مسیر صفحه جاری : کمیسیون ها»روابط عمومی، تبلیغات و امور رفاهی»اخبار کمیسیون
اخبار و رویدادها
    معادله اجاره در ۱۴۰۴
    سه شنبه, فروردين 19, 1404 by روابط عمومی انجمن

    مستاجرها نه فقط در تهران و یکسری از کلان‌شهرها بلکه در کل کشور، «سخت‌ترین سال» طی ۱۳سال گذشته را پشت‌سر گذاشتند. بررسی‌ها با استناد به آمار رسمی تورم اجاره مسکن حاکی است: سال۱۴۰۳ اجاره‌بها در کشور ۴۰.۳درصد افزایش پیدا کرده که از سال۹۰ به بعد، این نرخ بی‌سابقه است. فشار هزینه روی دوش اجاره‌نشین‌ها در سال جاری تحت تاثیر معادله‌ای با ۴متغیر، می‌تواند کاهش یابد، ثابت بماند یا تشدید شود؛ آینده قیمت مسکن یکی از این عوامل است. دو صاحب‌نظر، سناریوهای احتمالی بازار اجاره را شرح داده‌اند.

    ?????? ?????...
    شارژر جدید نرخ تورم
    دوشنبه, فروردين 18, 1404 by روابط عمومی انجمن

    استقراض از منابع بانک مرکزی برای ادامه حیات طرح «مسکن‌ ملی» کلید خورده، آن هم در شرایطی که «تبعات تورمی این مدل تامین‌مالی»، ۱۲سال پیش با تصویب خط‌اعتباری برای «مسکن‌ مهر»، در اقتصاد ایران ظاهر شد. اخیرا یک خط‌اعتباری ۷۴همتی برای ساخت‌وسازهای مسکن‌ دولتی به تصویب رسیده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد، تامین مالی ساخت مسکن با پول بی‌ضابطه، علاوه بر «شارژ تورم عمومی» و در واقع، «افزایش فشار قیمت‌ همه کالاهای مصرفی خانوار»، ۴پیامد منفی دیگر به همراه دارد. در این بررسی ۶راهکار غیرتورمی برای تامین مالی بخش مسکن معرفی شده است.

    ?????? ?????...
    افزایش مشقی وام مسکن
    دوشنبه, فروردين 18, 1404 by روابط عمومی انجمن

    مبلغ وام خرید مسکن براساس طرح پیشنهادی یک بانک دولتی که سال۱۴۰۲ به سیاستگذار پولی ارائه کرده بود، به اندازه «قیمت یک مترمربع از آپارتمان» افزایش پیدا کرد. در آخرین روز کاری ۱۴۰۳، رقم وام مسکن در تهران از ۴۰۰ به ۵۰۰ میلیون تومان تبدیل شد. در شهرهای دیگر نیز دو سقف جداگانه در نظر گرفته شده؛ ضمن آنکه وام تعمیرات و ساخت نیز تغییر کرده است. بررسی‌ها نشان می‌دهد، دو دلیل برای «افزایش مشقی» وام مسکن به جای «احیای واقعی قدرت از دست‌رفته آن»، مطرح است. وام‌های جدید ۶ ایراد دارند.

    ?????? ?????...
    پیش‌نویس ویرایش پنجم آیین‌نامه طراحی ساختمان‌ها در برابر زلزله منتشر شد
    دوشنبه, اسفند 27, 1403 by روابط عمومی انجمن

    مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با انتشار پیش نویس ویرایش پنجم آیین نامه طراحی ساختمان‌ها در برابر زلزله (استاندارد ۲۸۰۰) برای اعلام نظر عمومی از صاحبنظران خواست تا در این زمینه اظهار نظر کنند.

    ?????? ?????...
    کاهش صدور پروانه‌های ساختمانی در کشور
    دوشنبه, اسفند 27, 1403 by روابط عمومی انجمن

    براساس آمار منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران، تعداد ۳۰ هزار و ۹۰ پروانه‌ی احداث ساختمان توسط شهرداری‌های کشور در پاییز ۱۴۰۳ صادرشده که نسبت به فصل گذشته ۶.۱ درصد و نسبت به فصل مشابه سال گذشته ۲۷.۲ درصد کاهش داشته است.     

