مسیر صفحه جاری : کمیسیون ها»امور حقوقی و حل اختلاف»اخبار کمیسیون
اخبار و رویدادها
    معادله اجاره در ۱۴۰۴
    سه شنبه, فروردين 19, 1404 by روابط عمومی انجمن

    مستاجرها نه فقط در تهران و یکسری از کلان‌شهرها بلکه در کل کشور، «سخت‌ترین سال» طی ۱۳سال گذشته را پشت‌سر گذاشتند. بررسی‌ها با استناد به آمار رسمی تورم اجاره مسکن حاکی است: سال۱۴۰۳ اجاره‌بها در کشور ۴۰.۳درصد افزایش پیدا کرده که از سال۹۰ به بعد، این نرخ بی‌سابقه است. فشار هزینه روی دوش اجاره‌نشین‌ها در سال جاری تحت تاثیر معادله‌ای با ۴متغیر، می‌تواند کاهش یابد، ثابت بماند یا تشدید شود؛ آینده قیمت مسکن یکی از این عوامل است. دو صاحب‌نظر، سناریوهای احتمالی بازار اجاره را شرح داده‌اند.

    ?????? ?????...
    شارژر جدید نرخ تورم
    دوشنبه, فروردين 18, 1404 by روابط عمومی انجمن

    استقراض از منابع بانک مرکزی برای ادامه حیات طرح «مسکن‌ ملی» کلید خورده، آن هم در شرایطی که «تبعات تورمی این مدل تامین‌مالی»، ۱۲سال پیش با تصویب خط‌اعتباری برای «مسکن‌ مهر»، در اقتصاد ایران ظاهر شد. اخیرا یک خط‌اعتباری ۷۴همتی برای ساخت‌وسازهای مسکن‌ دولتی به تصویب رسیده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد، تامین مالی ساخت مسکن با پول بی‌ضابطه، علاوه بر «شارژ تورم عمومی» و در واقع، «افزایش فشار قیمت‌ همه کالاهای مصرفی خانوار»، ۴پیامد منفی دیگر به همراه دارد. در این بررسی ۶راهکار غیرتورمی برای تامین مالی بخش مسکن معرفی شده است.

    ?????? ?????...
    افزایش مشقی وام مسکن
    دوشنبه, فروردين 18, 1404 by روابط عمومی انجمن

    مبلغ وام خرید مسکن براساس طرح پیشنهادی یک بانک دولتی که سال۱۴۰۲ به سیاستگذار پولی ارائه کرده بود، به اندازه «قیمت یک مترمربع از آپارتمان» افزایش پیدا کرد. در آخرین روز کاری ۱۴۰۳، رقم وام مسکن در تهران از ۴۰۰ به ۵۰۰ میلیون تومان تبدیل شد. در شهرهای دیگر نیز دو سقف جداگانه در نظر گرفته شده؛ ضمن آنکه وام تعمیرات و ساخت نیز تغییر کرده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد، دو دلیل برای «افزایش مشقی» وام مسکن به جای «احیای واقعی قدرت از دست‌رفته آن»، مطرح است. وام‌های جدید ۶ ایراد دارند.

    ?????? ?????...
    پیش‌نویس ویرایش پنجم آیین‌نامه طراحی ساختمان‌ها در برابر زلزله منتشر شد
    دوشنبه, اسفند 27, 1403 by روابط عمومی انجمن

    مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با انتشار پیش نویس ویرایش پنجم آیین نامه طراحی ساختمان‌ها در برابر زلزله (استاندارد ۲۸۰۰) برای اعلام نظر عمومی از صاحبنظران خواست تا در این زمینه اظهار نظر کنند.

    ?????? ?????...
    کاهش صدور پروانه‌های ساختمانی در کشور
    دوشنبه, اسفند 27, 1403 by روابط عمومی انجمن

    براساس آمار منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران، تعداد ۳۰ هزار و ۹۰ پروانه‌ی احداث ساختمان توسط شهرداری‌های کشور در پاییز ۱۴۰۳ صادرشده که نسبت به فصل گذشته ۶.۱ درصد و نسبت به فصل مشابه سال گذشته ۲۷.۲ درصد کاهش داشته است.     

