مسیر صفحه جاری : کمیسیون ها»آموزش، تحقیقات و همایش های تخصصی»برنامه عملیاتی
اخبار و رویدادها
    عیار واقعی وام اجاره
    دوشنبه, ارديبهشت 15, 1404 by روابط عمومی انجمن

    قدرت وام اجاره برای تهران، کلان شهرها و شهرهای کوچک سنجش شد. بررسی‌های «دنیا‌ی‌اقتصاد» نشان می‌دهد در شهرهایی که «بیشترین فشار هزینه اجاره‌» وجود دارد، اثر پوششی وام دیعه، کمترین است. اعتبار تسهیلات مصوب نیز ۱۱برابر «عملکرد پارسال» بانک‌ها است که تحقق آن بعید به نظر می‌رسد.

    ?????? ?????...
    دو بال خروج از رکود مسکن
    دوشنبه, ارديبهشت 15, 1404 by روابط عمومی انجمن

    ارقام اقتصادی در بخش مسکن و ساختمان به صورت نجومی جهش کرده‌‌اند؛ قیمت زمین، هزینه ساخت، هزینه دسترسی به خانه چه خرید و چه حتی اجاره و همچنین مدت زمان صاحب‌‌خانه شدن. این وضعیت، رکود دوطرفه با ظاهری «غیرقابل حل» را رقم زده اما مجموعه شرایطی در بیرون و درون بازار مسکن وجود دارد که با ترکیب آنها –همه‌‌بینی تهدیدها و فرصت‌‌ها– می‌شود «مسیر حرکت به سمت رونق» را شناسایی کرد.

    ?????? ?????...
    وام خرید مسکن افزایش یافت/ محدودیت سن بنا برداشته شد
    دوشنبه, ارديبهشت 15, 1404 by روابط عمومی انجمن

    بانک مسکن با هدف تسهیل در شرایط خانه‌دار شدن اقشار جامعه، ضمن افزایش سقف تسهیلات خرید، جعاله تعمیر و ودیعه مسکن از محل اوراق گواهی حق‌تقدم استفاده از تسهیلات مسکن (تسه)، شرط قدمت بنا را از فرایند پرداخت تسهیلات خرید حذف کرد.

    ?????? ?????...
    اعلام و ابلاغ تعرفه خدمات مهندسی ساختمان استان در سال 1404
    شنبه, ارديبهشت 13, 1404 by روابط عمومی انجمن

    افزایش حدود 45 درصدی تعرفه خدمات مهندسی سال 1404 استان آذربایجان شرقی در رشته های هفتگانه به تصویب اعضای هیئت چهار نفره استان رسید  و تعرفه خدمات مهندسی سال ۱۴۰۴ در رشته های هفتگانه از ۱۳ / ۰۲ /۱۴۰۴ اعمال و اجرا می شود. 

    ?????? ?????...
    تنظیم اجاره یا تزئین بازار؟
    شنبه, ارديبهشت 13, 1404 by روابط عمومی انجمن

    جلسات دولتی «تعیین نرخ مجاز برای رشد اجاره‌بها در ۱۴۰۴»، بدون توجه به «شکست سنگین سقف اجاره‌بهای ۱۴۰۳» آغاز شد. سال گذشته تصویب شد‌، هزینه اجاره‌نشینی ۲۵درصد به‌صورت میانگین افزایش یابد؛ اما این نرخ دستوری به تنظیم بازار منجر نشد و تورم اجاره از ۴۰درصد گذشت. معاملات اجاره در اولین ماه از سال جاری نیز با «تب اجاره‌بها» همراه بود و اگر باز هم اصرار بر «بیراهه سیاستی» به جای «درمان ریشه مشکل» باشد، سطح فقر مستاجرها تشدید خواهد شد.

