مسیر صفحه جاری : کمیسیون ها»امور حقوقی و حل اختلاف»اعضاء
اخبار و رویدادها
    معادله اجاره در ۱۴۰۴
    سه شنبه, فروردين 19, 1404 by روابط عمومی انجمن

    مستاجرها نه فقط در تهران و یکسری از کلان‌شهرها بلکه در کل کشور، «سخت‌ترین سال» طی ۱۳سال گذشته را پشت‌سر گذاشتند. بررسی‌ها با استناد به آمار رسمی تورم اجاره مسکن حاکی است: سال۱۴۰۳ اجاره‌بها در کشور ۴۰.۳درصد افزایش پیدا کرده که از سال۹۰ به بعد، این نرخ بی‌سابقه است. فشار هزینه روی دوش اجاره‌نشین‌ها در سال جاری تحت تاثیر معادله‌ای با ۴متغیر، می‌تواند کاهش یابد، ثابت بماند یا تشدید شود؛ آینده قیمت مسکن یکی از این عوامل است. دو صاحب‌نظر، سناریوهای احتمالی بازار اجاره را شرح داده‌اند.

    ?????? ?????...
    شارژر جدید نرخ تورم
    دوشنبه, فروردين 18, 1404 by روابط عمومی انجمن

    استقراض از منابع بانک مرکزی برای ادامه حیات طرح «مسکن‌ ملی» کلید خورده، آن هم در شرایطی که «تبعات تورمی این مدل تامین‌مالی»، ۱۲سال پیش با تصویب خط‌اعتباری برای «مسکن‌ مهر»، در اقتصاد ایران ظاهر شد. اخیرا یک خط‌اعتباری ۷۴همتی برای ساخت‌وسازهای مسکن‌ دولتی به تصویب رسیده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد، تامین مالی ساخت مسکن با پول بی‌ضابطه، علاوه بر «شارژ تورم عمومی» و در واقع، «افزایش فشار قیمت‌ همه کالاهای مصرفی خانوار»، ۴پیامد منفی دیگر به همراه دارد. در این بررسی ۶راهکار غیرتورمی برای تامین مالی بخش مسکن معرفی شده است.

    ?????? ?????...
    افزایش مشقی وام مسکن
    دوشنبه, فروردين 18, 1404 by روابط عمومی انجمن

    مبلغ وام خرید مسکن براساس طرح پیشنهادی یک بانک دولتی که سال۱۴۰۲ به سیاستگذار پولی ارائه کرده بود، به اندازه «قیمت یک مترمربع از آپارتمان» افزایش پیدا کرد. در آخرین روز کاری ۱۴۰۳، رقم وام مسکن در تهران از ۴۰۰ به ۵۰۰ میلیون تومان تبدیل شد. در شهرهای دیگر نیز دو سقف جداگانه در نظر گرفته شده؛ ضمن آنکه وام تعمیرات و ساخت نیز تغییر کرده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد، دو دلیل برای «افزایش مشقی» وام مسکن به جای «احیای واقعی قدرت از دست‌رفته آن»، مطرح است. وام‌های جدید ۶ ایراد دارند.

    ?????? ?????...
    پیش‌نویس ویرایش پنجم آیین‌نامه طراحی ساختمان‌ها در برابر زلزله منتشر شد
    دوشنبه, اسفند 27, 1403 by روابط عمومی انجمن

    مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با انتشار پیش نویس ویرایش پنجم آیین نامه طراحی ساختمان‌ها در برابر زلزله (استاندارد ۲۸۰۰) برای اعلام نظر عمومی از صاحبنظران خواست تا در این زمینه اظهار نظر کنند.

    ?????? ?????...
    کاهش صدور پروانه‌های ساختمانی در کشور
    دوشنبه, اسفند 27, 1403 by روابط عمومی انجمن

    براساس آمار منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران، تعداد ۳۰ هزار و ۹۰ پروانه‌ی احداث ساختمان توسط شهرداری‌های کشور در پاییز ۱۴۰۳ صادرشده که نسبت به فصل گذشته ۶.۱ درصد و نسبت به فصل مشابه سال گذشته ۲۷.۲ درصد کاهش داشته است.     