    ?????? ?????...
    بررسی قیمت دلاری مسکن در سال ۱۴۰۳
    سه شنبه, اسفند 21, 1403 by روابط عمومی انجمن

    نوسانات قیمت دلار همواره بر بازارهای مختلف از جمله بازار مسکن تاثیر گذاشته است. قیمت مسکن نیز همراه با دلار طی بازه‌های زمانی مختلف رشد کرده، با این حال روند قیمتی مسکن در سال جاری مسیر متفاوتی را طی کرده است. بررسی میانگین قیمت هر متر مسکن در ماه‌های مختلف و مقایسه آن با تغییرات نرخ ارز نشان می‌دهد بازار ملک از رشد دلار عقب مانده و قیمت دلاری مسکن در ماه‌های پایانی سال کاهشی بوده است. این به معنای کاهش شتاب رشد قیمت مسکن در برابر رشد سریع قیمت دلار است و خبر از شکست بازار مسکن در برابر بازار ارز می‌دهد و سیگنال افزایش قیمت مسکن را ارسال می‌کند.

     

    ?????? ?????...
    دولتمردان برای حل مشکل مسکن کم درآمدها چه می‌کنند؟
    سه شنبه, اسفند 21, 1403 by روابط عمومی انجمن

    درحالی که چالش مسکن به یکی از اصلی ترین مسایل کلان کشور تبدیل شده، به نظر می رسد باید با مروری بر تجربه های موفق جهانی به این پرسش پاسخ داد که دیگر کشورها برای مهار این چالش؛ بخصوص برای اقشار کم درآمد چه کرده اند.

    ?????? ?????...
    نوسازی مسکن به سبک اروپایی
    سه شنبه, اسفند 21, 1403 by روابط عمومی انجمن

    سیاستگذار مسکن در فرانسه و انگلیس ۷ راهکار برای انجمادزدایی از املاک «بسیار قدیمی، فرسوده و رهاشده» به اجرا درآورده که شامل یکسری ابزارهای تنبیهی برای مالکان و تشویقی برای سرمایه‌گذاران است. تعداد املاک متروک در اروپا بسیار افزایش پیدا کرده و در مقابل، بحران «مسکن مورد نیاز برای دهک‌های کم‌درآمد» نیز به اوج رسیده است. خانه‌های بالای یک قرن ساخت که مالکان آنها را رها کرده‌اند، «متروک» تلقی می‌شوند. مالکان این املاک مشمول نرخ‌های چندبرابری مالیات‌ سالانه و فروش شده‌اند. دولت‌‌‌ و شهرداری در پایتخت‌‌‌های انگلیس و فرانسه برای کاهش تعداد «خانه‌‌‌های قدیمی رهاشده» در شهر از یک‌‌‌سو و افزایش «عرضه مسکن به بازار» از سوی دیگر از دو ابزار «مالیات و پروانه» بهره می‌‌‌برند.

     

    ?????? ?????...
    پیش‌بینی بازار مسکن در سال آینده
    سه شنبه, اسفند 21, 1403 by روابط عمومی انجمن

    برخی از فعالان بازار مسکن معتقدند به دلایلی همچون رکود معاملات، کاهش بازده سرمایه و اثرپذیری منفی بازار مسکن از متغیرهای سیاسی، سال ۱۴۰۴ برای بازار ملک نمی‌تواند با رونق همراه باشد و دست کم در نیمه اول سال آینده انتظار رشد قابل توجه خرید و فروش‌ها و تورم سنگین این حوزه دور از ذهن است.

     

    ?????? ?????...
    ارزیابی اقتصادی بازآفرینی شهری؛ کدام استان‌ها در جذب منابع و اجرای پروژه‌ها موفق‌تر بودند؟
    دوشنبه, اسفند 20, 1403 by روابط عمومی انجمن

    عملکرد اقتصادی استان‌ها در برنامه بازآفرینی شهری با ارزیابی ۹ شاخص کلیدی مانند جذب اعتبارات، پیشرفت پروژه‌ها و کاهش بافت‌های فرسوده بررسی شد. نتایج نشان می‌دهد که استان‌های خراسان رضوی و هرمزگان با تحقق بیش از ۶۰ درصد شاخص‌ها در این زمینه موفق‌تر از دیگر استان‌ها بوده‌اند. برخی استان‌ها نیز با مشکلاتی در جذب منابع و اجرای پروژه‌ها روبرو هستند.

    ?????? ?????...
  
عضویت در خبرنامه
نام
نام خانوادگی
ایـمیل

ذخیره اطلاعات
  
اخبار کمیسیون امور حقوقی و حل اختلاف
  
بایگانی اخبار
چالش فولاد در نهضت ملي مسكن
دوشنبه, آبان 22, 1402 by روابط عمومی انجمن

