مسیر صفحه جاری : کمیسیون ها»امور حقوقی و حل اختلاف»برنامه های عملیاتی
اخبار و رویدادها
    باخت تسهیلات به رکود مسکن
    7 ساعت پیش by روابط عمومی انجمن

    کارنامه تامین مالی بخش مسکن کشور در سال ۱۴۰۳ رضایت‌بخش نیست. رشد واقعی تسهیلات خرید، ساخت و جعاله نسبت به سال ۱۴۰۲ کاهش یافته و در عین حال سهم تسهیلات بخش مسکن از کل تسهیلات بانکی کشور طی سال‌های اخیر آب رفته و در سال ۱۴۰۳ به کف ۵.۴‌درصد رسیده است. به این ترتیب در حالی که باید تسهیلات نقش محرک معاملات و رونق ساخت‌‌وساز را ایفا کند، این تسهیلات منقبض شده حامی رکود در بخش مسکن کشور شده است

    ?????? ?????...
    ستون کج مسکن‌ حمایتی
    7 ساعت پیش by روابط عمومی انجمن

    سه نوع وام ارزان به اسم «تامین مسکن ۳دهک محروم» ابلاغ شد؛ اما بررسی‌های «دنیای‌اقتصاد» از تجربه دو دهه حمایت این‌چنینی از فقرای مسکن‌نشان می‌دهد، احتمال «اصابت» تسهیلات خرید، اجاره و ساخت با سقف‌های بیشتر و نرخ سود بسیار کمتر از تسهیلات مسکن معمولی، به جامعه هدف پایین است. کم‌درآمدها چون «وام‌پذیر» نیستند و در مقابل، «وام ۴درصدی» در بازار غیررسمی مشتری دارد، امتیازشان را به فروش می‌رسانند.

    ?????? ?????...
    نشانه‏‏‌های بحران صنعت ساختمان
    8 ساعت پیش by روابط عمومی انجمن

    صنعت احداث ایران امروز در نقطه‌‌‌ای ایستاده که نه می‌‌‌توان آن را با امیدهای بی‌‌‌پشتوانه اداره کرد، نه با بخشنامه‌‌‌های پرابهام و سیاستگذاری‌‌‌های ناکارآمد. سال‌هاست که این صنعت با منابع محدود، تعهدات سنگین، سازوکارهای فرسوده و بی‌‌‌ثباتی مزمن، سعی کرده روی پای خود بایستد. اما امروز دیگر جای آزمون و خطا نیست. اکنون زمان آن رسیده که سیاستگذاران حوزه صنعت ساختمان، به‌‌‌جای نگاه از بالا به پایین، صدای میدان را بشنوند؛ صدای شرکت‌هایی که در سخت‌‌‌ترین شرایط، هنوز بر تعهدات خود ایستاده‌‌‌اند. تقویت صنعت احداث، تقویت بنیان اقتصادی کشور است و اگر این واقعیت نادیده گرفته شود، تبعات آن فقط دامن شرکت‌ها رانمی‌گیرد، بلکه گریبان آینده کشور را هم خواهد گرفت.

    ?????? ?????...
    تامین مسکن با چشم ‏‌بسته
    21 ساعت پیش by روابط عمومی انجمن

     وزارت راه و شهرسازی از سال ۹۹ تاکنون  هیچ گزارشی درباره «سطح قیمت مسکن شهرها، شاخص دسترسی خانوارها، نیاز استانی به عرضه و میزان تولید مسکن» منتشر نکرده است. خلأ پنج پایه سیاستگذاری برای بخش مسکن و ساختمان به خاطر «نبود آمار»؛ آیا تصمیم‌گیری با «چشم‌‌بسته» در تعمیق رکود تاثیرگذار بوده است؟

    ?????? ?????...
    عیار واقعی وام اجاره
    دوشنبه, ارديبهشت 15, 1404 by روابط عمومی انجمن

    قدرت وام اجاره برای تهران، کلان شهرها و شهرهای کوچک سنجش شد. بررسی‌های «دنیا‌ی‌اقتصاد» نشان می‌دهد در شهرهایی که «بیشترین فشار هزینه اجاره‌» وجود دارد، اثر پوششی وام دیعه، کمترین است. اعتبار تسهیلات مصوب نیز ۱۱برابر «عملکرد پارسال» بانک‌ها است که تحقق آن بعید به نظر می‌رسد.

