مسیر صفحه جاری : کمیسیون ها»آموزش، تحقیقات و همایش های تخصصی»برنامه عملیاتی
اخبار و رویدادها
    قوانین تنبیهی حوزه شهری
    سه شنبه, آبان 08, 1403 by روابط عمومی انجمن

    الزامات و چالش‌های تحقق احکام مسکن و شهرسازی در برنامه هفتم در جلسه‌‌‌ای در مرکز پژوهش‌‌‌های مجلس بررسی شد. در این نشست عنوان شد که عمده قوانین مربوط به مسکن به جای حمایتی بودن، ماهیت تنبیهی و درآمدزایی دارند. به عنوان نمونه چند نوبت مالیات در فرآیند ساخت و تعدد پایه‌‌‌های مالیاتی بخش مسکن، شرایط دشوار بیمه ساختمان و تعهدات اندک تامین‌اجتماعی در مقابل کارگران ساختمانی و بار سنگین و فزاینده هزینه و زمان صدور جواز توسط شهرداری و بوروکراسی و مسائل نظام مهندسی ساختمان عملا موانعی برای فعالان این حوزه ایجاد کرده است. یکی دیگر از مباحث مهم این نشست، نقد قوانین و مقررات مالیاتی و نگاه منفی به بخش انبوه‌‌‌سازان بود.

    ?????? ?????...
    هدایت مسکن با ۵ راننده
    سه شنبه, آبان 08, 1403 by روابط عمومی انجمن

    پنج معاونت، شرکت و سازمان در یک وزارتخانه برای حوزه‌های به‌هم پیوسته و غیرقابل تفکیک «زمین، مسکن و شهرسازی» تصمیم‌گیری می‌کنند. برآیند این مدل سیاستگذاری جزیره‌ای طی دو دهه گذشته، «تقابل پنهان» دستگاه‌های به ظاهر «هماهنگ با هم» برای تخصیص منابع بوده که سه آسیب به بخش مسکن وارد کرده است؛ یک شرکت دولتی به دنبال «وام و زمین برای توسعه منفصل شهرها» و دیگری، در تلاش برای رفع فرسودگی درون شهرها. عزل و نصب‌ها در وزارتخانه متولی این بخش فرصتی است برای «ادغام این جزایر» به معنای «سیاستگذاری برای حل مساله مشترک».

    ?????? ?????...
    ابزار ۵ کاره بازار مسکن
    سه شنبه, آبان 08, 1403 by روابط عمومی انجمن

    دولت و شهرداری هر کدام، نوعی از «مالیات سالانه بر آپارتمان» را دریافت می‌کنند که هر دو در مقایسه با رویه جهانی «مالیات سالانه ملکی» مملو از اشکال است. تجربه مالیات‌ستانی در آمریکا نشان می‌دهد، قیمت مسکن حساسیت معناداری به نرخ مالیات سالانه دارد و در عین حال، باعث کاهش سوداگری و عرضه زمین به بازار مصرف می‌شود. با وجود پنج‌کاره بودن این مالیات، فرمول به‌کار گرفته‌شده در شهرداری، از بابت نرخ، کاملا ناکارآمد است و همین مالیات با اسم رمز «املاک لوکس» در بودجه۱۴۰۴ نیز چهار ایراد دارد.

    ?????? ?????...
    ناکامی دولت در تحقق وعده ۲ میلیون مسکن ارزان
    سه شنبه, آبان 01, 1403 by روابط عمومی انجمن

    مرکز پژوهش‌‌‌های مجلس در گزارشی رسمی، اعلام کرد: در فاصله سال‌های ۱۴۰۰ تا مرداد ۱۴۰۳، «تنها ۲۰‌هزار واحد مسکونی از طرح نهضت ملی مسکن به سرانجام رسید». بر اساس طرح نهضت ملی مسکن، قرار بود سالانه یک میلیون واحد مسکونی در کشور روی زمین‌‌‌های ۹۹ ساله ساخته شود. براین اساس، باید تا امروز «دست‌‌‌کم ۲ میلیون مسکن دولتی‌‌‌ساز با قیمت ارزان تحویل خانوارهای بی‌خانه‌‌‌ شده باشد.»

