را از لحاظ کارکرد به سه کار گروه زیر می توان تقسیم نمود:
الف : کارگروه آموزش های عمومی و تخصصی
ب : کارگروه تحقیقات و مطالعه
ج : کارگروه همایش های تخصصی و دوره های آموزشی

الف : کارگروه آموزش های عمومی و تخصصی
        شرح وظایف : ایجاد بستر لازم و اجرای دوره های آموزشی عمومی و تخصصی جهت آموزش مدیران،  کارکنان و پیمانکاران اعضای حقوقی و حقیقی در مرحله اول و افراد خارج از انجمن در مرحله دوم و اعطای مدارک لازم به آنها با اولویت استفاده از نیروهای داخلی انجمن ، و در مرحله دوم طی قرارداد با موسسات دولتی ، نهادها و موسسات خصوصی و با استفاده از حداکثر امکانات انجمن در جهت ارتقاء توان علمی و تخصصی اعضاء و کارکنان اعضاء با دید درآمد محور . 
     حوزه های فعالیت : 
-  اجرای دوره های عمومی و تخصصی کوتاه مدت جهت مدیران .
-  اجرای دوره های عمومی و تخصصی کوتاه مدت جهت کارکنان و پیمانکاران . 
-  اجرای دوره های عمومی و تخصصی بلند مدت با مدارک معتبر و کاربردی .
      پیشنهادهایی موردی برای این کارگروه :
1- عقد قرارداد با دانشگاه های دولتی ، آزاد ، علمی و کاربردی و موسسه مدیریت دولتی جهت تشکیل کلاسهایی شامل دوره های مدیریت ، ایزو ، حسابداری ، موارد دفتری  و . . . به صورت ارائه مدرس و استفاده از فضای انجمن همراه با اعطای مدرک رسمی .
2- عقد قرارداد با نهادهای دولتی مانند اداره دارایی جهت تنظیم اظهارنامه یا دفتر فنی استانداری جهت اخذ رتبه ساجات و . . .  .
3- عقد قرارداد با موسسه هایی مانند انجمن بتن یا روزنامه دنیای اقتصاد جهت برگزاری دوره های تخصصی در محل و اعطای مدرک .

 

4- عقد تفاهم نامه با نظام مهندسی جهت دخالت امتیاز مدارک ارائه شده از طرف انجمن در ترفیع پایه نظام مهندسی اعضاء یا برگزاری کلاسهای ارتقاء پایه اعضاء به صورت اختصاصی در محل انجمن .
5- برگزاری کلاسهای فنی و حرفه ای پیمانکاران در محل انجمن .

ب : کارگروه تحقیقات و مطالعه :
     شرح وظایف : انجام مطالعات و تحقیقات جهت بروز رسانی دانش علمی و اجرایی اعضا و اجرایی نمودن آنها و در برخی موارد انتقال آنها به دستگاههای دولتی.
حوزه های فعالیت:
1- برگزاری جلسات هم اندیشی با اعضای حقیقی و حقوقی و تجمیع نظرات آنها در خصوص مسایل مختلف تخصصی، فنی و اداری.
2- طبقه بندی مسایل تجمیع شده و انجام مطالعات و تحقیقات و تنظیم راه کارهای مورد نظر و تعامل و هم فکری با کمیسیون پی گیری های اداری و در نهایت انتقال راه کار های مورد نظر هیات مدیره انجمن .
3- انتقال راه کارهای تنظیم شده پس از تصویب در هیات مدیره به ارگان های دولتی و اطلاع رسانی آن به اعضاء.
ج : کارگروه همایش های تخصصی:
شرح وظایف :  برگزاری کلیه همایش های ادواری و موردی انجمن 
1- برنامه ریزی و برگزاری کلیه همایش های ادواری انجمن
2- برنامه ریزی و برگزاری همایش های تخصصی جهت ارتقاء توان علمی و عملی اعضا و کارکنان آنها.
3- برنامه ریزی  جهت شرکت در همایش ها و بازدید جمعی از نمایشگاه های داخلی و خارجی.

