مسیر صفحه جاری : کمیسیون ها»آموزش، تحقیقات و همایش های تخصصی»برنامه عملیاتی
اخبار و رویدادها
    ۳ تاکتیک ملکی در رکود جنگی
    2 روز پیش by روابط عمومی انجمن

    حسین عبده‌‌‌تبریزی، صاحب‌نظر ارشد اقتصاد مسکن و بخش ساختمان، روز گذشته یک تحلیل مکتوب درباره «شرایط بازار ملک پس‌‌‌از شروع جنگ ۱۲روزه» ارائه داد که در آن، ضمن بررسی «مختصات رکود فعلی مسکن و عقبه این رکود»، ۳ توصیه کلیدی نیز به بازیگران این بخش برای «نحوه گذار از شرایط جنگی حاکم بر بازار ملک» مطرح شده است.

    ?????? ?????...
    باخت تسهیلات به رکود مسکن
    دوشنبه, ارديبهشت 22, 1404 by روابط عمومی انجمن

    کارنامه تامین مالی بخش مسکن کشور در سال ۱۴۰۳ رضایت‌بخش نیست. رشد واقعی تسهیلات خرید، ساخت و جعاله نسبت به سال ۱۴۰۲ کاهش یافته و در عین حال سهم تسهیلات بخش مسکن از کل تسهیلات بانکی کشور طی سال‌های اخیر آب رفته و در سال ۱۴۰۳ به کف ۵.۴‌درصد رسیده است. به این ترتیب در حالی که باید تسهیلات نقش محرک معاملات و رونق ساخت‌‌وساز را ایفا کند، این تسهیلات منقبض شده حامی رکود در بخش مسکن کشور شده است

    ?????? ?????...
    ستون کج مسکن‌ حمایتی
    دوشنبه, ارديبهشت 22, 1404 by روابط عمومی انجمن

    سه نوع وام ارزان به اسم «تامین مسکن ۳دهک محروم» ابلاغ شد؛ اما بررسی‌های «دنیای‌اقتصاد» از تجربه دو دهه حمایت این‌چنینی از فقرای مسکن‌نشان می‌دهد، احتمال «اصابت» تسهیلات خرید، اجاره و ساخت با سقف‌های بیشتر و نرخ سود بسیار کمتر از تسهیلات مسکن معمولی، به جامعه هدف پایین است. کم‌درآمدها چون «وام‌پذیر» نیستند و در مقابل، «وام ۴درصدی» در بازار غیررسمی مشتری دارد، امتیازشان را به فروش می‌رسانند.

    ?????? ?????...
    نشانه‏‏‌های بحران صنعت ساختمان
    دوشنبه, ارديبهشت 22, 1404 by روابط عمومی انجمن

    صنعت احداث ایران امروز در نقطه‌‌‌ای ایستاده که نه می‌‌‌توان آن را با امیدهای بی‌‌‌پشتوانه اداره کرد، نه با بخشنامه‌‌‌های پرابهام و سیاستگذاری‌‌‌های ناکارآمد. سال‌هاست که این صنعت با منابع محدود، تعهدات سنگین، سازوکارهای فرسوده و بی‌‌‌ثباتی مزمن، سعی کرده روی پای خود بایستد. اما امروز دیگر جای آزمون و خطا نیست. اکنون زمان آن رسیده که سیاستگذاران حوزه صنعت ساختمان، به‌‌‌جای نگاه از بالا به پایین، صدای میدان را بشنوند؛ صدای شرکت‌هایی که در سخت‌‌‌ترین شرایط، هنوز بر تعهدات خود ایستاده‌‌‌اند. تقویت صنعت احداث، تقویت بنیان اقتصادی کشور است و اگر این واقعیت نادیده گرفته شود، تبعات آن فقط دامن شرکت‌ها رانمی‌گیرد، بلکه گریبان آینده کشور را هم خواهد گرفت.

    ?????? ?????...
    تامین مسکن با چشم ‏‌بسته
    دوشنبه, ارديبهشت 22, 1404 by روابط عمومی انجمن

     وزارت راه و شهرسازی از سال ۹۹ تاکنون  هیچ گزارشی درباره «سطح قیمت مسکن شهرها، شاخص دسترسی خانوارها، نیاز استانی به عرضه و میزان تولید مسکن» منتشر نکرده است. خلأ پنج پایه سیاستگذاری برای بخش مسکن و ساختمان به خاطر «نبود آمار»؛ آیا تصمیم‌گیری با «چشم‌‌بسته» در تعمیق رکود تاثیرگذار بوده است؟

    ?????? ?????...
    عیار واقعی وام اجاره
    دوشنبه, ارديبهشت 15, 1404 by روابط عمومی انجمن

    قدرت وام اجاره برای تهران، کلان شهرها و شهرهای کوچک سنجش شد. بررسی‌های «دنیا‌ی‌اقتصاد» نشان می‌دهد در شهرهایی که «بیشترین فشار هزینه اجاره‌» وجود دارد، اثر پوششی وام دیعه، کمترین است. اعتبار تسهیلات مصوب نیز ۱۱برابر «عملکرد پارسال» بانک‌ها است که تحقق آن بعید به نظر می‌رسد.

