مسیر صفحه جاری : کمیسیون ها»امور حقوقی و حل اختلاف»اخبار کمیسیون
اخبار و رویدادها
    ۳ تاکتیک ملکی در رکود جنگی
    یک روز پیش by روابط عمومی انجمن

    حسین عبده‌‌‌تبریزی، صاحب‌نظر ارشد اقتصاد مسکن و بخش ساختمان، روز گذشته یک تحلیل مکتوب درباره «شرایط بازار ملک پس‌‌‌از شروع جنگ ۱۲روزه» ارائه داد که در آن، ضمن بررسی «مختصات رکود فعلی مسکن و عقبه این رکود»، ۳ توصیه کلیدی نیز به بازیگران این بخش برای «نحوه گذار از شرایط جنگی حاکم بر بازار ملک» مطرح شده است.

    ?????? ?????...
    باخت تسهیلات به رکود مسکن
    دوشنبه, ارديبهشت 22, 1404 by روابط عمومی انجمن

    کارنامه تامین مالی بخش مسکن کشور در سال ۱۴۰۳ رضایت‌بخش نیست. رشد واقعی تسهیلات خرید، ساخت و جعاله نسبت به سال ۱۴۰۲ کاهش یافته و در عین حال سهم تسهیلات بخش مسکن از کل تسهیلات بانکی کشور طی سال‌های اخیر آب رفته و در سال ۱۴۰۳ به کف ۵.۴‌درصد رسیده است. به این ترتیب در حالی که باید تسهیلات نقش محرک معاملات و رونق ساخت‌‌وساز را ایفا کند، این تسهیلات منقبض شده حامی رکود در بخش مسکن کشور شده است

    ?????? ?????...
    ستون کج مسکن‌ حمایتی
    دوشنبه, ارديبهشت 22, 1404 by روابط عمومی انجمن

    سه نوع وام ارزان به اسم «تامین مسکن ۳دهک محروم» ابلاغ شد؛ اما بررسی‌های «دنیای‌اقتصاد» از تجربه دو دهه حمایت این‌چنینی از فقرای مسکن‌نشان می‌دهد، احتمال «اصابت» تسهیلات خرید، اجاره و ساخت با سقف‌های بیشتر و نرخ سود بسیار کمتر از تسهیلات مسکن معمولی، به جامعه هدف پایین است. کم‌درآمدها چون «وام‌پذیر» نیستند و در مقابل، «وام ۴درصدی» در بازار غیررسمی مشتری دارد، امتیازشان را به فروش می‌رسانند.

    ?????? ?????...
    نشانه‏‏‌های بحران صنعت ساختمان
    دوشنبه, ارديبهشت 22, 1404 by روابط عمومی انجمن

    صنعت احداث ایران امروز در نقطه‌‌‌ای ایستاده که نه می‌‌‌توان آن را با امیدهای بی‌‌‌پشتوانه اداره کرد، نه با بخشنامه‌‌‌های پرابهام و سیاستگذاری‌‌‌های ناکارآمد. سال‌هاست که این صنعت با منابع محدود، تعهدات سنگین، سازوکارهای فرسوده و بی‌‌‌ثباتی مزمن، سعی کرده روی پای خود بایستد. اما امروز دیگر جای آزمون و خطا نیست. اکنون زمان آن رسیده که سیاستگذاران حوزه صنعت ساختمان، به‌‌‌جای نگاه از بالا به پایین، صدای میدان را بشنوند؛ صدای شرکت‌هایی که در سخت‌‌‌ترین شرایط، هنوز بر تعهدات خود ایستاده‌‌‌اند. تقویت صنعت احداث، تقویت بنیان اقتصادی کشور است و اگر این واقعیت نادیده گرفته شود، تبعات آن فقط دامن شرکت‌ها رانمی‌گیرد، بلکه گریبان آینده کشور را هم خواهد گرفت.