    ?????? ?????...
    بررسی قیمت دلاری مسکن در سال ۱۴۰۳
    سه شنبه, اسفند 21, 1403 by روابط عمومی انجمن

    نوسانات قیمت دلار همواره بر بازارهای مختلف از جمله بازار مسکن تاثیر گذاشته است. قیمت مسکن نیز همراه با دلار طی بازه‌های زمانی مختلف رشد کرده، با این حال روند قیمتی مسکن در سال جاری مسیر متفاوتی را طی کرده است. بررسی میانگین قیمت هر متر مسکن در ماه‌های مختلف و مقایسه آن با تغییرات نرخ ارز نشان می‌دهد بازار ملک از رشد دلار عقب مانده و قیمت دلاری مسکن در ماه‌های پایانی سال کاهشی بوده است. این به معنای کاهش شتاب رشد قیمت مسکن در برابر رشد سریع قیمت دلار است و خبر از شکست بازار مسکن در برابر بازار ارز می‌دهد و سیگنال افزایش قیمت مسکن را ارسال می‌کند.

     

    ?????? ?????...
    دولتمردان برای حل مشکل مسکن کم درآمدها چه می‌کنند؟
    سه شنبه, اسفند 21, 1403 by روابط عمومی انجمن

    درحالی که چالش مسکن به یکی از اصلی ترین مسایل کلان کشور تبدیل شده، به نظر می رسد باید با مروری بر تجربه های موفق جهانی به این پرسش پاسخ داد که دیگر کشورها برای مهار این چالش؛ بخصوص برای اقشار کم درآمد چه کرده اند.

    ?????? ?????...
    نوسازی مسکن به سبک اروپایی
    سه شنبه, اسفند 21, 1403 by روابط عمومی انجمن

    سیاستگذار مسکن در فرانسه و انگلیس ۷ راهکار برای انجمادزدایی از املاک «بسیار قدیمی، فرسوده و رهاشده» به اجرا درآورده که شامل یکسری ابزارهای تنبیهی برای مالکان و تشویقی برای سرمایه‌گذاران است. تعداد املاک متروک در اروپا بسیار افزایش پیدا کرده و در مقابل، بحران «مسکن مورد نیاز برای دهک‌های کم‌درآمد» نیز به اوج رسیده است. خانه‌های بالای یک قرن ساخت که مالکان آنها را رها کرده‌اند، «متروک» تلقی می‌شوند. مالکان این املاک مشمول نرخ‌های چندبرابری مالیات‌ سالانه و فروش شده‌اند. دولت‌‌‌ و شهرداری در پایتخت‌‌‌های انگلیس و فرانسه برای کاهش تعداد «خانه‌‌‌های قدیمی رهاشده» در شهر از یک‌‌‌سو و افزایش «عرضه مسکن به بازار» از سوی دیگر از دو ابزار «مالیات و پروانه» بهره می‌‌‌برند.

     

    ?????? ?????...
    پیش‌بینی بازار مسکن در سال آینده
    سه شنبه, اسفند 21, 1403 by روابط عمومی انجمن

    برخی از فعالان بازار مسکن معتقدند به دلایلی همچون رکود معاملات، کاهش بازده سرمایه و اثرپذیری منفی بازار مسکن از متغیرهای سیاسی، سال ۱۴۰۴ برای بازار ملک نمی‌تواند با رونق همراه باشد و دست کم در نیمه اول سال آینده انتظار رشد قابل توجه خرید و فروش‌ها و تورم سنگین این حوزه دور از ذهن است.

     

    ?????? ?????...
    ارزیابی اقتصادی بازآفرینی شهری؛ کدام استان‌ها در جذب منابع و اجرای پروژه‌ها موفق‌تر بودند؟
    دوشنبه, اسفند 20, 1403 by روابط عمومی انجمن

    عملکرد اقتصادی استان‌ها در برنامه بازآفرینی شهری با ارزیابی ۹ شاخص کلیدی مانند جذب اعتبارات، پیشرفت پروژه‌ها و کاهش بافت‌های فرسوده بررسی شد. نتایج نشان می‌دهد که استان‌های خراسان رضوی و هرمزگان با تحقق بیش از ۶۰ درصد شاخص‌ها در این زمینه موفق‌تر از دیگر استان‌ها بوده‌اند. برخی استان‌ها نیز با مشکلاتی در جذب منابع و اجرای پروژه‌ها روبرو هستند.