    ?????? ?????...
    دو بال خروج از رکود مسکن
    دوشنبه, ارديبهشت 15, 1404 by روابط عمومی انجمن

    ارقام اقتصادی در بخش مسکن و ساختمان به صورت نجومی جهش کرده‌‌اند؛ قیمت زمین، هزینه ساخت، هزینه دسترسی به خانه چه خرید و چه حتی اجاره و همچنین مدت زمان صاحب‌‌خانه شدن. این وضعیت، رکود دوطرفه با ظاهری «غیرقابل حل» را رقم زده اما مجموعه شرایطی در بیرون و درون بازار مسکن وجود دارد که با ترکیب آنها –همه‌‌بینی تهدیدها و فرصت‌‌ها– می‌شود «مسیر حرکت به سمت رونق» را شناسایی کرد.

    ?????? ?????...
    وام خرید مسکن افزایش یافت/ محدودیت سن بنا برداشته شد
    دوشنبه, ارديبهشت 15, 1404 by روابط عمومی انجمن

    بانک مسکن با هدف تسهیل در شرایط خانه‌دار شدن اقشار جامعه، ضمن افزایش سقف تسهیلات خرید، جعاله تعمیر و ودیعه مسکن از محل اوراق گواهی حق‌تقدم استفاده از تسهیلات مسکن (تسه)، شرط قدمت بنا را از فرایند پرداخت تسهیلات خرید حذف کرد.

    ?????? ?????...
    اعلام و ابلاغ تعرفه خدمات مهندسی ساختمان استان در سال 1404
    شنبه, ارديبهشت 13, 1404 by روابط عمومی انجمن

    افزایش حدود 45 درصدی تعرفه خدمات مهندسی سال 1404 استان آذربایجان شرقی در رشته های هفتگانه به تصویب اعضای هیئت چهار نفره استان رسید  و تعرفه خدمات مهندسی سال ۱۴۰۴ در رشته های هفتگانه از ۱۳ / ۰۲ /۱۴۰۴ اعمال و اجرا می شود. 

    ?????? ?????...
    تنظیم اجاره یا تزئین بازار؟
    شنبه, ارديبهشت 13, 1404 by روابط عمومی انجمن

    جلسات دولتی «تعیین نرخ مجاز برای رشد اجاره‌بها در ۱۴۰۴»، بدون توجه به «شکست سنگین سقف اجاره‌بهای ۱۴۰۳» آغاز شد. سال گذشته تصویب شد‌، هزینه اجاره‌نشینی ۲۵درصد به‌صورت میانگین افزایش یابد؛ اما این نرخ دستوری به تنظیم بازار منجر نشد و تورم اجاره از ۴۰درصد گذشت. معاملات اجاره در اولین ماه از سال جاری نیز با «تب اجاره‌بها» همراه بود و اگر باز هم اصرار بر «بیراهه سیاستی» به جای «درمان ریشه مشکل» باشد، سطح فقر مستاجرها تشدید خواهد شد.

    ?????? ?????...
  
عضویت در خبرنامه
نام
نام خانوادگی
ایـمیل

ذخیره اطلاعات
  
برنامه های عملیاتی کمیسیون آموزش، تحقیقات و همایش های تخصصی

برنامه عملیاتی کمیسیون امور آموزش ، تحقیقات و همایش های تخصصی 
به طور کلی این کمیسیون را از لحاظ کارکرد به سه کار گروه زیر می توان تقسیم نمود:
الف : کارگروه آموزش های عمومی و تخصصی
ب : کارگروه تحقیقات و مطالعه
ج : کارگروه همایش های تخصصی و دوره های آموزشی

