مسیر صفحه جاری : کمیسیون ها»امور حقوقی و حل اختلاف»برنامه های عملیاتی
اخبار و رویدادها
    باخت تسهیلات به رکود مسکن
    2 ساعت پیش by روابط عمومی انجمن

    کارنامه تامین مالی بخش مسکن کشور در سال ۱۴۰۳ رضایت‌بخش نیست. رشد واقعی تسهیلات خرید، ساخت و جعاله نسبت به سال ۱۴۰۲ کاهش یافته و در عین حال سهم تسهیلات بخش مسکن از کل تسهیلات بانکی کشور طی سال‌های اخیر آب رفته و در سال ۱۴۰۳ به کف ۵.۴‌درصد رسیده است. به این ترتیب در حالی که باید تسهیلات نقش محرک معاملات و رونق ساخت‌‌وساز را ایفا کند، این تسهیلات منقبض شده حامی رکود در بخش مسکن کشور شده است

    ?????? ?????...
    ستون کج مسکن‌ حمایتی
    3 ساعت پیش by روابط عمومی انجمن

    سه نوع وام ارزان به اسم «تامین مسکن ۳دهک محروم» ابلاغ شد؛ اما بررسی‌های «دنیای‌اقتصاد» از تجربه دو دهه حمایت این‌چنینی از فقرای مسکن‌نشان می‌دهد، احتمال «اصابت» تسهیلات خرید، اجاره و ساخت با سقف‌های بیشتر و نرخ سود بسیار کمتر از تسهیلات مسکن معمولی، به جامعه هدف پایین است. کم‌درآمدها چون «وام‌پذیر» نیستند و در مقابل، «وام ۴درصدی» در بازار غیررسمی مشتری دارد، امتیازشان را به فروش می‌رسانند.

    ?????? ?????...
    نشانه‏‏‌های بحران صنعت ساختمان
    3 ساعت پیش by روابط عمومی انجمن

    صنعت احداث ایران امروز در نقطه‌‌‌ای ایستاده که نه می‌‌‌توان آن را با امیدهای بی‌‌‌پشتوانه اداره کرد، نه با بخشنامه‌‌‌های پرابهام و سیاستگذاری‌‌‌های ناکارآمد. سال‌هاست که این صنعت با منابع محدود، تعهدات سنگین، سازوکارهای فرسوده و بی‌‌‌ثباتی مزمن، سعی کرده روی پای خود بایستد. اما امروز دیگر جای آزمون و خطا نیست. اکنون زمان آن رسیده که سیاستگذاران حوزه صنعت ساختمان، به‌‌‌جای نگاه از بالا به پایین، صدای میدان را بشنوند؛ صدای شرکت‌هایی که در سخت‌‌‌ترین شرایط، هنوز بر تعهدات خود ایستاده‌‌‌اند. تقویت صنعت احداث، تقویت بنیان اقتصادی کشور است و اگر این واقعیت نادیده گرفته شود، تبعات آن فقط دامن شرکت‌ها رانمی‌گیرد، بلکه گریبان آینده کشور را هم خواهد گرفت.

    ?????? ?????...
    تامین مسکن با چشم ‏‌بسته
    16 ساعت پیش by روابط عمومی انجمن

     وزارت راه و شهرسازی از سال ۹۹ تاکنون  هیچ گزارشی درباره «سطح قیمت مسکن شهرها، شاخص دسترسی خانوارها، نیاز استانی به عرضه و میزان تولید مسکن» منتشر نکرده است. خلأ پنج پایه سیاستگذاری برای بخش مسکن و ساختمان به خاطر «نبود آمار»؛ آیا تصمیم‌گیری با «چشم‌‌بسته» در تعمیق رکود تاثیرگذار بوده است؟

    ?????? ?????...
    عیار واقعی وام اجاره
    دوشنبه, ارديبهشت 15, 1404 by روابط عمومی انجمن

    قدرت وام اجاره برای تهران، کلان شهرها و شهرهای کوچک سنجش شد. بررسی‌های «دنیا‌ی‌اقتصاد» نشان می‌دهد در شهرهایی که «بیشترین فشار هزینه اجاره‌» وجود دارد، اثر پوششی وام دیعه، کمترین است. اعتبار تسهیلات مصوب نیز ۱۱برابر «عملکرد پارسال» بانک‌ها است که تحقق آن بعید به نظر می‌رسد.