به گزارش روابط عمومی انجمن انبوه سازان مسکن و ساختمان آذربایجان شرقی، در قانون ساماندهي و حمايت از توليد و عرضه مسكن و جهش توليد مسكن بر سه موضوع كاهش قيمت ساخت مسكن، افزايش ساخت مسكن و مديريت عرضه و تقاضاي مسكن توجه شده است. اما تا زماني كه كاهش قيمت ساخت مسكن محقق نشود عملا ورود به دو موضوع بعدي، نقش موثري در ايفاي تكاليف ناشي از نهضت ملي مسكن ندارد. كاهش قيمت ساخت مسكن به عنوان موضوع محوري در نهضت ملي مسكن و محرك ساير تعهدات و جنبه‌هاي مربوط به اين نهضت منوط به مصالح ساختماني با اختصاص سهم 15 درصدي در قيمت نهايي مسكن است كه دو نهاده سيمان و فولاد (با اختصاص سهم 2 تا 3 درصدي در قيمت نهايي مسكن) نقش كليدي ايفا مي‌كنند. برخي موارد مهم در اين راستا شامل موارد زير است:

چرخه ارزش در فولاد كشور

اگر بتوان تمام فرايندها و فعاليت‌هاي تكراري مربوط به تهيه و تامين مواد اوليه و خام تا افزودن ارزش به اين مواد از طريق ساخت و توليد و آماده‌سازي آنها براي فروش به مشتري در نزد هر توليدكننده و در چرخه‌اي منظم؛ هماهنگ ساخت، در نتيجه از طريق ايجاد فرصت‌هاي بيشتر براي افزودن ارزش و ارتقاي بهره‌وري با كمترين هزينه ممكن سود بيشتري را مي‌توان براي توليدكننده خلق كرد.

نبود چرخه تامين فولاد كشور

همكاري ميان اجزاي موثر در تامين و عرضه فولاد در كشور از راه ايجاد چرخه تامين، مناسبت‌ترين روش تجربه شده جهاني براي خلق هم‌افزايي ميان اعضاي چرخه بوده و بدين طريق هزينه‌ها كاهش، توليد افزايش و سود بيشتري به اعضاي چرخه مي‌رسد. رفع موانع و مشكلات بدون فراهم ساختن منابع يا اعتبار و جريان نقدي براي توليدكنندگان فولاد عملا بسيار سخت است. تامين سرمايه به اين شيوه، نه فقط استمرار چرخه‌هاي فوق را ميسر مي‌كند كه حتي مي‌تواند در نقش عامل ايجاد چرخه تامين فعاليت كند. از طريق اين زنجيره نه تنها توليدكننده را از مزايايي چون تسريع و بهبود فرايند تامين مالي، عدم نياز به دريافت تسهيلات جديد، كاهش سود بانكي، كاهش هزينه‌هاي تمام شده محصولات فولادي، افزايش بهره‌وري و خريدار را از خريد به صورت شرايطي با پرداخت‌هاي تعجيلي و با انعطاف بيشتر بهره‌مند و هر دو را از طريق مديريت و كنترل هزينه‌ها به سود بيشتر مي‌رساند كه به علاوه موجب مي‌شود مطالبات معوق بانك‌ها و انحراف منابع آنها كاهش يابد و شفافيت و نظارت‌پذيري مالي بالا برود.

تحريم‌هاي تحميلي بر ايران

تحريم‌ها از دو جهت محدوديت‌هايي را بر صنعت فولاد وارد كرده‌اند. توليدكنندگان و صادركنندگان فولاد به دليل دستور اجرايي صادره در سال 2019 توسط دولت امريكا در صادرات محصولات فلزي شامل فولاد مشمول محدوديت قرار گرفته و در جهتي ديگر به واسطه تحريم‌هاي مربوط به نقل و انتقالات مالي در تهيه و تامين مواد اوليه و خام يا واردات فولاد با مشكلات جدي مواجه شده و هزينه‌هاي بسيار بالاتر از معمولي را متحمل مي‌شوند.

تصميمات خلق‌الساعه از طريق وضع مقررات

تصميماتي كه از كانال وضع مقررات بدون مبنا و بدون در نظر داشتن عواقب و نتايج آن گرفته مي‌شود نيز به از دست دادن مزيت‌هاي رقابتي و از دست دادن فرصت‌ها در مقابل رقباي خارجي منتهي مي‌شود.

قيمت انرژي

بايد توجه داشت كه هزينه‌هاي انرژي براي توليد فولاد سهم 15 درصدي از مجموع هزينه‌هاي مرتبط با توليد محصولات فولادي دارند.

