مسیر صفحه جاری : کمیسیون ها»آموزش، تحقیقات و همایش های تخصصی»برنامه عملیاتی
اخبار و رویدادها
    عیار واقعی وام اجاره
    4 روز پیش by روابط عمومی انجمن

    قدرت وام اجاره برای تهران، کلان شهرها و شهرهای کوچک سنجش شد. بررسی‌های «دنیا‌ی‌اقتصاد» نشان می‌دهد در شهرهایی که «بیشترین فشار هزینه اجاره‌» وجود دارد، اثر پوششی وام دیعه، کمترین است. اعتبار تسهیلات مصوب نیز ۱۱برابر «عملکرد پارسال» بانک‌ها است که تحقق آن بعید به نظر می‌رسد.

    ?????? ?????...
    دو بال خروج از رکود مسکن
    4 روز پیش by روابط عمومی انجمن

    ارقام اقتصادی در بخش مسکن و ساختمان به صورت نجومی جهش کرده‌‌اند؛ قیمت زمین، هزینه ساخت، هزینه دسترسی به خانه چه خرید و چه حتی اجاره و همچنین مدت زمان صاحب‌‌خانه شدن. این وضعیت، رکود دوطرفه با ظاهری «غیرقابل حل» را رقم زده اما مجموعه شرایطی در بیرون و درون بازار مسکن وجود دارد که با ترکیب آنها –همه‌‌بینی تهدیدها و فرصت‌‌ها– می‌شود «مسیر حرکت به سمت رونق» را شناسایی کرد.

    ?????? ?????...
    وام خرید مسکن افزایش یافت/ محدودیت سن بنا برداشته شد
    4 روز پیش by روابط عمومی انجمن

    بانک مسکن با هدف تسهیل در شرایط خانه‌دار شدن اقشار جامعه، ضمن افزایش سقف تسهیلات خرید، جعاله تعمیر و ودیعه مسکن از محل اوراق گواهی حق‌تقدم استفاده از تسهیلات مسکن (تسه)، شرط قدمت بنا را از فرایند پرداخت تسهیلات خرید حذف کرد.

    ?????? ?????...
    اعلام و ابلاغ تعرفه خدمات مهندسی ساختمان استان در سال 1404
    شنبه, ارديبهشت 13, 1404 by روابط عمومی انجمن

    افزایش حدود 45 درصدی تعرفه خدمات مهندسی سال 1404 استان آذربایجان شرقی در رشته های هفتگانه به تصویب اعضای هیئت چهار نفره استان رسید  و تعرفه خدمات مهندسی سال ۱۴۰۴ در رشته های هفتگانه از ۱۳ / ۰۲ /۱۴۰۴ اعمال و اجرا می شود. 

    ?????? ?????...
    تنظیم اجاره یا تزئین بازار؟
    شنبه, ارديبهشت 13, 1404 by روابط عمومی انجمن

    جلسات دولتی «تعیین نرخ مجاز برای رشد اجاره‌بها در ۱۴۰۴»، بدون توجه به «شکست سنگین سقف اجاره‌بهای ۱۴۰۳» آغاز شد. سال گذشته تصویب شد‌، هزینه اجاره‌نشینی ۲۵درصد به‌صورت میانگین افزایش یابد؛ اما این نرخ دستوری به تنظیم بازار منجر نشد و تورم اجاره از ۴۰درصد گذشت. معاملات اجاره در اولین ماه از سال جاری نیز با «تب اجاره‌بها» همراه بود و اگر باز هم اصرار بر «بیراهه سیاستی» به جای «درمان ریشه مشکل» باشد، سطح فقر مستاجرها تشدید خواهد شد.