    ?????? ?????...
    دو بال خروج از رکود مسکن
    دوشنبه, ارديبهشت 15, 1404 by روابط عمومی انجمن

    ارقام اقتصادی در بخش مسکن و ساختمان به صورت نجومی جهش کرده‌‌اند؛ قیمت زمین، هزینه ساخت، هزینه دسترسی به خانه چه خرید و چه حتی اجاره و همچنین مدت زمان صاحب‌‌خانه شدن. این وضعیت، رکود دوطرفه با ظاهری «غیرقابل حل» را رقم زده اما مجموعه شرایطی در بیرون و درون بازار مسکن وجود دارد که با ترکیب آنها –همه‌‌بینی تهدیدها و فرصت‌‌ها– می‌شود «مسیر حرکت به سمت رونق» را شناسایی کرد.

    ?????? ?????...
    وام خرید مسکن افزایش یافت/ محدودیت سن بنا برداشته شد
    دوشنبه, ارديبهشت 15, 1404 by روابط عمومی انجمن

    بانک مسکن با هدف تسهیل در شرایط خانه‌دار شدن اقشار جامعه، ضمن افزایش سقف تسهیلات خرید، جعاله تعمیر و ودیعه مسکن از محل اوراق گواهی حق‌تقدم استفاده از تسهیلات مسکن (تسه)، شرط قدمت بنا را از فرایند پرداخت تسهیلات خرید حذف کرد.

    ?????? ?????...
    اعلام و ابلاغ تعرفه خدمات مهندسی ساختمان استان در سال 1404
    شنبه, ارديبهشت 13, 1404 by روابط عمومی انجمن

    افزایش حدود 45 درصدی تعرفه خدمات مهندسی سال 1404 استان آذربایجان شرقی در رشته های هفتگانه به تصویب اعضای هیئت چهار نفره استان رسید  و تعرفه خدمات مهندسی سال ۱۴۰۴ در رشته های هفتگانه از ۱۳ / ۰۲ /۱۴۰۴ اعمال و اجرا می شود. 

    ?????? ?????...
    تنظیم اجاره یا تزئین بازار؟
    شنبه, ارديبهشت 13, 1404 by روابط عمومی انجمن

    جلسات دولتی «تعیین نرخ مجاز برای رشد اجاره‌بها در ۱۴۰۴»، بدون توجه به «شکست سنگین سقف اجاره‌بهای ۱۴۰۳» آغاز شد. سال گذشته تصویب شد‌، هزینه اجاره‌نشینی ۲۵درصد به‌صورت میانگین افزایش یابد؛ اما این نرخ دستوری به تنظیم بازار منجر نشد و تورم اجاره از ۴۰درصد گذشت. معاملات اجاره در اولین ماه از سال جاری نیز با «تب اجاره‌بها» همراه بود و اگر باز هم اصرار بر «بیراهه سیاستی» به جای «درمان ریشه مشکل» باشد، سطح فقر مستاجرها تشدید خواهد شد.

    ?????? ?????...
    معادله اجاره در ۱۴۰۴
    سه شنبه, فروردين 19, 1404 by روابط عمومی انجمن

    مستاجرها نه فقط در تهران و یکسری از کلان‌شهرها بلکه در کل کشور، «سخت‌ترین سال» طی ۱۳سال گذشته را پشت‌سر گذاشتند. بررسی‌ها با استناد به آمار رسمی تورم اجاره مسکن حاکی است: سال۱۴۰۳ اجاره‌بها در کشور ۴۰.۳درصد افزایش پیدا کرده که از سال۹۰ به بعد، این نرخ بی‌سابقه است. فشار هزینه روی دوش اجاره‌نشین‌ها در سال جاری تحت تاثیر معادله‌ای با ۴متغیر، می‌تواند کاهش یابد، ثابت بماند یا تشدید شود؛ آینده قیمت مسکن یکی از این عوامل است. دو صاحب‌نظر، سناریوهای احتمالی بازار اجاره را شرح داده‌اند.

    ?????? ?????...
  
عضویت در خبرنامه
نام
نام خانوادگی
ایـمیل

ذخیره اطلاعات
  
برنامه های عملیاتی کمیسیون امور حقوقی و حل اختلاف

در دست اقدام ...