  
بایگانی اخبار
نقد روحانی به اداره پایتخت
دوشنبه, خرداد 26, 1393 by روابط عمومی انجمن

رئيس‌جمهور در نشستي كه غروب شنبه با حضور اعضاي شوراي‌شهر و شهردار تهران در نهاد رياست‌جمهوري برگزار شد، ضمن توصيه به مديران پايتخت بابت استفاده از تجربه‌هاي موفق دنيا در زمينه اداره مالي شهر، از روند برج‌سازي‌هاي بي‌ضابطه و افزايش ساختمان‌هاي تجاري در كلان‌شهر تهران انتقاد كرد.
بهانه اين نشست كه دقايقي بعد از جلسه رقباي انتخابات رياست‌جمهوري برگزار شد، به نوعي «سالگرد برگزاري همزمان انتخابات رياست‌جمهوري و شوراي‌شهر» بود.
با اين حال، حضور استاندار تهران در جلسه چهارشنبه هفته گذشته هيات‌دولت و گزارشي كه از وضعيت ضوابط شهري و ساخت‌وسازهاي شهر تهران در اين جلسه ارائه شد، مقدمه‌اي بود براي ورود رئيس‌جمهور به كارنامه اداره تهران.
«برج‌سازی بی‌رویه و ساخت‌وسازهای مغایر با طرح تفصیلی» و همچنین «راهکارهای تامین مالی» برای اداره شهر تهران از جمله مهم‌ترین محورهایی بودند که حسن روحانی رئیس دولت یازدهم عصر شنبه بر آن تاکید داشت و خواستار توجه و نظارت جدی مدیریت شهری بر این دو حوزه شد. روحانی اجرایی نشدن درست ضوابط طرح تفصیلی و ارائه مجوزهای ساخت وساز‌های مغایر با ضوابط شهرسازی را از مواردی دانست که نیاز به اعمال نظارت جدی از سوی مدیریت شهری دارد و گفت: برج‌‌سازی‌ها و مجوزهای ساخت‌وسازهای تجاری با ظرفیت شهر تهران هماهنگی ندارد.
 او در بخش دیگری از صحبت‌های خود، به تجربه استفاده از سرمایه بخش خصوصی برای اداره شهرها اشاره کرد و افزود: هنر مدیریت شهری آن است که برای اداره شهر به منابع دولتی اتکا نکند. به گزارش «دنیای اقتصاد» در نخستین نشست رئیس‌جمهور و اعضای شورای شهر تهران، حسن روحانی با اشاره به ویژگی‌های شهر تهران عنوان کرد: این شهر حتی اگر پایتخت هم نباشد، دارای ویژگی‌هایی است که در 20 سال آینده نمی‌توان از آن چشم‌پوشی کرد، از این رو دولت برای کمک‌رسانی جهت حل مشکلات شهر آمادگی دارد. روحانی کاهش هزینه‌ها و افزایش درآمدهای پایدار شهری را از ملزومات اداره شهر خواند و گفت: این امر با تقسیم کار میان تمامی نهادهای مسوول محقق خواهد شد.

    ساختمان‌های بی‌هویت و مجوزهای بی‌ضابطه
رئیس دولت یازدهم با انتقاد از نحوه اجرای طرح جامع و تفصیلی جدید شهر تهران اظهار کرد: در سطح شهر شاهد ساخت‌وسازهایی هستیم که نه تنها هویت ندارد، بلکه اثری از معماری اسلامی ایرانی در آنها دیده نمی‌شود.
بلندمرتبه‌سازی‌های بی‌ضابطه نکته دیگری بود که از سوی روحانی مورد انتقاد قرار گرفت.
رئیس‌جمهور با اشاره به شیوع ساخت‌وسازهای بلندمرتبه در شهر تهران افزود: بخشی از وظیفه مدیریت شهری نظارت بر ارائه مجوزها برای ساخت ساختمان‌های بلندمرتبه است؛ این در حالی است که در نقاطی از شهر شاهد هستیم آپارتمان‌های بلندمرتبه‌ای در مقابل هم در کوچه‌های باریک ساخته می‌شوند که حتی به حریم پیاده‌روها و معابر تجاوز می‌کنند. روحانی با طرح سوالی مبنی بر اینکه «آیا تهران نیازمند این تعداد ساختمان تجاری است؟» خواستار نظارت بیشتر مجموعه شهری بر برج‌سازی در این کلان‌شهر شد.
بررسی‌های «دنیای اقتصاد» نشان می‌دهد براساس ضوابط طرح تفصیلی جدید، شهرداری تهران باید 6 ماه بعد از ابلاغ طرح تفصیلی یعنی حداکثر در آبان ماه سال 91، ضوابط بلندمرتبه‌سازی در شهر تهران را تدوین و برای تصویب به شورای شهر ارائه می‌کرد این در حالی است که هنوز با گذشت یکسال و 9 ماه از این سقف زمانی، پیش‌نویس ضوابط بلند مرتبه‌سازی به شورای شهر تهران ارسال نشده است.