    ?????? ?????...
    معادله اجاره در ۱۴۰۴
    سه شنبه, فروردين 19, 1404 by روابط عمومی انجمن

    مستاجرها نه فقط در تهران و یکسری از کلان‌شهرها بلکه در کل کشور، «سخت‌ترین سال» طی ۱۳سال گذشته را پشت‌سر گذاشتند. بررسی‌ها با استناد به آمار رسمی تورم اجاره مسکن حاکی است: سال۱۴۰۳ اجاره‌بها در کشور ۴۰.۳درصد افزایش پیدا کرده که از سال۹۰ به بعد، این نرخ بی‌سابقه است. فشار هزینه روی دوش اجاره‌نشین‌ها در سال جاری تحت تاثیر معادله‌ای با ۴متغیر، می‌تواند کاهش یابد، ثابت بماند یا تشدید شود؛ آینده قیمت مسکن یکی از این عوامل است. دو صاحب‌نظر، سناریوهای احتمالی بازار اجاره را شرح داده‌اند.

    ?????? ?????...
    شارژر جدید نرخ تورم
    دوشنبه, فروردين 18, 1404 by روابط عمومی انجمن

    استقراض از منابع بانک مرکزی برای ادامه حیات طرح «مسکن‌ ملی» کلید خورده، آن هم در شرایطی که «تبعات تورمی این مدل تامین‌مالی»، ۱۲سال پیش با تصویب خط‌اعتباری برای «مسکن‌ مهر»، در اقتصاد ایران ظاهر شد. اخیرا یک خط‌اعتباری ۷۴همتی برای ساخت‌وسازهای مسکن‌ دولتی به تصویب رسیده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد، تامین مالی ساخت مسکن با پول بی‌ضابطه، علاوه بر «شارژ تورم عمومی» و در واقع، «افزایش فشار قیمت‌ همه کالاهای مصرفی خانوار»، ۴پیامد منفی دیگر به همراه دارد. در این بررسی ۶راهکار غیرتورمی برای تامین مالی بخش مسکن معرفی شده است.

    ?????? ?????...
    افزایش مشقی وام مسکن
    دوشنبه, فروردين 18, 1404 by روابط عمومی انجمن

    مبلغ وام خرید مسکن براساس طرح پیشنهادی یک بانک دولتی که سال۱۴۰۲ به سیاستگذار پولی ارائه کرده بود، به اندازه «قیمت یک مترمربع از آپارتمان» افزایش پیدا کرد. در آخرین روز کاری ۱۴۰۳، رقم وام مسکن در تهران از ۴۰۰ به ۵۰۰ میلیون تومان تبدیل شد. در شهرهای دیگر نیز دو سقف جداگانه در نظر گرفته شده؛ ضمن آنکه وام تعمیرات و ساخت نیز تغییر کرده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد، دو دلیل برای «افزایش مشقی» وام مسکن به جای «احیای واقعی قدرت از دست‌رفته آن»، مطرح است. وام‌های جدید ۶ ایراد دارند.

    ?????? ?????...
    پیش‌نویس ویرایش پنجم آیین‌نامه طراحی ساختمان‌ها در برابر زلزله منتشر شد
    دوشنبه, اسفند 27, 1403 by روابط عمومی انجمن

    مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با انتشار پیش نویس ویرایش پنجم آیین نامه طراحی ساختمان‌ها در برابر زلزله (استاندارد ۲۸۰۰) برای اعلام نظر عمومی از صاحبنظران خواست تا در این زمینه اظهار نظر کنند.

    ?????? ?????...
    کاهش صدور پروانه‌های ساختمانی در کشور
    دوشنبه, اسفند 27, 1403 by روابط عمومی انجمن

    براساس آمار منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران، تعداد ۳۰ هزار و ۹۰ پروانه‌ی احداث ساختمان توسط شهرداری‌های کشور در پاییز ۱۴۰۳ صادرشده که نسبت به فصل گذشته ۶.۱ درصد و نسبت به فصل مشابه سال گذشته ۲۷.۲ درصد کاهش داشته است.     

    ?????? ?????...
  