    ?????? ?????...
  
عضویت در خبرنامه
نام
نام خانوادگی
ایـمیل

ذخیره اطلاعات
  
اعضای کمیسیون امور حقوقی و حل اختلاف

1) دکتر علی اسلامی (شرکت آرش بنای آذربایجان) - رئیس کمیسیون

2) مهندس جعفر علیزاده (جهاد خانه سازی) - نایب رئیس کمیسیون

3) مهدس محمد حسن علیزاده نظمی (شرکت دیهوک) - نماینده هیات مدیره

4) مهندس بهزاد فرزام فرد (شرکت ابنیه ساز نواندیش) - دبیر کمیسیون

5) مهندس جمشید برزگر (شرکت بتن کاوه آذربایجان)

6) مهندس بیوک کوشافر (شرکت آذر جنوب)

7) مهندس حسن علیزاده توفیقی (شرکت تورک قیزیل قایا)

8) مهندس احمد احمد پور (شرکت بتا گاما)

9) مهندس شریفی (شرکت خانه گستر آذر)

10) مهندس علی خادم (شرکت آیلین بتن سازه)

11) مهندس حسین صادق زاده

12) مهندس حسین علی نژاد سارخانی (شرکت نهند)

13) مهندس محمد رضا سلیمانیه (شرکت آذر نمون)

  
بایگانی اخبار
هفت‌خوان صدور پروانه ساختمانی
چهارشنبه, بهمن 04, 1402 by روابط عمومی انجمن

به گزارش روابط عمومی انجمن انبوه سازان مسکن و ساختمان آذربایجان شرقی، چالش‌های صنعت ساخت‌وساز طی سال‌های گذشته نه تنها کاهش نیافته، بلکه رو به فزونی بوده است. به طوری که بسیاری از فعالان این صنعت، عطایش را به لقایش بخشیدند و به کشورهای دیگر مهاجرت کردند. افزایش تورم، نرخ ارز، مصالح ساختمانی و دستمزد از معدود عواملی هستند که قیمت تمام شده ساخت‌وساز را گران می‌کنند. بگذریم که انبوه‌سازان در همان گام اول باید از هفت‌خوان هزینه‌های عوارض تراکم، بیمه، پروانه عبور کنند. 

در این میان مدت زمان صدور پروانه به افزایش هزینه‌های ساخت‌وساز دامن زده است؛ به طوری که سازندگان برای پروژه‌های کوچک در خوشبینانه‌ترین حالت ۴ ماه و بزرگ ۹ماه و یا حتی بیشتر باید در انتظار باشند. 
در حالی این معضل به چالش ماندگار ساخت‌وساز تبدیل شده که بنا به اعلام شهرداری تهران، قرار بود در سال گذشته فرآیند صدور پروانه به دوماه کاهش یابد، اما گفت‌وگوی خانمان با سه تن از انبوه‌سازان گواه آن است که این مشکل همچنان به قوت خود باقی است.

 این در حالی است که شهرداری و سازمان نظام مهندسی ساختمان ادعا می‌کنند که زمان صدور پروانه را کاهش داده‌اند. در ادامه به بررسی چرایی زمان طولانی صدور پروانه و تبعات آن پرداخته ایم که در ادامه می‌خوانید.

 وعده‌ای که تحقق نیافت
در همین زمینه جعفر خزاعی‌ سرچشمه، فعال ساختمانی، گفت: فرآیند صدور پروانه درگیر بروکراسی پیچیده‌ای است که فقط به شهرداری مربوط نمی‌شود، بلکه سازمان‌های دیگر نظیر آموزش و پرورش، سازمان‌های آب، برق و گاز، نظام مهندسی ساختمان و تامین اجتماعی در آن دخیل هستند و صدور پروانه حدود ۹ ماه، یک سال و حتی یک سال و نیم زمان می‌برد. معاون شهردار تهران حدود یک سال پیش وعده داد که این معضل رفع خواهد شد و مدت زمان صدور پروانه به حداقل زمان خواهد رسید، اما هنوز در این زمینه موفقیتی حاصل نشده و همچنان فرآیند صدور پروانه زمان‌بر است.