  
بایگانی اخبار
ورود وزارت راه و شهر سازی به نمایشگاه ساختمان
چهارشنبه, مرداد 15, 1393 by روابط عمومی انجمن

چهاردهمین نمایشگاه بین المللی صنعت ساختمان کشور به عنوان بزرگترین رخداد صنعت نمایشگاهی خاورمیانه، انشالله صبح روز یکشنبه 19 مردادماه سال جاری با حضور احتمالی وزرای راه و شهرسازی و تعاون، کار و رفاه اجتماعی، رئیس سازمان توسعه تجارت، دبیرکل اتاق تعاون، مدیر عامل شرکت نمایشگاه های بین المللی، معاونان سازمان های مختلف، مدیران بانک ها و تنی چند از مسئولان لشگری و کشوری در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران آغاز به کار خواهد کرد. به منظور کسب اطلاعات بیشتر از نمایشگاه پیش رو، با محمد مهدی مفتح، دبیرکل اتاق تعاون گفتگو کردیم.

پیام ساختمان: به عنوان بالاترین مقام مسئول مجری چهاردهمین نمایشگاه بین المللی صنعت ساختمان در آغاز گفتگو آماری از فضای زیربار نمایشگاه، تعداد غرفه ها و شرکت های ثبت نام شده داخلی و خارجی ارایه فرمایید؟

ما همه آمارها را تهیه کرده بودیم ولی چون متقاضی مشارکت در نمایشگاه زیاد بود، شرکت سهامی نمایشگاه لطف کرد و تعدادی سالن جدید در اختیار ما قرار داد و الان به فضای نمایشگاه اضافه شده است. بر این اساس ما حتی تا همین امروز هم در حال واگذاری غرفه و فضا به متقاضیانی هستیم که در لیست انتظار بودند. لذا آمارهای ما تغییر کرده و هنوز آمارهای جدید را نداریم. در خصوص شرکت های خارجی و داخلی هم عرض کنم که ما امسال بیشترین اولویت را به شرکت های داخلی داده ایم و شاید بیشترین تغییرات، در نمایندگی های شرکت های خارجی است. چون شرکت های داخلی گلایه مند بودند که شما بستر را به کشورهای خارجی اختصاص داده اید.

پیام ساختمان: برنامه ای برای بازدید سفارتخانه های خارجی و هیات های تجاری آنها از نمایشگاه دارید؟

واحد تشریفات اتاق تعاون به روال معمول با سفارتخانه ها مکاتبه و اعلام کرده چنانچه مایل به بازدید از این نمایشگاه هستند هماهنگی کنند تا ما شرایط بازدید را به شکل وی‌آی‌پی فراهم کنیم که طبیعتا بسته به سطح بازدیدکنندگان سفارتخانه، وی آی پی تعریفی جداگانه خواهد داشت. به این منظور تسهیلات و خط ویژه ای برای بازدید این افراد داریم تا راحت تر بتوانند بازدید کنند. طبیعتا اگر سفارتخانه ها متقاضی باشند به ما اعلام می کنند. دبیرخانه ما پیگیر این کار است ولی برای اعلام نتایج آن هنوز زود است چون اکثر سفارتخانه ها روزهای آخر اعلام آمادگی می کنند.

پیام ساختمان: برنامه ای برای تهیه آمار از بازدیدکنندگان دارید تا در سال های آتی بر اساس آن برنامه ریزی شود؟

چنین کاری حتما ضرورت دارد ولی مقدور نیست و در دنیا هم مرسوم نیست که از همه بازدیدکنندگان کار آماری انجام شود. کاری که در دنیا انجام می شود (و ما هم باید انجام دهیم که البته امسال مقدور نیست ولی سال بعد حتما خواهیم داشت) این است که نمایشگاه را فقط یک رویداد تنها نبینیم. همیشه در کنار هر نمایشگاهی کارگاه های آموزشی و سمینارهای تخصصی وجود دارد که وجود آنها دو حسن دارد: هم کسانی را که علاقه مند به آن موضوعات آموزشی و کارگاه ها هستند به نمایشگاه جذب و جلب می کند و هم بازدیدکنندگان معمولی نمایشگاه را که از وجود آن کارگاه ها و سیمنارها از قبل مطلع نیستند جلب می کند. این برنامه های جانبی نمایشگاه یا هزینه ندارد و یا با هزینه مختصری برگزار می شوند. بعد در بین این افرادی که در اتفاقات حاشیه ای نمایشگاه شرکت دارند می توان کارهای آماری کرد و اطلاعات را گردآوری کرد. اصل این است که نمایشگاه نباید یک اتفاق تنها باشد. حیف است که این همه آدم جمع شوند و تنها چند کاتولوگ به آنها داده شود؛ چون کارهای بسیار بیشتری برای به‌روز کردن دانش بازدیدکنندگان و غرفه‌داران می شود انجام داد. در کنار هر نمایشگاهی در خارج از کشور سلسله اتفاقاتی می افتد که اگر اغراق تلقی نشود نسبت آنها با خود نمایشگاه نصف نصف است. یعنی نصف کسانی که به نمایشگاه می آیند برای آن اتفاقات می آیند و در کنار آن نمایشگاه را هم می بینند.