عضویت در خبرنامه
نام
نام خانوادگی
ایـمیل

ذخیره اطلاعات
  
برنامه های عملیاتی کمیسیون آموزش، تحقیقات و همایش های تخصصی

برنامه عملیاتی کمیسیون امور آموزش ، تحقیقات و همایش های تخصصی 
به طور کلی این کمیسیون را از لحاظ کارکرد به سه کار گروه زیر می توان تقسیم نمود:
الف : کارگروه آموزش های عمومی و تخصصی
ب : کارگروه تحقیقات و مطالعه
ج : کارگروه همایش های تخصصی و دوره های آموزشی

الف : کارگروه آموزش های عمومی و تخصصی
        شرح وظایف : ایجاد بستر لازم و اجرای دوره های آموزشی عمومی و تخصصی جهت آموزش مدیران،  کارکنان و پیمانکاران اعضای حقوقی و حقیقی در مرحله اول و افراد خارج از انجمن در مرحله دوم و اعطای مدارک لازم به آنها با اولویت استفاده از نیروهای داخلی انجمن ، و در مرحله دوم طی قرارداد با موسسات دولتی ، نهادها و موسسات خصوصی و با استفاده از حداکثر امکانات انجمن در جهت ارتقاء توان علمی و تخصصی اعضاء و کارکنان اعضاء با دید درآمد محور . 
     حوزه های فعالیت : 
-  اجرای دوره های عمومی و تخصصی کوتاه مدت جهت مدیران .
-  اجرای دوره های عمومی و تخصصی کوتاه مدت جهت کارکنان و پیمانکاران . 
-  اجرای دوره های عمومی و تخصصی بلند مدت با مدارک معتبر و کاربردی .
      پیشنهادهایی موردی برای این کارگروه :
1- عقد قرارداد با دانشگاه های دولتی ، آزاد ، علمی و کاربردی و موسسه مدیریت دولتی جهت تشکیل کلاسهایی شامل دوره های مدیریت ، ایزو ، حسابداری ، موارد دفتری  و . . . به صورت ارائه مدرس و استفاده از فضای انجمن همراه با اعطای مدرک رسمی .
2- عقد قرارداد با نهادهای دولتی مانند اداره دارایی جهت تنظیم اظهارنامه یا دفتر فنی استانداری جهت اخذ رتبه ساجات و . . .  .
3- عقد قرارداد با موسسه هایی مانند انجمن بتن یا روزنامه دنیای اقتصاد جهت برگزاری دوره های تخصصی در محل و اعطای مدرک .

 

4- عقد تفاهم نامه با نظام مهندسی جهت دخالت امتیاز مدارک ارائه شده از طرف انجمن در ترفیع پایه نظام مهندسی اعضاء یا برگزاری کلاسهای ارتقاء پایه اعضاء به صورت اختصاصی در محل انجمن .
5- برگزاری کلاسهای فنی و حرفه ای پیمانکاران در محل انجمن .

ب : کارگروه تحقیقات و مطالعه :
     شرح وظایف : انجام مطالعات و تحقیقات جهت بروز رسانی دانش علمی و اجرایی اعضا و اجرایی نمودن آنها و در برخی موارد انتقال آنها به دستگاههای دولتی.
حوزه های فعالیت:
1- برگزاری جلسات هم اندیشی با اعضای حقیقی و حقوقی و تجمیع نظرات آنها در خصوص مسایل مختلف تخصصی، فنی و اداری.
2- طبقه بندی مسایل تجمیع شده و انجام مطالعات و تحقیقات و تنظیم راه کارهای مورد نظر و تعامل و هم فکری با کمیسیون پی گیری های اداری و در نهایت انتقال راه کار های مورد نظر هیات مدیره انجمن .
3- انتقال راه کارهای تنظیم شده پس از تصویب در هیات مدیره به ارگان های دولتی و اطلاع رسانی آن به اعضاء.
ج : کارگروه همایش های تخصصی:
شرح وظایف :  برگزاری کلیه همایش های ادواری و موردی انجمن 
1- برنامه ریزی و برگزاری کلیه همایش های ادواری انجمن
2- برنامه ریزی و برگزاری همایش های تخصصی جهت ارتقاء توان علمی و عملی اعضا و کارکنان آنها.
3- برنامه ریزی  جهت شرکت در همایش ها و بازدید جمعی از نمایشگاه های داخلی و خارجی.