    ?????? ?????...
    دو بال خروج از رکود مسکن
    دوشنبه, ارديبهشت 15, 1404 by روابط عمومی انجمن

    ارقام اقتصادی در بخش مسکن و ساختمان به صورت نجومی جهش کرده‌‌اند؛ قیمت زمین، هزینه ساخت، هزینه دسترسی به خانه چه خرید و چه حتی اجاره و همچنین مدت زمان صاحب‌‌خانه شدن. این وضعیت، رکود دوطرفه با ظاهری «غیرقابل حل» را رقم زده اما مجموعه شرایطی در بیرون و درون بازار مسکن وجود دارد که با ترکیب آنها –همه‌‌بینی تهدیدها و فرصت‌‌ها– می‌شود «مسیر حرکت به سمت رونق» را شناسایی کرد.

    ?????? ?????...
    وام خرید مسکن افزایش یافت/ محدودیت سن بنا برداشته شد
    دوشنبه, ارديبهشت 15, 1404 by روابط عمومی انجمن

    بانک مسکن با هدف تسهیل در شرایط خانه‌دار شدن اقشار جامعه، ضمن افزایش سقف تسهیلات خرید، جعاله تعمیر و ودیعه مسکن از محل اوراق گواهی حق‌تقدم استفاده از تسهیلات مسکن (تسه)، شرط قدمت بنا را از فرایند پرداخت تسهیلات خرید حذف کرد.

    ?????? ?????...
    اعلام و ابلاغ تعرفه خدمات مهندسی ساختمان استان در سال 1404
    شنبه, ارديبهشت 13, 1404 by روابط عمومی انجمن

    افزایش حدود 45 درصدی تعرفه خدمات مهندسی سال 1404 استان آذربایجان شرقی در رشته های هفتگانه به تصویب اعضای هیئت چهار نفره استان رسید  و تعرفه خدمات مهندسی سال ۱۴۰۴ در رشته های هفتگانه از ۱۳ / ۰۲ /۱۴۰۴ اعمال و اجرا می شود. 

    ?????? ?????...
    تنظیم اجاره یا تزئین بازار؟
    شنبه, ارديبهشت 13, 1404 by روابط عمومی انجمن

    جلسات دولتی «تعیین نرخ مجاز برای رشد اجاره‌بها در ۱۴۰۴»، بدون توجه به «شکست سنگین سقف اجاره‌بهای ۱۴۰۳» آغاز شد. سال گذشته تصویب شد‌، هزینه اجاره‌نشینی ۲۵درصد به‌صورت میانگین افزایش یابد؛ اما این نرخ دستوری به تنظیم بازار منجر نشد و تورم اجاره از ۴۰درصد گذشت. معاملات اجاره در اولین ماه از سال جاری نیز با «تب اجاره‌بها» همراه بود و اگر باز هم اصرار بر «بیراهه سیاستی» به جای «درمان ریشه مشکل» باشد، سطح فقر مستاجرها تشدید خواهد شد.

    ?????? ?????...
    معادله اجاره در ۱۴۰۴
    سه شنبه, فروردين 19, 1404 by روابط عمومی انجمن

    مستاجرها نه فقط در تهران و یکسری از کلان‌شهرها بلکه در کل کشور، «سخت‌ترین سال» طی ۱۳سال گذشته را پشت‌سر گذاشتند. بررسی‌ها با استناد به آمار رسمی تورم اجاره مسکن حاکی است: سال۱۴۰۳ اجاره‌بها در کشور ۴۰.۳درصد افزایش پیدا کرده که از سال۹۰ به بعد، این نرخ بی‌سابقه است. فشار هزینه روی دوش اجاره‌نشین‌ها در سال جاری تحت تاثیر معادله‌ای با ۴متغیر، می‌تواند کاهش یابد، ثابت بماند یا تشدید شود؛ آینده قیمت مسکن یکی از این عوامل است. دو صاحب‌نظر، سناریوهای احتمالی بازار اجاره را شرح داده‌اند.

    ?????? ?????...
  
عضویت در خبرنامه
نام
نام خانوادگی
ایـمیل

ذخیره اطلاعات
  
برنامه های عملیاتی کمیسیون امور حقوقی و حل اختلاف

در دست اقدام ...

  
بایگانی اخبار
کارنامه مردود وام ساخت
شنبه, شهريور 01, 1393 by روابط عمومی انجمن
بانك‌‌مركزي با انتشار اطلاعات جديد از روند سرمايه‌گذاري‌هاي ساختماني در كل‌كشور، در تشریح اين شاخص اعلام كرد: در 9 ماه اول سال92 رقمي معادل 58 هزار و 500 ميليارد تومان سرمايه‌گذاري در ساخت‌وسازهاي مسكوني و غيرمسكوني توسط انبوه‌سازان و بسازوبفروش‌ها در كشور انجام شده است.
 