    ?????? ?????...
    معادله اجاره در ۱۴۰۴
    سه شنبه, فروردين 19, 1404 by روابط عمومی انجمن

    مستاجرها نه فقط در تهران و یکسری از کلان‌شهرها بلکه در کل کشور، «سخت‌ترین سال» طی ۱۳سال گذشته را پشت‌سر گذاشتند. بررسی‌ها با استناد به آمار رسمی تورم اجاره مسکن حاکی است: سال۱۴۰۳ اجاره‌بها در کشور ۴۰.۳درصد افزایش پیدا کرده که از سال۹۰ به بعد، این نرخ بی‌سابقه است. فشار هزینه روی دوش اجاره‌نشین‌ها در سال جاری تحت تاثیر معادله‌ای با ۴متغیر، می‌تواند کاهش یابد، ثابت بماند یا تشدید شود؛ آینده قیمت مسکن یکی از این عوامل است. دو صاحب‌نظر، سناریوهای احتمالی بازار اجاره را شرح داده‌اند.

    ?????? ?????...
    شارژر جدید نرخ تورم
    دوشنبه, فروردين 18, 1404 by روابط عمومی انجمن

    استقراض از منابع بانک مرکزی برای ادامه حیات طرح «مسکن‌ ملی» کلید خورده، آن هم در شرایطی که «تبعات تورمی این مدل تامین‌مالی»، ۱۲سال پیش با تصویب خط‌اعتباری برای «مسکن‌ مهر»، در اقتصاد ایران ظاهر شد. اخیرا یک خط‌اعتباری ۷۴همتی برای ساخت‌وسازهای مسکن‌ دولتی به تصویب رسیده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد، تامین مالی ساخت مسکن با پول بی‌ضابطه، علاوه بر «شارژ تورم عمومی» و در واقع، «افزایش فشار قیمت‌ همه کالاهای مصرفی خانوار»، ۴پیامد منفی دیگر به همراه دارد. در این بررسی ۶راهکار غیرتورمی برای تامین مالی بخش مسکن معرفی شده است.

    ?????? ?????...
    افزایش مشقی وام مسکن
    دوشنبه, فروردين 18, 1404 by روابط عمومی انجمن

    مبلغ وام خرید مسکن براساس طرح پیشنهادی یک بانک دولتی که سال۱۴۰۲ به سیاستگذار پولی ارائه کرده بود، به اندازه «قیمت یک مترمربع از آپارتمان» افزایش پیدا کرد. در آخرین روز کاری ۱۴۰۳، رقم وام مسکن در تهران از ۴۰۰ به ۵۰۰ میلیون تومان تبدیل شد. در شهرهای دیگر نیز دو سقف جداگانه در نظر گرفته شده؛ ضمن آنکه وام تعمیرات و ساخت نیز تغییر کرده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد، دو دلیل برای «افزایش مشقی» وام مسکن به جای «احیای واقعی قدرت از دست‌رفته آن»، مطرح است. وام‌های جدید ۶ ایراد دارند.

    ?????? ?????...
    پیش‌نویس ویرایش پنجم آیین‌نامه طراحی ساختمان‌ها در برابر زلزله منتشر شد
    دوشنبه, اسفند 27, 1403 by روابط عمومی انجمن

    مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با انتشار پیش نویس ویرایش پنجم آیین نامه طراحی ساختمان‌ها در برابر زلزله (استاندارد ۲۸۰۰) برای اعلام نظر عمومی از صاحبنظران خواست تا در این زمینه اظهار نظر کنند.

    ?????? ?????...
    کاهش صدور پروانه‌های ساختمانی در کشور
    دوشنبه, اسفند 27, 1403 by روابط عمومی انجمن

    براساس آمار منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران، تعداد ۳۰ هزار و ۹۰ پروانه‌ی احداث ساختمان توسط شهرداری‌های کشور در پاییز ۱۴۰۳ صادرشده که نسبت به فصل گذشته ۶.۱ درصد و نسبت به فصل مشابه سال گذشته ۲۷.۲ درصد کاهش داشته است.     

    ?????? ?????...
  