 سازنده متحمل ضرر می‌شود
وی در پاسخ به این سوال که فرآیند طولانی صدور پروانه چه تبعاتی به همراه خواهد داشت، گفت: سرمایه‌گذار در مراحل ابتدایی یک برآورد و برنامه‌ریزی از هزینه‌های ساخت، تکمیل و تحویل پروژه دارد. وقتی سرمایه‌گذار با فرآیند طولانی صدور پروانه مواجه می‌شود، تمام برنامه‌ریزی‌های او به هم می‌ریزد، به طوری که متحمل ضرر می‌شود. چراکه از یک سو قیمت مصالح ساختمانی به طور مداوم در حال افزایش است و از سوی دیگر وقتی سال به پایان می‌رسد، هزینه‌های مربوط به تراکم هم تغییر می‌کند. به طور مثال اگر تراکم هر متر مربع ۲۰ میلیون تومان بود، در سال جدید این رقم به ۴۰ تا ۵۰ میلیون تومان افزایش می‌یابد. بنابراین بودجه‌ای که سازنده در مراحل اولیه در نظر گرفته، جوابگوی ساخت و اتمام پروژه نخواهد بود. به همین علت سرمایه‌گذاران در چنین شرایطی تمایلی به ورود به این صنعت ندارند. 
خزاعی سرچشمه تاکید کرد: تداوم حرکت در این مسیر موجب شده تا در حال حاضر با کاهش ساخت‌وساز و گرانی قیمت واحدهای مسکونی مواجه باشیم، چرا که تقاضا رو به فزونی است و خبری از عرضه نیست.

 هماهنگی دستگاه‌های ذیربط ضروری است
این فعال ساختمانی در پاسخ به این سوال که برای رفع این معضل چه راهکاری را پیشنهاد می‌کنید، گفت: از آنجایی که تایید پروانه و تعیین ناظر زمانبر است، باید تمام سازمان‌های دخیل، از شهرداری گرفته تا نظام مهندسی ساختمان، با هم هماهنگ باشند تا پیچ و خم‌های اداری رفع شود و سازندگان بتوانند بر سرمایه‌گذاری خود در زمان مشخصی حساب باز کنند.

 قوانین دست‌وپاگیر
همچنین فرشید پورحاجت، دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان ایرانف در این زمینه» گفت: وعده شهرداری برای کوتاه شدن زمان صدور پروانه، هنوز محقق نشده و مانند بسیاری از وعده‌ها به شعار ژورنالیستی تبدیل شده است. درواقع وجود قوانین دست و پاگیر موجب شده تا شرایط صدور پروانه سخت و طولانی شود. اگر مستندات کامل باشد، شهرداری می‌تواند ظرف دو روز پروانه را صادر کند، اما از آنجایی که باید مستندات بررسی و استعلامات لازم انجام شود، از سوی دیگر سازمان‌های دیگر هم باید تایید کنند؛ زمان صدور پروانه طولانی می‌شود. البته ناگفته نماند شهرداری مقصر نیست و سازمان‌های دیگر در فرآیند کار خلل ایجاد می‌کنند.

 انتظار ۴ ماهه تا یک ساله
این فعال ساختمانی در پاسخ به این سوال که در حال حاضر زمان صدور پروانه چند ماه طول می‌کشد، گفت: در خوشبیانه‌ترین حالت، صدور پروانه برای پروژه‌های کوچک ۴ ماه و برای پروژه‌های بزرگ حدود یک سال طول می‌کشد. این در حالی است که مدت زمان استاندارد برای صدور پروانه فقط یک ماه است.