    ?????? ?????...
    بررسی قیمت دلاری مسکن در سال ۱۴۰۳
    سه شنبه, اسفند 21, 1403 by روابط عمومی انجمن

    نوسانات قیمت دلار همواره بر بازارهای مختلف از جمله بازار مسکن تاثیر گذاشته است. قیمت مسکن نیز همراه با دلار طی بازه‌های زمانی مختلف رشد کرده، با این حال روند قیمتی مسکن در سال جاری مسیر متفاوتی را طی کرده است. بررسی میانگین قیمت هر متر مسکن در ماه‌های مختلف و مقایسه آن با تغییرات نرخ ارز نشان می‌دهد بازار ملک از رشد دلار عقب مانده و قیمت دلاری مسکن در ماه‌های پایانی سال کاهشی بوده است. این به معنای کاهش شتاب رشد قیمت مسکن در برابر رشد سریع قیمت دلار است و خبر از شکست بازار مسکن در برابر بازار ارز می‌دهد و سیگنال افزایش قیمت مسکن را ارسال می‌کند.

     

    ?????? ?????...
    دولتمردان برای حل مشکل مسکن کم درآمدها چه می‌کنند؟
    سه شنبه, اسفند 21, 1403 by روابط عمومی انجمن

    درحالی که چالش مسکن به یکی از اصلی ترین مسایل کلان کشور تبدیل شده، به نظر می رسد باید با مروری بر تجربه های موفق جهانی به این پرسش پاسخ داد که دیگر کشورها برای مهار این چالش؛ بخصوص برای اقشار کم درآمد چه کرده اند.

    ?????? ?????...
    نوسازی مسکن به سبک اروپایی
    سه شنبه, اسفند 21, 1403 by روابط عمومی انجمن

    سیاستگذار مسکن در فرانسه و انگلیس ۷ راهکار برای انجمادزدایی از املاک «بسیار قدیمی، فرسوده و رهاشده» به اجرا درآورده که شامل یکسری ابزارهای تنبیهی برای مالکان و تشویقی برای سرمایه‌گذاران است. تعداد املاک متروک در اروپا بسیار افزایش پیدا کرده و در مقابل، بحران «مسکن مورد نیاز برای دهک‌های کم‌درآمد» نیز به اوج رسیده است. خانه‌های بالای یک قرن ساخت که مالکان آنها را رها کرده‌اند، «متروک» تلقی می‌شوند. مالکان این املاک مشمول نرخ‌های چندبرابری مالیات‌ سالانه و فروش شده‌اند. دولت‌‌‌ و شهرداری در پایتخت‌‌‌های انگلیس و فرانسه برای کاهش تعداد «خانه‌‌‌های قدیمی رهاشده» در شهر از یک‌‌‌سو و افزایش «عرضه مسکن به بازار» از سوی دیگر از دو ابزار «مالیات و پروانه» بهره می‌‌‌برند.

     

    ?????? ?????...
    پیش‌بینی بازار مسکن در سال آینده
    سه شنبه, اسفند 21, 1403 by روابط عمومی انجمن

    برخی از فعالان بازار مسکن معتقدند به دلایلی همچون رکود معاملات، کاهش بازده سرمایه و اثرپذیری منفی بازار مسکن از متغیرهای سیاسی، سال ۱۴۰۴ برای بازار ملک نمی‌تواند با رونق همراه باشد و دست کم در نیمه اول سال آینده انتظار رشد قابل توجه خرید و فروش‌ها و تورم سنگین این حوزه دور از ذهن است.

     

    ?????? ?????...
    ارزیابی اقتصادی بازآفرینی شهری؛ کدام استان‌ها در جذب منابع و اجرای پروژه‌ها موفق‌تر بودند؟
    دوشنبه, اسفند 20, 1403 by روابط عمومی انجمن

    عملکرد اقتصادی استان‌ها در برنامه بازآفرینی شهری با ارزیابی ۹ شاخص کلیدی مانند جذب اعتبارات، پیشرفت پروژه‌ها و کاهش بافت‌های فرسوده بررسی شد. نتایج نشان می‌دهد که استان‌های خراسان رضوی و هرمزگان با تحقق بیش از ۶۰ درصد شاخص‌ها در این زمینه موفق‌تر از دیگر استان‌ها بوده‌اند. برخی استان‌ها نیز با مشکلاتی در جذب منابع و اجرای پروژه‌ها روبرو هستند.

    ?????? ?????...
  