    ?????? ?????...
    رفوزگی در خانه‌خالی
    سه شنبه, آبان 01, 1403 by روابط عمومی انجمن

    «مالیات‏‏‌‌ستان» در نیم‌سال اول ۱۴۰۳ فقط ۰.۸ درصد از آنچه قرار بود تحت عنوان «مالیات بر خانه‏‏‌خالی» از مالکان دریافت شود را وصول کرد. بررسی‏‏‌ها نشان می‌دهد، این مردودی مقابل مالکان املاک منجمدشده در بازار مسکن، دست‏‏‌کم برای سومین سالی متوالی رخ می‌دهد. شکست برابر خانه‌های خالی ناشی از «یک قانون با ۱۰۰۱ معافیت و استثنا» و همچنین «چشم‏‏‌بستن سیاستگذار» نسبت به الگوی جهانی مالیات‏‏‌ستانی از ملک است. در کارنامه اخیر، موفقیت نسبی در اخذ مالیات از املاک لوکس می‌تواند برای اصلاح مسیر در بازار خانه‌های بلااستفاده، معنادار باشد.

    ?????? ?????...
    نمای پنهان مسکن ۱۴۰۲
    دوشنبه, مهر 30, 1403 by روابط عمومی انجمن

    سرمایه‌گذاری‌های ساختمانی در سال گذشته «در مجموع» و به لحاظ «رشد واقعی» ۹درصد نسبت به ۱۴۰۱ در کل کشور افزایش پیدا کرد. اما «نمای پنهان» این آمار رسمی که به «اجزای سرمایه‌گذاری‌های صورت‌گرفته» اختصاص دارد، «علامت نامساعد» از بازار مسکن۱۴۰۲ مخابره می‌کند. حجم کل سرمایه‌گذاری شامل سه مرحله خط‌تولید ساختمان می‌شود؛ «شروع ساخت»، «نیمه‌تمام‌ها» و «تکمیل ساختمان‌ها». سال گذشته ورود سرمایه به مرحله‌اول «رکورد رشد واقعی از سال ۸۷» را زد که یک علت کلیدی داشت.

    ?????? ?????...
    ابلاغ ممنوعیت ساخت و ساز در حریم گسلی ۶ کلانشهر
    چهارشنبه, مهر 25, 1403 by روابط عمومی انجمن

    در مرحله نخست از طرح مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، ۶ کلانشهر کشور شامل تهران، کرج، کرمان، مشهد، تبریز و زنجان مورد مطالعه قرار گرفتند که پس از انجام مراحل مطالعاتی و ارزیابی‌های میدانی مختلف، نقشه حریم گسلی در شهرهای ذکر شده تهیه و ارائه شد. این کار پس از انجام مراحل قانونی در کارگروه مخاطرات استان‌ها، کمیته فنی استانداری‌ها به تایید رسید و در نهایت با طرح در شورای‌عالی شهرسازی و معماری، نقشه‌های مذکور به تصویب و تائید رسید و نهادهای ذیربط از جمله شهرداری‌ها و ادارات کل راه و شهرسازی جهت پیاده‌سازی در طرح‌های جامع و تفصیلی و اعمال در تصمیم‌گیری‌های آتی شهرها از نظر کاربری اراضی، تعداد طبقات ساختمان‌ها، نوع ساخت و ساز، ممنوعیت ساخت ساختمان‌های با اهمیت بسیار زیاد و اولویت‌بندی مقاوم‌سازی سازه‌های موجود، نسبت به اجرای آن مسئولیت دارند.

    ?????? ?????...
    دوپینگ غول سبد خانوار
    چهارشنبه, مهر 25, 1403 by روابط عمومی انجمن