   مجوز ساخت در پارک پردیسان؟
غروب شنبه گذشته رئیس‌جمهور در بخش دیگری از صحبت‌های خود با بیان اینکه دولت در قضیه مبارزه با فساد جدی است، خواستار همراهی شهرداری و شورای شهر تهران برای مبارزه با زمین‌خواری شد و گفت: رئیس‌سازمان حفاظت از محیط زیست گزارشی ارائه کرده که بر اساس آن، مجوز ساختمان‌سازی در پارک ملی پردیسان داده شده است. جای سوال دارد که چه مقامی این مجوز را صادر کرده و چرا نظارتی بر این امر نمی‌شود؟ براساس این گزارش، این محور مورد اشاره رئیس‌جمهور از جمله نکاتی بود که اعضای شورای شهر سال گذشته در خصوص آن به مدیران شهرداری تذکر داده بودند و خواستار ارائه توضیحاتی در این باره – ساخت وساز در پارک پردیسان- شده بودند.
 
   هنر تکیه بر منابع «غیردولتی»
خبرگزاری مهر روز گذشته درباره بخش‌هایی از نشست مشترک رئیس‌جمهور با مدیران شهری پایتخت نوشت: در این جلسه محمدباقر قالیباف نیز دقایقی صحبت کرد و گفت: ما به عنوان مدیران شهری سه درخواست از دولت داریم. اولین درخواست حمایت از شهرداری تهران است. دومین درخواست تحقق مدیریت یکپارچه شهری است و سومین درخواست پول است که می‌تواند حلال مشکلات باشد. در مقابل حسن روحانی راهکارهایی در خصوص نحوه تامین مالی اداره شهر ارائه کرد. او با اشاره به تجربیات سایر شهرهای بزرگ دنیا در نوسازی بافت‌های فرسوده با اتکا به منابع غیردولتی گفت: باید اداره شهر به مردم واگذار شود و دولت و شهرداری‌ها تسهیلات و زمینه را برای حضور بخش خصوصی فراهم کنند. نوسازی بافت فرسوده در کشور ترکیه نمونه‌ای از اتکا بر منابع بخش خصوصی بود که رئیس‌جمهور به آن اشاره کرد. روز گذشته قناعتی یک عضو شورای شهر درباره تاکیدی که رئیس‌جمهور در خصوص سرمایه‌گذاری بخش خصوصی داشته، به «دنیای اقتصاد» گفت: آقای روحانی اعلام کردند در سفری که 20 سال پیش به کشور ترکیه داشتم مناطقی را دیدم که کپرنشینان در آن زندگی می‌کردند اما در سفر هفته گذشته به ترکیه مشاهده کردم این مناطق تماما نوسازی شده‌اند.
وزیری که در مسیر فرودگاه من را همراهی می‌کرد توضیح داد تمامی این مناطق توسط بخش خصوصی نوسازی شده‌اند؛ به این ترتیب هم بافت فرسوده شهر نوسازی شده‌اند هم اینکه بخش خصوصی در سود این پروژه‌ها سهیم شده بودند.
روحانی تاکید کرد: داشتن پول برای انجام امور همیشه راهگشا نیست، هنر این است که مجموعه دستگاه‌های مسوول با اتکا به منابع غیردولتی نسبت به رفع نیازهای شهر اقدام کنند.
 
   نوسازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی
رئیس‌جمهوری با تاکید بر حل معضل حمل‌ونقل عمومی در تهران گفت: دولت در نظر دارد در راستای نوسازی ناوگان حمل‌ونقل عمومی ۳۰ هزار تاکسی و ۱۲ هزار دستگاه اتوبوس به ناوگان شهری پایتخت اضافه کند.
   خواسته شورا؛ مدیریت یکپارچه شهری
پس از صحبت‌های رئیس‌جمهور، رئیس و اعضای شورای شهر به نکاتی از مشکلات شهر اشاره کردند و خواستار همکاری دولت جهت رفع آنها شدند.  تحقق مدیریت یکپارچه شهری، وضعیت ساخت وسازهای حریم و جمعیت شهرک‌های اقماری از مهم‌ترین مواردی بود که اعضای شورای شهر تهران عنوان کردند.  پرداخت سهم دولت در توسعه مترو و خرید اتوبوس از دیگر موضوعات مطرح شده در این جلسه بود. در این جلسه درخواست شد، مطالبات شهر تهران از محل هدفمندی یارانه‌ها پرداخت شود.

   سه پیشنهاد به روحانی
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورا در راستای ایجاد تعامل میان دولت و مدیریت شهری به رئیس‌جمهور سه پیشنهاد ارائه کرد و گفت: برای نزدیک شدن این ارتباط جلسه‌ای در شهرداری یا شورای شهر برگزار شود. علیرضا دبیر درخواست کرد هر سه ماه یکبار گزارش کمیسیونی را که در دولت برای بررسی مشکلات پایتخت تشکیل شده دریافت کنند تا در جریان جزئیات مسائل مدیریت شهری تهران قرار گیرند و بتوانند به مدیریت شهری برای افزایش درآمدهای پایدار کمک کنند.
 او در نهایت ضرورت تشکیل مدیریت یکپارچه شهری به جای مدیریت واحد شهری را نیز پیشنهاد داد و خطاب به رئیس‌جمهور عنوان کرد: درخواست می‌کنیم روند ایجاد مدیریت یکپارچه شهری را با ارسال قانون به مجلس تسریع بخشند.
   نکات مغفول مانده از نگاه دولت
سخنگوی کمیسیون عمران شورای شهر در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» ضمن ارزیابی مثبت از این دیدار به عنوان نقطه اتکای تعاملات دولت و مدیریت شهری گفت: در این جلسه آقای روحانی به نمونه‌هایی از کشور ترکیه و چین در زمینه سرمایه‌گذاری بخش خصوصی اشاره کردند و تاکید داشتند که مدیریت شهری در حوزه توسعه حمل‌ونقل عمومی و نوسازی بافت فرسوده بر منابع دولتی اتکا نکند. او اضافه کرد: به نظر می‌رسد در این میان نکته‌ای مغفول مانده باشد و آن اینکه دولت باید متوجه باشد پرداخت سهم مدیریت شهری ناشی از افزایش قیمت حامل‌های انرژی، از جمله تعهدات دولت به شهرداری بوده است که باید پرداخت شود و در حوزه توسعه مترو و اتوبوس هزینه شود و درواقع این منابع، کمک دولت نیست، بلکه نوعی عوارض است. این عضو شورای شهر افزود: انتقاد از مجوز‌های برج‌سازی و ساخت‌وسازهای غیر مجاز، فصل مشترک بیانات مقام معظم رهبری و آقای روحانی بودند که در این راستا شورای شهر تلاش دارد که نسبت به این مساله بی‌توجه نباشد و درصورت نیاز به این حوزه‌ها ورود پیدا کرده است.
 او تصریح کرد: در این مورد نیز باید توجه داشت تمام مجوزهایی که به نوعی با ضوابط شهرسازی مغایرت دارند، در مراجعی همچون کمیسیون ماده پنج صادر می‌شوند که نمایندگان وزرا در آن حضور دارند. قناعتی تاکید کرد: بنابراین در این حوزه نیز تمام مسوولیت بر دوش مدیریت شهری نخواهد بود و دوستان دولتی نیز باید در این حوزه به ما کمک کنند.