پیام ساختمان: نظرتان در مورد بزرگی بیش از حد نمایشگاه و مشکلاتی که ایجاد می کند چیست؟ با تجزیه آن به نمایشگاه‌های تخصصی‌تر موافقید؟

تجزیه نمایشگاه به نظر من منطقی نیست. اگر هدف این است که گروه های تخصصی نمایشگاه مستقل داشته باشند که الان اکثرا نمایشگاه تخصصی دارند. گفته شده که بخش ساختمان و مسکن حدود 350 شغل مرتبط را درگیر می کند و طبیعتا طیف وسیعی از صنایع درگیر تامین مواد اولیه ساختمان هستند. پس افراد شاغل در این حرفه ها هم طبیعتا می خواهند در نمایشگاه حضور داشته باشند. پس قابل پیش بینی است که این نمایشگاه بزرگترین نمایشگاه تخصصی کشور باشد. چون ساختمان خودش فی نفسه محل تلاقی صدها صنعت است. یعنی نمایشگاه پکیجی از همه مشاغل و حرف است. بر این اساس به نظر من نه صلاح است که نمایشگاه صنعت ساختمان کوچک شود و نه منطقی است. البته این نمایشگاه در سطح کشور ما بزرگ است ولی در سطح منطقه نمایشگاهی متوسط است. در سطح استانداردهای جهانی که اصلا نمایشگاه بزرگی هم محسوب نمی شود. در ابعاد شهر تهران بزرگ است و مثلا اتوبان ها و خیابان ها ترافیک می شود که به علت عدم جانمایی نادرست نمایشگاه است. انشالله محل دائمی نمایشگاه ها به پرند منتقل و این مشکل هم برطرف می شود.

پیام ساختمان: نظر شما درباره تاسیس نمایشگاهی دائمی برای فروش مصالح نظیر نمایشگاه دائمی گوانجوی چین چیست؟

من در مفید بودن چنین کاری شک دارم. این که بازار یا بازارچه ای ایجاد کنیم تا فقط خریداران مصالح به آنجا مراجعه کنند نفی خیلی از تقسیم بندهای خدمات شهری است. من نشنیده ام که در دنیا نمایشگاهی با این تعریف وجود داشته باشد. چنین کاری، طراحی بسیار بزرگی می‌طلبد در خارج از شهر که رضایت و استقرار مصالح فروشان و بعد رفتن و برگشتن خریداران به چنین جایی خودش کلی داستان دارد. به نظرم چنین چیزی بر مبنای دیدگاه سنتی به ساخت و ساز است که هر کسی می تواند ساخت و ساز کند و لذا مصالحش را هم خودش انتخاب می کند. در صورتی که باید ساخت و ساز توسط متخصصانی باشد که نیاز به بازار رفتن ندارند و با کاتولگ کار می کنند.

پیام ساختمان: در نمایشگاه فناوری های نوینی هم عرضه می شود؟

یکی از محورهای نمایشگاه سال آینده که خیلی روی آن کار خواهیم کرد ساختمان های هوشمند است که یکی از ضرورت های کشور هم از نظر مصرف انرژی و هم از نظر امنیت است. یکی دیگر از محاسن اجرای طرح ساختمان های هوشمند این است که به طور متوسط کمتر از دو درصد به هزینه های تمام شده ساختمان اضافه می کند که تقریبا صفر است؛ چون در چانه زنی های خرید و فروش، این دو درصد پوشش داده می شود. هر چه هم ساختمان بزرگتر باشد هزینه هوشمندسازی ساختمان پایین تر می آید. از این نظر ما داریم غفلت بزرگی در کشور می کنیم. ما الان داریم به طور جدی روی این طرح کار انجام می دهیم و در سال آینده از خطوط اصلی نمایشگاه است.