الف : کارگروه آموزش های عمومی و تخصصی
        شرح وظایف : ایجاد بستر لازم و اجرای دوره های آموزشی عمومی و تخصصی جهت آموزش مدیران،  کارکنان و پیمانکاران اعضای حقوقی و حقیقی در مرحله اول و افراد خارج از انجمن در مرحله دوم و اعطای مدارک لازم به آنها با اولویت استفاده از نیروهای داخلی انجمن ، و در مرحله دوم طی قرارداد با موسسات دولتی ، نهادها و موسسات خصوصی و با استفاده از حداکثر امکانات انجمن در جهت ارتقاء توان علمی و تخصصی اعضاء و کارکنان اعضاء با دید درآمد محور . 
     حوزه های فعالیت : 
-  اجرای دوره های عمومی و تخصصی کوتاه مدت جهت مدیران .
-  اجرای دوره های عمومی و تخصصی کوتاه مدت جهت کارکنان و پیمانکاران . 
-  اجرای دوره های عمومی و تخصصی بلند مدت با مدارک معتبر و کاربردی .
      پیشنهادهایی موردی برای این کارگروه :
1- عقد قرارداد با دانشگاه های دولتی ، آزاد ، علمی و کاربردی و موسسه مدیریت دولتی جهت تشکیل کلاسهایی شامل دوره های مدیریت ، ایزو ، حسابداری ، موارد دفتری  و . . . به صورت ارائه مدرس و استفاده از فضای انجمن همراه با اعطای مدرک رسمی .
2- عقد قرارداد با نهادهای دولتی مانند اداره دارایی جهت تنظیم اظهارنامه یا دفتر فنی استانداری جهت اخذ رتبه ساجات و . . .  .
3- عقد قرارداد با موسسه هایی مانند انجمن بتن یا روزنامه دنیای اقتصاد جهت برگزاری دوره های تخصصی در محل و اعطای مدرک .

 

4- عقد تفاهم نامه با نظام مهندسی جهت دخالت امتیاز مدارک ارائه شده از طرف انجمن در ترفیع پایه نظام مهندسی اعضاء یا برگزاری کلاسهای ارتقاء پایه اعضاء به صورت اختصاصی در محل انجمن .
5- برگزاری کلاسهای فنی و حرفه ای پیمانکاران در محل انجمن .

ب : کارگروه تحقیقات و مطالعه :
     شرح وظایف : انجام مطالعات و تحقیقات جهت بروز رسانی دانش علمی و اجرایی اعضا و اجرایی نمودن آنها و در برخی موارد انتقال آنها به دستگاههای دولتی.
حوزه های فعالیت:
1- برگزاری جلسات هم اندیشی با اعضای حقیقی و حقوقی و تجمیع نظرات آنها در خصوص مسایل مختلف تخصصی، فنی و اداری.
2- طبقه بندی مسایل تجمیع شده و انجام مطالعات و تحقیقات و تنظیم راه کارهای مورد نظر و تعامل و هم فکری با کمیسیون پی گیری های اداری و در نهایت انتقال راه کار های مورد نظر هیات مدیره انجمن .
3- انتقال راه کارهای تنظیم شده پس از تصویب در هیات مدیره به ارگان های دولتی و اطلاع رسانی آن به اعضاء.
ج : کارگروه همایش های تخصصی:
شرح وظایف :  برگزاری کلیه همایش های ادواری و موردی انجمن 
1- برنامه ریزی و برگزاری کلیه همایش های ادواری انجمن
2- برنامه ریزی و برگزاری همایش های تخصصی جهت ارتقاء توان علمی و عملی اعضا و کارکنان آنها.
3- برنامه ریزی  جهت شرکت در همایش ها و بازدید جمعی از نمایشگاه های داخلی و خارجی.

  
بایگانی اخبار
مشاور رئیس جمهوری در امور نوسازی بافت‌های فرسوده: ضرورت توجه به مبحث22 در صنعت ساختمان
پنجشنبه, دي 28, 1396 by دبیرخانه انجمن
مشاور رئیس جمهوری در امور نوسازی بافت‌های فرسوده و ناپایدار شهری با تاکید بر اهمیت مسئله نگهداری از ساختمان‌ها اظهارداشت: در حال حاضر که مجموعه زیادی از واحدهای مسکونی احداث شده است باید برای مدیریت در نگهداری از آن‌ها تدابیری اندیشیده شود، چرا که در صورت عدم تحقق این امر شاهد تکرار حوادث ساختمانی در کشور خواهیم بود.

اکبر ترکان مشاور رئیس جمهوری در امور نوسازی بافت‌های فرسوده و ناپایدار شهری طی سخنرانی در همایش ملی نگهداری از ساختمان‌ها و حفاظت در برابر حریق با نگاهی به حادثه پلاسکو بیان کرد: حادثه پلاسکو درس‌های زیادی برای ما به همراه داشت که توجه به امر نگهداری شاید یکی از مهمترین جنبه‌های آن به شمار رود.