  
بایگانی اخبار
پیشرفت ۸۷ درصدی ۲۵ درصد باقی مانده مساکن مهر
پنجشنبه, بهمن 08, 1394 by روابط عمومی انجمن

دکتر عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی شب گذشته (۳ بهمن ماه) با حضور در برنامه متن و حاشیه درباره مسکن پساتحریم و تاثیری که برجام بر بازار مسکن می‌گذارد گفت: فکر می‌کنم مرتبط‌ کردن بحث مسکن به برجام چندان مبنای کارشناسی نداشته باشد و معتقدم رونق در بازار مسکن مستقیما به برجام مرتبط نباشد. اگر مرتبط باشد بیشتر در جهت توسعه رونق اقتصادی و افزایش درآمد مردم به صورت غیرمستقیم و نه مستقیم است.
وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر غیرمستقیم بودن اثر برجام بر رونق بازار مسکن به صنعت هوانوردی اشاره کرد و افزود: وقتی صحبت از صنعت هوانوردی می‌شود باید در نظر داشته باشیم که صنعت هوانوردی صنعتی است که محصولات و تولیدات این صنعت در بازارهای بین‌المللی عرضه می‌شود اما وقتی راجع به مسکن صحبت می‌کنیم به بازار محلی اشاره داریم که بازار محلی جنسی کاملا متفاوت از بازار بین‌المللی دارد.
عضو کابینه دولت یازدهم با تاکید بر ارتباط غیرمستقیم برجام و قیمت بازار مسکن ادامه داد: ارتباط برجام و بازار مسکن به این صورت است که کشور از حالت رکود خارج شود، مردم وضعیت مالی بهتری پیدا کنند و وقتی مردم وضعیت مالی بهتری پیدا می‌کنند قاعدتا اقدام به خرید مسکن خواهند کرد و بدین‌ترتیب مسکن فعال می‌شود. بنابراین ارتباط مسکن با برجام ارتباط غیرمستقیم است و مانند بقیه صنایع حمل و نقلی کشور نیست.
این عضو کابینه دولت تدبیر و امید با انتقاد از مداخله دولت در بازار مسکن گفت: در صنعت مسکن به نظر من اتفاق بدی که افتاده بود مداخله فوق‌العاده دولت گذشته بود که اگرچه به ظاهر اقدامی مردمی بود برای اینکه مسکن مهری احداث و واحدهایی واگذار شود، اما همانطور که بارها گزارش شد نشان داد که همین اقدام به ظاهر مردمی باعث شد تا قیمت مسکن طی ۸ سال قبل و پیش از روی کارآمدن دولت یازدهم ۹ برابر افزایش داشته باشد.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: مسکن طی سال‌های اخیر و قبل از دولت یازدهم به شدت متورم شد و اصطلاحا قیمت حبابی پیدا کرد. در مدت این ۲ سال و اندی تنها بخشی که افزایش قیمت نداشت و در عین حال با کاهش نیز مواجه شد بخش مسکن بود. اینها را از این جهت می‌گویم تا بار دیگر اقداماتی به ظاهر مردم‌پسند و در عمل تورم‌زا انجام ندهیم و این بخش را دچار حباب‌هایی که سال‌های اخیر با آن دست به گریبان بود نکنیم.
آخوندی خاطرنشان کرد: اقدامی‌که وزارت راه و شهرسازی برای رونق بازار مسکن انجام داده است و گزارش‌ها نیز حاکی از موفقیت آن دارد متکی کردن خانوارها به نظام پس‌انداز است. اگر بتوانیم یک رژیم پس‌اندازی را برای خانوار پیشنهاد کنیم تا خانوارها با آن رژیم نسبت به پس‌انداز در بانک مسکن مطمئن باشند و بانک نیز به صورت متعهدانه تسهیلات پرداخت کند و نسبت به آن تعهد داشته باشد تداوم این وضعیت می‌تواند روند باثباتی را در بخش مسکن ایجاد کند و این وضعیت، شرایطی است که سابقا نیز در ایران اجرا می شد و هم‌اکنون نیز در دنیا نیز این روش اجرا می‌شود و مورد پذیرش است.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: در عمل نیز ما اعلام کرده‌‌ایم، هرکس بر اساس پس‌اندازی که به مدت یک سال به بانک پرداخت می‌کند می‌تواند در مدت زمان تعیین‌شده یکساله به اندازه دو برابر پس‌انداز خود تسهیلات بانکی دریافت کند و سقف پرداخت تسهیلات نیز در تهران ۸۰، در شهرهای متوسط ۶۰ و در شهرهای کوچک ۴۰ میلیون تومان است.