عضویت در خبرنامه
نام
نام خانوادگی
ایـمیل

ذخیره اطلاعات
  
برنامه های عملیاتی کمیسیون آموزش، تحقیقات و همایش های تخصصی

برنامه عملیاتی کمیسیون امور آموزش ، تحقیقات و همایش های تخصصی 
به طور کلی این کمیسیون را از لحاظ کارکرد به سه کار گروه زیر می توان تقسیم نمود:
الف : کارگروه آموزش های عمومی و تخصصی
ب : کارگروه تحقیقات و مطالعه
ج : کارگروه همایش های تخصصی و دوره های آموزشی

الف : کارگروه آموزش های عمومی و تخصصی
        شرح وظایف : ایجاد بستر لازم و اجرای دوره های آموزشی عمومی و تخصصی جهت آموزش مدیران،  کارکنان و پیمانکاران اعضای حقوقی و حقیقی در مرحله اول و افراد خارج از انجمن در مرحله دوم و اعطای مدارک لازم به آنها با اولویت استفاده از نیروهای داخلی انجمن ، و در مرحله دوم طی قرارداد با موسسات دولتی ، نهادها و موسسات خصوصی و با استفاده از حداکثر امکانات انجمن در جهت ارتقاء توان علمی و تخصصی اعضاء و کارکنان اعضاء با دید درآمد محور . 
     حوزه های فعالیت : 
-  اجرای دوره های عمومی و تخصصی کوتاه مدت جهت مدیران .
-  اجرای دوره های عمومی و تخصصی کوتاه مدت جهت کارکنان و پیمانکاران . 
-  اجرای دوره های عمومی و تخصصی بلند مدت با مدارک معتبر و کاربردی .
      پیشنهادهایی موردی برای این کارگروه :
1- عقد قرارداد با دانشگاه های دولتی ، آزاد ، علمی و کاربردی و موسسه مدیریت دولتی جهت تشکیل کلاسهایی شامل دوره های مدیریت ، ایزو ، حسابداری ، موارد دفتری  و . . . به صورت ارائه مدرس و استفاده از فضای انجمن همراه با اعطای مدرک رسمی .
2- عقد قرارداد با نهادهای دولتی مانند اداره دارایی جهت تنظیم اظهارنامه یا دفتر فنی استانداری جهت اخذ رتبه ساجات و . . .  .
3- عقد قرارداد با موسسه هایی مانند انجمن بتن یا روزنامه دنیای اقتصاد جهت برگزاری دوره های تخصصی در محل و اعطای مدرک .

 

4- عقد تفاهم نامه با نظام مهندسی جهت دخالت امتیاز مدارک ارائه شده از طرف انجمن در ترفیع پایه نظام مهندسی اعضاء یا برگزاری کلاسهای ارتقاء پایه اعضاء به صورت اختصاصی در محل انجمن .
5- برگزاری کلاسهای فنی و حرفه ای پیمانکاران در محل انجمن .

ب : کارگروه تحقیقات و مطالعه :
     شرح وظایف : انجام مطالعات و تحقیقات جهت بروز رسانی دانش علمی و اجرایی اعضا و اجرایی نمودن آنها و در برخی موارد انتقال آنها به دستگاههای دولتی.
حوزه های فعالیت:
1- برگزاری جلسات هم اندیشی با اعضای حقیقی و حقوقی و تجمیع نظرات آنها در خصوص مسایل مختلف تخصصی، فنی و اداری.
2- طبقه بندی مسایل تجمیع شده و انجام مطالعات و تحقیقات و تنظیم راه کارهای مورد نظر و تعامل و هم فکری با کمیسیون پی گیری های اداری و در نهایت انتقال راه کار های مورد نظر هیات مدیره انجمن .
3- انتقال راه کارهای تنظیم شده پس از تصویب در هیات مدیره به ارگان های دولتی و اطلاع رسانی آن به اعضاء.
ج : کارگروه همایش های تخصصی:
شرح وظایف :  برگزاری کلیه همایش های ادواری و موردی انجمن 
1- برنامه ریزی و برگزاری کلیه همایش های ادواری انجمن
2- برنامه ریزی و برگزاری همایش های تخصصی جهت ارتقاء توان علمی و عملی اعضا و کارکنان آنها.
3- برنامه ریزی  جهت شرکت در همایش ها و بازدید جمعی از نمایشگاه های داخلی و خارجی.

