مسیر صفحه جاری : کمیسیون ها»امور حقوقی و حل اختلاف»برنامه های عملیاتی
اخبار و رویدادها
    باخت تسهیلات به رکود مسکن
    دوشنبه, ارديبهشت 22, 1404 by روابط عمومی انجمن

    کارنامه تامین مالی بخش مسکن کشور در سال ۱۴۰۳ رضایت‌بخش نیست. رشد واقعی تسهیلات خرید، ساخت و جعاله نسبت به سال ۱۴۰۲ کاهش یافته و در عین حال سهم تسهیلات بخش مسکن از کل تسهیلات بانکی کشور طی سال‌های اخیر آب رفته و در سال ۱۴۰۳ به کف ۵.۴‌درصد رسیده است. به این ترتیب در حالی که باید تسهیلات نقش محرک معاملات و رونق ساخت‌‌وساز را ایفا کند، این تسهیلات منقبض شده حامی رکود در بخش مسکن کشور شده است

    ?????? ?????...
    ستون کج مسکن‌ حمایتی
    دوشنبه, ارديبهشت 22, 1404 by روابط عمومی انجمن

    سه نوع وام ارزان به اسم «تامین مسکن ۳دهک محروم» ابلاغ شد؛ اما بررسی‌های «دنیای‌اقتصاد» از تجربه دو دهه حمایت این‌چنینی از فقرای مسکن‌نشان می‌دهد، احتمال «اصابت» تسهیلات خرید، اجاره و ساخت با سقف‌های بیشتر و نرخ سود بسیار کمتر از تسهیلات مسکن معمولی، به جامعه هدف پایین است. کم‌درآمدها چون «وام‌پذیر» نیستند و در مقابل، «وام ۴درصدی» در بازار غیررسمی مشتری دارد، امتیازشان را به فروش می‌رسانند.

    ?????? ?????...
    نشانه‏‏‌های بحران صنعت ساختمان
    دوشنبه, ارديبهشت 22, 1404 by روابط عمومی انجمن

    صنعت احداث ایران امروز در نقطه‌‌‌ای ایستاده که نه می‌‌‌توان آن را با امیدهای بی‌‌‌پشتوانه اداره کرد، نه با بخشنامه‌‌‌های پرابهام و سیاستگذاری‌‌‌های ناکارآمد. سال‌هاست که این صنعت با منابع محدود، تعهدات سنگین، سازوکارهای فرسوده و بی‌‌‌ثباتی مزمن، سعی کرده روی پای خود بایستد. اما امروز دیگر جای آزمون و خطا نیست. اکنون زمان آن رسیده که سیاستگذاران حوزه صنعت ساختمان، به‌‌‌جای نگاه از بالا به پایین، صدای میدان را بشنوند؛ صدای شرکت‌هایی که در سخت‌‌‌ترین شرایط، هنوز بر تعهدات خود ایستاده‌‌‌اند. تقویت صنعت احداث، تقویت بنیان اقتصادی کشور است و اگر این واقعیت نادیده گرفته شود، تبعات آن فقط دامن شرکت‌ها رانمی‌گیرد، بلکه گریبان آینده کشور را هم خواهد گرفت.

    ?????? ?????...
    تامین مسکن با چشم ‏‌بسته
    دوشنبه, ارديبهشت 22, 1404 by روابط عمومی انجمن

     وزارت راه و شهرسازی از سال ۹۹ تاکنون  هیچ گزارشی درباره «سطح قیمت مسکن شهرها، شاخص دسترسی خانوارها، نیاز استانی به عرضه و میزان تولید مسکن» منتشر نکرده است. خلأ پنج پایه سیاستگذاری برای بخش مسکن و ساختمان به خاطر «نبود آمار»؛ آیا تصمیم‌گیری با «چشم‌‌بسته» در تعمیق رکود تاثیرگذار بوده است؟

    ?????? ?????...
    عیار واقعی وام اجاره
    دوشنبه, ارديبهشت 15, 1404 by روابط عمومی انجمن

    قدرت وام اجاره برای تهران، کلان شهرها و شهرهای کوچک سنجش شد. بررسی‌های «دنیا‌ی‌اقتصاد» نشان می‌دهد در شهرهایی که «بیشترین فشار هزینه اجاره‌» وجود دارد، اثر پوششی وام دیعه، کمترین است. اعتبار تسهیلات مصوب نیز ۱۱برابر «عملکرد پارسال» بانک‌ها است که تحقق آن بعید به نظر می‌رسد.