    ?????? ?????...
    تامین مسکن با چشم ‏‌بسته
    دوشنبه, ارديبهشت 22, 1404 by روابط عمومی انجمن

     وزارت راه و شهرسازی از سال ۹۹ تاکنون  هیچ گزارشی درباره «سطح قیمت مسکن شهرها، شاخص دسترسی خانوارها، نیاز استانی به عرضه و میزان تولید مسکن» منتشر نکرده است. خلأ پنج پایه سیاستگذاری برای بخش مسکن و ساختمان به خاطر «نبود آمار»؛ آیا تصمیم‌گیری با «چشم‌‌بسته» در تعمیق رکود تاثیرگذار بوده است؟

    ?????? ?????...
    عیار واقعی وام اجاره
    دوشنبه, ارديبهشت 15, 1404 by روابط عمومی انجمن

    قدرت وام اجاره برای تهران، کلان شهرها و شهرهای کوچک سنجش شد. بررسی‌های «دنیا‌ی‌اقتصاد» نشان می‌دهد در شهرهایی که «بیشترین فشار هزینه اجاره‌» وجود دارد، اثر پوششی وام دیعه، کمترین است. اعتبار تسهیلات مصوب نیز ۱۱برابر «عملکرد پارسال» بانک‌ها است که تحقق آن بعید به نظر می‌رسد.

    ?????? ?????...
    دو بال خروج از رکود مسکن
    دوشنبه, ارديبهشت 15, 1404 by روابط عمومی انجمن

    ارقام اقتصادی در بخش مسکن و ساختمان به صورت نجومی جهش کرده‌‌اند؛ قیمت زمین، هزینه ساخت، هزینه دسترسی به خانه چه خرید و چه حتی اجاره و همچنین مدت زمان صاحب‌‌خانه شدن. این وضعیت، رکود دوطرفه با ظاهری «غیرقابل حل» را رقم زده اما مجموعه شرایطی در بیرون و درون بازار مسکن وجود دارد که با ترکیب آنها –همه‌‌بینی تهدیدها و فرصت‌‌ها– می‌شود «مسیر حرکت به سمت رونق» را شناسایی کرد.

    ?????? ?????...
    وام خرید مسکن افزایش یافت/ محدودیت سن بنا برداشته شد
    دوشنبه, ارديبهشت 15, 1404 by روابط عمومی انجمن

    بانک مسکن با هدف تسهیل در شرایط خانه‌دار شدن اقشار جامعه، ضمن افزایش سقف تسهیلات خرید، جعاله تعمیر و ودیعه مسکن از محل اوراق گواهی حق‌تقدم استفاده از تسهیلات مسکن (تسه)، شرط قدمت بنا را از فرایند پرداخت تسهیلات خرید حذف کرد.

    ?????? ?????...
    اعلام و ابلاغ تعرفه خدمات مهندسی ساختمان استان در سال 1404
    شنبه, ارديبهشت 13, 1404 by روابط عمومی انجمن

    افزایش حدود 45 درصدی تعرفه خدمات مهندسی سال 1404 استان آذربایجان شرقی در رشته های هفتگانه به تصویب اعضای هیئت چهار نفره استان رسید  و تعرفه خدمات مهندسی سال ۱۴۰۴ در رشته های هفتگانه از ۱۳ / ۰۲ /۱۴۰۴ اعمال و اجرا می شود. 

    ?????? ?????...
    تنظیم اجاره یا تزئین بازار؟
    شنبه, ارديبهشت 13, 1404 by روابط عمومی انجمن

    جلسات دولتی «تعیین نرخ مجاز برای رشد اجاره‌بها در ۱۴۰۴»، بدون توجه به «شکست سنگین سقف اجاره‌بهای ۱۴۰۳» آغاز شد. سال گذشته تصویب شد‌، هزینه اجاره‌نشینی ۲۵درصد به‌صورت میانگین افزایش یابد؛ اما این نرخ دستوری به تنظیم بازار منجر نشد و تورم اجاره از ۴۰درصد گذشت. معاملات اجاره در اولین ماه از سال جاری نیز با «تب اجاره‌بها» همراه بود و اگر باز هم اصرار بر «بیراهه سیاستی» به جای «درمان ریشه مشکل» باشد، سطح فقر مستاجرها تشدید خواهد شد.

    ?????? ?????...
  
عضویت در خبرنامه
نام
نام خانوادگی
ایـمیل

ذخیره اطلاعات
  
اخبار کمیسیون امور حقوقی و حل اختلاف
  
بایگانی اخبار
کلانشهرها؛ آسیب پذیر در مقابل بلایای طبیعی
چهارشنبه, خرداد 21, 1393 by روابط عمومی انجمن

در کشور ما معمولا پس از انتشار چنین اخبار و گزارش هایی در مورد وضعیت ریسک پذیری تهران، کارشناسان اظهارنظرهایی می کنند و برخی از مسئولان هم جسته و گریخته واکنش هایی نشان می دهند ولی پس از گذشت چند روز فراموش می شود که پایتخت ایران با چه خطراتی مواجه است.
 