     هزینه مسکن در سبد هزینه خانوار از اواخر دهه۹۰ به «غول درآمدخوار» تبدیل شد؛ این غول امروز در مناطق شهری، دوپینگ کرده و در حال بلعیدن نزدیک به نیمی از کل هزینه زندگی ماهانه و سالانه شهروندان است. اطلاعات رسمی از آخرین وضعیت «بزرگی هزینه تامین مسکن» در زندگی خانوارهای شهری ۳۱ استان کشور نشان می‌دهد سهم این فاکتور اصلی و غیرقابل حذف در سبد هزینه شهرنشین‌ها از ۳۸درصد سال۱۴۰۱ به ۴۲.۴درصد در سال۱۴۰۲ افزایش پیدا کرده است. اجاره‌نشین‌ها در دهه۸۰ تنها ۲۸درصد از هزینه‌های زندگی‌شان را صرف مسکن می‌کردند. از ابتدای دهه۹۰ این فاکتور، بزرگ و بزرگ‌تر شد. سطح متعارف «هزینه مسکن» در سبد خانوار براساس توصیه جهانی، حداکثر ۳۰درصد باید باشد. در غیر این‌صورت، «کیفیت زندگی» آسیب می‌بیند و رفاه کاهش پیدا می‌کند. 

    ?????? ?????...
    سوزن‏‏‌بان سیاستگذاری مسکن
    دوشنبه, مهر 23, 1403 by روابط عمومی انجمن

    دولت برای دخالت در بازار مسکن بهانه‌‌‌های خاص خود را دارد؛ بهانه‌‌‌هایی مانند اینکه زمین کالای قابل تولید نیست و شباهتی به دیگر بازارها ندارد. در نتیجه نیاز است که دولت دخالت‌‌‌های به‌‌‌خصوصی در بازار زمین و مسکن داشته باشد. برخی بهانه‌‌‌های دیگر این است که بازار مسکن از معدود حوزه‌‌‌هایی است که حتی در همه کشورهای توسعه‌‌‌یافته، دولت‌‌‌ها به شکل‌‌‌های گسترده و متنوع از قبیل یارانه وام‌‌‌های رهنی، معافیت‌‌‌های مالیاتی وسیع، بیمه بازار وام‌‌‌های رهنی، تثبیت اجاره، قرعه‌‌‌کشی منازل ارزان برای اقشار کم‌‌‌درآمد، اجبار سازندگان تجاری برای فروش برخی واحدها به قیمت پایین و... در آن مداخله می‌‌‌کنند. در واقع پایه این استدلال‌ها این است که مسکن کالای خصوصی صرف نیست و با سایر کالاها فرق می‌کند. اما مرز باریک مداخله دولت در بازار مسکن چگونه تعیین می‌شود و به عبارت دیگر، سوزن‌‌‌بان سیاستگذاری مسکن چیست؟

    ?????? ?????...
    سقوط پلکانی وام مسکن
    دوشنبه, مهر 23, 1403 by روابط عمومی انجمن

    سقوط مرتب سهم مسکن از تسهیلات بانکی طی نیمسال اول –در ادامه ریزش در سال‌های اخیر- از «ضعف پنهان» بانک‌ها در تامین مالی بخش مهم اقتصاد حکایت دارد. این سهم از ۷درصد سال گذشته به ۶درصد در ۴ماه اول امسال و ۵.۶درصد در ۶ماه تنزل کرده؛ سهم متعارف حداقل ۲۰درصد است. رکوردهای جدید نیز از ناکارآمدی وام خرید و نپرداختن وام تعمیرات ثبت شده است. بررسی‌ها از راز این سقوط نشان می‌دهد، منبع شارژ مسکن، خودش دشارژ شده و با «جریمه» هم برنمی‌گردد. بانکدارها سه راهکار پیشنهاد می‌کنند.

    ?????? ?????...
  
عضویت در خبرنامه
نام
نام خانوادگی
ایـمیل

ذخیره اطلاعات
  
برنامه های عملیاتی کمیسیون آموزش، تحقیقات و همایش های تخصصی

برنامه عملیاتی کمیسیون امور آموزش ، تحقیقات و همایش های تخصصی 
به طور کلی این کمیسیون را از لحاظ کارکرد به سه کار گروه زیر می توان تقسیم نمود:
الف : کارگروه آموزش های عمومی و تخصصی
ب : کارگروه تحقیقات و مطالعه
ج : کارگروه همایش های تخصصی و دوره های آموزشی