افزایش ۹ برابری قیمت مسکن در ۸ ساله قبل از دولت یازدهم
وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به این پرسش که چرا اینکار تا به امروز انجام نشده است؟ گفت: پرداخت تسهیلات بر اساس پس انداز مردم روشی بود که در دهه ۷۰ به خوبی انجام شد و بیش از ۳ میلیون پس‌انداز کننده داشتیم. اشکال کار این بود که پس از آن سال‌ها، عده‌ای آمدند و گفتند که خانه دار کردن مردم نیازی به پس انداز ندارد و علیه سیستم پس انداز در کشور عمل کردند. اگرچه این اقدام به ظاهر مردم‌گرایانه بود اما در باطن همین اتفاقی رخ داد که می‌بینیم مسکن افزایش قیمت ۹ برابری را تجربه کرد و قیمت‌های حبابی و وضعیت بغرنج در تامین مسکن مردم پیش آمد.
آخوندی تاکید کرد: در حال حاضر که بحث پس‌انداز مطرح شده خانوارها کم‌کم قانع شده‌اند که برای خانه‌دار شدن باید پس‌انداز کنند.
رونق در بازار مسکن به روش پس‌انداز
وی همچنین در بیان اقدامات خانه‌دار کردن مردم در مدت بیش از ۲ سال دولت یازدهم گفت: پس‌اندازها اعلام شده‌اند و این اقدام از یک سال پیش آغاز شد. در حال حاضر و در مدت یکساله اخیر توانستیم ۵۶۰ میلیارد تومان از پس‎‌اندازهای مردم را در بانک مسکن جمع‌آوری کنیم و در حدود ۳۰ هزار نفر نیز پس‌انداز کرده‌اند. اینها در واقع افرادی هستند که به سیستم پس‌انداز باور دارند و این سیستم نیز در برابر آنها متعهد است. این روش اقدامی است که معتقدم بتدریج می‌تواند یخ بخش مسکن را آب کند و به بازار مسکن رونق ببخشد.
وزیر راه و شهرسازی افزود: اگر بنده بخواهم نزد مردم محبوبیت پیدا کنم وعده‌هایی خواهم داد که در عمل، تحقق آنها دشوار و غیرممکن است. زیرا درحال حاضر منابع بانک‌ها کاملا مشخص است و می‌بینیم که منابع آن‌ها و همچنین دولت محدود است. معتقدم به هیچ‌وجه نباید حرف‌های غیرصادقانه و غیرعملیاتی به مردم تحویل بدهیم، حرف‌هایی که نتوانیم از عهده انجام آن برآییم بلکه باید واقعیت‌های موجود را به مردم یادآور شویم.
رشد ۱۱.۲ درصدی نرخ معاملات مسکن
عضو کابینه دولت تدبیر و امید ادامه داد: در حال حاضر نیز نرخ معاملات مسکن بر اساس آمار دو ماهه رشد ۱۱ درصدی را نشان می‌دهد. بر اساس آمار آبان ماه سال ۹۴ فقط در شهر تهران ، حدود ۱۲ هزار واحد مسکونی به فروش رسید که نسبت به سال قبل ۱۱.۲ درصد رشد را نشان می دهد و حاکی است که ما بتدریج از رکود خارج می شویم.
آخوندی گفت: تصور نکنیم که یک‌شبه می‌توانیم از رکود چند ساله مسکن خارج شویم و همچنین نمی‌توان این تصور را داشت که یک بخش از اقتصاد و مثلا مسکن را می‌توان رونق داد در حالیکه سایر بخش‌های اقتصادی همچون صنعت، اشتغال و کشاورزی در رکود به سر می‌برند. اقتصاد مانند ظروف مرتبطه است بدین‌معنا اگر اقتصاد از رکود خارج شود همه بخش‌هایش از رکود خارج می‌شوند.