    ?????? ?????...
    دو بال خروج از رکود مسکن
    دوشنبه, ارديبهشت 15, 1404 by روابط عمومی انجمن

    ارقام اقتصادی در بخش مسکن و ساختمان به صورت نجومی جهش کرده‌‌اند؛ قیمت زمین، هزینه ساخت، هزینه دسترسی به خانه چه خرید و چه حتی اجاره و همچنین مدت زمان صاحب‌‌خانه شدن. این وضعیت، رکود دوطرفه با ظاهری «غیرقابل حل» را رقم زده اما مجموعه شرایطی در بیرون و درون بازار مسکن وجود دارد که با ترکیب آنها –همه‌‌بینی تهدیدها و فرصت‌‌ها– می‌شود «مسیر حرکت به سمت رونق» را شناسایی کرد.

    ?????? ?????...
    وام خرید مسکن افزایش یافت/ محدودیت سن بنا برداشته شد
    دوشنبه, ارديبهشت 15, 1404 by روابط عمومی انجمن

    بانک مسکن با هدف تسهیل در شرایط خانه‌دار شدن اقشار جامعه، ضمن افزایش سقف تسهیلات خرید، جعاله تعمیر و ودیعه مسکن از محل اوراق گواهی حق‌تقدم استفاده از تسهیلات مسکن (تسه)، شرط قدمت بنا را از فرایند پرداخت تسهیلات خرید حذف کرد.

    ?????? ?????...
    اعلام و ابلاغ تعرفه خدمات مهندسی ساختمان استان در سال 1404
    شنبه, ارديبهشت 13, 1404 by روابط عمومی انجمن

    افزایش حدود 45 درصدی تعرفه خدمات مهندسی سال 1404 استان آذربایجان شرقی در رشته های هفتگانه به تصویب اعضای هیئت چهار نفره استان رسید  و تعرفه خدمات مهندسی سال ۱۴۰۴ در رشته های هفتگانه از ۱۳ / ۰۲ /۱۴۰۴ اعمال و اجرا می شود. 

    ?????? ?????...
    تنظیم اجاره یا تزئین بازار؟
    شنبه, ارديبهشت 13, 1404 by روابط عمومی انجمن

    جلسات دولتی «تعیین نرخ مجاز برای رشد اجاره‌بها در ۱۴۰۴»، بدون توجه به «شکست سنگین سقف اجاره‌بهای ۱۴۰۳» آغاز شد. سال گذشته تصویب شد‌، هزینه اجاره‌نشینی ۲۵درصد به‌صورت میانگین افزایش یابد؛ اما این نرخ دستوری به تنظیم بازار منجر نشد و تورم اجاره از ۴۰درصد گذشت. معاملات اجاره در اولین ماه از سال جاری نیز با «تب اجاره‌بها» همراه بود و اگر باز هم اصرار بر «بیراهه سیاستی» به جای «درمان ریشه مشکل» باشد، سطح فقر مستاجرها تشدید خواهد شد.

    ?????? ?????...
    معادله اجاره در ۱۴۰۴
    سه شنبه, فروردين 19, 1404 by روابط عمومی انجمن

    مستاجرها نه فقط در تهران و یکسری از کلان‌شهرها بلکه در کل کشور، «سخت‌ترین سال» طی ۱۳سال گذشته را پشت‌سر گذاشتند. بررسی‌ها با استناد به آمار رسمی تورم اجاره مسکن حاکی است: سال۱۴۰۳ اجاره‌بها در کشور ۴۰.۳درصد افزایش پیدا کرده که از سال۹۰ به بعد، این نرخ بی‌سابقه است. فشار هزینه روی دوش اجاره‌نشین‌ها در سال جاری تحت تاثیر معادله‌ای با ۴متغیر، می‌تواند کاهش یابد، ثابت بماند یا تشدید شود؛ آینده قیمت مسکن یکی از این عوامل است. دو صاحب‌نظر، سناریوهای احتمالی بازار اجاره را شرح داده‌اند.

    ?????? ?????...
  
عضویت در خبرنامه
نام
نام خانوادگی
ایـمیل

ذخیره اطلاعات
  
برنامه های عملیاتی کمیسیون امور حقوقی و حل اختلاف

در دست اقدام ...

  
بایگانی اخبار
رئیس کانون انبوه سازان کشور در پاسخ به ایلنا: تاخیر هشت ماهه دولت در اجرای کارت مصالح ساختمانی
دوشنبه, ارديبهشت 16, 1398 by دبیرخانه

رئیس کانون انبوه سازان کشور با بیان اینکه دولت برای ساماندهی بازار مسکن باید اقدام عاجل انجام دهد گفت: بهترین راهکار برای صاحب‌خانه کردن اجرای قانون ساماندهی حمایت از تولید و عرضه مسکن است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایلنا، جمشید برزگر درنشست خبری امروز با اشاره به وضعیت بازار مسکن و اینکه بازار مسکن این روزها بسیار آشفته است و دولت باید اقدام عاجل برای ساماندهی بازار به اجرا در بیاورد گفت: طی شش سال گذشته دو بار بازار مسکن دچار افزایش قیمت شدید شد که هر بار دولت با دخالت به افزایش آشفتگی‌ها دامن زد.