الف : کارگروه آموزش های عمومی و تخصصی
        شرح وظایف : ایجاد بستر لازم و اجرای دوره های آموزشی عمومی و تخصصی جهت آموزش مدیران،  کارکنان و پیمانکاران اعضای حقوقی و حقیقی در مرحله اول و افراد خارج از انجمن در مرحله دوم و اعطای مدارک لازم به آنها با اولویت استفاده از نیروهای داخلی انجمن ، و در مرحله دوم طی قرارداد با موسسات دولتی ، نهادها و موسسات خصوصی و با استفاده از حداکثر امکانات انجمن در جهت ارتقاء توان علمی و تخصصی اعضاء و کارکنان اعضاء با دید درآمد محور . 
     حوزه های فعالیت : 
-  اجرای دوره های عمومی و تخصصی کوتاه مدت جهت مدیران .
-  اجرای دوره های عمومی و تخصصی کوتاه مدت جهت کارکنان و پیمانکاران . 
-  اجرای دوره های عمومی و تخصصی بلند مدت با مدارک معتبر و کاربردی .
      پیشنهادهایی موردی برای این کارگروه :
1- عقد قرارداد با دانشگاه های دولتی ، آزاد ، علمی و کاربردی و موسسه مدیریت دولتی جهت تشکیل کلاسهایی شامل دوره های مدیریت ، ایزو ، حسابداری ، موارد دفتری  و . . . به صورت ارائه مدرس و استفاده از فضای انجمن همراه با اعطای مدرک رسمی .
2- عقد قرارداد با نهادهای دولتی مانند اداره دارایی جهت تنظیم اظهارنامه یا دفتر فنی استانداری جهت اخذ رتبه ساجات و . . .  .
3- عقد قرارداد با موسسه هایی مانند انجمن بتن یا روزنامه دنیای اقتصاد جهت برگزاری دوره های تخصصی در محل و اعطای مدرک .

 

4- عقد تفاهم نامه با نظام مهندسی جهت دخالت امتیاز مدارک ارائه شده از طرف انجمن در ترفیع پایه نظام مهندسی اعضاء یا برگزاری کلاسهای ارتقاء پایه اعضاء به صورت اختصاصی در محل انجمن .
5- برگزاری کلاسهای فنی و حرفه ای پیمانکاران در محل انجمن .

ب : کارگروه تحقیقات و مطالعه :
     شرح وظایف : انجام مطالعات و تحقیقات جهت بروز رسانی دانش علمی و اجرایی اعضا و اجرایی نمودن آنها و در برخی موارد انتقال آنها به دستگاههای دولتی.
حوزه های فعالیت:
1- برگزاری جلسات هم اندیشی با اعضای حقیقی و حقوقی و تجمیع نظرات آنها در خصوص مسایل مختلف تخصصی، فنی و اداری.
2- طبقه بندی مسایل تجمیع شده و انجام مطالعات و تحقیقات و تنظیم راه کارهای مورد نظر و تعامل و هم فکری با کمیسیون پی گیری های اداری و در نهایت انتقال راه کار های مورد نظر هیات مدیره انجمن .
3- انتقال راه کارهای تنظیم شده پس از تصویب در هیات مدیره به ارگان های دولتی و اطلاع رسانی آن به اعضاء.
ج : کارگروه همایش های تخصصی:
شرح وظایف :  برگزاری کلیه همایش های ادواری و موردی انجمن 
1- برنامه ریزی و برگزاری کلیه همایش های ادواری انجمن
2- برنامه ریزی و برگزاری همایش های تخصصی جهت ارتقاء توان علمی و عملی اعضا و کارکنان آنها.
3- برنامه ریزی  جهت شرکت در همایش ها و بازدید جمعی از نمایشگاه های داخلی و خارجی.

  
بایگانی اخبار
نظام درآمد شهرداري ها و فروش فرصتهاي آينده زيست شهري
شنبه, ارديبهشت 27, 1393 by روابط عمومی انجمن

به نقل از پايگاه اطلاع رساني وزارت راه وشهرسازي، عباس آخوندي در مراسم هفدهمين سالگرد تاسيس شركت مادر تخصصي عمران و بهسازي شهري ايران ، اظهار داشت: نوسازي و بهسازي بافتهاي فرسوده شهري موضوعي پيچيده است كه در نهايت بايد به خواسته اي اجتماعي شود چرا كه درغير اين صورت شاهد سليقه اي شدن نوسازي و بهسازي اين بافتها توسط دولت هاي مختلف خواهيم بود.
 