عضویت در خبرنامه
نام
نام خانوادگی
ایـمیل

ذخیره اطلاعات
  
اخبار کمیسیون روابط عمومی، تبلیغات و امور رفاهی
  
بایگانی اخبار
اتاق بازرگانی مطلوب بایستی مسیر شکوفایی تولید و رونق تجارت را هموار نماید
جمعه, اسفند 15, 1393 by روابط عمومی انجمن

جمشید برزگر رییس کانون سراسری انبوه سازان ایران  و کانون کارفرمایی استان که با شعار تدبیر، تحول و توسعه به عرصه رقابت انتخاباتی اتاق بازرگانی ،صنایع ، معادن و کشاورزی تبریز گام گذاشته ، در مصاحبه با سایت انجمن انبوه سازان استان که ریاست هیات مدیره این تشکل را نیز عهده دار است از دغدغه ها و برنامه های خود در این راستا سخن گفته است. از وی در مورد هدف از کاندیداتوری و برنامه های مورد نظرش در خصوص اتاق تبریز پرسیدیم و تحلیل وی را از وضعیت فعلی اتاق بازرگانی جویا شدیم.
⃝      جناب آقای مهندس برزگرضمن تشکر بابت فرصتی که در اختیار ما قراردادید ، به عنوان سوال اول لطفا بفرمایید هدفتان از ثبت نام در هشتمین دوره انتخابات هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تبریز چه بوده است؟
 با سلام و تشکر از شما و دوستان عزیزی که فرصت این مصاحبه را مهیا نمودید بایستی عرض کنم شرایط اقتصادی استان در وضعیت مطلوبی به سر نمی برد و بحران های گوناگون نظیر تحریم های ظالمانه خارجی و برخی سوء مدیریت های قبلی رکود شدیدی را در واحدهای تولیدی و صنعتی و بنگاهای اقتصادی و تجاری فراهم نموده است در این شرایط مهمترین عنصری که می تواند دولت محترم را در برنامه های خروج از رکود یاری نماید و بار سنگین رونق و شکوفایی را در فضای اقتصادی کشور بدوش بکشد ، بخش خصوصی  توانمند است و با در نظر گرفتن این مساله که اتاق بازرگانی در واقع پارلمان بخش خصوصی به شمار می رود لزوم تقویت و توان افزایی اتاق بازرگانی بیش از هر زمان دیگری نمود پیدا می کند . با این نگاه و رویکرد بود که با همراهی دوستان بزرگوارم در بخش های گوناگون اقتصادی جهت حضور در این انتخابات احساس وظیفه و اعلام آمادگی نمودم تا به لطف  پروردگار و همت همه عزیزان فعال در بخشهای خصوصی برای رونق بخشیدن به اقتصاد و تولید و تجارت استان گامهای مهمی را بتوانیم برداریم.
 ⃝       به عنوان یک  فعال افتصادی که در حوزه های مختلف مشغول فعالیت می باشید دلیل انتخاب گروه معدن برای حضور در انتخابات اتاق از طرف شما چه بود؟
بنده طی 35 سال اخیر که عمدتا در بخش مسکن و ساختمان مشغول انجام وظیفه بوده ام در حوزه تولید مصالح ساختمانی ، فولاد ، معادن شن و ماسه و گچ و سنگ نیز فعالیت های زیادی داشته ام  و بخوبی از ارتباط وسیع و ارگانیک همه اجزای اقتصادی و حوزه های تولیدی و صنعتی با یکدیگر آگاهم اما واقعیت این است که برای مثال بخش مسکن یک موتور محرکه موثر در کل اقتصاد به شمار می آید اما این بخش عمیقا به حوزه  تولیدات مواد اولیه در بخش های معدن و کشاورزی وابسته است . خوشبختانه استان عزیز ما در این بخش پتانسیل های بسیار خوب و ارزنده ای دارد و بویژه در بخش معدن که هنوز طی سالهای گذشته به همه ابعاد آن پرداخته نشده است و از توان آن در اشتغالزایی و رونق بخشی به اقتصاد استان غفلت شده است . با این اوصاف بنده با منظور کردن برنامه های ویژه ای  در بخش معدن این گروه را برای حضور در انتخابات برگزیدم تا با اجرایی نمودن برنامه های خود در کنار همفکری با متخصصین و کارشناسان این بخش به رشد و شکوفایی اقتصاد استان و افزایش اشتغالزایی کمک نماییم.