وی در ادامه با بیان اینکه مبحث ۲۲ مقررات ملی ساختمان به طور کامل به امر نگهداری ساختمان‌ها پرداخته است گفت: در حال حاضر که مجموعه‌های مسکونی بسیاری در کشور ساخته شده که باید برای مدیریت در نگهداری آنها تدبیری اندیشیده شود و با توجه به تجارب جهانی برخی از کشورها با ایجاد اداراتی مستقل برای کنترل ساختمان‌ها و همچنین ایجاد تیم‌های مجهز برای تعمیق و نگهداری از آن‌ها علاوه بر فراهم کردن زمینه‌های شغلی مناسب در روابط بین همسایگان نیز خللی وارد نمی‌کنند. امری که ما در مبحث ۲۲ به آن پرداخته‌ایم ولی هنوز شاهد اجرای آن نیستیم.

ترکان با تاکید بر اهمیت نقش نگهداری در صنعت ساختمان گفت: قطعا مسئله اصلی در حادثه پلاسکو طراحی سازه نبوده بلکه موضوع مهم نحوه نگهداری است چرا که این ساختمان در دوره نگهداری آنقدر رها شده بود که هر کس اجازه انجام امور دلخواه را به خود می‌داد. بررسی های انجام شده بر روی این ساختمان نشان می‌دهد که انبار مواد و مصالح آتش‌زا و همچنین سیم‌های برق برای روشن کردن هیترهای برقی در تمام طبقات ساختمان دیده می‌شده است. امری که در زمان آتش سوزی هیچ ظرفیتی قادر به خاموش کردن آن نبود.

این مقام مسئول در این راستا افزود: بدون شک اگر تمام اصول و قوانین لازم طراحی سازه رعایت شود ولی نگهدای خوبی از ساختمان انجام نپذیرد این گونه حادثه ها مجددا تکرار خواهد شد و من از وزارت راه و شهرسازی و سازمان نظام مهندسی می‌خواهم تا جهت راه‌اندازی مبحث ۲۲ مقررات ملی ساختمان هر چه سریع‌تر اقدام کند.

ترکان همچنین در اشاره به مسئله اصلاح بافت‌های فرسوده و اهمیت آن در کشور بیان کرد: خوشبختانه وزارت راه و شهرسازی اقدامات بسیار گسترده‌ای را در این حوزه انجام داده است.این وزارتخانه با مطالعه بیش از ۵۰۰ محله در شهرهای مختلف برای آن‌ها طرح تهیه کرده و در برخی موارد نیز قرارداد اجرایی آن را به امضاء رسانده است.

وی با اشاره به شناسایی و برنامه شهرداری نیز در حوزه اصلاح بافت‌های فرسوده در کشور بیان کرد: شاید تاکنون اقداماتی که در بافت‌های فرسوده انجام می‌گرفت در جهت اصلاح این مناطق نبود اما زمان فعلی شاهد آن هستیم که وزارت راه و شهرسازی ارتقاء کیفیت زندگی و رسیدن به محله‌ای خوب و با کیفیت را هدف پروژه‌های خود قرار داده است. که قطعا کاری خوب و ارزشمند به شمار می رود.

مشاور رئیس جمهور در امور نوسازی بافت‌های فرسوده و ناپایدار شهری در خصوص زلزلهاخیر کرمانشاه و خسارات ساختمانی ناشی از آن نیز بیان کرد: طبق گزارش تهیه شده از سوی شرکت های کنترل کیفیت در سرپل ذهاب هیچ ساختمانی در این زلزله خراب نشد مگر آنکه طبق مقررات ملی ساختمان احداث نشده بود.

وی همچنین افزود: در این راستا دو جزوه در اهمیت مصالح به کار گرفته در ساختمان و همچنین اتصالات و جوش پس از وقوع زلزله تهیه کردم که محتوایی آموزشی داشته و اهمیت این موارد را نشان می دهد.

این مقام مسئول در ادامه سخنان خود با بیان اینکه می توانیم ادعا کنیم پس از سال ۷۴ که مقررات ملی ساختمان تهیه و تدوین شد خانه‌های ساخته شده تحت نظارت این مقررات در برابر زلزله‌های به وقوع پیوسته امن خواهد بود گفت: باید از ایجاد نگرانی‌های اضافی در بین مردم جلوگیری کنیم. آنها باید بدانند که خانه‌های تحت مقررات ملی در برابر زلزله امن است و تخریب نخواهد شد.

به گفته وی مقاومت در برابر زلزله باید به عنوان یکی از شاخص‌های اصلی یک واحد ساختمانی در ذهن مردم جای بگیرد تا از این طریق شرایط موجود اصلاح شود.