ساختمان

وي با اشاره به مقاومتهايي زيادي كه در خصوص تبديل نوسازي و بهسازي بافتهاي فرسوده به موضوعي اجتماعي مي شود، افزود: اين مقاومتها به نحوه تصميم گيري اداري در كشور باز مي گردد كه همه چيز برعهده دولت است و مردم نيز به مداخله دولتي علاقمند هستند.
وزير راه وشهرسازي ادامه داد: با وجودي كه در قانون ساماندهي مسكن بحث بهسازي بافتهاي فرسوده مطرح شده اما اين موضوع هنوز به عنوان خواسته اي اجتماعي مطرح نشده است تا جايي كه  ساخت و ساز در حاشيه شهرها بسيار راحت‌تر است.
 
وي با بيان اينكه گرايش ساخت و ساز همچنان به سمت بيرون شهرها است و محيط هاي شهري از درون دچار فرسايش هستند تصريح كرد: هنوز با مداخله قانون مند ساكنان و ايجاد نظام حكمروايي محلي فاصله ي زيادي داريم كه بايد براي كم كردن آن تلاش فراواني كنيم.
 
آخوندي گفت: با وجودي كه شهرداري ها و دولت در مباحث مربوط به نوسازي و بهسازي بافتهاي فرسوده مداخله مي كنند هنوز فرايندي براي مداخله ساكنان اين بافتها و اظهار نظر جدي آنها وجود ندارد.
وي با تاكيد بر اينكه تعريف رابطه ميان نظام حكمروايي ملي و نظام حكمروايي محلي نيازمند فعاليتهاي اجتماعي ، نظري و فكري فراوان است ، اظهار داشت: زماني تمام بودجه شهرداري ها توسط دولت تامين مي شد و زماني ديگر تامين منابع مالي به عهده خود شهرداري ها گذاشته شد تا جايي كه امروز شهرداري برخي شهرها به اندازه‌اي  فقير هستند كه توانايي اداره شهر را نيز ندارند.
 
وزير راه و شهرسازي با اعلام اينكه در حال حاضر نظام درامد شهرداري ها باعث فروش تمام فرصتهاي آينده زيست شهري مي شود ادامه داد: نبايد از طرح مسائلي مانند فروش شهرها براي تامين درامد كوتاه مدت شهرداري ها هراس داشته باشيم چرا كه چنين هراسي موضوع را به بحثي سربسته تبديل مي كند.
 
وي با اظهار نگراني از وضعيت معماري در شهرهاي مختلف كشور تصريح كرد: طي بازديدهاي خود از شهرهاي مختلف با وضعيت نگران كننده معماري روبرو شدم. و در چنين وضعيتي نبايد خودمان را به خواب خرگوشي بزنيم .
 
آخوندي ادامه داد: اين موضوع كه مسئله بهسازي بافتهاي كهن و تاريخي كشورمان را با افزايش تراكم حل كنيم ، راه حل درستي نبوده و باعث كاهش كيفيت زندگي شده است تا جايي كه امروز نمي توان مدعي بازگشت كاركرد ، هويت و حيثيت و عدالت شهري به بافتهاي مذكور شد.
 
وزير راه و شهرسازي باتاكيد بر اينكه بايد بااميد روبه جلو حركت كرد گفت : امروز به اين نتيجه رسيده ايم كه شهروندان را محور قرار دهيم و همين امر حتي اگر در حد سخن هم باشد گامي رو به جلو محسوب مي شود.
 
بهسازی شهری باید به خواسته‌ای اجتماعی مبدل شود
 
در ادامه معاون وزیر راه و شهرسازی از راه‌اندازی صندوق سرمایه‌گذاری زمین و ساختمان تا ۹۰ روز آینده خبر داد و گفت: این صندوق در امر بهسازی و نوسازی بافت‌های شهری فعال می‌‎شود؛ همچنین سه صندوق «سرمایه‌گذاری نیکوکاری»، «سرمایه‌گذاری مستغلات» و «املاک قرض‌الحسنه بهسازی شهری ایران» نیز با کمک دستگاه‌های متولی وارد برنامه بهسازی و نوسازی می‌شوند.
 