⃝      جناب آقای مهندس برزگر تحلیل شما از وضعیت فعلی اتاق بازرگانی تبریز چگونه است؟
ببینید ابتدا باید از همه عزیزانی که طی سالیان گذشته تلاشهای گسترده ای در جهت تاثیرگذاری و ارتقای سطح فعالیت های اتاق تبریز داشته اند تشکر و سپاس ویژه ای داشته باشم اما اعتقاد دارم اتاق بازرگانی در سطح نظام تصمیم گیری و سیستم مدیریتی به تحول در نگرش و رویکرد ها احتیاج دارد و این تحول بایستی با دمیدن روح امید بخش به کالبد قدیمی ترین اتاق بازرگانی ایران و تزریق خون تازه به رگهای این نهاد حیاتی صورت پذیرد. متاسفانه اتاق بازرگانی در دوره های اخیر کمک شایان توجهی به ارتقای وضعیت اقتصادی تولید کنندگان و بازرگانان نکرده است و این به دلیل عدم وجود نگرش صحیح و منطقی به جایگاه و اعتبار اتاق شکل گرفته است. اتاق بازرگانی مهمترین نهاد یاری رسان برای بهبود شرایط کسب و کار و توان افزایی بخش خصوصی است  اما در عمل چنین برآیندی در مدیریت و برنامه ریزی و نگرش های تصمیم گیرندگان اتاق وجود ندارد و علیرغم اینکه همگان بر صداقت و دلسوزی همه این عزیزان اذعان دارند لیکن ماحصل این فعالیت ها نتیجه مطلوب و مثمر ثمری در بر نداشته است و عزم اینجانب و سایر دوستان عزیز حاضر در انتخابات در واقع ایجاد یک اتاق کارآمد ، توسعه محور و برنامه دار می باشد تا به فضل الهی اتاق بازرگانی تبریز را به جایگاه واقعی خود سوق دهیم.
⃝      شما به عنوان فردی که تجربه مدیریت در نهادهای مختلف بخش خصوصی را داشته اید ، یک اتاق کارآمد و مطلوب را چگونه ترسیم و تصویر می کنید؟
قطعا آنچه یک نهاد تاثیرگذار در بخش خصوصی را متمایز از سایر نهادها می کند نظام مدیریتی و سیستم تصمیم گیری و در واقع نرم افزار مدیریتی آن نهاد است و اتاق بازرگانی نیز از این قاعده مستثنی نیست. نظام مدیریتی و تصمیم گیری اتاق بازرگانی ارتباط مستقیم و تنگاتنگی با اعضای تاثیرگذار و تصمیم گیر آن دارد لذا در وهله اول بایستی نفراتی در جایگاههای اصلی اتاق قرار بگیرند که نفوذ کلام ، اندیشه توسعه محور و توان کار تشکیلاتی و برنامه دار را داشته باشند.اصلاح و ارتقای ساختار مدیریتی و تصمیم گیری اتاق بازرگانی با رویکرد توسعه همه جانبه اقتصادی استان بایستی در اولویت اهداف آینده اتاق قرار بگیرد.چنین اتاقی توان بالفعل سازی پتانسیل های بیشمار بخش خصوصی را خواهد داشت.اتاق بازرگانی مطلوب بایستی مسیر تولید و رونق تجارت را هموار نماید،زمینه را برای افزایش صادرات کالا و خدمات و جذب مناسب ترین سرمایه گذاری ها را فراهم نماید و توان رایزنی موثر با نهادهای دولتی و تاثیرگذاری برای فرآیندهای قانونگذاری را داشته باشد.ما به اتاق بازرگانی،صنایع،معادن و کشاورزی به دیده پارلمان بخش خصوصی نگاه می کنیم و از این حیث مطمئنیم که در سایه همدلی و پشتکار و همراهی فعالان اقتصادی، دستیابی به یک اتاق بالنده و توانمند دور از دسترس نخواهد بود.