اما توفان دوشنبه هفته گذشته (12 خرداد) که توپ و تشر سهمگینی به تهران زد، بار دیگر این نکته را متذکر شد که تا چه اندازه این کلانشهر در مقابل بلایای طبیعی آسیب پذیر و بی دفاع است. توفان هفته گذشته که با سرعت 120 کیلومتر در ساعت، تهران را درنوردید صحنه های کم سابقه ای را خلق و ناامن بودن فضاهای شهری در پایتخت را گوشزد کرد.
 
به دلیل شرایط جغرافیایی تهران، در این شهر توفان بسیار به ندرت رخ می دهد اما وقوع زلزله ای مهیب در آن از مدتها قبل پیش بینی شده است. پایتخت ایران بر روی گسل های زلزله قرار دارد که سالهاست فعالیت قابل توجهی ندارند ولی در هر لحظه احتمال فعال شدن سه گسل اصلی تهران وجود دارد. از مدتها پیش بسیاری از اساتید دانشگاه و کارشناسان در رابطه با زلزله مهیب و بزرگ تهران هشدار می دهند. به اعتقاد این افراد فقط ابعاد زلزله نیست که در تهران فاجعه می آفریند بلکه حوادث پس از آن مانند آتش سوزی، تخریب شدید معابر و بزرگراهها، نبود دسترسی لازم برای امدادرسانی و عدم امکان خروج از پایتخت بیش از خود زلزله بحران آفرین خواهد بود.
 
البته آسیب پذیر بودن در برابر حوادث طبیعی تنها مختص تهران نیست و تمامی کلانشهرهای ایران را در برمی گیرد. نه فقط تهران بلکه کلانشهرهایی مانند تبریز، مشهد، اصفهان، شیراز، اهواز و... هم در مقابل بلایای طبیعی ناامن هستند و ساختمان های احداث شده در این شهرها به مثابه انباشته ای از مصالح ساختمانی بر پایه هایی لرزان هستند که آنها را تبدیل به شهرهایی بی دفاع در مقابل بلایای طبیعی کرده و شهروندان ساکن در آنها را با خطرات بسیاری مواجه می کند.
 
به عقیده صاحبنظران در این شرایط مقاوم سازی ساختمان ها با سرعت بالا و با کمترین هزینه در کلانشهرها امری بسیار مهم و حیاتی است اما در شرایطی که مقررات ملی ساختمان به هیچ انگاشته می شود و ساختمان ها با استفاده از مصالح ساختمانی غیراستاندارد و به دست کارگران غیرماهر احداث می شود، نمی توان انتظار داشت که کلانشهرهایی مانند تهران در مقابل سیل، زلزله، توفان و... از خود مقاومت نشان دهند.
 
کارشناسان بر این باورند که به طور کلی افزایش جمعیت کلانشهرها و گسترش سکونتگاههای فقیرنشین، خسارات ناشی از بلایای طبیعی را افزایش داده است. در اغلب کلانشهرهای ایران مناطق حاشیه نشین شهری در حال رشد هستند و به گفته کارشناسان طی 10 سال آینده رشد حاشیه نشینی افزایش چشمگیری خواهد داشت که این موضوع نواحی شهری را در برابر حوادث طبیعی آسیب پذیرتر می سازد.
 
در هر حال مقابله با بلایای طبیعی بخشی از فرآیند توسعه محسوب می شود و کاهش آسیب پذیری و حفاظت از زندگی انسان ها باید در طرح های نوسازی و توسعه شهری گنجانده شود. مطابقت برنامه های نوسازی شهری مانند برنامه های مسکن، تاسیس سکونتگاه های جدید، مدیریت زمین و ... با برنامه های مقابله با خطرات باعث اصلاح شهر و شهرسازی در جهت پیشگیری از تاثیر بلایا شده و تا حد زیادی به کاهش اثرات خطرات ناشی از حوادث طبیعی کمک می کند.
 
در واقع با نگرش همه جانبه و سیستمی به مسایل شهری و با اصلاح روش ها می توان میزان خسارات جانی و مالی بعد از وقوع بلایای طبیعی را تا حد زیادی کاهش داد و شرایط نسبتا پایداری را در راستای توسعه شهری در کشور فراهم کرد.