وزیر راه و شهر سازی در این نشست در گفت وگویی دوستانه به سوالات مدعوین درباره رویکردها و فعالیت‌های شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی پاسخ داد.
 
وی با بیان این که همه تصمیمات در کشور به دولت باز می گردند، گفت: در عین حال که همه تصمیمات توسط دولت گرفته می شود، مردم هم درخواست مداخله دولت را دارند. البته در این ۱۷ سالی که از تاسیس شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری گذشته است تا حدی برای رسیدن به هدف خود حرکت کرده ایم اما هنوز به این هدف که بهسازی به یک خواسته اجتماعی مبدل شود دست پیدا نکرده ایم.
 
وی با بیان این که تاکید من بر حقوق شهروندی به این دلیل است که در انتهای تصمیم گیری ها ساکنان شهر باید به طور قانونی در زندگی خود مداخله کنند، گفت: ما هنوز با این ایده آل فاصله بسیاری داریم و باید بسیار تلاش کنیم. در حال حاضر برای بهسازی بافت های قدیمی، کهن، تاریخی و حاشیه ای هنوز دولت و شهرداری ها دخالت می کنند و هنوز برای ساکنان شهر امکانی برای اظهار نظر جدی وجود ندارد.
 
وزیر راه و شهر سازی عنوان کرد: در ایران یک سطح حکم روایی ملی وجود دارد و حکم روایی محلی وجود ندارد و برای رسیدن به چنین شرایطی به رابطه ای بین دولت ملی و دولت محلی نیاز داریم.
 
وی با بیان این که امروز روز خوبی برای من است چون می بینم مفهوم معماری و بهسازی شهری در دستور کار قرار گرفته است، گفت: در بازدید از شهرستان ها شاهد وضعیت نگران کننده معماری بودیم. برای بهسازی بافت های کهن و تاریخی راه حلی به عنوان افزایش تراکم ارایه شده است اما به طور قطع این راه حل درست نیست و کیفیت زندگی را تنزل داده و نمی توان ادعا کرد که در بافت های تاریخی هویت شهری، کارکرد و خدمات شهری و کیفیت بالای زندگی برگردانده شده است.
 

آخوندی با بیان این که برای اجتماعی کردن بهسازی باید مدلی برای حکم روایی محلی ایجاد کنیم، عنوان کرد: درباره این مباحث باید بسیار بحث کرد و از بحث کردن هراسی نداشته باشیم تا این فعالیت ها به امری اجتماعی مبدل شوند و در حد بحث های سر بسته گذشته باقی نمانند.
 
وی در ادامه افزود: البته در این زمینه نمونه های موفقی هم به چشم می خورد که نشان دهنده این است که محور قرار دادن شهروندان گام مثبتی است که می تواند در اجتماعی شدن امر بهسازی و نوسازی دخیل باشد.
 
دکتر محمد سعید ایزدی، معاون وزیر راه و مدیر عامل شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی نیز اظهار کرد: امروز پس از ۱۷ سال از گذشت زمان تاسیس این شرکت همچنان برای رسیدن به محیط مطلوب شهروندی تلاش می کنیم.
 
وی با بیان این که امسال برنامه هایی را با عنوان برنامه های کوتاه مدت و بلند مدت دنبال می کنیم، اظهار کرد: یکی از شاخص ترین عواملی که در بهسازی و نوسازی اهمیت فراوانی دارد هم راستا کردن برنامه های دستگاه های مختلف با یکدیگر است.
 
دکتر ایزدی با بیان این که تعدد دستگاه های اجرایی یک آسیب مهم است، اظهار کرد: می توان از این آسیب به عنوان فرصت استفاده کرد. در این شرکت تلاش می کنیم تا در ۱۵ عرصه کاری زمینه ای برای ارتقای کیفیت زندگی شهری فراهم کنیم. در مرحله نخست با تنظیم تفاهم نامه های مختلف با سازمان هایی مانند بهزیستی، بسیج سازندگی،شهرداری ها، یونسکو و انجمن مطالعات زنان تلاش کرده ایم تا برنامه های مشترکی برای ارتقای فعالیت های محیطی در شهر ارایه دهیم.
 