⃝        یکی از مواردی که شما بارها به آن اشاره و تاکید کرده اید بحث تشکلهای صنفی و ارزش نهادن به فعالیت و توانایی های آنهاست.آیا در برنامه های خود برای اتاق بازرگانی در این زمینه نیز تفکر خاصی را دنبال می کنید؟
ببینید ما از ابتدای کار بنا را بر فعالیت گروهی و تشکیلاتی گذاشته ایم و تاکید داریم هیچ برنامه ای بدون هماهنگی و انسجام تشکیلاتی قدرت اجرایی نخواهد داشت لذا از همین ابتدا در جهت اعلام عملی برنامه ها با تاکید بر ضرورت فعالیت تشکیلاتی برای حضور در ائتلافهای کارآمد،منسجم و هماهنگ اعلام آمادگی نمودم.ما بر ضرورت ارتقای جایگاه تشکلهای صنفی و حرفه ای در فرآیندهای تصمیم گیری و اجرایی عرصه های اقتصادی تاکید ویژه ای داریم و یکی از مهمترین عوامل رونق اتاق بازرگانی را اعتلای توان و قدرت تشکلهایی می دانیم که در جهت بهبود وضعیت کسب و کار و تامین حقوق و منافع همکاران صنفی خود تلاش می کنند.در واقع اهتمام و تاکید بر اعتبار و جایگاه تشکل های صنفی و حرفه ای و تلاش برای فراهم آوردن شرایط مشارکت هرچه بیشتر این تشکلها در فرآیندهای تصمیم گیری و مدیریتی از اهمیت ویژه ای در برنامه های اینجانب برخوردار است و حتما نهایت تلاش خود را برای اعتبار بخشیدن هرچه بیشتر به تشکلها و مجامع صنفی و حرفه ای به کار خواهم بست.
⃝      شما نقش و تاثیر اتاق بازرگانی را در شکوفایی و توسعه اقتصادی استان در چه میزانی ارزیابی می رکنید؟
همانگونه که قبلا اشاره نمودم اتاق بازرگانی در واقع پارلمان بخش خصوصی به شمار می آید و نقش و جایگاه آن در مراتب مختلف قانون گذاری ، برنامه ریزی و اجرایی عرصه های اقتصادی بر کسی پوشیده نیست . تسهیل در مسیر توسعه و تنظیم روشهای مناسب برای مشارکت هرچه بیشتر فعالان اقتصادی از طریق فعال نمودن کمیسیونهای تخصصی به حضور کارشناسان و نخبگان متخصص و بها دادن به تشکلهای صنفی و حرفه ای از جمله وظایف اتاق بازرگانی است . اتاق بازرگانی بایستی به سمتی پیش برود که به نهادی کاملا تاثیر گذار در بخشهای خرد و کلان اقتصاد استان تبدیل شود و اجتماع فعالان اقتصادی درآن برای حرکت به سمت رونق و خروج از بحران فعلی رکود و شکوفایی روز افزون پتانسیل اقتصادی استان بایستی شکل بگیرد. تلاش برای اصلاح موانع قانونی و دست و پاگیر فراروی تولید و تجارت و اثرگذاری تعیین کننده در تدوین و تصویب قوانین و آیین نامه ها و رایزنی و تعامل در جهت جذب اعتبارات دولتی و غیر دولتی برای توسعه استان از جمله این موارد می باشد.
⃝      حضور ائتلاف های گسترده در این انتخابات را چگونه ارزیابی می کنید؟
یکی از اتفاقات خوشایندی که در این دوره از انتخابات شاهد آن بوده ایم حضور فعال و چشمگیر ائتلاف ها و رغبت کاندیداهای محترم به حضور و فعالیت در چهارچوب این ائتلاف هاست که اگر توجه و دیدگاههای رای دهندگان عزیز هم به سمت آرای ائتلافی و گروهی متمایل شود آثار مثبت و قابل توجه آن را در آینده خواهیم دید.چراکه کاندیداهای یک ائتلاف بر اساس توافق و تفاهم کلی با یکدیگر و با توجه به خط مشی ها برنامه های اعلام شده اقدام به فعالیت می کنند و طبعا پس از انتخابات و در صورت کسب اعتماد اعضای محترم اتاق نیز قابل پی گیری و طرح سوال و مواخذه خواهد بود و هر کدام از کاندیداها باید بر اصول و اهداف اعلام شده در ائتلاف متعهد و پای بند باشند تا به اعتلای اتاق منجر شود. بنده نیز با نهایت احترام و سپاس از دوستان و عزیزانی که علاقه مند و خواستار حضور اینجانب در ائتلاف های مختلف بودند، در نهایت حضور در سه ائتلاف مهم را ارجح دانسته و برای موفقیت آنها تلاش می کنم که عبارتند از ائتلاف بزرگ فعالان اقتصادی آذربایجان شرقی و ائتلاف بزرگ تشکل خواهان و ائتلاف تشکل های کارفرمایی استان. اما در کل فضای انتخاباتی موجود در میان کلیه کاندیداهای محترم و ائتلاف های ارزنده را فضایی مثبت و روبه جلو و امیدوارکننده می دانم و علیرغم وجود برخی از بی اخلاقی ها که به میزان پایینی در این فضا لاجرم وجود دارد، همه دوستان بزرگوار با نیت خیر و با  هدف ارتقای جایگاه اتاق بازرگانی پا به عرصه انتخابات گذاشته اند و امیدواریم پس از انتخابات نیز با تدوام دوستی ها و همدلی ها در جهت تحقق این اهداف، یاری رسان همدیگر باشیم.