هرچند در گزارش بانك‌مركزي، ارقام سرمايه‌گذاري صورت گرفته در ساخت‌وساز، بدون تفكيك تسهيلات بانكي و آورده نقدي فعالان ساختماني، به‌صورت كلي محاسبه و اعلام شده اما گزارش رسمي ديگري كه تيرماه امسال توسط مديران بانكي و البته مقامات وزارت راه‌‌وشهرسازي در همايش سياست‌هاي پولي مطرح شد حكايت از آن دارد كه در سال 92 مجموعه نظام بانكي حدود 27هزار و 500 ميليارد تومان به بخش مسكن تسهيلات پرداخت كرده كه از اين رقم، 24هزار ميليارد تومان آن نصيب سمت عرضه شده و در ساخت‌وسازها به مصرف رسيده و سهم ناچيزي در حد 14درصد كل تسهيلات، يعني معادل 3 هزار و 500 ميليارد تومان، در قالب وام‌خريد به سمت تقاضا داده شده است.
 
به اين ترتيب با فرض اينكه ميزان سرمايه‌گذاري‌هاي ساختماني در فصل آخر سال 92 از عملكرد پاييز بيشتر نباشد –هرچند بانك‌مركزي گزارش 9ماهه داده اما آمار پروانه‌هاي ساختماني سال گذشته نشان مي‌دهد ساخت‌وسازهاي زمستان پارسال از پاييز كمتر بوده است- در اين صورت مي‌توان برآورد كرد كه در یک سال 92 حدود 77هزار ميليارد تومان در ساخت‌وساز‌هاي كل كشور سرمايه‌گذاري شده است که با احتساب اين حجم سرمايه‌گذاري و همچنين تسهيلات پرداختي بانك‌ها مشخص مي‌شود: در سال گذشته با هدايت 86درصد كل تسهيلات بخش مسكن به سمت عرضه، 31درصد منابع مالي مورد نياز ساخت‌‌وساز از محل اعتبارات بانكي تامين و هزينه شده است. هر چند در برخي از فصول سال، سهم وام‌ بانك‌ها از سرمايه‌گذاري‌هاي ساختماني تا 40درصد هم رسيده است. تامين مالي يك‌سوم از كل سرمايه‌گذاري‌هاي ساختماني بخش‌خصوصي توسط بانك‌ها طي سال‌هاي اخير آن هم در شرايطي كه ممنوعيت پرداخت وام خريد مسكن در اين سال‌ها، سركوب قدرت مالي سمت تقاضا در مقايسه با رشد قيمت‌ها و تورم عمومي را به همراه داشت، باعث شده حجم عرضه آپارتمان‌ جديد به‌صورت مصنوعي از ميزان نياز بازار مسكن فراتر رود و حالت مازاد يا اشباع عرضه را تداعی كند. در حالی که مشروط به تامین مالی تقاضا، چه بسا عرضه کنونی ناچیز هم باشد.
 