وی افزود: در عرصه دوم برای تامین منابع مالی آیین نامه ای به تصویب رسیده که بتوان از طرق مختلف منابع مالی را تامین نمود. تامین منابع مالی با استفاده از شیوه های جدیدی مانند صندوق سرمایه گذاری زمین و ساختمان، صندوق سرمایه گذاری نیکوکاری، صندوق سرمایه گذاری مستغلات از محورهای جدیدی هستند که با کمک دستگاه های متولی به برنامه های عمران و بهسازی کمک خواهند کرد.
 
ایزدی از عملیاتی کردن طرح جامع مسکن با عنوان عرصه سوم فعالیت شرکت عمران و بهسازی یاد کرد و گفت: این طرح با رویکردی جدید انجام خواهد شد. با توجه به این که دکتر آخوندی تاکید ویژه ای بر برنامه های «اسکان پایا» و «مسکن اجتماعی» دارند، عملیاتی کردن طرح جامع مسکن ما را به هدف نزدیک تر خواهد کرد و نکته مهم این که تاکید جناب وزیر بر هم راستا سازی مسکن اجتماعی و نوسازی و بهسازی انگیزه مهمی به ما داده است.
 
معاون وزیر راه یادآور شد: پروژه های محرک توسعه نیز یک عرصه دیگر از فعالیت های ما است که ما را به سمت برنامه های کوچک مقیاس اما با تاثیر بزرگ هدایت می کند.
 
وی با اشاره به بازدید هفته گذشته از شهر گرگان اظهار کرد: مراکز و آثار تاریخی به محور عملیاتی ما اضافه شده اند که امیدواریم از طریق این پروژه ها جریان جدیدی برای ورود ساکنان شهر به صرصه نوسازی و بهسازی فراهم کنیم.
 
این استاد دانشگاه عرصه پنجم برنامه های خود را طرح حمایت و مشارکت در راه اندازی دفاتر خدمات و نوسازی دانست و اظهار کرد: دفاتر خدمات و نوسازی در واقع نوعی نهاد تسهیل گری هستند بنابراین نهادهای تسهیل گر می تواند واسطه بین مردم و شهرداری ها باشد.
 
ایزدی در ادامه از «توسعه قلمرو عمومی در قلمرو هدف»، «جریان بهسازی و مرمت جریان های تاریخی با مشارکت سازمان میراث فرهنگی»، «اجرایی کردن سند ملی» نیز با عنوان دیگر عرصه های برنامه بلند مدت شرکت عمران و بهسازی یاد کرد و گفت: امروز می توان گفت سند ملی در این باره نهایی شده و با راه اندازی ستاد ملی باید به سمت اجرایی کردن آن حرکت کنیم و این سند را در شهرها بومی کنیم تا مبنایی برای سال های آینده باشد.
 
معاون وزیر راه الگو سازی و ارتقای کیفیت ساخت را از دیگر عرصه های مورد نظر شرکت دانست و اظهار کرد: امروزه باید کیفیت را محور قرار دهیم و توجه به ارزش های بومی را از طریق الگوسازی پیش ببریم. یکی دیگر از نکاتی که باید به آن توجه ویژه شود راه اندازی نظام «پایش اجتماعی» است، نگاه ما هیچ گاه با نگاه مردم آمیخته نشده است به همین دلیل تلاش می کنیم تا با کمک جامعه شناسان یک پایش اجتماعی انجام دهیم و به دستورالعمل مشخصی برای نیاز مالکان دست پیدا کنیم.
 
وی با بیان این که امیدواریم ماموریت عمران و بهسازی را به نحو احسنت انجام دهیم تا فضایی مورد قبول برای شهروندان ایجاد کنیم، گفت: آغاز بحث آموزش در بدنه مدیریت شهری و دنبال کردن همکاری های بین المللی و مقاوم سازی شهر و استحکام بخشی ساختمان ها در مقابل پدیده های مختلف از دیگر اقداماتی است که برای بالا بردن سطح کیفیت زندگی مردم انجام خواهیم داد.
 
در انتهای مراسم دکتر آخوندی با اهدای لوح تقدیر از مدیران عامل سابق شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی تجلیل کرد.