عرضه و تقاضا

در فصل زمستان محصولات فولادي به صورت محدود عرضه و حجم تقاضا نيز محدود است. چنين وضعيتي در اين فصل موجب متوسط رقابت صفر و ركود در بازار فولاد مي‌شود. در مثالي ديگر، به دليل تفاوت معنادار ميان قيمت محصولات فولادي در سامانه بورس و بازار آزاد، توليدكنندگان بخش زيادي از توليد خود را در سامانه بورس به صورت قطره‌چكاني عرضه مي‌كنند تا افزايش حجم در سمت تقاضا باعث افزايش درصد رقابت و در نتيجه افزايش قيمت محصولات فولادي بشود. اين موضوع زماني بيشتر ديده مي‌شود كه بدانيم سامانه بورس با هدف ايجاد تعادل در قسمت عرضه و تقاضاي بازار با عرضه مواد اوليه و محصولات كارخانه‌ها در بخش صنعتي و فولاد ايجاد شده است اما در ارتباط با محصولات فولادي و در برخي موقعيت‌ها تاثيري كاملا متفاوت دارد و برخلاف آنچه انتظار مي‌رود رفتار مي‌كند.

شيوه قيمت‌گذاري نامناسب در بورس كالا

هم‌اكنون در سامانه بورس، حداقل قيمت پايه ميلگرد 11 درصد و تيرآهن 14 درصد بالاتر از قيمت كشف شده شمش به عنوان هزينه توليد كارخانجات نورد ميلگرد پذيرفته شده است كه به هيچ‌وجه با هزينه توليد مطابقت ندارد. عدم انطباق‌ها از اين نوع، توليدكننده را به كاهش يا توقف توليد وا مي‌دارد كه به معناي كاهش عرضه در بازار و به ويژه به لحاظ محدوديت‌هاي واردات، موجب افزايش قيمت محصولات فولادي مي‌شود.

راهكارها و پيشنهادها

با توجه به موضوعات مطرح شده، راهكارهاي متنوعي مي‌تواند مورد توجه باشد تا نوسانات در قيمت و كميت عرضه محصولات فولادي را رفع يا كاهش يا قابل پيش‌بيني كند.

1- استفاده از ظرفيت‌هاي علمي و تجربي انجمن‌هاي تخصصي فولادي ايران است. اين امر در روندي تدريجي و موثر به رفع موانع يا كاهش اثرات مخرب آن با همكاري و همراهي توليدكنندگان منتهي مي‌شود.

2- نكته دوم تغيير در روش‌ها و شيوه‌هاي سامانه بورس كالا است. با توجه به ضرورت عرضه محصولات فولادي در سامانه بورس كالا و با تاييد تمام ثمرات و منافعي كه عرضه كالا در اين سامانه به همراه دارد، انجام برخي تغييرات در عرضه محصولات به اين سامانه هر چند موقتي يا دوره‌اي يا فصلي يا شيوه قيمت‌گذاري محصولات فولادي است تا توان و تعادل مورد انتظار از سامانه بورس به نحوي محقق شود كه علاوه بر مشتري، منافع مشروع و قانوني توليدكنندگان را نيز محافظت كند. اين تغييرات و تحولات با توجه به متحول بودن بازار محصولات فولادي و متاثر بودن اين بازار از عوامل و متغيرهاي مختلف و متنوع، بايد به صورت منظم، دوره‌اي و اتفاقي تحت بررسي قرار گرفته و مستمرا به روزرساني شود.

3- طراحي و اجراي پلتفرم ايجاد زنجيره ارزش در صنعت فولاد.

4- طراحي و ايجاد زنجيره تامين مبتني بر جدول داده-ستانده صنعت فولاد.

5- ايجاد زنجيره تامين مالي با همراهي و همكاري بانك‌ها و موسسات مالي و اعتباري و سرمايه موجود در نزد انجمن‌هاي تخصصي.

6- ايجاد بستر‌هاي لازم حقوقي براي افزايش شفافيت در فعاليت كاركردي و مالي توليدكنندگان فولاد و افزايش ضريب پذيرش فعاليت تجاري مربوطه در خارج از ايران و كاهش تاثير مخرب تحريم‌هاي تحميلي از يكسو و ايجاد بستر مبادلات آنلاين و با استفاده از ظرفيت رمزارزها از سوي ديگر است كه به خودداري از استفاده از سامانه‌هاي موجود نقل و انتقال‌هاي مالي مي‌انجامد.

7- بهره‌برداري از پلتفرم‌هاي آنلاين مديريت فرايند حمل و نقل.

8- تقبل هزينه انرژي مورد نياز براي توليد محصولات فولادي از سوي دولت.

9- امكان‌سازي تامين پايدار مواد اوليه و خام از طريق مجاز ساختن مازاد اين مواد توسط بخش بازرگاني، اصلاح شيوه قيمت‌گذاري اين مواد در سامانه بورس و...

10- اطلاع‌رساني و تدقيق نقش و جايگاه محصولات فولادي در ساخت مسكن و تصحيح نگاه غيرواقع‌بينانه و غيركارشناسي درصد سهم اين نهاده در قيمت نهايي مسكن.

منبع: روزنامه اعتماد