پیام ساختمان: امسال برای اولین بار وزارت راه و شهرسازی در قالب شرکت مادرتخصصی شهرهای جدید در نمایشگاه صنعت ساختمان حضور دارد و به نوعی اولین مشارکت این وزارت در این نمایشگاه است. نظرتان درباره این تغییر رویکرد وزارت راه و شهرسازی چیست؟

چون وظیفه اصلی نمایشگاه ایجاد ارتباط بین تولیدکننده و مصرف کننده است من حضور وزارت راه و شهرسازی و شرکت مادرتخصصی شهرهای جدید را هم در همین راستا می بینم و به نظرم خیلی خوب است. به نظر من حتی کسانی که خریدار محصولات هستند هم باید به نمایشگاه بیایند و غرفه بگیرند و فعالیت کنند؛ چون در عین این که خریدار مواد اولیه در نمایشگاه هستند ولی عرضه کننده کالای تکمیل شده دیگری هستند که در این نمایشگاه «ساختمان» است. یعنی هر چه که تولید شود تولیدکننده دیگری خریدار آن است. پس ما اصلا تشویق می کنیم تا این ارتباطات و حلقه های همکاری در نمایشگاه شکل بگیرد.

در همین راستا ما تلاش می‌کنیم تا در نمایشگاه های سال های بعد «اتاق های مذاکره» را تاسیس کنیم و حتی به معاملاتی که در اتاق های مذاکره داخل نمایشگاه شکل می گیرد، وام هایی به خریدار و فروشنده پرداخت شود. یعنی ما باید تسهیلات ایجاد کنیم چون وظیفه اصلی نمایشگاه ایجاد ارتباط بین تولیدکننده و مصرف کننده است. حتی باید برای فروشندگان و خریداران خارجی تسهیلات ارزی قائل بشویم. این کار جزو برنامه های ماست که البته در همه جای دنیا مرسوم است و ابتکار ما نیست؛ ما می خواهیم کاری را که سالیان سال در سایر کشورهای پیشرفته انجام می شود به داخل کشور بیاوریم. چون نمایشگاه نباید فقط مکانی برای تبادل آخرین اطلاعات و فناوری ها باشد، اگر چه آن کارها هم لازم و خوب است ولی باید در نمایشگاه بازدیدکنندگان و غرفه داران بتوانند معاملات تجاری انجام دهند. ما تجربه این کار را داریم و نمونه این کار را در نمایشگاه فرش در وزارت بازرگانی راه انداخته ایم که خیلی موفق بود.

پیام ساختمان: با توجه به حضور وزارت راه و شهرسازی در نمایشگاه امسال، افتتاحیه به چه شکل خواهد بود؟

نزدیک‌ترین وزارتخانه به این نمایشگاه وزارت راه و شهرسازی است. تلاش ما این است که در مراسم افتتاحیه امسال از حضور آقای دکتر آخوندی بهره مند شویم که این اولویت اول ماست. طبیعتا در کنار ایشان سایرین را هم دعوت می کنیم.

پیام ساختمان: لابد شما هم در مراسم افتتاحیه نمایشگاه شهرهای جدید حضور دارید.

برای این دعوت ها هنوز زود است چون فرصت هست. به طور معمول هماهنگی این امور 24 ساعت قبل انجام می شود. در کل من استقبال می کنم از حضور در کنار این دوستان و کار خوبی است و بهتر است انجام شود. به طور روال معمول ما کمیته مراسم داریم که در حال برنامه ریزی برای مراسم افتتاحیه و اختتامیه است.

پیام ساختمان: برای رسانه ها و انعکاس اخبار نمایشگاه برنامه ای ندارید؟

ما برای رسانه ها جایگاهی قرار داده ایم و با خبرنگاران همکاری می کنیم تا کارهایشان را انجام دهند ولی کار خاصی نمی کنیم چون خلا یا نیاز ویژه ای را حس نکرده ایم. البته نشست خبری یک هفته قبل از نمایشگاه برگزار می کنیم که جزو کارهای روتین ماست.