  
بایگانی اخبار
انتقاد شدید کانون سراسری انبوه سازان از برنامه پایش سیما
دوشنبه, شهريور 17, 1393 by روابط عمومی انجمن

جناب آقای مهندس ضرغامی
ریاست محترم رسانه ملی
 
با سلام و احترام
همانگونه که استحضار دارید رسانه ملی نقش بی بدیلی در تبیین سیاست های کلی تدوین شده نظام ایفا می نماید. با توجه به پخش برنامه پایش مورخ 9/6/93 با حضور جناب آقای دکتر کوزه چی و بیان مطالب غیر کارشناسانه در این برنامه توسط مجری محترم و کارشناس مهمان و مغایرت نظرات ارائه شده با سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری درخصوص اقتصاد مقاومتی مبتنی بر حمایت از تولید ملی و اقتصاد درون زا، ذکر نکاتی از طرف کانون سراسری انبوه سازان ایران ضروری به نظر می رسد، چرا که این کانون به عنوان اصلی ترین نهاد صنفی و حرفه ای صنعت مسکن و ساختمان در بخش خصوصی، تأمین مسکن امن و سرپناه مطمئن را برای آحاد مردم عزیز ایران اولویت اصلی اهداف و تکالیف خود می داند:
 
1- تولید مسکن و رونق صنعت ساختمان همواره به عنوان یکی از راه های نیل به توسعه پایدار و رونق اقتصادی و برون رفت از رکود مورد نظر همه دولت ها بوده، همچنانکه در بسته سیاست گذاری های دولت برای خروج غیرتورم زا از رکود نیز بواسطه ارتباط مستقیم و غیرمستقیم با چندصد نوع فعالیت تولیدی و صنعتی، به عنوان یکی از سه بخش پیشران اقتصادی کشور مطرح گردیده است و تمام تلاش های دولت محترم و مجلس شورای اسلامی برای رونق بخشیدن به این بخش حیاتی سوق داده شده اما مجری و کارشناس محترم برنامه پایش با بیان این مطلب که در سال هایآتی امکان افزایش قیمت مسکن وجود ندارد و بی رغبتی در تولید کنندگان برای تولید مسکن به علت عدم توجیه اقتصادی و خواب سرمایه در جامعه مشهود است، مصرانه مخاطبین را به عدم سرمایه گذاری در بخش مسکن و ساختمان دعوت می نمودند و طبعاً مطلع هستید که عدم سرمایه گذاری منجربه عدم رونق و تولید و اشتغال و این نیز به عدم توانایی برای خروج از رکود خواهد انجامید.
 
2- یکی از مظاهر توسعه در جوامع مترقی توسعه صنعت ساختمان است و این مهم تنها با تولید مسکن مدرن و با استفاده از تکنولوژی های نوین ساختمانی محقق می گردد. حال جای سؤال این که با وجود بیش از 77 هزار هکتار بافت فرسوده از مساحت شهرهای کشور و بالغ بر 100 هزار هکتار از مساحت شهری که بافت حاشیه ای را شامل می شود و با علم به اینکه 90% جغرافیای ایران در منطقه زلزله خیز می باشد، چگونه می شود کارشناس محترم برنامه با آن پیش بینی های تأمل برانگیز و گاه دور از ذهن به تحلیل این چنینی وضعیت مسکن بپردازد؟
به نظر می رسید اظهارات ارائه شده در برنامه، عمدتاً مربوط به ساخت و سازهای موجود در تهران بوده و قابل تعمیم برای کل کشور نمی باشد و نمی توان براساس داده های بدست آمده از بررسی ها در تهران نسخه واحدی برای همه نقاط کشور تجویز کرد. گو اینکه کارشناس محترم برنامه نیز صرفاً در زمینه های
 