مطابق گزارش بانك‌مركزي، در 9 ماه اول سال92 از 58هزار و 500 ميليارد تومان سرمايه‌گذاري در بخش ساختمان، حدود 43هزار ميليارد تومان آن كه معادل 73درصد كل سرمايه‌گذاري‌ها مي‌شود، در حوزه تكميل ساختمان‌هاي مسكوني نيمه‌كاره صرف شده است. در دو سال گذشته، بسازوبفروش‌ها بخش زيادي از سرمايه خود را به جاي هزينه در احداث ساختمان‌هاي جديد، صرف تكميل پروژه‌‌هاي نيمه‌كاره‌ سال‌هاي قبل كردند. تمركز سازنده‌ها بر تكميل نيمه‌كاره‌ها در نيمه اول پارسال، 55درصد كل سرمايه‌گذاري صورت گرفته در بخش ساختمان را صرف تكميل كرد اما در 9ماه سال92، اين تمايل باز هم بيشتر شد طوري‌كه 73درصد كل سرمايه‌گذاري‌هاي ساختماني در اين مدت براي تكميل هزينه شد. تحت‌تاثير گرايش سرمايه‌ها به حوزه تكميل ساختمان‌ها، در 9 ماه اول سال گذشته 641 هزار واحدمسكوني جديد تازه‌ساز در كل كشور توسط انبوه‌سازان تكميل و روانه بازار فروش شد. در استان تهران نيز طي همين مدت 186 هزار واحدمسكوني جديد به موجودي مسكن اين منطقه اضافه شد كه حداقل 100هزار واحد سهم شهر تهران بوده است. بررسي‌هاي جمعيتي از سوي دفتر برنامه‌ريزي و اقتصاد مسكن وزارت راه‌و‌شهرسازي نشان مي‌دهد: حجم تقاضاي جديد در بازار مسكن كل‌كشور و شهر تهران با توجه به نرخ ازدواج‌ها به ترتيب 700هزار و 120هزار واحدمسكوني در سال است. مقايسه ميزان عرضه جديد صورت گرفته در سال92 و نياز جديد سالانه بيانگر سبقت ميزان عرضه است. طبق گزارش بانك‌مركزي، در استان تهران تعداد آپارتمان‌هاي تازه‌ساز عرضه‌شده به بازار از 102 هزار واحدمسكوني در سال90 به 186هزار واحدمسكوني در سال92 افزايش پيدا كرده است. هر چند افزايش عرضه حتي بيش‌از نرخ تقاضاي جديد، مي‌تواند به كار بازار بيايد و پاسخ تقاضاي انباشت سال‌هاي قبل را پوشش دهد اما ركود حاكم بر معاملات مسكن از يكسو و رشد 33درصدي قيمت مسكن در سال92 حكايت از بي‌اثر بودن افزايش عرضه‌هاي صورت گرفته دارد. در 9 ماه اول سال گذشته، حجم آپارتمان‌هاي جديد قابل مصرف –تكميل‌شده‌ها- در بازار مسكن كشور و تهران به ترتيب 19درصد و 6درصد افزايش پيدا كرد. كارشناسان اقتصاد مسكن درباره علت عدم تاثير مثبت تشديد عرضه بر بازار مسكن معتقدند: نبود قدرت خريد مسكن در سمت تقاضا باعث شده به‌رغم وجود نياز مسكن اما حجم تقاضاي موثر به مراتب كمتر از عرضه‌هاي جديد باشد. در نتيجه اين اتفاق، بخشي از واحدهاي مسكوني نوساز هم‌اكنون بدون‌مصرف و خالي از سكنه رها شده و بازدهي ده‌ها هزار ميليارد تومان سرمايه‌گذاري نظام بانكي و بخش‌خصوصي را معطل گذاشته است. آمار بانك‌مركزي درباره روند سرمايه‌گذاري‌هاي ساختماني در تهران نشان مي‌دهد: در 9 ماه اول امسال بيش‌از 15 هزار و 800 ميليارد تومان در ساخت‌وسازهاي اين استان سرمايه‌گذاري شده كه همچون كل كشور، 75درصد كل سرمايه‌گذاري‌ها در حوزه تكميل ساختمان‌هاي نيمه‌كاره بوده است. هفته گذشته مشاور مالي وزير راه‌وشهرسازي با انتقاد از تخصيص يكطرفه تسهيلات بانكي به ساخت‌وساز اعلام كرد: خودداري بانك‌ها از پرداخت تسهيلات خريد مسكن در سال‌هاي اخير باعث شده تعداد خانه‌‌هاي خالي به عنوان املاكي كه بانك‌ها تامين‌كننده منابع مالي ساخت آنها بوده‌اند، در شهرها افزايش پيدا كند و در نتيجه بدهي معوق وام‌گيرنده‌ها به سيستم بانكي به علت فروش نرفتن واحدها افزايش يابد. سال گذشته از هر 10 نفر خریدار مسکن یک نفر موفق شد تسهیلات خرید دریافت کند به طوری که 90 هزار فقره وام خرید بین یک میلیون خریدار تقسیم شد.
 
 
سود نجومي سرمايه‌گذاران
 
به گزارش «دنياي‌اقتصاد»، حبس سرمايه‌اي كه در اثر ساخت‌وساز و فروش نرفتن آپارتمان‌ها طي يك مدت مشخص اتفاق مي‌افتد اگر چه براي بازار مسكن و اقتصاد ملي تبعات دارد اما براي سرمايه‌گذاران سودده مي‌تواند باشد.
 
در بخش‌هايي از گزارش بانك‌مركزي درباره روند سرمايه‌گذاري بخش خصوصي در صنعت ساختمان آمده است: در 9 ماه اول سال گذشته، در كل كشور، قيمت زمين‌ خريداري‌شده توسط بسازوبفروش‌ها براي پروژه‌هاي جديد 50درصد افزايش داشته اما ارزش زمين در پروژه‌هايي كه چند سال قبل ساخت آنها آغاز شده بود و در سال گذشته عمليات تكميل آنها ادامه پيدا كرد، 78درصد رشد كرده است. در تهران نيز قيمت زمين‌ براي ساخت‌‌وسازهاي جديد در سال92 معادل 100درصد نسبت به سال91 افزايش پيدا كرد اما ارزش زمين‌ ساختمان‌هاي نيمه‌كاره در مقايسه با سال91 با رشد 184درصدي همراه شد. اين دو آمار كه بيانگر شتاب گرفتن رشد قيمت زمين و ساختمان در درازمدت است، نشان مي‌دهد: افزايش عرضه بدون مصرف، عملا براي سرمايه‌گذاران ساختماني زيان به حساب نمي‌آيد بلكه در نبود قدرت خريد از سوي تقاضاي‌موثر، حجم سرمايه‌گذاري‌هاي انجام شده، در طول زمان، سود چندبرابري براي سازنده‌ها به همراه دارد.