وی خاطرنشان کرد: درحال حاضر با برجام بتدریج تحرک و رونق نسبی را در بخش‌های مختلف اقتصادی شاهد هستیم.
وزیر راه و شهرسازی در پاسخ به این پرسش که چرا قیمت مسکن در حال حاضر به شدت بالاست؟ گفت: قیمت مسکن به شدت بالا رفت. ولی به شکل نسبی در این مدت بیش از ۲ ساله دولت یازدهم نسبت به سایر بخش‌ها و در شرایط اقتصادی حاکم، کاهش قابل توجهی داشت.
آخوندی در بیان احتمال کاهش قیمت مسکن به کاهش آن نسبت به سایر بخش‌های دیگر اشاره کرد و در پاسخ به این پرسش که تسهیلات خرید مسکن به چه میزان به افراد تعلق می گیرد؟ گفت: هر ۶ ماه یک برابر پس‌انداز به متقاضیان تعلق می‌گیرد و افراد در صورتیکه بتوانند ۴۰ میلیون تومان در مدت یک سال پس‌انداز کنند می‌توانند سقف تسهیلات در تهران را برای خرید مسکن دریافت کنند و پس‌انداز ۱۸ ماهه نیز با دریافت تسهیلات ۳ برابری همراه می‌شود.
دولت و ملت پاسخگوی میزان جمیعت‌پذیری پایتخت باشند
وی همچنین در بیان اینکه آیا با مبلغ ۸۰ میلیون تومان در تهران می‌توان خانه خرید؟ گفت: در شهرهای کوچک و متوسط پاسخ مثبت است و می‌توان با تسهیلات ۶۰ میلیون تومانی صاحب خانه شد. همچنین باید به این نکته نیز توجه جدی داشت که آیا ما می‌خواهیم افزایش جمیعت در تهران تا چه میزان باشد؟ در شرایط کنونی که بحث آلودگی محیط‌زیست نیز مطرح است و در شرایطی که این شهر به سختی می‌تواند پاسخگوی ۵ میلیون نفر باشد و در حال حاضر نیز جمیعیتی بالغ بر ۸.۶ میلیون نفر دارد آیا ما می‌خواهیم ظرفیت تهران را به هر میزانی که از نظر جمعیتی می‌تواند رشد کند ارتقای جمعیتی بدهیم که ساکنان آن فاقد امکانات رفاهی باشند؟ یا زمانی این رشد باید متوقف شود؟ اینها سوالاتی است که باید ملت و دولت در برابر آن پاسخگو باشند.
آخوندی ادامه داد: اینکه بگوییم تهران ظرفیت جمعیت‌پذیری بیشتر را دارد و می‌تواند همچنان از نظر جمعیت و شهرسازی رشد کند آیا شدنی است؟!
تاکید بر توزیع متوازن جمیعت در نقاط مختلف کشور
وی در پاسخ به این سوال که وضعیت مسکن‌دارشدن افرادی که در حال حاضر در تهران ساکن هستند چه خواهد شد؟ به رشد طبیعی شهر تهران اشاره کرد و گفت: اساسا صحبت از عدالت جغرافیایی و آباد کردن سایر شهرها و آبادکردن حاشیه دریا نیز به همین خاطر است. ما در تهران این حجم تراکم فراوان جمعیت را داریم و در کنار دریا ۴.۸ نفر در کیلومتر مربع ساکن داریم. در حالیکه در همه جای دنیا بیشترین مقدار جمعیت در کنار دریا ساکن هستند و برعکس ساکنان حاشیه‌های دریاهای ما از سکنه خالی شده‌اند. بنابراین راه‌حل بنیادین در ایران به این شیوه است که بتوانیم این جمیعت را به صورت متعادل در کشور توزیع کنیم.
بحث خانه‌دار شدن بحث صفر و صدی نیست
وزیر راه و شهرسازی همچنین در پاسخ به این پرسش که افرادی که هم اکنون ساکن تهران هستند و صاحب خانه نیستند با وضعیت تراکم جمعیت در تهران نباید منتظر خانه‌دار شدن در این شهر باشند؟ گفت: بحث صاحب خانه‌شدن بحث صفر و صدی نیست. همانطور که همه می‌دانند وظیفه دولت تحرک‌بخشیدن و محرک توسعه بودن است. حال پرسش این است که آیا ما باید اقدامات محرک مسکن را در شهرهای میانی انجام دهیم یا در شهرهای بسیار پرجمیعت که دارای آلودگی بسیار شدید هستند؟