وی ادامه داد: سال 91 و سال 97 با افزایش چند برابری نرخ دلار و کاهش ارزش پول ملی کشورمان بازار مسکن هم دچار تورم شد و هزینه تولید مسکن هم بالا رفت.

رئیس کانون انبوه سازان کشور با بیان اینکه بهترین راهکار برای ساماندهی به وضعیت بازار مسکن عدم دخالت دولت در این بازار است گفت: وقتی دولت وارد بازار می‌شود فضای رانتی برای عده‌ای به وجود می‌آید و به همین دلیل است که بازار از تعادل خارج می‌شود.

برزگر با تاکید بر افزایش قیمت قابل توجه مصالح ساختمانی گفت: در حالی که در سال گذشته میلگرد را یک میلیون و 200 هزار تومان تهیه می‌کردیم این رقم امسال به پنج میلیون و 200 هزار تومان رسیده است و قیمت فولاد هم به همین روند افزایش یافته است.

وی با تاکید بر اینکه باید پرسید چرا دولت با وجود دخالت‌های گسترده توان تنظیم بازار را ندارد گفت: هر چند که دولت مدعی است به دنبال کاهش قیمت تمام شده تولید مسکن است اما شاهد آن هستیم که هر روز تعرفه‌ها و عوارض های مختلفی وضع می‌شود و قیمت‌های آنها هم رو به افزایش است.

رئیس کانون انبوه سازان کشور با بیان اینکه قیمت مسکن یک مولفه‌ای است که چندین متغیر در آن اثرگذار است گفت: قیمت زمین، نیروی کار، نرخ تعرفه‌های دستگاه‌های خدمات‌رسان، قیمت مصالح ساختمانی و ... بر قیمت تمام شده مسکن تاثیرگذار هستند.

وی با انتقاد از عملکرد دولت درباره وضع تعرفه‌های دستگاه‌های خدمات رسان اظهار داشت: در حال حاضر برای هر متر مکعب 600 هزار تومان به دستگاه‌های خدمات رسان تعرفه پرداخت می‌شود این در حالی است که تمام این خدمات وظیفه حاکمیتی دستگاه‌ها محسوب می‌شوند.

برزگر با اشاره به سهم قابل توجه زمین در قیمت تمام شده مسکن گفت: چیزی حدود 50 درصد از قیمت مسکن متعلق به زمین است این در  حالی است که دولت می‌تواند در کاهش قیمت زمین نقش اساسی داشته باشد و سهم زمین را در قیمت‌ها به حداقل برساند.

رئیس کانون انبوه سازان کشور در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا درباره اجرای طرح کارت اعتباری مصالح ساختمانی و ارائه انبوه مصالح به سازندگان مسکن برای کاهش قیمت تمام شده تولید اظهار داشت: هشت ماه است که دولت وعده اجرای این طرح را داده است اما به هیچ نتیجه‌ای نرسیده و ما به عنوان انبوه‌سازان کشور در جریان جزئیات آ‌ن قرار نداریم.

وی ادامه داد: اساسا در کشور و در بازار مشکل کمبود مصالح ساختمانی وجود ندارد که با این طرح بخواهیم از افزایش قیمت مسکن جلوگیری کنیم. دولت مدعی است که مصالح ساختمانی با واسطه به دست تولیدکنندگان مسکن می‌رسد و به همین دلیل قیمت مصالح ساختمانی در کارخانه تا زمانی که به دست تولید کننده مسکن برسد بسیار متفاوت است حال این سوال مطرح می‌شود که دولت چرا نمی‌تواند دست واسطه‌گران را کوتاه کند.

برزگر با اشاره به تسهیلات دولت برای خرید مسکن گفت: در حال حاضر در تهران 80 میلیون تومان تسهیلات برای خرید مسکن داده می‌شود که مردم با این تسهیلات تنها می‌توانند 20 متر خانه خریداری کنند.

رئیس کانون انبوه سازان کشور تاکید کرد: معتقدم بهترین راهکار برای خانه‌دار کردن مردم اجرای قانون ساماندهی حمایت از تولید و عرضه مسکن است و اگر این قانون به اجرا برسد بدون دخالت دولت می‌توان تعادل را در بازار ایجاد کرد.