سرمایه گذاری در اقتصاد خبره هستند و برای تدوین راه کار رونق مسکن و بررسی عینی و عملی شرایط موجود در بازار آن، کارشناسی مورد نیاز است که حتی از دور نیز دستی بر آتش داشته باشد چرا که این سرزمین عزیز و کهن با توصیه به توسعه دست نمی یابد.
 
3- براساس مطالعات و آمار ارائه شده از طرف وزارت راه و شهرسازی، سالانه به بیش از یک میلیون واحد مسکونی برای برطرف نمودن نیاز کشور به مسکن در طی 10 سال آینده نیاز داریم و عدم توجه به این نیاز موجب انباشت نیازمندی ها به صورت سالانه خواهد شد و افزایش تصاعدی این نیاز در سال های بعد، دولت را در تنگنای فزاینده تقاضا برای مسکن قرار خواهد داد، عاملی که در سال های اخیر باعث جهش قیمت و تورم افسار گسیخته مسکن گردید.
 
4- با توجه به وجود 12 میلیون جوانی که سن ازدواج را پشت سرگذاشته و در آستانه تشکیل خانواده می باشند، چگونه ممکن است که نیاز این افراد به 6 میلیون واحد مسکونی موجب ایجاد رونق در تولید و افزایش قیمت در بازار مسکن نگردد؟ آیا کارشناس محترم از وجود چنین آماری در جامعه اطلاع نداشته اند یا گزینه اصرار به عمد و هدایت عامدانه برنامه برای نادیده گرفتن تلاش های دولت، مجلس و بخش خصوصی برای رونق در تولید مسکن می تواند قابل طرح باشد.
 
5- همانگونه که قبلاً نیز طی نامه شماره 4674/س/ک مورخ 17/3/93 اعلام گردیده، کانون سراسری انبوه سازان ایران با پشتوانه 31 انجمن استانی و 7000 عضو انبوه ساز در سراسر کشور آمادگی کامل دارد تا در جهت شفاف سازی و اطلاع رسانی مناسب در مورد صنعت مسکن و ساختمان به مردم شریف ایران به صورت فعال در برنامه های گوناگون صدا و سیما حضور کارشناسانه داشته و به تأسی از آیه 55 سوره مبارکه یوسف، کانون نیز بحث و تبادل نظر پیرامون بخش مسکن را در صلاحیت ذاتی و عملی خویش می داند همچنین این حق را برای خود قائل است که نظرات خود را درخصوص مطالب پخش شده در برنامه پایش از طریق رسانه ملی به سمع و نظر مخاطبین فهیم و عزیز برساند و تأکید می نماید رسالت آگاهی بخشی رسانه ملی و رسالت خدمات رسانی کانون، این امر خطیر را مسجل می سازد که با حضور مسئولین و کارشناسان این کانون در برنامه پایش ضمن ارائه دیدگاه های واقع بینانه از بخش مسکن، شائبه برخورد های سلیقه ای را نیز در مورد تهیه کنندگان و مجری محترم برنامه از بین ببرد.
 
خاطر نشان ساختن این نکته نیز خالی از لطف نخواهد بود که این انبوه سازان اساسی ترین نقش را در احداث میلیون ها مسکن و سرپناه امن و گسترش آبادانی در همه نقاط میهن عزیزمان بر عهده داشته اند و این انتظار را داریم که رسانه عظیم ملی، منصفانه و عاقلانه حق قانونی کانون سراسری انبوه سازان را برای ارائه دیدگاه های کارشناسانه خود به رسمیت بشناسد.
 
 
                                                                                                              جمشید برزگر
                                                                                                     رئیس کانون انبوه سازان ایران