 بلاتکلیفی سرمایه بخش خصوصی
پورحاجت درباره تبعات طولانی بودن روند صدور پروانه گفت: بخش اعظمی ‌از سرمایه بخش خصوصی که باید در حوزه ساخت‌وساز صرف شود، به علت فرآیند طولانی صدور پروانه بلاتکلیف باقی می‌ماند تا وارد چرخه ساخت‌وساز شود. در این میان هر چقدر پروسه تولید مسکن طولانی‌تر شود، بازگشت سرمایه به بخش خصوصی دیرتر انجام خواهد شد. 
وی تاکید کرد: همچنین شرایط حاکم بر اقتصاد به گونه‌ای است که ریسک تولید مسکن بالا است و هر چقدر این پروسه تولید طولانی‌تر شود، هزینه‌ها دوچندان خواهد شد.

 چرخه معیوب صدور پروانه
دبیر کانون سراسری انبوه‌سازان ایران همچنین در پاسخ به این سوال که چه اقداماتی باید انجام شود تا زمان صدور پروانه کوتاه شود، گفت: نیازی نیست اقدام خاصی ‌انجام دهند، چرا که مسیر صدور پروانه کاملا مشخص است و می‌توان در یک بازه زمانی کوتاه پروانه ساختمان را تعیین تکلیف کرد. متاسفانه شاهد هستیم که یک چرخه معیوب برای صدور پروانه تعریف شده و پنجره‌های واحد الکترونیک هم که راه‌اندازی کرده‌اند، دردی دوا نکرده است.

 نگاه سلیقه‌ای دستگاه‌ها
در همین رابطه سیدعبدالهادی طاهری، رئیس انجمن انبوه‌سازان مسکن و ساختمان استان هرمزگان، نیز گفت: در ظاهر با توجه به سامانه‌هایی که در شهرداری راه‌اندازی شده، به نظر می‌رسد که زمان صدور پروانه کوتاه شده، اما وقتی وارد جزئیات می‌شویم‌، این زمان نه تنها کوتاه نشده، بلکه طولانی‌تر هم شده است. 
این انبوه‌ساز در تشریح عوامل اثرگذار بر تطویل زمان صدور پروانه‌های ساختمانی اظهار داشت: عوامل مختلفی موجب زمانبر شدن صدور پروانه می‌شود که از جمله آنها می‌توان به اجرا نشدن ضوابط و عدم شفاف‌سازی قوانین در برخی مناطق اشاره کرد. 
همچنین نگاه سلیقه‌ای دستگاه‌ها موجب شده تا صدور پروانه درگیر بروکراسی اداری پیچیده‌ای شود. به طوری که دست سازندگان برای شروع پروژه چندین ماه یا یک سال و حتی بیشتر بسته است. از سوی دیگر بین شهرداری و دستگاه‌های مختلف هماهنگی وجود ندارد و اتلاف وقت از سوی سازمان نظام مهندسی ساختمان هم دیده می‌شود.
 از تمام موارد که بگذریم، استعلام از سازمان آتش‌نشانی هم معضل دیگری است که دردسرساز شده است، چراکه این سازمان جزیره‌ای عمل می‌کند و ضوابطش با ضوابط نظام مهندسی مغایرت دارد. 
وی ادامه داد: اگر اتوماسیون اداری برای استعلامات تعریف شود، دیگر شاهد زمانبر بودن صدور پروانه ساختمانی نخواهیم بود.
طاهری در پاسخ به این سوال که در حال حاضر صدور پروانه چند ماه طول می‌کشد، گفت: هم‌اکنون زمان صدور پروانه بستگی به متراژ پروژه دارد. این زمان در پروژه‌های متوسط ۳ تا ۴ ماه زمان‌بر است، اما برای پروژه‌های بزرگ حدود یک سال یا بیشتر زمان می‌برد. این در حالی است که شهرداری مدعی شده که روند صدور پروانه در این سازمان کمتر از یک ماه است.

 افزایش هزینه ساخت‌وساز
رئیس انجمن انبوه‌سازان مسکن استان هرمزگان در پاسخ به این سوال که طولانی شدن صدور پروانه چه تبعاتی به دنبال دارد، گفت: با توجه به اینکه با تورم پیش‌بینی نشده در اقتصاد کشور مواجه هستیم، طولانی شدن‌ زمان صدور پروانه ساختمان موجب بالارفتن هزینه ساخت‌وساز و برهم خوردن برنامه‌ریزی سازندگان خواهد شد.

منبع: روزنامه خانمان