آخوندی در بیان بالا بودن میزان اقساط بازپرداختی تسهیلات مسکن گفت: افراد به میزانی که تسهیلات دریافت می‌کنند باید تعهد به بازپرداخت داشته باشد. زیرا تسهیلات دریافتی نیز متعلق به مردمی است که در بانک‌ها پس‌انداز کرده‌اند.
وی همچنین در پاسخ به اینکه آیا دولت می‌تواند در بحث بازپرداخت تسهیلات خرید مسکن کمک حال مردم باشد به میزان درآمد دولت یازدهم و کاهش چشمگیر آن اشاره کرد و افزود: دولت اگر بودجه کافی داشت در وهله نخست طرح‌های عمرانی خود را اجرا می‌کرد.
میزان پیشرفت۸۷ درصدی واحدهای باقی‌مانده مسکن مهر
وزیر راه و شهرسازی در بخش‌هایی از صحبت‌های شب گذشته خود در برنامه تلویزیونی متن و حاشیه درباره وضعیت مسکن مهر گفت: در حال حاضر از ۲میلیون و ۲۰۰ هزار واحد مسکونی بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار واحد را به مردم تحویل داده‌ایم و ۶۰۰ هزار واحد مسکونی باقی مانده است که میانگین پیشرفت واحدهای باقی‌مانده نیز بالای ۸۷ درصد است.
آخوندی در بیان چراییدریافت دوباره ۱۱ میلیون تومان در دی ماه سال جاری از متقاضیان ثبت‌نام شده مسکن مهر پردیس گفت: در پردیس اساسا استاندارد کاری که اعلام کردند اگرچه ۷۰ متر است اما عمدتا واحدهای مسکونی ۱۰۰ متر به بالا هستند که در آنجا ساخته شد. معتقدم مسکن مهر پردیس عمدتا بساز و بفروش گسترده دولتی است.
وی با اشاره به اتمام عمده مسکن مهر در پایان سال ۹۴ به افتتاح‌های پیش‌رو اشاره کرد و افزود: برخی از شهرها همچون پردیس ساخت مسکن مهر را دیر شروع کردند و ساخت مسکن مهر در این شهر از سال ۹۱ شروع شد درحالیکه ساخت مساکن مهر در سایر شهرها از سال‌های ۸۹ شروع شد. پردیس آخرین شهری بود که ساخت مسکن مهر آن شروع شد به همین‌خاطر نیز مشکلات پردیس را نباید به کل پروژه مسکن مهر تعمیم داد.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: در سال آینده بیش از ۳۰ هزار واحد مسکن مهر پردیس واگذار خواهد شد. در حال حاضر نیز شبکه‌های اجتماعی بین متقاضیان مسکن مهر پردیس تشکیل شده است و خریداران می‌دانند که پروژه فعال است.
آخوندی در پاسخ به این پرسش که اگر متقاضیان مسکن مهر پردیس ۱۱ میلیون تعیین شده را که زمان آن تا پایان دی ماه اعلام شد را دریافت نکنند سلب امتیاز می‌شوند؟ گفت: طبق قرارداد با این افراد برخورد می‌شود زیرا در قرارداد همه چیز تعیین شده است.
وزیر راه و شهرسازی در پایان در پاسخ به اینکه آیا در شورای‌عالی معماری و شهرسازی برای تعیین تکلیف ساخت و ساز بناهای بلند تصمیم‌گیری شده است یا خیر؟ گفت: ما همواره جزو مخالفان ساخت و ساز بناهای بلند در کلانشهرهای کشور و مخالف ساخت و سازهای خلاف طرح‌های جامع بوده‌ایم. ساختمان‌های بلند بزرگترین اثری که دارند توقف بادهای سطحی است و به دلیل کند کردن بادهای سطحی، آلودگی در سطح شهر باقی می‌ماند. ما در شورای‌‌عالی شهرسازی و معماری وظیفه داریم ضوابط شهرسازی را تعیین و به شهرداری تهران ابلاغ کنیم.